Şimdi Ara

Bilgisayar Kilitlenmesi ve Ardından 1055 Mavi Ekran Hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
987
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 1055 Mavi Ekran Hatası...

    Arkadaşlar hepimizin başına gelmiştir bu sorun ama kimisi bir formatla halletmiştir kimisi ise hala daha halledememiştir, tıpkı benim gibi.

    Ben hala daha aşamadım bu sorunu ancak bir sürü çözüm yolu denedim, bunları da sizlerle paylaşmak istedim. Bilgi paylaştıkça çoğalır.

    İlk olarak bilgisayar kilitlenmeye başladı ne mouse oynayatabiliyorum ne de klavyeden bir işlem yapabiliyorum ve klavyenin ışığı dahi sönüyordu kilitlenme sonrası. Bu böyle böyle devam etti, bir zaman sonra mavi ekran (BSOD) almaya başladım.

    Ekran Kartı fanından sesler geliyordu, uçak motoru gibi çalışıyordu zalım. Düz mantık dedim bundan ses geliyor zaten eskidi ben bunu bi yenileyeyim, kesin sorun bunda. Ama çok fazla bir bütçem olmadığı için bütün bilgisayarcıları gezdim yaşadığım şehirdeki ve 35 liraya pazarlıkla 2.el Nvidia GeForce 7300LE aldım, koşa koşa eve geldim. (Allah için iyi kart, başka arkadaşların bilgisayarlarında da denedim, sorunsuz çalışıyor 35 liraya aldık sonuçta pekte bir beklentim yoktu gerçi ama 2.el için güzel ve uygun bir donanım oldu.) Neyse konuyu dağıtmayayım, eve geldim ekran kartını değiştirdim. Sistemi başlattım çok geçmeden mavi ekran hatası (BSOD). Dedim hem sorunu çözemedik hem de cepteki son paradan olduk, sağlık olsun :)

    Tabi sorunu çözmem gerekiyor elimde başka bilgisayar yok, bu yüzden uğraşmaya başladım.

    Hdd'den ilginç sesler geliyordu açılıp kapanma sesi gibi sanki elektriği kesiliyor ve geliyor, klavyenin de ışığı sönmeye başlayınca kilitlenme anlarında dedim ki işte buldum kesin PSU yetmiyor hemen yenisini sipariş ettim. Mutlu mutlu bekledim, ürün geldi taktım sevinçle. Bir daha aynısı olmayacak bir format atayım da biligsayar kendisine gelsin dedm. Daha açar açmaz mavi ekran hatası aldım.
    Demek ki olay psu'den değilmiş onu anlaıdım :) Neyse bu vesileyle de psu yenilemiş oldum, sesi de çok çıkıyordu zati.

    Hdd'den gelen seslerden şüphelendim hdd bozuk o yüzdendir bu hata dedim. Harici Hdd'ime win7 kurdum, çok değil 5 dakika sonra yine aynı hatayı aldım. Ancak hdd'den gelen seslere anlam verememiştim. Diğer Sata girişlerine bağlamak ve kablosunu değiştirmek geldi aklıma. Bende yaptım ve ne ses var ne de herhangi bir elektrik kesintisi Hdd'te, belki de hdd'i kurtardım yanmaktan.

    İnternette araştırmalara devam ettim mavi ekranla ilgili. Her hatada 1055 geliyor ama kodu değişiyor 1a, 101 vs. sürekli değişiyor, nedir bu bir anlam veremedim. Araştırma yaparken ethernet girişinde sorun olabileceğini söyleyen bir yorum okudum. Ethernet kablosunu çıkarttım Bios'tan Lan ayarlarını disabled konumuna getirdim. Pes 2013'e girdim yine aynı hatayı aldım bilgisayar kilitlendi ve yine mavi ekran hatasını karşımda gördüm. Sorunun ethernette olmadığını anlamış oldum.

    Windbg programı var Microsoft'a ait. Mavi ekran hatalarının ardından oluşan dump dosyalarını açıp hangi sürücüde ya da hangi dosyada sorun olduğunu gösteren bir programdır bu. Neyse onu da kurdum, kurcaladım; öğrendik kullanmayı bir şekilde. O an gelen mavi ekran hatasının dump dosyasını açtım bu programla, reset yedikten sonra tabiki. Sorunun usb portlarında olduğunu gösteren ... .SYS uzantılı bir sonuç gördüm Windbg programında. Dedim çözüm herhalde usb portlarını bios'tan kapatmakta. Onu da yaptım hatta board'a kablo ile bağlı olan usb bağlantılarını bile çıkarttım kesin çözüm olsun diye. Yine olmadı :D Usblerimde temizmiş boşuna günahlarını aldık.

    Neyse arkadaşlar donanım olarak değiştirmediğim bir işlemci bir de Ramler kaldı. Normalde bilgisayarımda 512Mb Ram vardı bahsettiğim Psu siparişi sırasında 2 GB DDRII 800 Mhz Kingston Ram'de sipariş ettim. Toplamda 2,5 GB Ram kullanayım bilgisayar hızlansın azıck dedim. Şuraya bağlayacağım konuyu kendi kendime dedim ne yaptıysam olmuyor acaba dedim windowsla ilgili bir sorun mu var acaba Linux tabanlı Ubuntu'yu mu kursam. Dediğimi yaptım Ubuntu'yu kurdum ve sistemi açtım sonuç beni hiçte şaşırtmadı bu sefer bilgisayarda mavi ekran hatası değil ama donma sorunu oluştu, bu da benim lugatımda mavi ekrandır.

    Tabi şimdi bu ubuntu'yu kurunca yanında MemTest86 programıda yükleniyormuş, açılışta onu gördüm. 2GB'lık Ram'ime toz kondurmak istemedim hiç çünkü yeni almıştım sağlamdır diye düşünüyordum. Ve 2GB Ram'i tek çalıştırdığım zaman yani eski 512'lik olmadan da mavi ekran alıyordum o yüzden Ram'ler aklımdan geçmiyordu. Neyse lafı daha da dolandırmadan bu sabah 512lik rami yalnız bıraktım board'ta ve memtest86'yı çalıştırdım çok geçmeden Errors hanesinin altında sayılar dolmaya başladı ve ekran kırmızı oldu, bu ram'in arıza olduğunu kabullendim. Ancak diğeri değildir diye düşündüm yine de onu da test ettim o da 7. dakika Errors hanesini doldurmaya başladı. Bende Ram'i aldığım kişiye ulaşarak sorunu anlattım ve ürünü bugün geri yolladım, yenisini bekliyorum.

    Umarım Ram Slotlarımda arıza yoktur. Eğer arıza varsa gereksiz yere Ram'i göndermiş olacağım ama MemTest86'da Error aldım yani. Anakartım eski Biostar 945PL-A7A hatta sitesinden baktığım zaman toplamda 2GB destekliyor, 2 Slotum var. Ama ben bir tane 512'lik ve de bir tanede 2GB'lık Ram taktığım zaman sistemde otomatik olarak 2,50GB görünüyor ve performansıda gerçekten öyle.

    Uzun lafın kısası arkadaşlar ben hala daha mavi ekran hatası alıyorum çözemedim bir türlü gecelerim gündüzlerim kayboldu. Ram yenilenmesi sorunumu çözer inşallah yoksa tek seçeneğim kalacak o da İşlemci. Onu da değiştirmek sıkıntı olacak... Sorunumu çözdüğüm gün yine neyden kaynaklandığını buradan belirteceğim.

    Not: Mavi ekran hatası alıyorsun format attın düzeldi bu hata "sistem"den kaynaklanıyor.
    Mavi ekran hatası alıyorsun 20 kere format attın Windows (win7-Xp) farklı işletim sistemi kurdun Linux (Ubuntu) yine hata alıyorsun bu hata"donanım"la ilgili bir hata.

    Not kısmının bilimsel gerçekliği yoktur, tamamen kendi tecrübelerimden edindiğim deneyimdir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leonthus -- 8 Temmuz 2013; 20:36:56 >







  • Yeni gelen Ram'lerin ardındanda sorunum devam ediyor. Muhtemelen İşlemciyle ilgili bir sıkıntı var. Değiştirmem gerekecek :/
  • yani.Başınıza gelmeyen kalmamış
    Siz bence güç kaynağından süphelenin derim.Yada yeni sistem toplayın.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • cengomatik kullanıcısına yanıt
    Aynen kardeşim başıma gelmeyen kalmadı gönlüm yeni sistem toplamaktan yana ama en az 2 ay beklemem gerekiyor. Nasıl yapıcam nasıl edicem düşünmekten contayı yakıcam az kaldı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Leonthus

    Aynen kardeşim başıma gelmeyen kalmadı gönlüm yeni sistem toplamaktan yana ama en az 2 ay beklemem gerekiyor. Nasıl yapıcam nasıl edicem düşünmekten contayı yakıcam az kaldı.

    Dedigim gibi siz guc kaynaginida degistirin deneyin.Eger ayni hataya devam ederse suphelenmeniz gereken iki parca kaliyor.Islemci yada ANAKART.Anakart chipseti arizali olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cengomatik kullanıcısına yanıt
    Hocam aynı sistemi MSI P965 Neo anakarta da kurdum sorun yine devam etti, değişmedi hiçbir şey.
    Değiştiremediğim tek bir parça kaldı o da işlemci. Elime para geçsin ilk işim işlemciyi değiştirmek olacak.
  • İşlemcide değişti , power supply 'de değişti yine aynı herşey sorun devam ediyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.