Şimdi Ara

Bilgisayar Kilitlenmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
477
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    Sorunum başlıkta da belirttiğim gibi bilgisayarı kullanırken "Zırrrrr" sesi çıkartarak donmadır. Genellikle prize takılı değilken internette sörf yaparken ,video izlerken müzik dinlerken,rastlıyorum.Bazen hiç bir işlem yapmazken bile (hoparlörden) Zırrrrrr diye kötü bir ses çıkıyor ve yaklaşık 10 saniye boyunca sürüyor.Ses gittikten sonra da ekran olduğu gibi fakat fare klavye falan kullanılamıyor. Power tuşundan kapatıp veya bataryasını söküp çalıştırıyorum normal bir şekilde çalışıyor sonrasında.

    Virüs tarama,disk birleştirme,disk bakımı vs forumdaki herşeyi yaptım fakat halen devam etmekte.Birde farkettiğim birşey bu sesin ardından güç ışığı dışında laptobumda bulunan diğer iki ufak ışık yanmıyor.(Birisinde batarya simgesi diğerinde hdd simgesi var) Power tuşuna basıp çekince bu sönük ışıklarda yanıp sönüyor.

    Biraz uzun oldu ama bilgisayarımın garantisine 3 ay kaldı.Elimde patlamasından korkuyorum.Lütfen yardımlarınızı Esirgemeyin duacınız olurum.



    NOT: 1 sene evvel ısınmadan dolayı Sony Vaio servisine göndermiştim harddisk hatalı sıfırı takıldı diyerek rapor gelmişti

    PC Bİlgisi.

    Win 8 ,6 GB Ram Sony Vaio

    CPU Türü Mobile QuadCore AMD A10-5745M, 2900 MHz (29 x 100)
    Anakart Çipseti AMD A76M, AMD K15.1
    Görüntü Bağdaştırıcısı AMD Radeon HD 8610G (768 MB)
    Disk Sürücüsü HGST HTS 545050A7E680 SATA Disk Device (500 GB, 5400 RPM, SATA-III)







  • Anladığım kadarıyla laptopta mavi ekran veremeden çökme oluyor. Yani donanımsal bir sorun olabileceği gibi yazılımsal bir sürücü çakışması tarzı çökme oluyor bana göre. Ses sürücüsü ile ilgili olabilir belki, pilde çalışırken oluyor mesela pilin ömrünü tamamlamasıyla yeteri akımı verememesi olabilir büyük ihtimalle. Çünkü işlemci veya ram vs. donanımlar elektrik sıkıntısında çökmeye sebep olacaktır. Mesela kasadaki güç kaynağından kaynaklı mavi ekran sorunu. Eğer sorun bu değilse de anakart, ekran kartı gibi donanımsal bir sorun da olabilir ki garantiye göndermek en iyisi her halükarda.
  • regular6 kullanıcısına yanıt
    Öncelikle teşekkür ederim.

    pilde kullanımda şarj süresi 2 saat falan ömrünü tamamlama derken bunu kastettiyseniz eğer. Bunun dışında yazılımlar sürekli güncel ve win 10 da da oluyordu sonradan recovery ile win8 e cevırdım halen oluyor. Ben bunu teknik servise yollayacağım tezimi teslim edince. Fakat şikayet kısmına ne yazacağım. Hani ne zaman olacağı belli olmuyor gidipte olduğu gibi geri gelirse benim için zaman kaybı olacağı için, bu konuda da yardımınızı bekliyorum :)

    Teşekkürler iyi forumlar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.