Şimdi Ara

Bilgisayar Ekranı Gözlerimizi Bozuyor mu? (Özellikle Lens Kullananlar DİKKAT!)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
644
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bilgisayar ekranına bakmak gerçekte bir göz kusuruna neden olmaz. Ancak genellikle çok yakından ve saatlerce çalışılıyor olması, gizli hipermetrop ya da belli belirsiz kırılma kusurlarının kendini hissettirmesine neden olabilir. Bir de bilgisayar ekranları ve kontakt lenslerin bir arada kullanıldığını düşünürsek daha fazla dikkat edilmesi gerekir. Kontakt lenslerin prensibi gözlüklerle aynıdır. Işığı kırar ve retinaya yönlendirerek görmenizi düzeltir.

    Detaylar için;http://www.acuvue.com.tr

    Çoğumuz günde ortalama bir kaç saatimizi bilgisayar ekranının karşısında geçirebiliyoruz ve bunun da gözlerimizi harap ettiğini biliyoruz. Bilgisayar kullanırken gözlerimizin konforunun sürdürülmesin için bilgisayar ekranları ve kontakt lenslerin uyumu çok önemlidir. Lens seçiminiz ne kadar doğru olursa o kadar rahat edersiniz. Bilgisayar ekranları gözlerimizi birçok şekilde etkileyebilir. Göz kırpma sıklığını azaltır.

    Ortalama her beş saniyede bir gözümüzü kırparız, yani günde 11.000 defa!

    Ancak, bilgisayar ekranına bakarken ya daha az kırparız, ya da tam olarak kırpmayız. Aslında, bilgisayar ekranının karşısındayken, gözlerimizi nemli ve sağlıklı tutabilmek için kırpmamız gerekenden beş kat daha az göz kırpıyoruz. Gözlerinizi yeterince kırpmanız tahriş olmasını da engelleyecektir. Ayrıca kuru, tahriş olmuş ve kızarık gözlere neden olur. Gözlerde yorgunluk, bulanık ve değişken görüntülere de sebep olabilir. Bunun yanında Bilgisayar ekranının üst seviyesi, göz seviyenizi aşmamalıdır.

    Böylelikle gözünüz çalışma sırasında hafifçe aşağı bakar pozisyonda olacak, bu durum kapak aralığınızın bir miktar dar kalması yoluyla, gözyaşınızın buharlaşabileceği göz yüzeyini azaltacaktır Aşırı aydınlatma yapan masa lambalarından kaçınmalısınız. Bilgisayar kullanım süreleri günde en fazla 3-4 saat ile sınırlandırılmalıdır. Her saat başında en az 10 dakika ara vermelisiniz ve oturduğunuz yerden kalkarak hareket etmelisiniz. Kontakt lens kullanmanız bu tür konularda daha da dikkatli olmanızı gerektirir. Bilgisayar ekranının gözlerinize zarar vermemesi için uyarıları dikkate almalısınız.

    Düzenli bir şekilde bilgisayar kullanıyorsanız bilgisayar ekranının gözünüze ne kadar zarar verdiğini de fark etmişsinizdir. Bu ipuçları bilgisayar ekranları ve kontakt lenslerinizin birbiri ile uyumlu olmasını sağlayacak ve gözlerinizi kızarıklık, tahriş gibi belirtileri de en aza indirmiş olacaktır.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.