Şimdi Ara

Bilgisayar çalışıyor ama ekrana görüntü gelmiyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.356
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba öncelikle telefondan yazıyorum yazım hataları için şimdiden özür dilerim.

    Bilgisayarımı 2 gün önce akşam sorunsuz bir şekilde kapattım. Ertesi gün eve geldiğimde Power düğmesine bastım kasa çalıştı ama ekrana görüntü gelmedi. Sorunun RAM'larden kaynaklanıyor olabilir diye onların Slot larının değiştirdim olmadı. İşlemciyi çıkarttım fanını vs temizledim belki yapmıştır diye fanı takmadan çalıştırdım 10 saniye ısındı. Yani çalışıyordu. aynı şekilde ekran kartında çıkartıp temizledim sonuç gene aynı çalışıyor ama ekranda görüntü yok. Anakart çalışıyor anakart üzerindeki led yanıyor. Bu arada kartım HD7850 VGA çıkışı olmadığı için DVI to VGA aparatı kullanıyorum. Daha sonra bi lcd tv ye başlamayı denedim hem VGA hem HDMI üzerinden görüntü vermedi. HDMI ve VGA kabloları 0 yeni aldım. Daha sonra eski karım olan 9500GT yi taktım VGA üzerinden ne monitörüme ne lcd tv ye görüntü vermedi. Sorun ne olabilir acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Power supply dene anakartı iyice kontrol et bazı kondansatörler şişince görüntü vermemeye başlıyor. Kullandığın RAM'lerden başka RAM kullan dostum.

    edit : imla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lindegaard -- 19 Ekim 2014; 23:04:00 >
  • GunaySukru G kullanıcısına yanıt
    Eğer anakartınızda onboard ekran kartı girişi mevcutsa, monitörün VGA kablosunu onboard ekran kartı girişine takarak görüntü almayı deneyin.

    Sorun devam ederse BIOS pilini çıkarıp 5 -10 dk bekledikten sonra pili yeniden yuvasına takın, sistemi çalıştırıp görüntü alıp almadığınızı gözlemleyin. Duruma göre gerekirse CMOS jumper ile resetleme işlemini yapın.
  • spiky2122003 S kullanıcısına yanıt
    Arkadaşın dediği gibi bios pilini çıkar 5-10 bekle tak düzelir
  • Maalesef OnBoard ekran çıkışı takabileceğim şekilde değil. Normalde dişi giriş olması gerekirken MSİ 970A-G46 anakart modelinde erkek çıkış kullanılmış. Bios pilini çıkartıp 15 dk bekledikten sonra çalıştırmayı denedim gene olmadı. CMOS jumper i sizden duyuyorum biraz araştırdım ama bi zararı filan olurmu? Nasıl yapacağım konusunda ufak bir bilgi verebilirmisin acaba.
    Eski 2 GB lik 3 Ram'im vardı denedim onlarlada açmadı.
  • Ayni sorun bendede var dun gece kapattim bu sabah actim pcyi klavye ve fareye guc geliyor fanlar calisiyor goruntu yok. Bide iki uc dakika acik durursa kendini kapatiyor sorun psuda olabilir mi ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SkrGny

    Maalesef OnBoard ekran çıkışı takabileceğim şekilde değil. Normalde dişi giriş olması gerekirken MSİ 970A-G46 anakart modelinde erkek çıkış kullanılmış. Bios pilini çıkartıp 15 dk bekledikten sonra çalıştırmayı denedim gene olmadı. CMOS jumper i sizden duyuyorum biraz araştırdım ama bi zararı filan olurmu? Nasıl yapacağım konusunda ufak bir bilgi verebilirmisin acaba.
    Eski 2 GB lik 3 Ram'im vardı denedim onlarlada açmadı.

    bios pilini çıkardığında kasanın fişide çıkarılmış olması gerek 10sn bekleyip tak eğer öyle yaptıysan ondan değil.
    Ramlerden olacağını sanmıyorum. Bilgisayarı kapatırken fiş mi çekiyosun??? yada elektrik kesintisi felan oldumu?? Çünkü ekran kartın yanmış olabilir.Ama 9500 le açması lazımdı anakartta sıkıntı olabilirmi acaba?
    Benim bilgimde bi yere kadar gidiyo daha tecrübeli arkadaşlardan yardım almalısın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a1000 -- 21 Ekim 2014; 0:38:57 >




  • Yeni bir monster notebook aldım ama kullanamıyorum yardımcı olabilicek varmı??

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Halen çözemedim yav :S

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence düzgün bir servise gönderin baktırın daha kötü sonuçtlar çıkartmadan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başka konuya yazdım ama buraya da yazayım dedim.
    Bende de benzer sorun var. Casper Marka kasa içinde IPMSB-GS anakart mevcut. PC çalışıyordu ama içi çok zolanmıştı. Ramleri, ekran kartını, işlemciyi söküp kasayı temizledim, donanımı tekrar taktiğimda 1 UZUN 2 KISA bip sesi veriyor ve ekrana görüntü gelmiyor.
    ekran kartını söktüm, ramleri söktüm, dvd ve Hdd yi söktüm boşta çalıştırdım olmadı, teker teker takarak denedim, ramlerin tektek ve slotları değiştirerek denedim, bios pilini çıkarıp 5 dk kadar bekleyip denedim ama olmadı. Başka bir yolu varmı yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..
  • Kondansatör sorunu var kesinlikle. Bütün herseyi denemissiniz zaten, ekrana goruntu veren çip de sorunlu olabilir. Bence sorun anakartta

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • acaba sorunu nasıl çözdünüz. bendede msi 970a-g46 anakart kullanıyorum bios pilini çıkardım 1 saat yaklasık. ramları değiştirdim. bilgisayarı dvı ve hdmı ile tv.de denedim olmadı. ekran kartım çalısıyor baska bir pc.de denedim. bütün pc.yi temizledim bastan topladım olmadı bir türlü. çözen arkadaş ne yapıysa sölesin en azından ne yapacağız ne alacağız bilelim. teşekkrler
  • Bende çözemedim.
    Laptop en son Laptop aldım onu kullanıyorum şuan pc pertte duruyor evde.



    < Bu mesaj 18.9.15 tarihinde kaybolan verilerden kurtarılmıştır >
  • anakart aldım ve sorun çözüldü. yani görüntü gelmiyorsa bi gözünüz anakartta olsun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.