Şimdi Ara

bilgisayar bostayken baglanti gidiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.101
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaslar 2 gun once sistemde degisiklik yaptim.60 gb ssd +p61a d3 anakart +i3 islemci aldim.kampanyadan aldigim windows8 yukledim.bilgisayarda arada donmalar olduda problem bu degil.sorun su indirme yaparken pc basinda olmadigim zaman baglanti sinirli baglanti oluyo.ag uzerinde unlem isareti cikiyor ve sayfalar acilmiyor.ttnet ve modem firmasini aradim.sonuc yok.ne yapabilirim acaba ?



  • pc başında olmadığımda dan kastın nedir acaba? download ı açıp okula filan gidiyorum geldiğimde sorunlu buluyorum mudur? yoksa 5-10 dak bile kullanmaya ara verdiğimde sorunla karşılaşıyorum mu?
  • gece yatmadan once indirmeleri ayarlayip baslatiyorum sonra uyuyorum.ekran kapanma zamani 1 saat uyku modu hicbir zaman olarak secili.
  • ama sen bilgisayarı kullanırken bir taraftan da download yaptığında böyle bir sorun olmuyor ...

    aklıma gelen sorun usb dongle (veya anakartın usb portu) ın download gibi sürekli bir işlem ile ısınıp düşmesi gibi geliyor. o yüzden bir taraftan download yapıp bir taraftan da normal şekilde internette takılabilir misin? veya bu şekilde denedin mi?
  • pc basindayken indirme sirasinda baglanti kopmadi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xentrix

    pc basindayken indirme sirasinda baglanti kopmadi.

    açıkça söylemeliyim ki aklıma mantıkli bir sorun gelmiyor. downloadın ne kadar zamanda takıldığını söyleyebilirmisin (yaklaşık) mesela 3-4 saat daha indirmiş ama takılmış gibi yaklaşık bir süre tahminin olur mu? düşündüğüm kadarı ile sizin bilgisayar başında gün içerisinde bahsettiğim testiniz için geçirdiğiniz süre 4-5 saat gibi bir süre değil. eğer düşme bu süre civarında oluyor ise daha uzun bir kullanım+download testi yapın derim.

    eğer sorun az önce belirttiğim ise çaresi de aşağıdakileri denemek:

    anakartın 1. usb portunu bulup usb dongle ı ona takıp denemek. 1. port un gücü daha yüksek olduğu için sorun bu ise daha uzun süre idare edecektir.

    harici güç girişli usb çoklayıcı alıp usb dongle yı ona takarak kullanmak. harici enerji olduğu için usb portunu zorlamayacaktır.




  • dediginizi aksam yapip buraya yazarim.tesekkur ederim.
  • Eve geldim torrentden dosya indirmeyi açtım sonrada nette gezinmeye başladım 35 dakika sonra tekrar aynı şey oldu bağlantı gitti.güvenlik duvarını kapatıp deneyim dedim gene aynı şey oldu.buna artı olarak ilk açılışta donup kalmaya başladı bilgisayar power den kapatıp bikaç kere açmak zorunda kalıyorum.anakartın bağlantılarını yada ayarlarını yanlışmı yaptı acaba bilgisayarcı bilemiyorum.berbat bi durum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xentrix

    Eve geldim torrentden dosya indirmeyi açtım sonrada nette gezinmeye başladım 35 dakika sonra tekrar aynı şey oldu bağlantı gitti.güvenlik duvarını kapatıp deneyim dedim gene aynı şey oldu.buna artı olarak ilk açılışta donup kalmaya başladı bilgisayar power den kapatıp bikaç kere açmak zorunda kalıyorum.anakartın bağlantılarını yada ayarlarını yanlışmı yaptı acaba bilgisayarcı bilemiyorum.berbat bi durum.

    Yok öyle birhata olsa anında hata verir veya çalışmaz. Bu sorun genelde usb çıkışlarının enerji problemi yaşadığında olur. Aynı cihazlar ile daha önce sorunsuz çalışıyor ama şimdi çalışmıyor ise ilk süpeleneceğim parça powerınızdır. Herhalde verimi düştüğü için zorlanıp donuyordur. Durdur başlatla da kendine geliyordur. Yada tam tersi usb cihaz bozuluyordur donup kendine geliyordur.
    Sonuç olarak öncelikle aparatı direk usb den çalıştırın. Ara kablo filan olmasın. Üst ve ana karta yakın usb ike deneyğn sonrada en alttaki soldaki porttan deneyin belki 1. Portta düzgün çalışır. Olmazsa imkanın varsa direk powerı birdene derim. Zaten o hallolacaktır.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hocam masaüstü bilgisayarda Usb'den wireless dongle'ı mı kullanıyorsunuz? Ethernet ile mi bağlanıyorsunuz?
    Wireless ile bağlanıyorsanız şunu deneyin: Denetim Masası/Güç Seçenekleri/Dengeli/Gelişmiş güç ayarlarını değiştir/Kablosuz Bağdaştırıcı Ayarları/Güç Tasarrufu Modu/Ayar: En Yüksek Performans.
    Bakalım bir fark olacak mı.
  • Sorunu çözünce bizimle de paylaşır mısın?
  • ethernetle baglaniyorum.kasayi bilgisayarciya getirdim.durumu anlattim.aksama alcam insallah.sonucu buraya yazarim arkadaslar.
  • ilgincmis

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 x 4gb ram i ayri ayri denedik normal acildi pc.ayni anda takinca takilma yapiyor.ikisinide cikardim eski 2x2gb ramleri taktik.simdi download yapiyoruz.aksama kadar test.
  • Ram? İnternet :S ben şuan anlamaya çalışıyorum siz çözünce bir zahmet paylaşında çok merak ettim :)
  • evet ram de degilmis.pc acilmamaya basladi.bios ekraninda kalmaya basladi.ssd ve hb den aldigim 2tb usb 3.0 i sata 2 girislere takti pc acildi.aldim eve gidiyorum.yazmaya devam edecegim.
  • şimdi şu diski sata2 çıkışına seagate

    şu diskide kingston

    sata3 e taktı şu an indirme yapmıyorum maç var ama hersey normal gibi.bide benim merak ettiğim benim aldığım bu iki diskte sata3 mu ve sata2 ye baglanırsa hızda bir fark olurmu ?




  • indirme yaparken indirilen dosyaların kaydedildiği yer olarak 2. disk yani 2tb harici olarak aldığım ve kutusundan çıkarıp pc ye taktığım disk seçili.heralde o çalışmaya başladığında güç yetersiz geliyor diye düşünüyorum.indirme işlemine başladım ve pc kapandı açıldı gene.ama 550 wat power var .dahamı yüksek takmak lazım acaba.mantıklımı bilmiyorum ama böyle bi şey geldi aklıma.
  • Sistemin gerisini bilmeden ve powerı ne kadar zamadır kullandığını bilmeden birşey diyemeyiz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapmadığım şey kalmadı arkadaşlar.ssd hdd işlemci anakart ram hiçbirinden değil ve anladığım kadarıyla windows kaynaklı bi sorunmuş bu.bununla ilgili bir sürü şey var nette
    sınırlı bağlantı yada tanımlanamayan ağ diye bakarsanız görebilirsiniz.yazılanlarla alakalı bi iki şey denedim olmadı gene devam etti sorun.en son şunu denedim .test devam.

    http://www.youtube.com/watch?v=4WJdbu9b2cg
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.