Şimdi Ara

Bİlgisayar Auto Reset

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
917
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkdaşlar gece bilgisayarımı açık bırakmıştım.Elektrikler kesilmiş.Açmaya çalııyorum durmadan kendine reset atıyooo:Bunun nedenini bilen varmıı yardımcı olsunn....



  • ramlarını kontrol edebilirsin, bios default edebilirsin, bir bak bakalım bi işe yarayacak mı??
  • sıkıntı olamayacaksa format deneye bilirsin bana güre tek carende bu
  • bendede aynı sorun vardı xp kullanıyorum bilgisayarı kapattım win98 cd ile açtım scandisk yaptım bazı dosyaları düzelttikten sonra sorun cözüldü



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi demir19 -- 6 Mayıs 2005, 5:00:31 >
  • arkadaşlar şuan için bilgisayar çalışıyor ama ekrana görüntü vermiyoo.Acaba ekran kartımı yandı.GEçen bilgisayarı açık bırakmıştım elektrikler kesilmiş.Açtığımda ilk başta reset atıyodu durmadan ramleri değiltirdim bir süre bekledim kasa açılmaya başladıı ama ne klavyenin ışığı yanıyoo nede ekrana görüntü var..
  • ram lerını kontrol et.bence sorun ram lerınde.elektrık kesıntısı oldu dıyosun . o sırada ram ler zarar gormus olabılır.bu cok kez basıma geldı.cogunda ram ler zarar gordu.bence sorun ram lerde
  • Bu sorunu ramlere atmak yanlış olur. Elektirik kesilmesi sırasında voltaj ya aşırı düşer ya da aşırı derecede çıkıp öyle kesilir. Bu elektirik gitme ve voltaj düşmesi bilgisayarın anakartına,işlemciye ve ekran kartına zarar vermiş olabilir.Bu sorun ya işlemci, ya ekran kartı, ya da anakarttan dolayı oluyor. Ekran Kartı ve İşlemciyi başka makinada dene ve çalışıp çalışmadığını başka makinada kanaat getir derim. eğer işlemci ve ekran kartı çalışyorsa anakart yanmış demektir. Ekran kartı ve işlemci bunlardan biri başka makinada çalışmıyorsa sorunu çalışmayanlardan birini değiştirmeyle çözersin.Kolay gelsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ssayin72 -- 6 Mayıs 2005, 22:57:22 >
  • ssayın arkadasım ekran kartı calısıyosa anakart yandı dıyosun bunu bı acıklarmıısn nerden emın oldun??bılgısayarın sureklı reset atması sence anakart yanmasından mı? ben reset atmasını ram de kı bı arızaya verıyorum.ılk once ram lerı dene
  • Bak kardeş arkadaş bir voltaj problemi yaşamış ekrana görüntü gelmiyorsa ki arkadaş öyle yazmış ve makinada elektirik varsa bunun üç türlü nedeni olur ya ekran kartı, ya işlemci , ya da anakartın üstündeki kondansatör dediğimiz devre elamanlarının şişmesi veya patlamasından dolayı makina çalışıyor gibi gözükür ama ekrana görüntü gelmez . Arkadaş ramleri değiştirdiğin söylüyor ama ekrana hiçbir görüntünün gelmediğini söylüyor. Rami takmasan bile veya ram bozuksa ekrana bios açılış ekranı gelir ramin bozukluğuna dair bios sinyallarini alırsın. Benle bu konularda polemiğe girmeye çalışıyorsan yanlış iş yapıyorsun. Sorunu iyi oku ondan sonra ram teşhisi koy.
  • abıcım benım dedıgımı anladınmı sen.dıyorumkı sen ekran kartı saglamsa eger anakart yanmıs dıyosun?? bunu dırek soylemen ıcın elınde barız sebepler gormen lazım.bende dıyorumkı.suan sorun ya ıslemcı den dolayı yada ram lerden dolayı..sana soyle bırsey sorıım ozaman.dun basıma geldı..ram de sorun olmasına ragmen pc acıldı ve calıstı..bunu bı acıklarmısın neden calısır? ram bozuktur demıyorum kesınlıkle.ama ram de sorun olabılır.yenısıyle denedıyse bılemem.eger degıstırdıyse ve baska ram le denedıyse ıslemcıye baksın once.ama dıkkatımı ceken bırsey var.

    Daha oncekı sorunda sureklı reset atıyodu dedın.sımdı ıse goruntu gelmıyo dedın.bende bunu cpu ya baglıyorum.cunku resetı ya ıslemcı yada ekran kartı atar.
  • Kardeşim önceki yazdığımı da tam okumamışsın benim böyle elimde bir sürü bilgisayar oldu bu tür şeyleri kafadan atarak yazmıyorum buraya teknik işlerden anlamasaydım hiç bir zaman yazmazdım veya yorum bile yapmazdım. Tecrübelerimden ve böyle bizzat yaşadığım bilgisayarlardan dolayı buraya yorum yazıyorum . Kardeş tabi ekran kartı ve işlemci sağlamsa ve makinaya elektirik geliyorsa dediğim gibi anakart üzerindeki devre elemanları ki kondansatörler yapar bunu ve yanmıştır diyorum. Bilmediğin şeylere yorum yapma ve tartışma sana kolay gelsin.Son.
  • hocam benım bılmedıgımı nerden cıkardın.ben dedıklerın yanlıs demıyorumkı..sadece dırek anakart yanmıs demen bıraz garıp geldı.yanı sen yukarda ekran kartı saglamsa anakart yanmıs dedın onu dıyorum.ıslemcı olamazmı? bende bılıyorum kondansator sıstıgınde hata vermemesıne ragmen goruntu vermıcegını.ama dırek srunun o oldugunu gormeden soylememız bıraz abes olur.

    Saygılar .
  • Bak kardeş uzattıkça uzattın yazdığım hiç birşey abest değil. Sen benim yazdıklarımı tam oku ben ne demişim işlemcini ve ekran kartını başka makinalarda dene onlar çalışıyorsa anakartta sorun vardır demişim değil mi bu sorun işlemci den de olur. Ekran kartından da ama sen yazdıklarımı ya anlamamışsın ya da çarptırıyorsun direkt anakarta bağlıyorsun. Sende kondansatörlerin bu olayı yaptığını biliyorsan niye yorum yapmadın baştan kardeşim. Neyse fazla uzatmaya gerek yok birdaha bu başlık altına yazmıyorum. Sana bir tavsiye yazılan hiçbir şeyi tam okumadan ve anlamadan yorum yapma hadi sana güle güle
  • Arkadaşlar şunuda belirteyim bilgisayarı en son hali ile açtığımda ne pcde görüntü ne klavyede bir ışık var.Pc yi açtığımda harddsik işlem yapıyoo görüyoo onun ışığı yanıyooo.Anakartın üzrendeki kendi yeşil ışığıda yanıyoo.işlemci fanı fialn dönüyooBilgisayarı açtığım power düğmesinede basınca tekrar kapanmıyoo.Arkasından fişini çekmem gerekiyoo..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metinakyar -- 7 Mayıs 2005, 0:12:29 >
  • Arkadaşlar şunuda belirteyim bilgisayarı en son hali ile açtığımda ne pcde görüntü ne klavyede bir ışık var.Pc yi açtığımda harddsik işlem yapıyoo görüyoo onun ışığı yanıyooo.Anakartın üzrendeki kendi yeşil ışığıda yanıyoo.işlemci fanı fialn dönüyooBilgisayarı açtığım power düğmesinede basınca tekrar kapanmıyoo.Arkasından fişini çekmem gerekiyoo..
  • yaa şimdi bundan anlıyan yokmuuuuu.Tam olrak sorun nee
  • quote:

    Orjinalden alıntı: metinakyar

    yaa şimdi bundan anlıyan yokmuuuuu.Tam olrak sorun nee


    Kardeş sen yukarıda yazdıklarımızı okumadın mı eğer bu işlerden anlamıyorsan bilgisayarı alıp bir teknik servise götürmen sorun. Ya işlemciden, ya ekran kartı ya da anakarttan kaynaklanıyor. Bunu elinde imkanın varsa deneme yanılma yoluyla yapacaksın. İmkanın yoksa bir teknik servise götür.Sana kolay gelsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.