Şimdi Ara

Bilgisayar açılışında fan sesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
124
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba. Bilgisayarımı ilk açtığımda kasanın arkasındaki fan çok gürültülü çalışıyor. Sonra azalıyor ve birkaç dakika içerisinde tamamen sessiz çalışır hale geliyor.


    İlk açıldığında gürültülü çalışırken videodaki gibi kasanın arkasına hafifçe vurunca bazen susuyor.


    Kasamın içi temiz, fanı ayrıca söküp temizlemedim ancak genel olarak 1.5 ayda bir kasamın içerisini temizliyorum.


    Ne önerirsiniz?




  • Hocam sanki fanın pervanesi çarpıyor veya fan sabit değil. Temaz ediyorsa, fan ile kasa arasında vida çevresine bir şey sokup öyle fanı yerleştirin. Maksat arasa mesafe olsun. Eğer fn sabit değisle, sabitleşyirin
  • Hocam sanki fanın pervanesi çarpıyor veya fan sabit değil. Temaz ediyorsa, fan ile kasa arasında vida çevresine bir şey sokup öyle fanı yerleştirin. Maksat arasa mesafe olsun. Eğer fn sabit değisle, sabitleştirin.

    Hem sanki tüm fanalra hızlı çalışıyor.

    Bios dan, fan hzıını kontrol ettiğimiz bir yer vardı. Hemen giriş ekranında (asusu Anakartımda burada) oradan yönergeleri kontrol edebiliyorduk. Bir kurcalayın siz isterseniz
  • Çıkardım fanı, kasa ile bağlantı noktasını temizledim. Bağımsız dururken ses yapmıyor. Kasaya bağlayınca yapıyormuş. Dediğiniz gibi muhtemelen fan hareket ediyor çok sabit değildi. Temizledim ve iyice sıktım bu sefer. Şimdilik bir sorun yok gibi. Teşekkürler.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.