Şimdi Ara

Bilgisayar Açılışında Boş Ekran

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.776
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhabalar,

    bilgisayarım da windows xp sp3 ve pc linux os olmak üzerek iki işletim sistemi mevcut.

    iki işletim sistemini de başlattığımda zaman zaman boş bir ekran ile karşılaşıyorum.

    Karşıma gurb ekranı geliyor, istediğim işletim sistemini seçiyorum, işletim sistemi yüklenmeye başlıyor. Windows'ta yükleme ekranından sonra PcLinuxOs'da da yazılar yukarıdan aşağıya akmaya başladıktan sonra karşıma boş bir ekran geliyor.

    Bu ekran bazen siyah, bazen açık mavi ( klasik windows mavi ekranı değil) bazen de yukarıdan aşağıya siyah-gri çizgili bir ekran şeklinde oluyor.

    Bu sorun ile her zaman karşılaşmıyorum. Mesela bir gün boyunca bilgisayarı defalarca açıp kapatayım sorun olmuyor. Ancak bugün kapattım ertesi gün ilk defa açmaya çalıştığımda bu boş ekran ile tekrar karşılaşıyorum.

    Bu sırada -windows'ta- görev yöneticisine geçemiyorum, ekran da fareyi göremiyorum.

    Bu ekranı atlatmak için şimdilik bulduğum tek çözüm şu: bilgisayarı başlangıçta windows güvenli modda açarsam, yeniden başlattığımda bu ekran gelmiyor.

    bazı şeyler denedim ama fayda etmedi:

    -windows'u formatladım
    -başlangıçta çalışan programlardan sorun çıkartabilecek olanları kaldırdım
    -wireless ve ekran kartı sürücüsünü güncelledim
    -wireless ve dvd sürücü'yü kaldırdım

    Sorunla hergün ilk açılışta karşılaştığım için çok fazla şey deneme şansım da olmuyor maalesef. Bugün yaptığım birşeyin işe yarayıp yaramadığını ancak ertesi gün öğrenebiliyorum. yaklaşık bir iki haftadadır böyle gidiyor.

    Ben işin içinden çıkamadım, önerisi olan varsa alabilirim.







  • Aoowww Resim veya Vİdeo Koyabilirmsn ?
  • ilginc bir sorun..Benim dusuncem eger her gun yani 24 saatte bir olduguna gore zamanla ilgili bir sorun gibi gorunuyor..Yada zamana dayali bir program virus vb. bir sey bunu tetikliyor ve sorun cikariyor olabilir..Zamanlama konusunda emin olmani tavsiye ediyorum.

    Birde mademki windowsu formatladin ve cozum olmadiysa belliki linuxla ilgili bir sorun..zaten iki isletim sistemi kurmak cogu zaman sorunlarida beraberinde getirebiliyor..Linuxuda formatlayip duruma yeniden bi goz at derim..

    Ama dedigim gibi zamanla ilgili bir sey gibi gorunuyor.Bios pili bitmisde olabilir..Yada biosdaki bir sorunda olabilir..
    Biosunu update edebilirsin..Bunlar simdilik aklima gelen cozum onerileri..Umarim faydasi olur size...
  • bugün bilgisayarı ilk açılışta boş ekran gelmesin diye güvenli modda başlattım, daha sonra yeniden başlat yaparak windowsu açtım..

    boş ekranı görmedim ancak ilginç bir şekilde sistem saati geri kalmıştı.. dediğiniz gibi saat ile ilgili bir problem olabilir..

    sonra sistem saatini windows sunucusundan güncellemeye çalıştım hata verdi.. güncelleme sunucusunu değiştirdim, işe yarayıp yaramadığını yarın göreceğim..:)

    bios update zorunlu kalmadıkça yapmak istemiyorum.. daha önce yapmıştım bazı donanım sorunlarına sebep oluyor.. ama böyle giderse sanırım onu da denemek zorunda kalacağım ..

    bios pilini hiç düşünmemiştim.. gerçekten böyle birşeye sebep olabiliyorsa değiştirebilirim..

    benim asıl korkum harddisk.. umarım onda bir problem yoktur.. :(

    @losewin ekran görüntü malum alamıyorum, ama yarın telefonla videosunu çekmeye çalışırım..

    cevaplar için teşekkürler.. başka önerisi olan varsa alabilirim..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi obi1 -- 18 Ağustos 2011; 18:37:28 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sirpence

    ilginc bir sorun..Benim dusuncem eger her gun yani 24 saatte bir olduguna gore zamanla ilgili bir sorun gibi gorunuyor..Yada zamana dayali bir program virus vb. bir sey bunu tetikliyor ve sorun cikariyor olabilir..Zamanlama konusunda emin olmani tavsiye ediyorum.

    Birde mademki windowsu formatladin ve cozum olmadiysa belliki linuxla ilgili bir sorun..zaten iki isletim sistemi kurmak cogu zaman sorunlarida beraberinde getirebiliyor..Linuxuda formatlayip duruma yeniden bi goz at derim..

    Ama dedigim gibi zamanla ilgili bir sey gibi gorunuyor.Bios pili bitmisde olabilir..Yada biosdaki bir sorunda olabilir..
    Biosunu update edebilirsin..Bunlar simdilik aklima gelen cozum onerileri..Umarim faydasi olur size...


    +1
    Arkadaş Haklı Doğru Söylüyor
    Bir de Regeditten Olabilir Regedit Ayarlarını Kontrol Et Refeditten Böyle Sorunlar Çok Çıkıyor ama Bu Şekil Sorunu İlk Defa Duydum...




  • Sorun çözüldü,

    Dediğiniz gibi bios'un pili bitmiş.. Ben her gece bilgisayarın fişini çektiğim için bütün ayarlar ve saat sıfırlanıyor.. Bu yüzden ertesi gün tekrar açtığımda sorunla karşılaşyorum..

    Bir iki akşam gece adaptörü takılı bıraktım, en son dün bios pilini değiştirdim, sorun kalmadı..

    Yardım için çok teşekkürler..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.