Şimdi Ara

Bilecikli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
62
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Site Adı : Bilecikli

    Site adresi : https://bilecikli.com

    Site içeriği / Hizmet verdiği alan : Gezi, Tanıtım, Rehber

    Kullanılan yazılıma ait detaylar (Kullanılan dil vs..) : Türkçe


    Herkese selamlar.


    Yaklaşık 15 senedir, Bilecik'te ikamet ediyorum. Bilecik ne kadar küçük olduğu, nüfusunun azlığı, ilçelerinin kendisinden büyük oluşu, yapılıcak aktivite çeşitliliğinin az oluşu gibi sebepler yüzünden hep espiri konusu olmuştur. Doğma büyüme Bilecikli olmama rağmen, Bilecik'i hep sevmişimdir.


    Büyük bir kesimin alay ettiği, beğenmediği konular; benim için avantaj olan konular. Mesela nüfusu az. Nüfusu az bir il Bilecik. Bunun artısı öyle büyük büyük olaylar olmaz burada. Olsa da ya basını meşgul edecek kadar büyük değildir ya da yaşayan insanlara bulaşmaz. Aynı zamanda bir il'in imkanlarına sahiptir. Valilik, banka şubeleri, üniversite, hastane...


    Büyük şehirlere kıyasla; sessiz, sakindir. 10km mesafede ağaçlık, ormanlık alanlara ulaşmak mümkündür. 20 km mesafede Sakarya Nehri ile birçok noktada sakin bir konum yakalanabilir. Yani hem şehir hayatının olanaklarına sahip, hem de çok yakın mesafelerde doğal, oksijen dolu, huzur dolu mekanlara.


    Bir ucundan diğer ucuna gitmek 10 dk mesela.


    İşte bu sebeplerle ben Bilecik'i seviyorum. Ve Bilecik'i tanıtan, Bilecik gezilecek yerlerini anlatan, Bilecik'in değerlerinden bahseden bir internet sitesi kurdum. Bu sayede Bilecik'in bildiğim yerlerini ve değerlerini tanıtacağım. Bilmediğim yerlerini ve değerlerini önce öğrenip, sonra tanıtacağım.


    İlk köklerini Bilecik, Söğüt'te atan Osmanlı Devleti'nin manevi kurucularından bahsedeceğim mesela; Şeyh Edebali, Dursun Fakih, Kumral Abdal... Pazaryerinin Türkiye'ye mal olmuş bozasından. Kınık köyünün çömleklerinden. Osmaneli'nin evlerinden. Bilecik'in tarihinden... Eşsiz manzaralara gebe Sakarya Nehrinden...








  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.