Şimdi Ara

Bigisayarın Birden Donup Monitörün Gitmesi Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar arkadaşlar. Bilgisayarımı toplayalı 3 ay falan oldu. Ancak son zamanlarda bilgisayar zaman ve işlem farketmeksiniz birden donup ekran gidiyor ve fanlar hızlıca dönmeye başlıyor mecburen reset atıyorum. Dün sıfırdanws 10 kurdum ve temiz yaptım ancak bugün yine aynı şey oldu. Sanırım donanımsal bir sıkıntı var. Hazır garantileri de dururken parçaların ben bu sorunu nasıl bulabilirim veya yazılımsalsa nasıl çözebilirim yardım bekliyorum bilen arkadaşlardan.



  • 3 ay olmuş ve donma yaşıyorsan normal değil. Mutlaka servise götürmelisin.
  • taximproject T kullanıcısına yanıt
    Bilgisayar toplama dolayısıyla hepsini bir yerden almadım sorun donanımsalsa parça bazında bulmam gerekecek ki garantiye göndereyim
  • Şöyle söylim işin çok zor. Donmanın sebebi CPU, RAM, MB hatta PSU bile olabilir. Bu durumda her parçanın ayrı ayrı test edilmesi gerekiyor.
    Ama ilk alıma geleni söyleyeyim " ve fanlar hızlıca dönmeye başlıyor " demişsin. İşlemci sogutmasında sorun olabilir mi? Bunu kontrol eder misin? İşlemcin ve fanı düzgün oturmamış olabilir mi? Termal macunda sorun olabilir. İşlemciler aşırı çalıştıklarında ya da iyi soğutulmadıklarında kendilerini korumak için donarlar.
  • taximproject T kullanıcısına yanıt
    Hocam işlemci soğutucum Noctua ve termal macunu falan da iyi sürdüm stok değil fan ve derece 70 leri bile zar zor görüyor yük altında soğutmada problem olduğunu sanmıyorum
  • sorun çok nedenden kaynaklanabilir ama aynısı benim ram yüzünden başıma geldi. Eğer çift veya daha fazla ram kullanıyorsan bilgisayarında yerlerini değiştirip dene veya tekli kullanrak bir dene. amatörce fakat benim sorunum da böyle çözülüyordu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.