Şimdi Ara

Bifrost,Skillerin Türkçe Anlamları,Ek Bilgiler,Abyss,Takılar,Bosslar,KARMA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
120
Cevap
2
Favori
19.234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ~√V''^√\~√V^√V'^~------------------------

     Bifrost,Skillerin Türkçe Anlamları,Ek Bilgiler,Abyss,Takılar,Bosslar,KARMA

     Bifrost,Skillerin Türkçe Anlamları,Ek Bilgiler,Abyss,Takılar,Bosslar,KARMA

     Bifrost,Skillerin Türkçe Anlamları,Ek Bilgiler,Abyss,Takılar,Bosslar,KARMA

     Bifrost,Skillerin Türkçe Anlamları,Ek Bilgiler,Abyss,Takılar,Bosslar,KARMA

     Bifrost,Skillerin Türkçe Anlamları,Ek Bilgiler,Abyss,Takılar,Bosslar,KARMA

     Bifrost,Skillerin Türkçe Anlamları,Ek Bilgiler,Abyss,Takılar,Bosslar,KARMA

     Bifrost,Skillerin Türkçe Anlamları,Ek Bilgiler,Abyss,Takılar,Bosslar,KARMA

    ----------------------------------------------------------------------
    ----------------------------------------------------------------------


    beyler bu resimleri paintte bmp yapıp resmin adını " symbol " yapınız sonra sag tıklayıp kopyalayın ve knightonline klasörünün icindeki symbol_us klasörünün icine yapıstırın " Örnek bende " C:\Program KnightOnline\symbol_us " da yüklü sizde böyledir..

     Bifrost,Skillerin Türkçe Anlamları,Ek Bilgiler,Abyss,Takılar,Bosslar,KARMA




    _____Armor ve Item Karşılaştırmaları_____

    Rogue Armor Seçenekleri:

    +8 FP mi +7 Chitin mi?
    Şayet Ardream charı yapıyorsanız ve dagger defence helmetinizde varsa +8 FP, şayet Ronark(CZ) charı yapıyorsanız her türlü +7 Chitin tüm tartışmalar sonucunda doğruluğu tespit edilmiştir. Ayrıca assassin yerine archer seçimi yaptıysanız her zaman için +8 FP.
    +6/25 Plate DD mi +7/15 Chitin DD mi?
    Her zaman ama her zaman için isterseniz Rogue Cap derecesinde olsun 25 dagger defence rare armor helmet daha iyidir. Dagger Defence normal defence değerinizden PvP arenalarında daha önemlidir.
    +8 Chitin mi +7 Shell mi?
    Aralarında çok az bir defans farkı vardır. Bu yüzden her türlü PvP arenasında +8 Chitin tercih edilmelidir.

    Rogue Silah Seçenekleri:

    +8 MD mi +7 Shard mı?
    Hiçbir zaman aynı türde olan silahların şekillerini önemsemeyiniz. Şekil farkı ıskalama şansında önemsizdir. Bu nedenle AP si fazla olan +8 MD her zaman +7 Shard dan daha yararlıdır.
    +8 Shard mı +9 Cleaver mı?
    Yukarıda açıkladığım gibi Ap si fazla olan yani +9 Cleaver tercih edilmelidir.
    +7 DV mi +8 MD mi?
    Eğerki yüksek lvl ve yüksek mana+hp bonuslarınız varsa DV aksi taktirde +8 MD kullanılmalıdır. Ayrıca DV sol el silahıdır dual kesinlikle kullanmayınız. Çok büyük bir mana ve Hp kaybı yaşatır.
    +8 MD mi +7 Sherion mu?
    Sherion unique bir dagger olmasına rağmen mükemmel bonusları olduğu söylenemez. Sword defence ve str bonusları veriyor. Sword çok tercih edilen bir silah değildir, STR de sizin aktif olarak kullandığınız bir bonus değildir. Dolayısıyla AP farkından dolayı +8 MD tercih edilmelidir. Piyasadaki sherion fiyatları bu silahın görüntüsü ve yeni çıkmış olmasından kaynaklanmaktadır.
    +8 Cleaver mı +7 MD mi?
    Geldik Ardream assassinlerinin popüler sorusuna...
    +8 Cleaver kullanmanızı öneririm. Nitekim defalarca deneyerek bu sonuca ulaştım. +7 Dual MD, +8 Dual Cleaver, +8 Cleaver +7 MD gibi kombinasyonlar kullandım ve kesinlikle ''cleaver ıskalar-sıyırır'' söylentisinin doğru olmadığını gözlemledim. Sonuç olarak +8 Cleaver.


    Warrior Armor Seçenekleri:

    +8 FP mi +7 Chitin mi?
    Warriorlar için defans son derece önemli bir değerdir. Nitekim her zaman için saldırıyı göğüslemesi gereken warriordur. Defansı az bir warrior düşünemeyeceğimizden ve +8 FP ile +7 Chitin arasındaki yüksek defans farkından dolayı +7 Chitin tercih edilmelidir.
    +7 Shell mi +8 Chitin mi?
    Bu 2 armor arasındaki fark FP ile Chitin arasındaki farktan daha azdır. Bu yüzden +8 Chitin varsa +7 Shell'e tercih edebilirsiniz.

    Warrior Silah Seçenekleri:

    +7 Raptor mu +8 Glave mi?
    Glave +8 177 AP, Raptor +7 175 AP...
    Şekil dış etmenler için önemli olabilir(clana girmek, party bulmak vb...) ama +8 Glave ile daha fazla dmg verebilirsiniz. Ayrıca ikisininde Long Spear olduğunu unutmazsak AP si yüksek olanı seçmek en mantıklısıdır. +8 Glave seçiniz.
    Aynı +da Iron Impact mi Raptor mu?
    +8 Raptor 187 AP very slow poison damage, +8 Iron Impact 180 AP slow lightning damage.
    Bu birazda sizin oyun tarzınıza ve serverınıza bağlıdır. Warriorlar için fix silah spear dır bu yüzden karşısında heybetli bir warrior gören hemen spear defence armorları veya kalkanları takınır. Ancak her oyuncu club defence armor veya kalkan kullanmaz. Bu iron impact için bir avantajdır. Diğer taraftan iron impact, raptora göre daha seri bir silahtır. Ancak atağı raptordan düşüktür. Başka bir warrior ile VS yaparken seri vuruşlar erken mana bitmesi anlamına geleceğinden Vs lerde raptor daha avantajlı diğer taraftan seri vuruşları ve anti club armor kullanımının yaygın olmaması sebebi ile PK larda iron impact tercih edilmelidir. Arkanızda healer varsa iron impact kullanın derim ben.
    Totamic Spear mı Raptor mu?
    İkiside birer spear ancak Tota Normal, Raptor very slow. Tota ile AP düşüyor, Raptor ile hız düşüp Ap yükseliyor. Raptor ile mana/hp pot ayarlaması yapmak tota ya göre daha kolay çünkü daha yavaş skill vuracağınızdan raptor ile daha az mana harcarsınız buda daha fazla HP pot içmenize imkan sağlar. Tota'nın avantajı scream vuruşunun sol eldeki silahında elemental damage'i ile toplanarak daha etkili stun etme özelliğidir. Raptor'da 80 Poison, +8 Tota +8 Impact ile 160 80 Poison-80 Lightning 160 elemental DMG demektir buda. Benim tercihim Raptor'dan yana olur ancak seri vurmak isteyenler Tota da tercih edebilirler.

    Not:Aynı + değerinde 2h Giga Raptor'dan, Avedon'da 2h Giga'dan daha iyi silahlardır.

    Priest Armor Seçenekleri:

    +8 FP mi +7 Chitin mi?
    Ben sizin yerinize hesapladım. Aralarında set olarak kabul eder ve statları buna göre verirsek 68 defans ve 300HP gibi bir fark oluşuyor. Yani +8 FP set kullanan bir priestin defansı 68 eksik ama HP si 300 Fazla oluyor. 68 Defans çok büyük bir rakam değil ancak 300 HP Undy buff kullanacağınızıda hesaba katarsak önemli bir değer. Şayet DD helmetiniz varsa(rare) +8 FP yoksa +7 Chitin kullanın.
    +8 Chitin mi +7 Shell mi?
    Aralarında set olarak sadece 2 defans fark oluyor. Kesinlikle +8 chitin.
    Priest Kalkan Seçenekleri
    +7 SS mi +7 DOL mu?
    DOL çok daha fazla defans veriyor ayrıca dagger defence ve arrow defence de veriyor. Tüm bunların yanında daha çok Str istiyor ancak zaten bu str yi +7 Chitin giymek içinde vermek zorundasınız. Veri olarak SS'e çok büyük fark atıyor. +7 DOL seçiniz.

    Priest Silah Seçimleri:

    Aynı + değerlerinde Tooth mu Lobo mu yoksa Smite Hammer mı?
    Atak yapmayacaksanız lobo hammer. En çok HP ve en çok resistance ı veren lobo.
    Aynı + Değerinde Iron Impact mi Hell Breaker mı?
    Hell Breaker'ın atağı daha az olabilir ancak verdiği Flame Damage ve Int bonus ile bu açığı kapatım öne geçiyor. O kadar fazla elemental damage farkı varki daha iyi dmg ler vermenizi sağlayabilir. Bu yüzden Hell Breaker tercih ediniz.


    Paper mageler için ;

    +9 wizard - +7 lycaon staff
    Lycaon staffta hp , mp ve flame damage özellikleri vardır ama çok da pahalıdır .Wizard staffta ise sadece flame damage olacağından (paper mageleri flame sayarak konuşuyorum) wizard staff tercih edilebilir.Ancak lycaon staff alacak bütçeye sahip bir oyuncu kesinlikle lycaon staff almalıdır .
    +8 wizard - +8 wood staff
    Bütçesi sınırlı olan paper mageler wood staff tercih ederler ancak küçük bir birikime sahip mageler wizard kullanmalıdır .+7 wizard ile +8 wood staff arasında kalınırsa tercih wood staff olmalıdır .Paper magelerde staff atağının pek bir etkisi yoktur.

    ___Armor seçimi___

    Paper mageler için bir çeşit armor seçeneği vardır , 1. class .En yararlı olan kombine armor takımı , goblin pants + diğer armorlardır.Mageler intelligence skilli verdikçe armor seviyesi artacaktır.
    Yarı paper mageler
    Yarı paper mageler için en ideal staff wreath of ereniondur . Buna sahip olmayan mageler skillerine göre damage basılı mage staff tercih edebilirler .

    ___Armor seçimi___

    Yarı paper mageler için ideal armor takımı , elde varsa 2. derece +8 hp set ve goblin 2. derece pantstir .Ama elde +8 2.derece armorlar yoksa , +8 1.derece armorlarda tercih edilebilir , arada fazla defans oynamaz .Mageler pants armorları +9 olmadıkça goblin pants tercih etmelidir .

    ___Pet mage___

    +7 salamander - +7 elixir.
    Bütçe uygunsa elixir tercih edilmelidir . Pet magelerin eline aldıkları staffların atackları yüksek olduğu için pet mageler 42 skilleri ile daha fazla atack yaparlar (paper ve yarı paperlara göre).Bu yüzden elemantal damage kadar staffın atackıda önem kazanır.
    +7 salamander - +6 elixir
    Asla alır basarım gibi bir zihniyet ile elixir tercih edilmemelidir. Büyük hata olur.

    ___Armorlar___

    +7 crimson - +6 complete
    Oyuncumuzun sağlam defansı ve uniquleri yoksa ve hp sorunu fazla değilse complete kullanmalıdır. Ama olaylar aksi yönde ise tercih crimsondan yana olmalıdır .
    +8 crimson - +7 complete
    Diğer charlarda +8 chitin - +7 shell konusuna dönen bu seçimde kullanılması gereken crimsondur.


    ___Assassin___

    70 lvl olan her assassin bu görevi yaptığında kendisine özel bir dagger alır. Bu dagger ' ın ismi Charınızın ismi neyse o olur. Dagger ın ismi Dagger of (Charın ismi) oluyor. Bu silahı satamazsınız, inn e koyamazsınız ya da trade den başkasına veremezsiniz. Bıçağın şekli Shard la aynıdır.

     Bifrost,Skillerin Türkçe Anlamları,Ek Bilgiler,Abyss,Takılar,Bosslar,KARMA



    ___Archer___

    70 lvl olan her archer bu görevi yaptığında kendisine özel bir bow alır. Bu bow ' un ismi Charınızın ismi neyse o olur. Bow un ismi Bow of (Charın ismi). Bu silahı satamazsınız, inn e koyamazsınız ya trade den başkasına veremezsiniz. Yayın şekli Iron Bow la aynıdır.

     Bifrost,Skillerin Türkçe Anlamları,Ek Bilgiler,Abyss,Takılar,Bosslar,KARMA




    ___Warrior___

    70 lvl olan her warrior bu görevi yaptığında kendisine özel bir kalkan, One Handed Spear ve Two Handed Sword alır. Bu itemlarin isimleri Charınızın ismi neyse o olur. Shield of (charın ismi). One handed sword of (Charın ismi) ve Two handed sword of (charın). Bu itemları satamazsınız, inn e koyamazsınız ya da trade den başkasına veremezsiniz. One handed spear ın şekli Totemic Spear la, Two Handed Sword un şekli Mirage Sword la aynıdır. Kalkan oyundaki bir itemla eş görüntüye sahip değildir.

     Bifrost,Skillerin Türkçe Anlamları,Ek Bilgiler,Abyss,Takılar,Bosslar,KARMA

     Bifrost,Skillerin Türkçe Anlamları,Ek Bilgiler,Abyss,Takılar,Bosslar,KARMA

     Bifrost,Skillerin Türkçe Anlamları,Ek Bilgiler,Abyss,Takılar,Bosslar,KARMA




    ___Mage___

    70 lvl olan her mage bu görevi yaptığında kendisine özel bir staff alır. Bu staff ın ismi Charınızın ismi neyse o olur. Bu staff ı satamazsınız, inn e koyamazsınız ya da trade den başkasına veremezsiniz. Şekli Mythril Staff la aynıdır.

     Bifrost,Skillerin Türkçe Anlamları,Ek Bilgiler,Abyss,Takılar,Bosslar,KARMA




    ___Priest___

    70 lvl olan her priest bu görevi yaptığında kendisine özel bir club alır. Bu club in ismi Charınızın ismi neyse o olur. Bu club ı ve shieldi satamazsınız, inn e koyamazsınız ya da trade den başkasına veremezsiniz. Şekli Priest Impact la aynıdır.

    http://img168.imageshack.us/my.php?i...2169el7og4.jpg
    http://img180.imageshack.us/my.php?i...ieldww6lj8.jpg
    Mage Flame
     Bifrost,Skillerin Türkçe Anlamları,Ek Bilgiler,Abyss,Takılar,Bosslar,KARMA

    Mage Glacier
     Bifrost,Skillerin Türkçe Anlamları,Ek Bilgiler,Abyss,Takılar,Bosslar,KARMA

    Mage Lighting
     Bifrost,Skillerin Türkçe Anlamları,Ek Bilgiler,Abyss,Takılar,Bosslar,KARMA

    Mage Master
     Bifrost,Skillerin Türkçe Anlamları,Ek Bilgiler,Abyss,Takılar,Bosslar,KARMA

    Priest Buffer 1-45 arası
     Bifrost,Skillerin Türkçe Anlamları,Ek Bilgiler,Abyss,Takılar,Bosslar,KARMA

    Priest Buffer 50-80 arası
     Bifrost,Skillerin Türkçe Anlamları,Ek Bilgiler,Abyss,Takılar,Bosslar,KARMA

    Priest Healler 25-80 arası
     Bifrost,Skillerin Türkçe Anlamları,Ek Bilgiler,Abyss,Takılar,Bosslar,KARMA

    Priest Rezzer 1-80 arası
     Bifrost,Skillerin Türkçe Anlamları,Ek Bilgiler,Abyss,Takılar,Bosslar,KARMA

    Priest Master 60-80
     Bifrost,Skillerin Türkçe Anlamları,Ek Bilgiler,Abyss,Takılar,Bosslar,KARMA

    Rogue 1-30 arası
     Bifrost,Skillerin Türkçe Anlamları,Ek Bilgiler,Abyss,Takılar,Bosslar,KARMA

    Rogue ARcher 1-80 arası
     Bifrost,Skillerin Türkçe Anlamları,Ek Bilgiler,Abyss,Takılar,Bosslar,KARMA

    Rogue Asasin 1-80 arası
     Bifrost,Skillerin Türkçe Anlamları,Ek Bilgiler,Abyss,Takılar,Bosslar,KARMA

    Rogue Explorer 1-80 arası
     Bifrost,Skillerin Türkçe Anlamları,Ek Bilgiler,Abyss,Takılar,Bosslar,KARMA

    Rogue Master 60-80 arası
     Bifrost,Skillerin Türkçe Anlamları,Ek Bilgiler,Abyss,Takılar,Bosslar,KARMA

    Warior Atak Skill 1-80 arası
     Bifrost,Skillerin Türkçe Anlamları,Ek Bilgiler,Abyss,Takılar,Bosslar,KARMA

    Warior Defence Skill 1-80 arası
     Bifrost,Skillerin Türkçe Anlamları,Ek Bilgiler,Abyss,Takılar,Bosslar,KARMA

    Warior Berserker Skill 1-80 arası
     Bifrost,Skillerin Türkçe Anlamları,Ek Bilgiler,Abyss,Takılar,Bosslar,KARMA

    Warior Master Skill 60-80 arası
     Bifrost,Skillerin Türkçe Anlamları,Ek Bilgiler,Abyss,Takılar,Bosslar,KARMA


    #### .. Kodaki Karakterler için 1 ve 69 arası görevler .. ####
     Bifrost,Skillerin Türkçe Anlamları,Ek Bilgiler,Abyss,Takılar,Bosslar,KARMA

     Bifrost,Skillerin Türkçe Anlamları,Ek Bilgiler,Abyss,Takılar,Bosslar,KARMA



    ____Kodaki Karakterlerin 70 Skilini açmak için İstenilen İtemler____


    Warrior

    1 Silver Bar
    1 Scream Scroll
    1 Tail of Lesath
    30 Opals
    20 Magic Hammers
    50 Tyon meat
    30 Orc Bracelets



    Rogue
    1 Magic Shield Scroll
    1 Silver Bar
    1 Fang of Bakirra
    20 Cursed Bones
    30 Blood of Glyphodonts
    5 Abyss Wings
    50 Tentacles


    Priest
    1 Silver Bar
    1 Judgment Scroll
    1 Feather of Harpy Queen
    30 Crystals
    30 Zombie Eyes
    2 Abyss Eyes
    50 Poison Sacks


    Mage
    1 Silver Bar
    1 Absolute Power Scroll
    1 Tail of Shaula
    30 Crude Saphires
    30 Bones of Dragon Tooth
    20 Sweeping Potions
    50 Bee Sting

    Sırada Bifrost Resimleri ve Bifrost Yaratıklarının Resimleri buyrun..

    Bifrosta nasıl gidebilirim
    Colony zone a eklenen yeni bir bölge olan bifrost a gidebilmek için günün belli zamanlarında bowlda bifrost monument savaşı olur.Monument ı kırıp savaşı kazanan ırk bifrost a 30 dakika daha erken gidebilme şansını kazanır.30 dakika sonra kaybeden ırk da bifrost a girebilir.
    Dikkat!!!:Bifrost içinde de CZ deymiş gibi PVP yapılabilir.
    bifrostda neler var.
    Bifrost da 7 ölümcül günahı simgeleyen yaratıklar bulunur.Bu yaratıkları kesip içlerinden o günaha ait fragment veya high class itemlar düşürebilirsiniz.



    EGO
     Bifrost,Skillerin Türkçe Anlamları,Ek Bilgiler,Abyss,Takılar,Bosslar,KARMA

    ENVY
     Bifrost,Skillerin Türkçe Anlamları,Ek Bilgiler,Abyss,Takılar,Bosslar,KARMA

    ENVYAREAC
     Bifrost,Skillerin Türkçe Anlamları,Ek Bilgiler,Abyss,Takılar,Bosslar,KARMA

    GLUTTONY
     Bifrost,Skillerin Türkçe Anlamları,Ek Bilgiler,Abyss,Takılar,Bosslar,KARMA

    GREED
     Bifrost,Skillerin Türkçe Anlamları,Ek Bilgiler,Abyss,Takılar,Bosslar,KARMA

    GREEDDAREAİ
     Bifrost,Skillerin Türkçe Anlamları,Ek Bilgiler,Abyss,Takılar,Bosslar,KARMA

    LANDOLFTHESİNSY
     Bifrost,Skillerin Türkçe Anlamları,Ek Bilgiler,Abyss,Takılar,Bosslar,KARMA

    LUST
     Bifrost,Skillerin Türkçe Anlamları,Ek Bilgiler,Abyss,Takılar,Bosslar,KARMA

    NOXİOUS MAZE
     Bifrost,Skillerin Türkçe Anlamları,Ek Bilgiler,Abyss,Takılar,Bosslar,KARMA

    NOXİOUS MAZE DE BULUAN ASHİTON
     Bifrost,Skillerin Türkçe Anlamları,Ek Bilgiler,Abyss,Takılar,Bosslar,KARMA

    SLOTH
     Bifrost,Skillerin Türkçe Anlamları,Ek Bilgiler,Abyss,Takılar,Bosslar,KARMA

    WRATH
     Bifrost,Skillerin Türkçe Anlamları,Ek Bilgiler,Abyss,Takılar,Bosslar,KARMA

    ULTİMA
     Bifrost,Skillerin Türkçe Anlamları,Ek Bilgiler,Abyss,Takılar,Bosslar,KARMA



    Ultima ya NOXİOUS MAZE (gas room/gaz odası) in ortasında bulunan teleportdan gidebilirsiniz ama dikkat edin gaz odasında her 30 saniyede 400 damage yiyorsunuz.Teleporter a geldiğinizde ultima nın alanına gidebilmek için orda bulunan NPC ye 7 ölümcül günahı simgeleyen fragmentlerden 1 er tane vermelisiniz bunun içinde fragmentleri düşürene kadar o yaratıklardan herbirinden kesmelisiniz.
    Bifrostda Kazandığım Fragmentler Ne İşe Yarar
    Bu fragmetleri moradonda bulunan Chaotic generatorda kullanabilirsiniz. Chaotic generator bi slot makinesi gibi çalışır fragmenti koyup start butonuna bastığınızda rastgele itemlar görünür ve stop tuşuna basıp bunlardan birini kazanabilirsiniz.Chaotic generatordan blessed scrollar armor,weapın enchant scrollar high class itemlarla beraber yepyeni uniqe itemlar veya 7 fragmentten herhangiv birini kazanabilirsiniz.

    Chaotic Generator ve Fragmentler
     Bifrost,Skillerin Türkçe Anlamları,Ek Bilgiler,Abyss,Takılar,Bosslar,KARMA


    MorOdOn BoSs HaRiTaSı
     Bifrost,Skillerin Türkçe Anlamları,Ek Bilgiler,Abyss,Takılar,Bosslar,KARMA


    ELmoRaD BoSs HaRiTaSı
     Bifrost,Skillerin Türkçe Anlamları,Ek Bilgiler,Abyss,Takılar,Bosslar,KARMA

    EsLaNt BoSs HaRiTaSı
     Bifrost,Skillerin Türkçe Anlamları,Ek Bilgiler,Abyss,Takılar,Bosslar,KARMA

    HêâL PoT YâPMâK ÎstêyênLêR___________

    Sundries’ ten ve Pot satılan yerden aşağıda gerekli olan malzemeri alıp, şehrinizdeki GREAT PRIEST’ e verirseniz onlarda size Heal potu verirler.
    El Morad için; Great Priest Helena. Karus için; Great Priest Murka

    HEAL özelliğine 30 puan verirseniz
    Holy Water + Prayer of Life = Water of Life (90 HP)

    HEAL özelliğine 40 puan verirseniz
    Holy Water + Prayer of Love = Water of Love (180 HP)

    HEAL özelliğine 50 puan verirseniz
    Holy Water + Prayer of Grace = 10 Water of Grace (360 HP)

    HEAL özelliğine 60 puan verirseniz
    Holy Water + Prayer of Favors =Water of Favors (720 HP)

    Hangi HP Potundan yapmak istiyorsanız o malzemeleri alıp [Great Priest] Helena'ya gidiyoruz.

    Holy Water of Grace'i seçiyoruz
    (720 HP pot)


     Bifrost,Skillerin Türkçe Anlamları,Ek Bilgiler,Abyss,Takılar,Bosslar,KARMA


    Sonra size Holy Water ve Prayer of Favors karşılığında Water of Favors (720 HP) vereceğini söylüyor.
    Sizde Production'a basıyorsunuz.

     Bifrost,Skillerin Türkçe Anlamları,Ek Bilgiler,Abyss,Takılar,Bosslar,KARMA


    Siz ne kadar pot taşıyabiliyorsanız hepsini aynı anda yapabilirsiniz.
    Ve bitti confirm'e tıklıyoruz.
     Bifrost,Skillerin Türkçe Anlamları,Ek Bilgiler,Abyss,Takılar,Bosslar,KARMA



    ______AbyS HaKKınDa______

    ABYSS Nedir?

    Abyss, Abyss Delos denilen kalenin kısaltılmışıdır. Çoğu zamanda ABYSS Gem yerine yine Abyss dendiği de görülür. Bu Kaldede ABYSS Gem denen özel taş ve başka yerlerde çıkmayan özel eşyalar çıkmaktadır. Ayrıca ABYSS deki yaratıklar diğer yerlerdekine nazaran daha fazla para düşürürler. Genelde parasız kalan arkadaşların para kasmak için gittikleri yerdir. LVL30 öncesi gidemezsiniz.

    ABYSS'e Nasıl gidilir?

    Oynadığınız Serverin 1 nolu serverina girin ve Moradona gidin. Orc iseniz Orc TP Gate, Human iseniz Human TP Gate gidin ve DELOS seçin. Doğduğunuz karşinizda 3 tane büyük kapı göreceksiniz. Ortadaki kapıdan çıkın ve çöle doğru dimdik gidin. Çölü geçtiğiniz karşınız büyük bir kale göreceksiniz. Büyük bir kapısı vede surlarinda dalgalanan bayraklari vardir. Bu bayraklar genelde o serverin en güçlü klanın sembolüdür. Çölü geçip bu kalye ulaştiğiniz büyük giriş kapısından girin vede soladaki 2. kapıdan da geçip yine sol tarafta bulunana merdivenlerden çıkıp Sundires'i arkanızda bırakıp o ufak dar yoldan ilerleyin. Karşinizda uzun büyük mavi bir kapı çıkacak onada Sağ tıklayıp Abys Delosaz seçin. Artık ABYSS desiniz...


    ABYSS ilk geldiğiniz yer 1. Kattir. Ufak aslan heykilne sağ tıklayıp bir alt kata ine bilirsiniz. Çünkü ABYSS yerin altina doğru inen bir mahsendir. Birisi size "3. Kata çık" derse bu 3 kat aşağıya inin demektir. Katlar hakkında detaylı biligi aşağıda verdim.

    ABYSS de karşi ırktan birisi size saldirip sizi öldüre bilir. Öldüğünüzde Exp yada NP kaybetmezsniz, vede Parada kaybetmezsiniz, sizi öldürende ne NP ne Exp nede para kazanır. Yani ABYSS de karşi irka dalmak çoğu zaman gereksiz bir şeydir ve fazla güçlü değilseniz kötü sonuçla biter (Siz karşi irktan birine daldğinizda genelde o kattaki tüm karşi irktan adamlar size dalar).


    ABYSS de Hangi Yaratik Ne Düsürür?

    Normal Abyss:

    Cave Leech (1-3)(HP7000 lvl20) - Abyss Gem, Dungeon Key, Green Pearl

    Solid Bins (4-5)(HP7000 lvl38) - Abyss Gem, Dungeon Key

    Black Widow (6-7)(HP7000 lvl40) - Abyss Gem, Key of Hell, Sweeping Potions

    Shadow (8-9)(HP5000 lvl48) - Abyss Gem, Key of Hell, Magic Hammer

    - Ara Kat (10) - Bu katan POT alabilir, esyalari tamir ettirebilirsiniz.

    Gloom Hound (11-12)(HP7000 lvl55) - Abyss Gem, Dungeon Key

    Burning Skeleton (13-14)(HP4000 lvl57) - Abyss Gem, Dungeon Key, Özel Para, +9 Taki, Abyss holy water %35

    Phantoms (14-15)(HP7000 lvl60) - Abyss Gem, Key of Hell, Özel Para, +9 Taki, Abyss holy water %50

    Ghost Warriors (16-17)(HP7000 lvl60) - Abyss Gem, Key of Hell, +9 Taki, Transformation Scroll

    Reapers (18)(HP7000 lvl65) - Abyss Gem, Key of Hell, Özel Para, 1440 hp pot

    Fallen Angell (19)(HP20000 lvl80) - Abyss Gem, Abyss Blessing, +9 Taki, High lvl items

    - Son Kat (20) - Bu kat ünlü özel kattir. Bu katta Blessed Scrollari satan bir satici vardir.

    Hell abyss:

    Lutterslan (1-2)(HP1108 lvl30) - Abyss Gem, Dungeon Key, Abyss holy water %20

    Orc Watcher (3-4)(HP318 lvl30) - 480 Mana POT

    Orc Mage (3-4)(HP912 lvl40) - 480 Mana POT

    Gloom Hound (5)(HP5247 lvl55) - Abyss Gem, Dungeon Key

    Wraith (6-7)(HP4452 lvl65) - Abyss Wings, +9 Taki

    - Ara Kat (8) - Bu katan POT alabilir, esyalari tamir ettirebilirsiniz.

    Goblin Bouncer (9-10)(HP1601 lvl45) - Özel Para, Goblin Part

    Hob Goblin (9-10)(HP6709 lvl71) - Özel Para, +9 Taki

    Manticore (11)(HP12551 lvl85) - Abyss Gem, Abyss Lullaby, Medium lvl items

    Centaur (12)(HP19204 lvl90) - Abyss Gem, Abyss Eye, High lvl items

    Flame Rock (13)(HP16615 lvl100) - Abyss Fire, High lvl items

    Servant of Isiloon (14-15)(HP33999 lvl130) - BILINMIYOR!!! Servant Köle, Hizmetçi demektir yani bunlar Isiloon'un hizmetçileri. Bir tanesi yanından gecerken bana 1500 vurdu (DarkStone Golem bana 1000 vuruyor gerisini siz hesap edin).

    Isiloon (15)(HP1300015 lvl170) - Iron Belt, Iron Necklace ve her türlü High lvl items. Bu yaratık çok güçlüdür. Yakında 900AC li adama 4000+ vurabilir. Uzaktan ise 500+ civari vurmaktadir. Çok sağlam 3 parti ile BELKI kesebilirsiniz.

    Parantez icindeki ilk sayilar yaratiklarin bulunduklari kat, 2. sayılar HP'leri, 3. sayılarda leveleridir.

    Yaninda "Abyss Gem" yazmayan yaratiklar Abys Gem düsürmeyebilir. Örnegin Abyss Helldeki Goblinler Abyss Gem düşürmezler.


    Genel olarak Abyss de her yaratigin +9 Taki ve Özel Para düsürme olasiligi vardir. Fakat yapilan denemeler de Burning Skel, Phantom ve Ghost Warrior'larin daha fazla +9 Taki düsürdügü tesbit edilmistir.

    Fallan Angel aslinda çok kötü item verir. Gold Bar, Shell Glove, Abyss Blessing ve High level item düsürdügünü gördüm ama bu yaratigin esya düsürme yüzdesi kalibina göre çok düsüktür. lvl 60+ Melee Char ve lvl 60 debuffer/Healer Priest ile seri sekilde öldürelebilir. Tabi Meleede en az 600+ AC, debufferinda Massive, Paracite, Torment atmasi gereklidir. Bu ikili ile yaratik size 300-400 arasi ancak vurur. Ama yaratigin asiri agresif oldugunu uzaginda dinlenirken bile size durduk yere saldirabilecegini unutmayin.

    Son kattaki Blessed Scrol Saticisinin sabit fiyatlari; BUS (Blessed Upgrade Scroll) 2.4M, BES DEX/MP/HP/STR/INT/Reduce (Blessed DEX/HP/MP vs.) 1.2M, BES Elematel 3.6M.

    Son katta cikmanin en kolay yöntemi; Normalde ara kattan sonra her 2 katta bir üst kata cikarken sizden Dengeon Key ister vede inventorynizdeki bu anahtarlari komple alir. Yani üstünüzde tek slotta duran tüm anahatarlari alir. Normalde sizin her anahtar istediginde o kattaki yaratiklaran bir kacini kesip Dengeon Key bulmaniz gerekir ki bu üst katlara ciktikca cok zorlasir. Ama siz merchant kurmus bir arkadasinizdan anahtarlari TEK TEK alip her anahtarin inventorynizde 1 kare yer tutmasini saglarsaniz, sizden anahatar istenip alindigin sadece 1 kardeki anahatar alinacagindan hizlica en üst kata cikabilirsiniz (Bu özelik USKO 1,306 yamasi ile düzeltilmiştir. Artik bu şekilde üst kata çikamazsiniz).

    ABYYS de Ne Nedir?


    +9 Taki : +9 STR, HP MP, DEX, INT veren Kupe, Kolye, Kemer.

    Key of Hell : Abyss Hell'e gecmek icin gereken anahtar.

    Green Pearl : 20 saniyede toplam 750 HP veren yeşil kürecik.

    Sweeping Potions : Magelerin vurus gücünü %30 (PKda da calisir ama sadece 30 etki eder) artiran özel bir item.

    Magic Hammer : Esyanizi tamir etmeye yarar. APOS partilerinde sikca Sundries gitmenize gerek kalmaz.

    Transformation Scroll : Ünlü degisim Scrolu. Sizi leveliniza göre değişik yaratıklara çevirir.

    Abyss holy water : HPnizi belli bir oran olarak dolduran özel HP potu. HPsi 4000, 5000 gibi olan karakterlerde çok ise yarar (%50 olani süperdir) .

    Abyss Blessing : 10Milyon Exp kazandiran görev itemidir. Ayrıca 3000 Heal, 3600 Restore verir. DUPE yapip kazanıza XXX tane korsanız CZde sizi yıkan olmaz.

    Abyss Wings : 20% Dodge Rate veren item.

    Abyss Fire : Düsmaninizin HPsini 10% azaltan büyü itemi. Assasindeki Vampiric gibidir.

    Abyss Eye : Görünmez düsmanlarinizi görmenizi saglayan, bir nevi "cat eyes" büyüsü veren item.

    Abyss Lullaby : Çevrenizdeki yaratıkları uyutmaya yarayan özel item.

    Özel Para : Sundries de gördügümüz, Bronze Coins, Gold Coins, Silver BAR, Gold BAR gibi saglam para demek olan itemler.

    Medium lvl items : Chitin, Crimson, Durandal, Viper Staff, Cleaver, ironx (iron Crossbow) gibi orta sinif degerli esyalar.

    High lvl items : Shard, Mirag Dagger, Raptor, iron Bow, Mirage Sword, Elixir Staff gibi üst sinif degerli esyalar

    _______KrALLıK BiLgİLeRi_______

    * Top 10 daki clan liderleri electon NPC(seçim botu)na giderek bir aday gösterecekler.aday gösterilen kişi adaylığından vazgeçebilir veya yerine başkasını aday gösterebilir.
    * Eğer top10 daki clan liderleri kimseyi aday göstermezse otomatikman kendileri aday olacaklar
    * Eğer delos kalesini kontrol eden clan lideri aday olursa delos kalesinin controlünü kaybedecek.
    * Bir kere kral olan bir kişi tekrar kral olabilir.

    SEÇİM
    * Seçimler her ırk için ayrı olacak.
    * Seçim durumuna election NPC ye giderek bakabilirsiniz(kim önde felan )
    * Election NPC ye giderek oyunuzu kullanabilirsiniz.her accountla sadece 1 kere oy kullanabilirsiniz.(yani accountununzdaki 3 karakterlede kullanamazsınız.)ayrıca oy kullanacağınız karakterin lvl i 20 veya üzeri olmalıdır.
    * En çok oyu alan karakter kral olucaktır.eğer eşitlik olursa sıralamada daha yukarıda bulunan clan liderinin adayı kral olacaktır.
    * Adaylar kral olurlarsa yapacakları vaadlerini election npc ye söyleyebilirler.ve bunlar bütün kullanıcılar tarafından görülebilir.
    * Kralın süresi dolduğunda yeni bir seçim döngüsü başlayacaktır.

    KRALLIK SÜRESİ* Seçimi kazandığı andan itibaren 30 gündür.
    * Kral kendi isteiğyle görevi bırakabilir.
    * Karakter silinirse krallığıda düşer .
    * Eğer kral bir konuda suçlanır ve haklı bulunursa krallığı düşer..

    SENARATÖRLER
    * Seçimi kaybeden adaylar senatör olurlar.
    * Senatörler politik hareketleri yönetirler örn. kral hakkında suçlama varsa bunu halk oylamasına açılıp açılmayacağına kararvermek gibi.

    SUÇLAMA
    * Suçlama senatörlerden biri tarafından önerilebilir.eğer bütün senatörler uygun görürse halk oylamasına sunulur.
    * Bir senatörün suçlama yapabilmesi için 3000 coins e ihtiyacı vardır.eğer bir suçlama olursa herklesin ekranında bir duyuru geçer.ondan sonra 2 günlük bir oylama yapılır.
    * Suçlamayı yapan senatörü electionNPC den öğrenebilirsiniz.
    * Suçlama için oykullanımı 2 gün sürer.aynı accounttan sadece 1 kere oy kullanabilirsiniz.oy kullanmak için lvl 20 ve üzeri olmak zorundasınız.eğer suçlama kabul görürse kral otoritesini kaybeder yani krallığı düşer ve yeni kral seçimi başlar.

    KRALLARIN OTORİTESİ VE KRALLIĞIN İŞLEYİSİ
    KRALİYET VERGİSİ
    * Kral delos kalesinin vergisinin %10 unu kraliyet vergisi olarak alır.ama delos kalesinin sahibiyle aynı ırktan olmaları şartıyla.
    * Kral vergileri head servent NPC(baş yardımcı) den alabilir.

    TOPRAK VERGİSİ
    * Kral kendi ülkesinin toprak vergisini toplayabilir
    * Kral toprak vergisini %0 ve %10 arasında olmak kaydıyla head servant npcden ayarlıyabilir.vergileri de aynı yerden alabilir.

    VERGİ POLİTİKASI
    Toplanan tüm vergilerin %20 sini kral kendine alır gerisi krallığın hazinesine gider.hazinedeki para herkes herkes tarafında görülebilir(head servant npc ye gidilerek).kralın bazı komutları ve yetkileri para gerektirir ve bunlar hazineden karşılanır.kralın süresi dolduğunda hazinede hala para varsa bu para bir sonraki krala devreder.hazinenin para kapasitesi 2.1 milyar dır.hazine tamamen dolu olduğunda alınan vergiler hazineye devretmez.kral bu vergileri ziyan etmek istemiyorsa parayı kullandığından emin olmalıdır.
    Kral vergiden kendine düşen payı ve krala özel eşyaları head servant NPC den alabilir.bu eşyaların hiçbir özelliği yoktur sadece o kişinin kral olduğunu göstermeye yarar.ayrıca kral ona özel olan kraliyet pelerinini giyer.

    KRALIN YETKİLERİ
    * Kral hazinedeki parayı günde 1 kere olmak kaydıyla kendine experience veya item drop event yapmak için kullanabilir
    * Event 30 dakika sürer.experience eventde aldığı xp yi %10 artırmak için 300m para %30 arttırmak için 900m para ve %50 arttırmak için 1.5 milyar paraya mal olur.item düşme şansını %1 arttırmak 50m %2 arttırmak için 100m %3 arttırmak için 150m paraya mal olur.

    KRALIN YETENEKLERİ* Krala 20metre yakın olanlar %3 maximum HP ve MP bonus alırlar.(örn. 1000 hp ve 1000 mananız varsa 30 HP ve 30 MP bonus alırsınız)
    * Kral günde 1 kere olmak şartıyla havayı deiştirebilir(yağmurlu,güneşli,karlı vs.)
    * Kral bütün vatandaşlarının görebileceği şekilde msj atabilir(lunar war da komutanın attığı gibi)

    KRALIN KOMUTLARI
    /<kralın ismi> bütün vatandaşların görebileceği şekilde msj gönderir
    /REWARD <karakterin ismi> <para miktarı> belirlenen kişiye belirlenen miktarda ödül verir.
    /EXPERIENCE_POINT experience point event i başlatır
    /DROP_RATE drop rate event nı başlatır
    /JOIN_SENTINEL <karakter ismi> belirlenen kişiyi kraliyet nöbetçileri ne kaydeder.(kralın özel korumaları euheeh onun için bi grup var)
    /QUIT_SENTINEL <karakter ismi> belirlenen kişiyi kraliyet nöbetçiliğinden atar.
    /RAIN yağmur yağdırır
    /SNOW kar yağdırır
    /CLEAR açık hava
    * Havayı deiştirmek günde sadece 1 kere yapılabilir ve 100k paraya mal olur.


    Buda son Karakterinize imza yapmak için size yardımcı olacak bir site.. http://www.knightonlineforum.org/signature/index.php (reklam oldu ama ne yapalım )

    ÖRNEK:
     Bifrost,Skillerin Türkçe Anlamları,Ek Bilgiler,Abyss,Takılar,Bosslar,KARMA


    ##### Savaş Takvimi Tr Olarak #####

    LUNAR WAR
    ARES - Pazartesi & Cumartesi
    DIEZ - Carsamba & Cumartesi
    XIGENON - Persembe & Cumartesi
    BERAMUS - Pazartesi & Cumartesi
    CYPHER - Carsamba & Cumartesi
    OLYMPIA - Persembe & Cumartesi
    EDANA - Pazartesi & Cumartesi
    MANES - Carsamba & Cumartesi
    PATHOS - Persembe & Cumartesi
    LOGOS - Pazartesi & Cumartesi

    Turkiye Saatiyle Lunar War 13:00, 19:00, 04:00 saatlerinde baslayacaktir.

    DARK LUNAR WAR
    ARES - Carsamba & Pazar
    DIEZ - Persembe & Pazar
    XIGENON - Pazartesi & Pazar
    BERAMUS - Carsamba & Pazar
    CYPHER - Persembe & Pazar
    OLYMPIA - Pazartesi & Pazar
    EDANA - Carsamba & Pazar
    MANES - Persembe & Pazar
    PATHOS - Pazartesi & Pazar
    LOGOS - Carsamba & Pazar

    Turkiye Saatiyle Dark Lunar War 13:00, 19:00, 04:00 saatlerinde baslayacaktir.



    Ek Olarak: Knight online server status bilgileri...

    http://www.kodb.info/gamefiles/games...verstatus=KOdb


    TALİA SKİN NASIL YAPILIR ???

    ___Talia skin için gereken şeyleR___

    1 Adet Pauldron Of Destruction
    5 Talisman Of Talia
    1 Kristal
    500k Para

    ___TALİSMAN OF DESTRUCTİON NASIL YAPILIR___

    1. Önce gidip goblin kasabası girişindeki "HELL HOUND" denilen köpekleri kesiyorsunuz. O köpeklerin içinden sarı bir TALİSMAN çıkacak ismi TALİSMAN OF DESTRUCTİON. ondan 7 tane topluyorsunuz.
    2. Sonra moradona gidiyorsunuz Bulcan kesiyorsunuz. 15 tane İRON BAR bulana kadar kesiyorsunuz.
    3. Üzerinize 500k alıyorsunuz. iron barlar ve talisman of destructionları da alıyoarsunuz.
    3. Sonra proconsula gidiyorsunuz. seçeneklerden DESTRUCTİON ARMOR var orada PAULDRON OF DESTRUCTION yapıyorsunuz. Bu armor tüm klaslarda yapılabilir. En önemli özellligi SHELL+7 den bile daha fazla defansı olmasıdır. ancak tamir edilemez DURABİLİTY si 10.000 dir. bunu isterseniz giyip giyip durabilitesini sıfırladıktan sonra isterseniz hiç giymeden talia skin yapımında kullanabilirsiniz. neyse destruction armoru edindik diyelim. geldik diğer aşamayaa

    ___TALİSMAN OF TALİA NASIL ÇIKARILIR___

    Eslant kapısının yanında HAUNGA WARRİOR denen yaratıklar var. Onlardan öldürün içlerinden mavi renkte TALİSMAN OF TALİA çıkacak. O talialdardan 5 tane denkleyin. şimdi elimizde 5 talisman of talia, 1 armor of destruction olmalı. moradona veya lufere gidin 1 tane kristal alın,
    üzerinizde tam olarak şunlar olmalı..

    1 Adet Pauldron Of Destruction
    5 TALİSMAN OF TALİA
    1 Kristal
    500k para


    Proconsule gidin ve talia skin seçeneğine tıklayınca ırkınızla ilgili talia skini seçin şimdi işin heyecanı burada.. ACABA HANGİSİ GELDİ ???? ne önemi var demeyin şunlardan biri gelebilir.

    FLAME,GLACİER,LİGTNİNG, +200 BONUSLU

    AX,CLUB,SWORD,SPEAR,ARROW, DAGGER +50 RESİST BONUSLU

    NOT : Tüm talia ların defansı shell +7 ayarındadır. ancak durabilitesi ( dayanıklılığı ) 5000 dir. ve hiçbiri tamir edilemez.


    ___ŞİMDİ BU ÇIKANLARIN NE İŞE YARADIKLARINI VE NEREDE KULLANACAKLARINI SÖYLEYEYİM___

    TALİA FLAME : Flameye +200 resist verir. Gelen flame damagesini neredeyse yüzde 70 azaltır. En değerli 2. talia skindir. eğer bu çıktıysa çok sevinin çünkü colony zonedeki magelerin yüzde 90 ı flame dir. bu yüzden bu talia skin çok pahalıdır. bu itemi, ATROSS, ATTİLA, FLAME ROCK, VOLCANİC ROCK, BURNİNG SKELETİON gibi flame damage vuran yaratıklara karşı takabilirsiniz. Satışı çok kolaydır. fiyatı ortalama olarak chitin+5 değerindedir.

    TALIA GLACİER : Glacier +200 resist verir. Gelen glacier damagesini neredeyse yüzde 70 azaltır. cz de pek buzcu mage olmadığından pek işe yaramaz. AMA PELERİN BOSSUNUN VURUŞU GLACİER OLDUĞUNDAN ONA KARŞI ÇOK KULLANIŞLIDIR. AYRICA RUNARDAKİ CENTAURLARA KARŞI DA ÇOK KULLANIŞLIDIR. ekonomik değeri çok değildir.

    TALİA LİGHTNİNG: Lightninge+200 resist verir. Gelen lightnin damagesini neredeyse yüzde 70 azaltır. en yararlı olduğu yer APOSLARDA ve DERULARDADIR. apos keserken kullanırsanız çok rahat edersiniz. ben okçumla bunu giyince aposlara tek dalıyorum luferde hiçbişey olmuyor. Ayrıca DERU FOUNDER e karşı da kullanışlıdır. bir de cz de sağlam mageler bazen kendine güvenip pvp ye girince lr skili kullanırlar, bu skile karşı pvp yaparken kullanılabilir. ekonomik değeri çok değildir.

    TALİA DAGGER: En değerli talia skindir. Eğer bu denk geldiyse bi oleeyyyy deyin çünkü çok sağlam para eder. en az chitin +6 değerindedir fiyatı piyasadan chitin+6 veya complete+6 fiyatlarına bakarak minimum bu fiyattan koyarsanız rahat satılır. Neden mi bu kadar değerli. Çünkü daggera +50 resist verir. Bunu giyince assasinlerin vurduğu spikeler yalan olur. Ortalama yüzde 40-50 daha az götürür vurdukları. Bir de DD:25 helmet takarsanız cok cok saglam bir asas gelsin bi fazla birsey yapamaz. Yalnız DİKKAT bazı usta asasinler üzerinizde bunu görünce ACİD POTİON atiyorlar ve o güzelim talia anında sıfır durabiliteye iniyor. O yüzden dikkat edin. Sadece pvp ye girmeden hemen önce takının çok değerlidir.

    TALİA SPEAR : RAPTOR, GLAVE,BARDİSH, gibi spear klası tüm itemlere +50 resist verir. Talia dagger ve flameden sonra en değerli 3. taliadır. WARRİORLARLA PVP YAPARKEN kullanırsıınz. damagesinii yüzde 40-50 azaltır. ayrıca LAMİA TÜRÜ TÜM YARATIKLARA KARŞI RESİST VERİR. SNAKE QUEEN DE DAHİL.

    TALİA SWORD: Tüm iskelet türü yaratıklar ve ork türü yaratıkların çoğu sword taşıdığı için bunlara ve bosslarına karşı oldukça etkilidir. Sworda+50 resist verir. özellikle cz de priestlere karşı pvp yapmadan önce bunu takarsanız çok sağlam olursunuz. priestin vurduğu yalan olur . pek para etmez.

    TALİA CLUB : Tokmak türünden silahlara +50 resist verir. Özellikle troller ve bosslarına karşı çok etkilidir. bir de hell breaker, smite hammer gibi item tutan priestlere karşı iyi resist verir. pek para etmez.

    TALİA AX :Ax:50 resist verir Haunga türü yaratıklara karşı etkili , pek para etmez. çünkü hem ax tutan warior sayısı az. hemde yaratık sayısı az. olanları da kesmek cazip değil. Fakat elinde giga olan bir warrior gıcığınıza gittiyse onla pvp ye girmeden bu itemi takın.çok işe yarar. CZ DE DM NİN YANINA GİTTİM ELİNDEKİ YARMAYA UZUN UZUN BAKTIM. BENCE OLSA OLSA AX CLASS TIR O SİLAH. O YÜZDEN TALİA AX DM DE ÇOK İŞE YARAR.

    TALİA ARROW: Okçuların vurduklarına +50 resist verir. En değersizidir. sırf defansı için kullanın gitsin. bazen magelere yarar veya okçularla pwp ye girmeden kullanılır.





    ____### FoRgoTTeN TeMpLaTe ###___

    Aktivite Takvimi

    Forgotten Template hergün bütün serverlarda 6 am(gmt-8) , 12 pm(gm-8) ve 7 pm(gmt-8)'de başlamaktadır.

    Forgotton Temple giriş koşulları; ve daha fazla detay için aşağıdaki bölümleri okuyunuz:

    Forgotten Temple 1

    Level : 60 ve üzeri
    Açılış zamanı : Her gün 12 Pm(GMT -8) , 7 Pm(GMT -8) ve 6 Am(GMT -8)'dir(Not: Bu aktiviteye girmek için sadece iki dakinız olacaktır bu yüzden hazır bekleyin ve çabuk olun.)

    Işınlanma Noktası(Teleport Noktası) : Morodonda Laemith adlı NPC'yi bulmanız gerekmektedir. Laemtih'in koordinatları 446,475'dir. Bu aktiviteye katılmak için yanınızda 500.000 coins olması gerekmektedir

    Laemith (Forgotten Temple 1: 446, 475)

    Forgotten Temple 2

    Level: 46 lvl ve 59 lvl arası

    Açılış Zamanı : Her gün 11 AM(GMT -8) , 6 PM(GMT -8) , 5 AM(GMT -8)'dir.( Not: Bu aktiviteye girmek için sadece iki dakinız olacaktır bu yüzden hazır bekleyin ve çabuk olun.)

    Işınlanma Noktası(Teleport Noktası) : Morodonda Laedith adlı NPC'yi bulmanız gerekmektedir. Laedith'in koordinatları 450,449'dur. Bu aktiviteye katılmak ücretsizdir.

    Laedith (Forgotten Temple 2: 450, 449)

    Forgotten Template Kurallari:

    1. Sadece ilk 32 kişi Forgotten Temple'a girebilir.
    2. Forgotten Temple'a Moradon'daki NPC yoluylaışınlanabilirsiniz.
    3. Forgotten Temple'da para ya da item kazanamazsınız. Kazanabileceğiniz tek şey Experience Puanlarıdır .
    4. Forgotten Temple'dayken, Command menüsünden "Town" yazarak, oyundan çıkarak ve ya HP'nizin tamamını kaybederek Moradon'a geri dönebilirsiniz. .
    5. Forgotten Temple'da bütün canavarları öldürdüğünüz zaman, Bir Treasure Chest alacaksınız. Bu Chest sayesinde itemler kazanabilirsiniz. Her tapınak farklı bir chest werecektir. .
    6. Forgotten Temple'da 30 dakika kuralı wardır. Eğer 30 dakika içinde bütün canavarları yok edemezseniz, Forgotten Temple kapanacaktır .
    7. Irkınız ne olursa olsun Forgotten Temple'da party yapabilirsiniz. .

    Forgotten Temple Ödülleri

    Görevi başarıyla tamamlayanlara treasure chest ödül olarak verilir. Treasure chestleri Morodonda Miraselth(NPC)'de açabilirsiniz.

    ___Dark Vane___

    • Dark Elf'ler tarafından yapılmıştır ve düşmanın çabuk ölmesini sağlamaktadır.
    • Attack 62, Glacier Damage 30, Dex 5, MaxHP-100, MaxMP100.

    ___Smite Hammer___

    • Logos tapınağındaki rahip tarafından işlenmiştir.
    • Attack 92, Flame 20, STR5 MAXHP, MP+50

    ___Hanguk Sword___

    • Chosun'un sanatçıları tarafından işlenmiştir ve gizemli güçleri vardır..
    • Attack 67, Poison 30, STR 5.

    ___Defender of the Lord___

    • Zignon'un kalkanının içine işlenmiş büyülü güçleri vardır.
    • Defense 185, MaxHP, MP+10, Knife, Bow Defense 5, Reflect Physical Attack 5.(Ok ve Bıçağa karşı defansı 5'dir ve ayrıca fiziksel atakları yanstma gücü'de 5'dir).

    ___Hell Breaker___

    • Sadece güç şehri olan Halskarem'de yapılmıştır.
    • Attack 131, Flame 50, INT 5

    ___Enion Bow___

    • Elf Enion'un saçından yapıldı söylenmektedir.
    • Attack 91, Lightning 30, STR 5.

    ___Wreath of Erenion___

    • Çok kuvvetli ateş gücü içermektedir.
    • Attack 65, Flame 30, STR 5, MP 1, MAX MP+20, Resistance to Lightning 20.

    ___Glacier Erenion___

    • Çok kuvvetli buz gücü içermektedir.
    • Attack 65, Glacier 30, HP 5, MP 1, MAX MP+20, Resistance to Flame 20.

    ___Lightning Erenion___

    • Çok kuvvetli şimşek gücü içermektedir.
    • Attack 65, Lightning 30, INT 5, MP 1, MAX MP+20, Resistance to Glacier 20.

    ___Rons Staff___

    • Brisbianın büyücüsü. Manticorelarla yapılan savaştan beri yok olduğu söyleniyor.
    • Attack 60, Flame 20, Glacier 20, Lightning 20, MP 1, MAX MP+20, Flame resistance +5, glacier resistance +5, lightning resistance +5.

    Ayrıca gold ve silver bar , zırh ve değerli eşyalarda kazanabilirsiniz


    ___DeLoS___

    Castle Siege savaşları delos adı verilen bir alanda yapılmaktadır. Delosu kontrol eden clanın lideri Morodon ve Delos'dan gelen vergileri almaktadır. Delosu kontrol edebilmek için delosda bulunan kaledeki Artifact(kristal)'ı kırmanız gerekmektedir.

    Castle Siege Savaşına Katılım

    Castle siege savaşına katılabilmek için knight clan olmak ve bu clanların müttefiklerinin(ally clan) grade 4 veya üstü olması gerekmektedir. Not : Grade 1 > Grade 2 > Grade 3 > Grade 4 > Grade 5 olarak sıralama yapılmaktadır. Bu savaşa başka bir şekilde katılamazsınız
    Castle siege savaşına cumartesi 11.30 AM ( gmt -8 ) `de girebilirsiniz..

    Castle Siege War Kuralları

    Artifact(Kristal)'ı kontrol etmek ve korumak kaleyi korumaktır..
    Savaş zamanında Artifact(Kristal) eğer hasar gördüyse veya yıkıldıysa savaş bitiminde kendini otomatik olarak yeniden yapılandıracaktır..
    >-Artifact(kristal) yok edildiğinde delos; kristali kıran clanın kontrolüne geçecek ve yeniden yapılanacaktır. Savaş bittiğinde kristali koruyan yada kıran clan kaleye sahip olacaktır. Savaş içerisinde kale bir çok kez el değiştirebilir. .
    Bu savaş clanların savaşıdır..
    Castle Siege savaş takvimi
    (Cumartesi günleri Ares, Diez, Xig, Bera, Cypher, ve Olympia serverlarında(Birinci serverlarda)

    Zaman Zone Bilgiler

    11:30 AM(PST) Savaş Başlangıcı 11.30(gmt -8)'da "Savaşın başlamasına 10 dakika kaldı" duyurusu yapıldıktan 10 dakika sonra savaş başlar.
    1:30 PM(PST) Savaş Bitişi 1.30(gmt -8) olduğunda kaleye saldıran clanlar Artifact(kristal)'ı kıramamış ise delos sahibi kaleyi koruyan clan savaşı kazanmış sayılmaktadır..


    ___Cezalar___

    (1) Cezalar

    Castle Siege savaşında uygulanan bir ceza sistemi yoktur.

    (2) Spawn Point

    Kaleyi koruyan clanın Spawn(doğma) noktası kalenin içindedir. Kaleye saldıran birlikler belirlenen güvenli bölgede spawn(doğma) olurlar. Priestlar reserrection skillerini kullanarak oyuncuların delos'da aynı yerde doğmalarını sağlayabilirler.

    Castle Siege savaşı 3 ana bölüme ayrılmıştır. Delos Kalesi , Savaş Alanı ve Güvenli Bölgedir..

    (1) Delos Kalesi

    Kalenin içinde ; Artifact(kristal)'ın olduğu merkezde bir kapı vardır.
    Kale Kapısı : Kaleye sahip olan clanın tüm oyuncuları kapıyı açma yetkisine sahiptirler.

    Artifact : Oyunda kristal olarak adlandırılmaktadır. Kale'nin sahibini belirler..

    (2) Savaşı Alanı

    Bu bölge savaşın yapıldığı yerdir..
    Hiç bir şekilde yaratık giremez .

    (3) Güvenli Bölge

    Burası savaş başlamadan önce clanların beklediği güvenli bir bölgedir..
    Saldırı yapan kuvvetlerin spawn(doğma) noktasıdır.
    Fiziksel yada Büyüsel saldırlıar burada aktif değildir.
    Güvenli bölgenin kapısı savaş bitene kadar kapanacaktır.

    Castle Siege Savaşı Silahları

    ___Catapult___

    - Uzaktan yanan gülle(güçlü top) fırlatır.


    Catapult özellikleri Hız: 1m/s
    Defans: 2000
    Resistans: 3000
    HP: 5000

    Ram

    - Kapıyı kırmak için kullanılan bir silahtır..


    Ram özellikleri Hız : 1m/s
    Defans: 1000
    Resistans: 5000
    HP: 15000

    ___Leader Car___

    - Sadece clan liderleri kullanabilir ve leader car'a dönüşebilir..
    - Leader Car'ın etrafındaki oyuncular defans büyülerinden etkilenirler..


    Leader Car Özellikleri Hız : 1m/s
    Defans: 2000
    Resistans: 3000
    HP: 10000

    ___Ladder Truck___

    (Kale duvarlarına tırmanmak için)
    Kale duvararına tırmanmak için kullanılır. Pozisyonu alıp açıldığı zaman oyuncular kaleye merdivenle çıkmaktadır.


    Ladder Truck Özellikleri Hız: 1m/s
    Defans: 1000
    Resistans: 2000
    HP: 10000


    ___Dark Lunar Savaşı___

    İki ırkın düşman tarafındaki tüm NPCleri kesmeye çalıştığı büyük bir PvP olayıdır. Bu savaşa girmek için 30 lvl ile 50 lvl arasında olmanız gerekmektedir.Her ırktan ilk 120 kişi bu savaşa katılabilir. Bu savaşa katılabilmek için Morodondaki Warp Gate (Işınlanma kapısı)'den Lunar Valley'e gidiniz. Eğer ırkınız savaşı kazanırsa Victory Gate ile düşman tarafına işgale gidebilirsiniz. (Victoty gate sizin düşmanın ana topraklarına geçmenizi sağlamaktadır) 1 saat işgalden sonra kendi bölgenize geri ışınlanacaksınız. Daha fazla detaylı bilgi öğrenmek için lütfen aşağıdaki bölümü okuyunuz.


    ___Dark Lunar Savaşı___

    Experience Points Dark Lunar savaşında experience point kaybetmeyeceksiniz.
    National Points WKarşı ırktan savaş esnasında birini öldürdüğünüz takdirde 50 National Point kazanacaksınız.
    Savaş esnasında karşı ırktan bir oyuncu sizi öldürdüğünde 25 National Point kaybedeceksiniz. Eğer hiç national pointiniz yoksa o zaman %1 exp kaybedeceksiniz. Keeperı öldürdüğünüz takdirde 1000, Warder öldürüğünüzde ise 500 National Point kazanacaksınız.
    Kısıtlamalar Savaşa katılabilmek için 30 lvl ile 50 lvl arasında olmanız gerekmektedir. Toplam skilleriniz 82, statlarınız ise 447 olmalıdır ayrıca master skili açık olan oyuncular bu savaşa girememektedirler. Bu uygulama yüksek lvllı oyuncuların lvllarını düşürüp bu savaşa girmeye çalışmalarını engellemek amacıyla yapılmıştır.
    Altın Karşı ırktan bir oyuncuyu öldürdüğünüzde hiç bir şekilde para kazanmayacaksınız fakat öldüğünüzde üzerinizde bulunan paranın %5'ini kaybedeceksiniz. Not: Her iki ırkta hiç bir şekilde para kazanmamakta ama öldüklerinde üzerlerinden bulunan paraların %5'ini kaybetmektedirler.


    PeT KLonlama [Çar Bana ait]











    DangerMacHine0


    Daha İlk Videom.Biraz Ametörlükler olabilir.




    #### Bazı Yaratıkların Anlamları ####

    Arkadaslar Internette Dolasırken Gordum ve Ilgımı Cekti.Sızlerlede Paylasıyım Dedim.ALINTIDIR
    GOLEM
    Yahudi mitolojisinde kilden yapılıp büyüyle hayata getirilen yaratık.

    BERSERKER
    Savaş alanında gösterdiği acımasızlık ve korkusuzlukla düşmanlarının yüreğine dehşet saçan eski Viking savaşçılarına verilen isim.

    TROLL
    İskandinav mitolojisinde mağaralarda yaşayan yaratık.

    SHAULA
    Akrep takımyıldızındaki en parlak 2. yıldız olan Lambda Scorpii’nin geleneksel takma adı. Shaula, Arapça “Akrebin düşmanını sokmaya hazır halde havaya kalkmış kuyruğu” anlamına geliyor.


    TALOS
    Yunan dininde Zeus’un yapıp Europa’ya verdiği Bronz Robot. Europa onu Girit Adasına götürdükten sonra Talos adayı günde 3 kez dolaşıyor ve yaklaşan gemilere taş atıp batırıyordu. Aynı zamanda kendisini kıpkırmızı olana kadar ısıtıp, karaya çıkmayı başaran yabancılara sarılıp, onları eritiyordu.


    BALROG
    J.R.R. Tolkien’in Orta Dünyası’nda adı geçen, ateş ve gölgeyi kontrol eden şeytani yaratık.


    TITAN
    1) Yunan dininde Altın Çağ boyunca evreni yöneten güçlü Tanrılar. Daha sonra Zeus ve kardeşleri tarafından yenilip Tartaros’a kapatıldılar.
    2) Yunan dininde Güneş Tanrısı Helios’un diğer adı.

    LESATH
    Akrep Takımyıldızındaki bir yıldız. Lesath, Arapça “zehirli bir hayvanın ısırışı” anlamına geliyor.

    ASSASSIN
    Suikastçi. Assassin kelimesi İngilizce’ye Arapça “Haşhaşi (Hashshashin)” kelimesinden geldi. Haşhaşiler ulaşılmaz bir kalede yaşayan ve canlarını sıkan önemli kişilere suikast düzenleyip öldüren İsmali tarikatına mensup bireylerdi. Kafalarını güzel tutmak ve suikastten hemen sonra yakalanmadan intihar edebilmek amacıyla daha cesur olabilmek için sürekli haşhaş içtiklerinden kendilerine Haşhaşi deniyordu. Ne var ki 13. yüzyılda esen Moğol fırtınası sırasında Hulagu Han tarafından İslam dünyasının %80’yle beraber tamamen yok edildiler.

    EIDOLON
    Yunanca, yaşayan varlıkların ruhani ikizleri, hayaletleri.

    RAPTOR
    1) Latince kapkaçcı
    2) Diğer hayvanları avlayan etobur, yırtıcı kuşlara verilen genel isim.
    3)Eskiden yaşamış, ufak; ama çok yırtıcı, güçlü ve hızlı dinozor. (Velociraptor=Hızlı Kapkaçcı)

    FALLEN ANGEL
    Musevilik, Hristiyanlık ve İslam gibi İbrahimi mitolojilerde Tanrıya karşı geldikleri veya itaat etmedikleri için cennetten kovulan meleklere verilen isim. En iyi bilinenleri Şeytan’dır.

    CENTAUR
    Yunan mitolojisinde yarı insan, yarı at yaratık.

    MANTICORE
    Pers kökenli, insanları yediğine inanılan, yarı aslan, yarı insan yaratık.

    HORNET
    Eşek arısı


    APE
    Maymun

    WEREWOLF
    Kurt adam

    HARPY
    Mitolojide yarı kadın, yarı kuş ölüm meleği.

    BANDiCOOT
    Hindistan’da yaşayan bir çeşit fare.

    LYCAON
    1) Vahşi Afrika köpeği
    2) Yunan mitolojisinde Pelasgus ve Meliboea’nın oğlu; Arkadya’nın ilk kralı.


    LOBO
    Meksika Kurdu


    LUPUS
    Latince Kurt.

    SMİLODON
    3 milyon yıl önce ortaya çıkıp 10.000 yıl önce yok olmuş, Kuzey ve Güney Amerika’da yaşamış kılıç dişli bir kedi türü.

    SABER TOOTH
    Eskiden yaşamış kılıç dişli kedi türlerine verilen genel isim. Bu büyük kedilerin en belirgin özelliği 25 santim uzunluğunda ve ağız kapalı olsa da gözüken dişleriydi. Kılıç dişli kediler günümüz aslanlarından ve kaplanlarından daha güçlü ve yapılıydı.

    MEGANTEREON
    Smilodonların atası olan kılıç dişli kedi.

    HELL HOUND
    Mitolojide cehennemin şeytani köpekleri. Hell houndlar genellikle çok iyi yarı, güçlü ve hızlı; yanan gözlü olurlar. Cehennemin kapısını beklemekle görevlidirler. En ünlüleri Yer altı Tanrısı Hades’in Cerberus’udur.


    GOBLIN
    Latince Gobelinus kelimesinden adını alan Goblinler, Batı Avrupa mitolojisinde çok çirkin, kötü niyetli, yaramaz, sinir bozucu cinler olarak anlatılır.


    BUGBEAR
    Mitolojide, yaramaz küçük çocukları yiyen bir çeşit goblin. İsimleri genellikle çocukları uslu durmaları için korkutmak amacıyla kullanılırdı.


    HOB GOBLIN
    Yaramaz; ama insanlara kötülük yapmayan, dost olan, komik ve eğlendirici goblinlere verilen isim.


    KOBOLD
    Alman mitolojisinde doğaüstü yaratıklara verilen genel isim. İngilizce’ye goblin diye çevirilir.


    GLYPTODONT
    Çok eskiden yaşamış, armadillo benzeri, ufak bir araba büyüklüğünde ve zırh gibi bir kabukla korunan otobur hayvan.


    GANESA
    Hinduism’de en çok tapılan Tanrılardan biri. Sanat ve bilimin patronu; aklın, aydınlığın, tüm harflerin efendisi ve engellerin kaldırıcısı olarak birçok insan tarafından takip edilir. Anlatılanlara göre bir fil kafasına sahiptir.


    STEGEDON
    Bundan 12.000 yıl öncesine kadar yaşamış, bugünki fillerin akrabası sayılan, büyük bir hayvan.

    MASTADON
    Bundan 4 milyon yıl önce ortaya çıkan, 3 milyon yıl öncesine kadar Avrasya’da, 10.000 yıl öncesine kadar da Kuzey Amerika’da yaşayan yine fil ve mamut benzeri büyük bir başka hayvan.

    ANTARES
    Akrep Takımyıldızındaki en parlak yıldızın adı. Tarih boyunca birçok kültürün çok önemsediği bu yıldız, aynı zamanda gökyüzündeki en parlak 15. yıldız. Kıpkırmızı olan bu yıldızın adı Yunanca “Ares (Mars) Karşıtı” anlamına gelir.

    LAMIA
    Yunan mitolojisinde yılan vücuduna ve kadın kafasına sahip yaratık.

    DERUVISH
    Tüm dünya zevklerinden ve nimetlerinden vazgeçip, yoksulluk içinde yaşayan bir grup Sufi Müslüman. Sufiler olarak bilgelik kaynağı; TIP, edebiyat, iyi konuşma üstadı olarak da bilinirlerdi.

    APOSTLE
    1) Hristiyan mitolojisinde İsa’nın 12 havarilerine verilen ad.
    2) Hristiyanlığı ilk dönemde yayan kişiler.

    BRAHMAN
    Hinduism dininde en üst sınıf din adamlarına verilen isim
    [/center]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vampire_Boy_42 -- 17 Haziran 2008; 7:55:02 >







  • Teşekkürler. Hepsini bir araya toplaman güzel olmuş.

    Bu arada skillerin türkçe açıklamalarına yarıldım

    Sopa vuruşu




  • işte açıklama diye buna derim ben tebrikler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: brobiy

    işte açıklama diye buna derim ben tebrikler
    cok güzel olmus.. elıne saglık....
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KulaaKesik

    cok güzel olmus.. elıne saglık....

    Alıntıları Göster
    ilk mesajda böyleyse devamını bekleriz üst konu bence
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mamunda

    ilk mesajda böyleyse devamını bekleriz üst konu bence

    Alıntıları Göster
    quote:

    Orjinalden alıntı: _master

    ilk mesajda böyleyse devamını bekleriz üst konu bence



    Aslında ilk mesajım değil ; çok mesaj attım.Ama bu başlığı açtıktan sonra mesaj sayım ''1''e yükseldi




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Vampire_Boy_42

    quote:

    Orjinalden alıntı: _master

    ilk mesajda böyleyse devamını bekleriz üst konu bence



    Aslında ilk mesajım değil ; çok mesaj attım.Ama bu başlığı açtıktan sonra mesaj sayım ''1''e yükseldi

    Alıntıları Göster
    emeğin sağlık kardeş




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hayabusa16

    emeğin sağlık kardeş

    Alıntıları Göster
    Yeni bilgiler ekleyeceğim ama bir türlü ''Değiştir'' yazısı çıkmıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vampire_Boy_42 -- 20 Kasım 2007; 16:22:56 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Vampire_Boy_42

    quote:

    Orjinalden alıntı: _master

    ilk mesajda böyleyse devamını bekleriz üst konu bence



    Aslında ilk mesajım değil ; çok mesaj attım.Ama bu başlığı açtıktan sonra mesaj sayım ''1''e yükseldi

    Alıntıları Göster
    eline sağlık baya toparlanmıs +1




  • quote:

    Orijinalden alıntı: olcay77

    eline sağlık baya toparlanmıs +1

    Alıntıları Göster
    Harika , çok güzel çalışma.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: olcay77

    eline sağlık baya toparlanmıs +1

    Alıntıları Göster
    eline sağlık güzel çalışma
  • quote:

    Orijinalden alıntı: olcay77

    eline sağlık baya toparlanmıs +1

    Alıntıları Göster
    bana kalırsa modlar buna gerekli düzeni çekip üst konu yapmalı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Eren1s

    bana kalırsa modlar buna gerekli düzeni çekip üst konu yapmalı

    Alıntıları Göster
    güzel konu eline saglık
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mavro

    güzel konu eline saglık

    Alıntıları Göster
    mükemmel çalışma üst konu olmaya layık türde hemde
    eline sağlık
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mavro

    güzel konu eline saglık

    Alıntıları Göster
    gercekten guzel konu ozellikle butun lazımlı bilgilerin bir arada olusu güzel olmus
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OminousHeart

    mükemmel çalışma üst konu olmaya layık türde hemde
    eline sağlık


    Alıntıları Göster
    okçuda counter strikeyi göremedim kanka ??
    üst konu plss eline saglık kanka..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Master-Z -- 20 Kasım 2007; 19:34:11 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Full#Throttle

    gercekten guzel konu ozellikle butun lazımlı bilgilerin bir arada olusu güzel olmus

    Alıntıları Göster
    Hepinize çok teşekkür ederim de Değiştir yazısı çıkmıyor bir türlü


    Yeni bilgiler ekleyemiyor ve düzeltmeler yapamıyorum




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Vampire_Boy_42

    Hepinize çok teşekkür ederim de Değiştir yazısı çıkmıyor bir türlü


    Yeni bilgiler ekleyemiyor ve düzeltmeler yapamıyorum

    Alıntıları Göster
    Tebriklergüzel calışma emegine saglık hepsinin bir arada olması dahada güzel olmuş




  • quote:

    Orijinalden alıntı: MADU

    Tebriklergüzel calışma emegine saglık hepsinin bir arada olması dahada güzel olmuş

    Alıntıları Göster
    Yararlı topic
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MADU

    Tebriklergüzel calışma emegine saglık hepsinin bir arada olması dahada güzel olmuş

    Alıntıları Göster
    mükemmel olmuş sıkılmadan zevk alarak okudum
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.