Şimdi Ara

Beyonder’ın OAA’dan sonra en güçlü varlık olması (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
118
Cevap
1
Favori
5.343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • OnlyJ kullanıcısına yanıt
    Eee sence beyonder omnipotent mi ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Death Seed Sentry kullanıcısına yanıt
    Yanlış biliyorsun dostum, dediğin gibi olsa True omnipotent kavramı olmazdı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Death Seed Sentry kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle değil, omnipotent olmadığına dair birden fazla kanıt var .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pr beyonder Omnipotent değil diyenler neye göre değil diyor bana da anlatabilir misiniz ?

    Pr beyonder o zamanın Tanrısı gibi bir şeydi zaten hatta Marvel'in kendisi de bunu anladı ve Beyonder nerf yedi.

    Marvel'in kendisi bile hikaye içinde Beyonder'in Omnipotent olduğunu vurguladı daha tartışmaya gerek var mı bilemedim
  • O kendi boyutunda geçerli Omnipotent değil öyle olsaydı herkesi yenerdi madem her şeye kadir OAA ile vs atsinda görelim hatta MM ile atsın bakalim kim yeniyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Death Seed Sentry kullanıcısına yanıt
    Çr'yi daha iyi oku çünkü öyle bir şey geçmedi.
    Ayrıca o zamanlar Toaa diye bir şey mi vardı ? Marvel Beyonderi nerfledikten sonra Toaa çıktı ve asıl tanrı Toaa oldu.
    Mm ile vs attı zaten

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben burda Omnipotent kavramının hangi anlamına geldiğini söylemeye çalışıyorum sadece 1 kişiye kullanabilir anlamida Her şeye kadir demek bunu bilmiyorsanız araştırıp tartışın kanser olmak istemiyorum ha bu arada Beyonder 2. En güçlü değil 2.En güçlü Oblivion

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyonder top level olduğu dönemde omnipotent olmanın hiçbir gerekliliğini yerine getirememiştir . Bunu bir kaç olayla örneklendirmem gerekirse : en başta ölümü yok etmek için hazırladığı iksirden sonra güçlerinin büyük kısmını kaybetmesi ve ölümü geri getirmeye gücünün yetmemesini söylerim ,daha sonra bilgelik için strange vs. dünya kahramanlarına yalvarmasını gösteririm, daha sonra güçlerinin kopyalanabilmesi vs... olarak uzaar gider . Marvel Beyonder i omnipotent olarak tanıtmış olabilir fakat karakterin çizgi romanlarından anlıyoruz ki aslında öyle değil .


    https://readcomiconline.to/Comic/Secret-Wars-II/Issue-6?id=47078

    Edit : Bu arada Top Level Beyonder Scathan The Approver , Oblivion , LT(yargı),OAA(aspects) gibi karakterlerin tozuna yaklaşamaz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OnlyJ -- 4 Mayıs 2019; 13:14:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kanser filan olduğun yok dostum sadece normal bir şekilde tartışmaya çalışıyoruz ne bu stres ? Ayrıca o zaman Beyonder'in yenemediği bir karakter söyleyebilir misin ? Evet güncelde Omnipotent olamaz çünkü şuan Toaa var ama o zaman yoktu bu yüzden Beyonder o zamanın Omnipotent'i olabilir diyebiliriz

    @OnlyJ Evet bir kaç olay yüzünden %100 omnipotent diyemiyoruz ancak bunun tam tersini demekte doğru değil. Ayrıca benim dediğim beyonder'e omnipotent denme mevzusu da çr de geçiyor sizin dediğiniz de çr de geçiyor. Bu yüzden tartışırsak kesin bir sonuca varır mıyız bilemiyorum ben sadece neye göre omnipotent değil dediğinizi merak etmiştim onuda anlattınız

    Not: O zamanlar Oblivion şimdi kadar güçlü değildi Toaa'nın varlığı o zamanlar için tartışmaya açık bu yüzden onlarla karşılaştırmak hata ama karşılaştırırsanız Lt ve Scathan hariç diğerlerinden bencede güçsüzdür.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilge Türk -- 4 Mayıs 2019; 13:44:13 >




  • Haklı olduğunuz nokta şurası ki marvel Beyonder i her şeye kadir olarak tanıtıyor . Fakat ben ve benim gibi düşünenlerinde haklı olduğu nokta şu ki çizgi romanların gidişatına baktığımızda Beyonder in başarısız olduğu bir sürü olay var . Bu durumda karaktere her şeye kadir demek ne kadar mantıklıdır?
    O döneme dair söylediklerinize gelirsem TOAA all powerful ve true omnipotent dir . Yani anlatılmadığı dönemlerde dahil olmak üzere her zamanda ve her mekânda yaratıcı sıfatını taşır. O sebepten bir çizgi romanda tanıtılmaya ihtiyacı yoktur .
    Scathan ve LT(yargı) hiyerarşide Beyonder 'dan kesinlikle üstündür. Bunu zaten sizinle daha önce de paylaşmış olduğum çizgi romanı okuyarak onaylayabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • OAA hep vardı yalnız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • OnlyJ kullanıcısına yanıt
    Death Seed Sentry kullanıcısına yanıt
    Evet çizgi romanların gidişatına baktığımızda dediğiniz doğru Beyonder'e omnipotent demek mantıksız oluyor ancak o zaman o dönem içi Omnipotent diyebileceğimiz karakter kalmıyor ( Lt Protega'ya yeniliyor omnipotent olamaz Scathan'da Celestial lideri Oaa'ya bağlı).

    Evet Çizgi roman evreninde Toaa olabilir ancak Marvelin arşivine bakarsak o zaman Toaa gibi bir karakter düşünüldüğünü zannetmiyorum. (@Death Seed Sentry aynı cevabı senin içinde dedim say).

    Scathan ve Lt olayına gelirse. Lt yargı vererek Beyonder'i yenmiş olsada Beyonder o zaman Lt'ye saldırmak odaklı düşünmüyordu bu yüzden bu olay tartışmaya açık. Scathan da Beyonders tüm Celestialleri katlederken ortalık da hiç gözükmedi ya müdahale edecek gücü yoktu yada o da katledildi. Yoksa Celestial lideri Oaa öldürüldükten sonra onunda savaşması gerekmez miydi ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilge Türk -- 4 Mayıs 2019; 14:26:6 >
  • Açıkçası ben Scathan 'ın celestial hiyerarşisi içinde değerlendirilmesini mantıklı bulmuyorum . Neden diye sorarsanız Protege kendi deyimiyle TOAA olmuşken ortalıkta ne celestial lideri OAA ne de başka bir celestial vardı . Oysa Scathan marvel evreninde o güne kadar görülmüş en büyük feati sergileyerek The Protege 'i eforsuz şekilde durdurmuştu.
    Beyonders tüm celestialleri katlederken Scathan 'in adının bile geçmemesini de outversal bir karakter olmasına bağlayabilirim . Bu olay gerçekleştiği sırada Scathan yaratılışta değildi, yani hiçbir yerdeydi. Bu sebepten beyonders varlığından bile haberdar değildi . Tabii ki bu yalnızca bir tahmin ,işin aslını bunun hakkında bir çizgi roman çıkana kadar bilemeyiz.
    LT saldırmak odaklı düşünmüyordu tezi hakkında da şunu söyleyeceğim: LT o an durumu değerlendirerek bir karar verdi . Bu Beyonder 'in güçlerini elinden almak veya onun hayatına son vermekte olabilirdi. Fakat yalnızca kendi boyutuna göndermekle yetindi . Eğer Beyonder bunu durdurabilecek güçte olsaydı yargı gerçekleşmezdi . Keza hepsinin tümleşik gücüne sahip Protege in yargıdan tek yemesi aslında Beyonder 'in yargı karşısında ne kadar çaresiz olduğunu bize anlatıyor .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • OnlyJ kullanıcısına yanıt
    Celestiallerin olayı biraz değişik daha çok aralarında bir otorite var ve bu otoriteye göre emir komutanın kimde olduğu belli oluyor. Bu olayı örneklendirmek gerekirse Celestial olan Arishem Watcherlardan birini yargılayıp ölüm cezasını uygun görüyor ancak öldürme işini kendisi değil Exitar'a yaptırıyor yani aralarında ki bağ güçten çok otoriteye göre oluşuyor. Bu yüzden Protega olayında Celestial Oaa gelmek yerine Scathan'ı göndermiş olabilir.

    Scathan Outversal olsa bile yaratılıştan çıkmaz çünkü böyle bir yetkisi veya sebebi yok. Çıksada aralarında bir bağ vardır Celestial Oaa'nın filan çağırması gerekirdi.

    Beyonder'e tekrar dönersekde,Durdurabilecek güçte de olsa o zaman ortalık karışıkdı Protega filanda baya dağıtıyordu ortalığı yani karşılık verebilecek vakti bulamadan yargılanmış da olabilir. Ayrıca Lt tek başına Protegaya tek atmadı Scathan da yardım etti.




  • Önceki mesajda söylediğim gibi hocam ben Scathan gibi über feat gösteren bir karakterin sıradan Celestial hiyerarşisinde değerlendirilmesini doğru bulmuyorum.

    Scathan eğer outversal bir karakterse yüksek ihtimalle yaratıcı dışında hiç kimseden yetki alma ihtiyacı hissetmez . Eğer böyle bir durumda varsa sebebini söylediğim gibi bu konuda bir çizgi roman çıkmadan anlamamızın yolu yok . Zaten bu konu farazi bir konu, o sebepten yalnızca tahmin olarak kalacak.

    Bu arada Scathan malum sayıda yalnızca saldırıları durduruyor veya müsaade ediyordu. Protege' e LT ile birlikte saldırma gibi bir durumları olmadı. Yalnızca yargıdan önce LT' in tek yemesini engelledi . Beyonder in yargı verildikten sonra elinden kesinlikle hiçbir şey gelmez . Keza geliyor olsa Beyonder in güçlerini de almış olan Protege bir şeyler yapardı. Beyonder o durumda yargıdan önce LT 'ye saldırmaya çalışsa bu sefer Scathan tarafından durdurulurdu. Yani sonuç değişmezdi .


    https://readcomiconline.to/Comic/Guardians-of-the-Galaxy-1990/Issue-50?id=5473 (Bu sayı Scathan 'in klasik celestial hiyerarşisine tabi olmadığını anlamamızı kolaylaştırır .)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • OnlyJ kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz gibi hocam bu olayı güzelce anlatan çr çıkması gerek ancak baya geç kalmışlar o yüzden biz ne kadar tartışsak boş.

    Ben o Çr de Scathanın Lt yargı verdikten sonrada yardım ettiğini zannetmiştim demek öyle değilmiş. Yargılı Lt vs beyonder olayı için ikna oldum hocam ancak hala Scathan için şüphelerim var.

    O sayıyı da ingilizcemin yettiği kadar okumuştum yinede teşekkürler
  • Fictional Battle Omniverse Wiki doğru bir kaynak olmamakla birlilte VsB wiki gibi sadece fandomdur. En son composite Dante 1-A idi orada(metaverse ve outerverse) ve Beyonder, Divine Creator ve Oblivion arasında gider kim ikinci bence. Hocam yabancı forumlarda veya diğer debating sayfalarında bu fandomları kaynak olarak gösterenlere gülüyorlar. Beyonder marvel evreninin dışından gelen bir varlık ki bu onu zaten outerversal yapmaya yetiyor fakat tam bir omnipotent değil. Marvel evreninde dilediği herşeyi yapabilecek güçte ve başka bir evrenden geldiği için ne Hotu, ne Eternity veya İnfinity ne de LT tarafından bozgunada uğratılamaz yani bir nevi hyperversal seviyede manipulation tekniklerine sahip. Fakat şu varki omni olmak için omniscience ve omnipresentta olmak gerekir ve Pre Retcon Beyonder zaten marvel evrenini bilen biri değil



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BeyondG -- 7 Mayıs 2019; 19:44:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BeyondG kullanıcısına yanıt
    Mesajınızı tam olarak anlayamadım fakat anladığım kısımlarına cevap vermeye çalışacağım.
    Beyonder 'in Outversal olduğu konusunda hemfikiriz ama bu onun marvel evreninde istediği her şeyi yapabileceği veya marvel hiyerarşisindeki kimseden dayak yemeyeceği anlamına gelmiyor. Böyle bir mantığı neye dayanarak kurduğunuzu cidden merak ettim .
    Yzdığınız mesajda kendinizle çok büyük çelişiyorsunuz. Beyonder için marvel evreninde her şeyi yapabilecek güçte diyorsunuz ,daha sonra da omnipotent olmadığını söylüyorsunuz. Beyonder tabi ki omnipotent değil ve buna bağlı olarak istediği her şeyi de yapamaz . Ayrıca Guardians of the Galaxy vol50 'de Beyonder yargı durumundaki LT tarafından kendi boyutuna zorla geri gönderildi . Eğer Beyonder evren için tehdit oluşturuyor olsaydı çok daha ağır şekilde de cezalandırılabilirdi.
    Eğer outversal karakterler öyle istediği her şeyi yapabiliyor olsaydı farklı dönemlerden de etkilenmezdi fakat tam tersine DC ve Marvel iki şirket birden outversal karakterlerinin güç seviyelerini içinde bulunduğu döneme göre indirgeyip ,yükseltebiliyor.
    Tüm bunların haricinde de top level Beyonder 'i çok rahat şekilde yenecek dolusuyla karakter var . Eğer isterseniz size uzun bir liste hazırlayabilirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • OnlyJ kullanıcısına yanıt
    Beyonderi yenecek kişilerin listesi çokta uzun değildir hocam ? Sayacağınız karakterler 10'dan fazlayı geçmez diye düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam Beyonder gerçekten çok güçlü bir karakter fakat bunun yanında da çok ciddi şişirilen bir karakter... Bu düşünülünce 10 kişilik bir listeye bile dolusuyla diyebiliyorum. Yani beni tatmin ediyor Bu arada kanserlemek istesek tüm zamanlardan PIS feat sahibi karakterleri ,yaratıcıları ve aspetclerini toplasak ciddi uzun bir liste elde edebiliriz . Ne yazık ki bu forumda daha önce görmediğimiz şeyler değil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.