Şimdi Ara

BEYLER!PAKİSTAN YARDIM BEKLİYOR!ÇOK ACİL!T

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
782
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kurtuluş Savaşı'nda kollarındaki bilezikleri çıkarıp Türk halkına gönderen kardeş ülke Pakistan halkı, sel nedeniyle; canlarını, evlerini, hayvanlarını ve topraklarını kaybetti. Pakistan şimdi kaybettiklerine ağlıyor. Kardeş ülkenin vefakâr halkı Türkiye'den yardım bekliyor.

    Son 80 yılının en büyük sel felaketini yaşayan Pakistan'da can kayıpları ve bilanço gittikçe artıyor. Felaketin boyutları tahmin edilenin çok çok üstüne çıktı. Son yapılan açıklamalara göre ülkede iki bine yakın kişinin öldüğü belirtiliyor. Suların 875 binden fazla evi ve ülkenin can damarı binlerce hektarlık tarım arazisini yuttuğu Pakistan da 20 milyon insanın sel mağduru olduğu ifade ediliyor.
    Sel bölgesinden tahliye edilen binlerce insan, açlık, susuzluk ve salgın hastalıkların pençesinde. Birleşmiş Milletlerin (BM) yaptığı açıklamaya göre de 5 milyon afetzedenin 3 aylık acil gıda ihtiyacı olduğu belirtiliyor.

    BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA) Sözcüsü Maurizio Giuliano, Pakistanda meydana gelen selin boyutunu 5 milyondan fazla kişinin etkilendiği 2004 Tsunami felaketinden ve 3 milyondan fazla insanın etkilendiği Haiti depreminden daha büyük boyutlarda olduğunu söyledi.

    Pakistan Başbakanı Yusuf Rıza Gilan yardım çağrısını yineleyerek, sel sularının sanılandan daha büyük bir yıkıma yol açtığını belirterek, "Bundan sonrası için can kaybının daha da artmasından endişe ediyoruz"dedi.

    Turkcell, Vodafone ve Avea tüm hatlardan “pakistan” yazıp 5777 SMS göndererek, 5 TL bağışta bulunabiliriz.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.