Şimdi Ara

Beyerdynamic 990 Pro vs Rode NTH 100

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
88
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,


    Uzun zamandır kaliteli bir kulaklık arayışındayım. İncelemelerim sonucunda iki model arasında kaldım. Ve sizin de görüşlerinizi almak, profesyonel bakış açınızdan yararlanmak isterim. Öncelikli amacım, müzik dinlemek ve oyunlarda çevresel sesler alabilmek. Güçlü bir bilgisayarım ve Sound Blaster G6 ses kartım var. Bunun yanında bir de MacBook Air M1 ve fiioq3 DAC da bulunuyor. Şu an KZ edx Pro IEM kulaklık kullanıyorum. Müzikleri Deezer'dan, bazen de kendi FLAC parçalarımdan dinliyorum.


    Ne tür müzikler dinliyorum? Her tür adale de var, pentagram da, ama sıcak sesleri seviyorum, genelde EQ ayarlarından basları biraz artırırım.

    Bu noktada dinlediğim her şarkıyı hem sahne başarımı konusunda hem de sıcaklık konusunda aşağıdaki seçeneklerden hangisini seçmem gerekiyor?


    1.seçenek, bd 990 Pro. Eskimeyen güç, malzeme kalitesi ses karakteristiği ve açık olması.

    2.seçenek, Rode nth 100. sahnenin yeni oyuncusu, ses kalitesi ve malzeme kalitesi ve alakantra yastıklar. Bu fiyata bu özellikler şaka mı denecek bir model.









  • 990 Pro derim ancak basları seviyorsanız 770 Pro öneririm. Kendim de kullanıyorum Audient iD14 MKII ile beraber.

  • DT-990 Pro kullanıyorum ben de. Çok memnunum, aşırı rahat bir kulaklık ve taş gibi gerçekten. Direkt metalden yapmışlar kafa bandı kısmını. Birkaç kez de düşürdüm, bana mısın demiyor zaten. Rode kulaklıkları hiç denemedim. Ben Focusrite ses kartı ile kullanıyorum 80 ohm'luk modeli. MacBook Air M2 aldığımda direkt kulaklığı bağlayarak denedim ama hiç tatmin etmedi. Bir ses kartı ile kullanmak şart. Kulaklığın benim için tek eksi yanı çok eski olması. Artık kablosu değişebilen bir dünya kulaklık çıktı piyasaya. Yerine göre kısa kablo, yerine göre uzun kablo kullanmak gerekebiliyor. Ama bu kadar sağlam olması da çok eski olmasından kaynaklanıyor bence. O zamanlar malzemenin bol keseden konulduğu zamanlar olduğu için ürünler kolay kolay kırılmıyor tabi.


    Oyun da oynuyorum sürekli. Özellikle stüdyo monitörlerden sesin nereden geldiğini tam anlamada zorlandığımda kulaklığa geçiyorum hemen ve farkettiriyor. Dışarıda kullanmak için de bir DT-770 Pro almak isterdim. Özellikle onun tasarımı çok hoşuma gidiyor ama evde biri seslendiğinde duyabilmek için özellikle arkası açık bir model aldım.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.