Şimdi Ara

Beyaz Unibody Macbook A1342 (Kullanıcı Kulübü - Ana Konu) High Sierra Desteği (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
138
Cevap
5
Favori
13.664
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • emperor84 E kullanıcısına yanıt
    Bende 6gb ram ve 120gb ssd taktım. high sierra yüklü ve internet netflix photoshop lr ve cc 2018 kullanıyorum arada corel draw 2018 kullanıyorum ve bazen lol oynuyorum birde garageband üzerinden müzik ile uğraşıyorum valla cihaz taş gibi hiç bir takılma olmuyor. en azından bi 6gb ram yapıp 120 ssd alıp sierra kurarsanız hiç sorun yaşamazsınız.
  • remzican94 R kullanıcısına yanıt
    cihazın hala şu dediklerinizi yapabilmesi harika valla, ben de en son ssd takıp bir süre sonra arkadaşıma satmıştım o da uzun süre kullanmıştı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bana bu macbookun altkapağı lazım nerden bulabilirim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • murty_ kullanıcısına yanıt
    En son baktığımda AliExpress’te hala alt kapak satılıyordu.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • onder.t O kullanıcısına yanıt
    Tamam hocam orayada bir bakayım

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar Airdrop desteği olması lazım bu cihazda ama kullanamıyorum, ince bir ayarımı var anlamadım. Bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim.
  • antbyotic kullanıcısına yanıt
    https://support.apple.com/tr-tr/HT203106

    Şuraya baktınız mı?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • onder.t O kullanıcısına yanıt
    Evet üstad baktım. Airdrop çalışması için tüm gereklilikleri yapıyorum ama nedense çalıştıramadım. High sierra yüklü bu arada benim cihazda. Hatta dün 2009 macbook pro'ya da el capitan yükledim. Onunda desteklemesi lazım ama yine olmadı. Evde 2013 retina macbook pro da var(el capitan) onda direk sorunsuz çalışıyor. Anlamadım bu işten

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar, bu kulübü biraz geç keşfettim ama yalnız olmadığımı bilmek güzel Bende 2009 sonu olandan var ve açıkçası yaklaşık 10 yıldır her türlü kahrımı çekti cihaz. 8gb RAM ve 250gb SSD ile canavar gibi oldu ancak geçen hafta şarj bağlantı noktasında oluşan bir problemden dolayı cihaz şarj olmuyor. Bu yüzden ben de yeni cihaz arayışlarına başladım.
    Benim sizlere sormak istediğim, letgo uygulamasından bakarken vatandaşın birinin bu cihazın 2010 modelinden sattığını gördüm 1200₺’ye. Sanırım pazarlık yaparsam 1000₺ ile alırım diye düşünüyorum.
    Sizce bu modeli alıp, kendi kullandığım RAM ve SSD’yi buna takıp kullanmalı mıyım yoksa üzerine biraz daha koyup MacBook Pro 2012 ortası mı bakmalıyım?
    Fikirlerinizi bekliyorum, teşekkür ederim şimdiden.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • bu cihazı kullanması çok keyifli ama artık en azından 2012 macbook pro bakmanız belki daha mantıklı olabilir. sonuçta kronik sorunları olan cihaz plastik kasadan dolayı. 2012 model ile en azından son macos sürümünde kullanabilirsiniz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: onder.t

    bu cihazı kullanması çok keyifli ama artık en azından 2012 macbook pro bakmanız belki daha mantıklı olabilir. sonuçta kronik sorunları olan cihaz plastik kasadan dolayı. 2012 model ile en azından son macos sürümünde kullanabilirsiniz.
    O zaman piyasa araştırmamı Mid 2012’lere yöneltiyorum. Teşekkür ederim cevabınız için.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar bende sizler gibi uzun yıllardır 120 gb ssd ve 5 gb ram ile Macbook 2010 A1342 cihazını kullanıyorum.

    Sürüm olarak Sierra yüklü ,konu hakkında bilgisi olan arkadaslara sormak istediğim birkaç sorum olucak cevaplayabilirseniz çok sevinirim..


    Sierra kulanıyorum ve sürüm yükseltmek istesem bilgisayarın performansında artış gerçekleşir mi ? Biliyorsunuz ki High Sierra ya kadar destekliyor fakat bazı yöntemler ile daha üst sürümlere cıkılabiliyor bunu yapmak mantıklı mıdır ve performans katar mı ? Bunu yapmasamda bilgisayarın en son güncellemesi olan High Sierra güncellemesini yapmam performans katar mı ?


    5gb ram biraz garip gözüküyor olabilir farkındayım :) , 8 gb ram e yükseltmem performans olarak gözle görülür bir fark yaratır mı ?


    Son olarak bilgisayar mühendisliği öğrencisiyim ve coğu dillerin idelerini sorunsuz bir şekilde kullana biliyorum çok fazla sıkıntı çıkmıyor fakat 2 masaüstü çalışırken veya unity gibi klasik idelere göre daha fazla performans isteyen uygulamaları çalıştırdığımda işlem hızında yer yer sıkıntılar çekiyorum bu sorunlara ram yükseltmek çözüm olabilir mi ?

    Sordugum soruların enazından birine bile yanıtınız varsa yanıtlarınızı dört gözle bekliyorum ve şimdiden teşekkür ediyorum herkese iyi forumlar dilerim :)





  • Selam Berdan, 5gb RAM dediğine göre 4+1 GB RAM kullanıyorsun demektir. 1 GB olan Rami çıkarıp bir tane daha 4gb’lık taksan daha iyi olabilir. Pek pahalı şeyler değil zaten. Denemeye değer en azından unity için faydası olacağını düşünüyorum. SSD olması güzel ama performans kaybı olmaması için en azından %10 kadar boş alan bırakman lazım. 120gb ağzına kadar dolu değildir umarım.
    High Sierra epey güzel bir sürümdü. Bu yıl üzerinden epey geçmesine rağmen birkaç güvenlik güncellemesi aldı. Sierra’ya gelmedi sanırım bunlar. Gelen güncellemeler yanlış hatırlamıyorsam Meltdown ve Spectre içindi. O yüzden performansa katkısı olacağını pek sanmıyorum aslında.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • onder.t O kullanıcısına yanıt

    Yanıtınız için çok teşekkür ediyorum, 4+2 şeklinde bir yükseltme sağlayabildim +1gb a ragmen etkisini gösterdi :) Sürüm olarak 3.parti yazılımlarla Mac OS Mojave ye temiz kurulum ile yükselttim. GeekBench testi olarak Sierraya göre daha yüksek puan aldı fakat ben emin olamadım iyi veya kötü olduğuna. İnternetten 2.el ilanlara bakmaya başladım, almamı önerebilceğiniz bir model varsa yazabilirseniz çok sevinirim. 2012 yılı bir air almak veya 2011 model bir air almak mantıklı mıdır ? Önerilere açığım şimdiden teşekkürler :)

  • Bundan sonra 2012 ya da 2011 Air almayın artık. Tercihim 8gb ramli 2015 Air olurdu en azından. Belki 2012 MacBook Pro.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2012 Macbook pro demenizin sebebi nedir pro ile air arasındaki tek fark ekran kartı olmuyor mu ?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: berdan1269

    2012 Macbook pro demenizin sebebi nedir pro ile air arasındaki tek fark ekran kartı olmuyor mu ?

    13" Prolarda 28w, Air'de 15w işlemci oluyor.
    2012 Pro Big Sur'ü resmi olarak desteklemese de sanırım yamalarla yüklenebiliyor. En azından 2012 Pro dememin sebebi ram ve ssd yükseltme yapabilecek olmanız. Air alacaksanız da 2015 dememin sebebi hala daha güncel sürümü destekliyor ve muhtemelen birkaç yıl daha destekleyecek olması. 8gb ramli bulursanız da sorunsuz bir süre daha rahat kullanırsınız.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese merhaba Pandemi dolayısıyla 2 tane laptopumu öğrenci kardeşlere verdim ama iş için bana lazım olunca da mecbur 1 tane aldım. Şuan elime 1 adet A1342 modeli geçti. Aşırı trmiz bir cihaz mükemmel temizlikte. Şarjı %100 ile 5 saat gidiyor batarya hiç değişmemiş. alt kapak klavye kasa ekran vs sorun yol Ram Ssd takılmamış açılmamış durumda Ancak şöyle bir problemim var.

    İlk defa mac kullanıyorum ve bu cihaz 10.7.5 sürümünde kalmış ne yaptıysam yükseltemedim. Inat ettim ama yükseltemedim. Yükselmediği içinde uygulamaları düzgün kullanamıyorum. Lion da kalmış yani. Forumds yosamite sierra deniyor ama olmuyor.

    ve buna ram ssd almam lazım tabi ki. Peki ne alabilirim ? bunun DDR ı hızı vs siz daha iyi biliyorsunuz.

    Şimdi bilen kullanan arkadaşların sayesinde bu cihazı daha çok seveceğime inanıyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Daniel.cotton -- 21 Ocak 2021; 23:17:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.