Şimdi Ara

Beyaz reform sonrası mühendislikten tıp fakültesine geçişler artacak mı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
3
Favori
1.866
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git

Beyaz reform sonrası mühendislikten tıp fakültesine geçişler artacak mı


(En Son Oy Tarihi: 18.6.2023)
Giriş
Mesaj
  • 1. Mühendislikten tıpa geçme gibi bölüm değişikliklerinin beyaz reform gibi yapılan iyileştirmelere çok da bağlı olduğunu düşünmüyorum. Ha ama illaki Tıpa olan ilgiyi tekrar hareketlendireceği kesin bu tür yeniliklerin.
    2. tıp sıralamalarının çok fazla değişeceğini düşünmüyorum.Yazılım bölümlerindeki popülarite daha azalmadı bence her ne kadar sektör durulsa da. Ne kadar saçma olsa da insanlardaki "yazılımcı olunca kesin iş bulup yurt dışına gideceğim ve dolar kazanacağım felan" algısı hala var. Buna bağlı olarak yazılımda bu sene de sıralamalar artacak kesin.
    3. Şu chatgpt olayına gelecek olursam da, bir kere şu anda işten çıkarmaların sebebi chatgpt değil piyasanın durgunluğudur. Ama gelecekte yazılımda en alt kısımda olan tabiri caizse dandik adamları piyasadan silebilecek bir şey bu chatgpt. Diger bi yandan bu durumda sadece yazılımcilara değil diğer mesleklere de sıkıntı çıkaracak. Mesela ulkemizdeki bir aile doktoru ne yapıyor? Yapay zeka bir çok aile doktorundan daha iyi yorum yapabilecek ve daha iyi tedavi sunabilecek bir yazılım. Ama çok daha spesifik bir alanda(tıp içerisindeki alanlar) yeterli midir? Tabiki hayır. Henüz...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ÖĞRENCİ00 -- 24 Mart 2023; 22:59:10 >




  • En yakınım Odtü Ceng mezunu, Amerika’da Silikon Vadisindeki bir şirkette uzaktan çalışıyor. Her konuştuğumuzda iş yeri endişesini dile getiriyor, şirketlerin birçoğu Amerika’daki ekonomik krizden etkinlemiş durumda ve ciddi oranda işten çıkarılmalar var. Çalıştığı şirket büyüme yolundaydı, şimdi durumunu muhafaza etmeye çalışıyor, birçok işten çıkarılan var son zamanlarda. Dolayısıyla işten çıkarılmamak için yapması gerektiğinden çok daha fazlasını yapmak zorunda olduğunu söylüyor. Avrupa’da da durgunluk söz konusu.
    Gelecekte bu durum pek tabii iyi ya da kötü yönde değişebilir ancak hiçbir meslek “Garanti” olduğu için seçilmemeli zannımca. Eğer ilginiz ve çabanız varsa her meslekte güzel başarılar elde edebilirsiniz. Ancak 4-5 sene sonrasını tahmin etmek mümkün değilken yalnızca maddi kaygılar güdülerek tercih yapılmamalı -her ne kadar içerisinde bulunduğumuz koşullar bu duruma zorlasa da- Çünkü koşullar oldukça hızlı değişebiliyor.

    Soruya gelince ben bu farkındalığın ülkemizde yakın gelecekte de olacağını düşünmüyorum, ilgiden ziyade popülariteye göre meslek seçimleri devam edecektir ve bu sene de yazılım, mühendislik puanları artış gösterecektir ancak artışta azalma olabileceğini düşünüyorum. Ayrıca mühendislikteki iş istihdamı ellbette son senelerde gelişen teknolojiyle artmıştır, inkâr edilmesi anlamlı değil, ancak diğer mesleklerde de olduğu gibi belirli bir doyum noktası söz konusu. Bu nedenle en iyi yapabilecek iş seçilerek -ki meslekler hakkında fazla bilginin olmadığı düşünülürse kolay değil- gelecek kaygısı bir noktaya kadar azaltılabilir. Başarı çalışmayla orantılı, en verimli çalışmayı da ilginiz/yeteneğiniz olan alanda gerçekleştirebilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the.last.airbender -- 24 Mart 2023; 23:52:49 >




  • up

  • Zaten şiddet vs bahaneydi dr cebine giren paraya bakıyordu şuan keyifler gıcır
  • şiddetle ilgili yasa çıktı diyoruz okusaydın yukarıları keşke.

  • Tıpın popüleritesini kaybetmesinin en önemli sebeplerinden biri zaten maddi kazanç düşüklüğüydü. İnsanlar berbat maaşlara kölelik yapıyordu. Kazancın yükselmesiyle tekrar tıpa yönelim artacaktır. Hiçbir meslek hala tıp kadar garanti değil ülkede
  • direkt hapis cezası uygulanıyor öyle erteleme falan yok

    personel sağlık personeli haber net
    Sağlık Personeline Şiddete 3 Yıl 25 Ay 25 Gün Ertelemesiz Hapis Cezası
    https://www.saglikpersonelihaber.net/saglik-personeline-siddete-3-yil-25-ay-25-gun-ertelemesiz-hapis-cezasi
  • Aynen çok beyaz oldu ya şimdi yrp diye bir parti var genel başkan yardımcısı doktor maaşlarına laf ediyordu habertürk de

  • TidyTie T kullanıcısına yanıt
  • Ankaratıplı kullanıcısına yanıt

    he işte mevcut iktidarla bu kafa ittifak yaparsa sonuç ne olur az çok tahmin edebiliyorsundur

    düz mevcut ittifak devam etse arada problemlerde çıksa yine rayını buluyordu işler

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.