Şimdi Ara

Beyaz ekran sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Lenovo y560 marka bilgisayarım var arkadaşlar bilgisayarda beyaz ekran sorunu var format attım geçmedi demekki sorun donanımsal beyaz ekran çıkınca bilgisayarın ekranını kapatıp açıyorum geçmiyor resetliyorum geçmiyor kendi kendine bazen beyaz ekran geliyor sonra yine kendi kendine geçiyor sebebi ne olabilir bu sorunu bilen arkadaşlar varsa yardımcı olabilirler mi?
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >



  • Bu tür problemleri öyle uzaktan tespit edip nedenini kesin söylemek çok zor. O neden ile varsa garantisi doğruca servise gönderin, garantiniz yoksa tanıdık, bildik ve güvendiğiniz bir bilgisayar servisi/bilgisayarcı ile görüşüp onarım yoluna gidin.

    Sorunun genel kaynağı (resim ve video eklemediğiniz için varsayımsal genel beyaz ekran problemi olarak düşünüyorum) lcd/led panel arızası (bunun için beyaz ekran çıktığında şanslıysanız arka planda ses çıkartan bir program çalışmakta ise sesi dinlemeniz yeterli olacaktır. Ses akışı devam etmekte ise panel arızası ilk akla gelen neden olmalıdır), ekrana (panel) giden kablolarda arıza (genelde ezilme, sıkışma ve kopmalar yaşanmaktadır. Bir miktar teknik bilginiz var ise notebookunuzu açıp kabloları kontrol edebilirsiniz. Bu tür arızalar genelde menteşe kısımlarına yakın yerlerde meydana gelir. Bir fener veya ışık size yardımcı olacaktır varsa bir adet büyüteçte görmenizi kolaylaştırır). Varsa böyle bir kopma/ezilmeyi bir havya, lehim teli ve izole bant ve/veya silikon ile tamir edebilirsiniz.

    Yukarıda bahsettiğim şekilde bir durum söz konusu değilse (beyaz ekran çıktığında ses akışı devam etmiyor ise) bu durumda anakarttan şüphelenmek yerinde olur. Genelde en bilindik ve en çok karşılaşılan problem soğuk lehim denilen olgudur. Ancak panel arızasında ve anakart arızasında kullanıcı düzeyi ile yapılabilecek herhangi bir onarım mümkün değildir. Teknik servisten yardım alınız... Geçmiş olsun, kolay gelsin.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.