Şimdi Ara

Bettayla yaşıyacak canlı?(Akvaryum ssli)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
756
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar bugün bettamı eski küçük akvaryumundan yeni akvaryumuna taşıdım.
    Durumu gösteren bir resim koyayım:  Bettayla yaşıyacak canlı?(Akvaryum ssli)
    Eski akvaryumda zaten bitki filan dikme gibi bir şansım yoktu yerin darlığından ama bu akvaryumda dikebilirim.Ama benim gözümü akvaryumu tekrar boşaltıp bitkileri dikmek çok korkutuyor.Akvaryumu boşaltıp doldurmak çok zahmet istiyor çünkü.Işıklandırma da nasıl kurulur filan hiç bilmiyorum.Herneyse konumuza dönelim zaten en az 15-20 gün bitki ve ışıklandırma işi kalır herhalde.

    Ben bettamla yaşıyacak varsa balık türü(ki çöpçü dışında yoktur diye biliyorum) yoksa da başka canlılar hakkında bilgi arıyorum.(Salyangoz vb.)

    Büyük ihtimalle yarın alacağım böyle bir canlı şu anda aklımda çöpçü balığı almak var ama internette bu balıklar dipde kalan yemlerden beslenirler diye okudum.Ama benim bettam daha parmağımdayken kapıyor yemi dipe filan yem çöktüğünü hiç görmedim Akvaryumda bitki de yok bitkinin yosunlarını filan yesin hayvan.Ne yapmalıyım.Akvaryumumu gördünüz zaten siz benden daha bilgilisiniz lütfen bir yardım edin.

    Bir de benim resimde gördüğünüz gibi çok kumum yok akvaryum dibinde heryere dağılmış bir şekilde var da en fazla 1-2 tabaka var zaten.Bu çöpçü balığı için sorun olur mu? İllaki çok derin kum isterler mi?

    Ekleme:Şimdi gördüm bir forumda birisi 10 litrelik akvaryumunda betta+midye+kerevit beslediğini söylemiş.
    Midyeyi pek anlamadım ben onlar canlı mı oluyorlar ki adam birde midye suyu çok güzel temizliyor demiş.Benim akvaryumumda da midye değilde hani denizde dalarsınız da güzel deniz kabukları olur.Onlardan var.Aynı şey mi acaba?
    Bir de kerevit petshopda bulabilir miyim ve bettayla anlaşırlar mı gerçekten.

    --Arkadaşlar bilenler lütfen cevap versin yarın almaya gideceğim büyük ihtimalle--



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İnsanoğluinsan -- 3 Eylül 2011; 21:16:25 >







  • Bettanızın yanına Elma Salyangozu alabilirsiniz.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Teşekkürler ben de baya bir araştırdım hatta akvaryum forumlarına danıştım bana da çöpçü yerine elma salyangozu almamı önerdiler.Ama akvaryumu biraz bitkilendirmem gerekicek bunun için de mangrow kökü alıp, java moss sardırma bir de su mercimeği kullanmayı düşünüyorum.Ama benim şöyle bir sorunum var akvaryumun yakınında priz yok.Işıklandırma ve ısıtıcı için uzatma kablosu falan kullanacağım sanırım.O da biraz canımı sıktı eğer böyle bir durum olmasaydı yarın sabah ışıklandırmayı bitkileri ve salyangozu kapıp gelecektim
  • bettalar için su mercimeği çok yararlı bitkidir. hoş diğer canlılar içinde öyle sudaki fazla nitrat emer doğal filtrasyona yardımcı bir bitkidir.
    bitki olarak tilki kuyruguda edinebilirsin hoş gorunume sahiptirler.
    ısıklandırmayıda günde en fazla 10 saat yap fazlası yosuna yol açar.

    başka bi konu ise yosunu engellemek için elma salyangozu ve cüce vatoz koy akvaryuma bettayla bi sıkıntı yaratmadan rahatça yasarlar.

    aslında kesin yosun düşmanı kiraz karidestir fakat betta ile hiç beslemedim nasıl bi tavir sergileyeceğini bilemem bettanın.
  • bettalar kendi türleri haricinde bir çok balıkla yasayabilirler ama yaklasık onun boylarında olması gerekir canlı doğuranlar çöpçüler vatozlar neonlar tetralar ama senin akvaryumun ne yazıkki bunun için uygun değil betanın tek kalması veya bitkilerle yasaması daha uygun olur
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.