Şimdi Ara

Betta Balığı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.713
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam herkese.Yaklaşık 15 litre bir akvaryumum var ölçüleri : 39*17*22(h).Betta balığı beslemek istiyorum,akvaryumum yeterli mi?İlk kez balık besleyeceğim için tecrübesizim.Akvaryum gözüme çok küçük geliyor ama eğer yeterliyse ihtiyacım olan malzemeler ne,ne almalıyım.Balığa rahat ve doğal bir ortam hazırlamak istiyorum.Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar..



  • Akvaryum yeterlidir.

    Gerekenler ise küçük bir filtre ve ısıtıcı baska bir seye gerek yoktur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Asterix

    Akvaryum yeterlidir.

    Gerekenler ise küçük bir filtre ve ısıtıcı baska bir seye gerek yoktur.

    +1 belki aksesuar koyabilirsiniz
  • 25 wat rc ısıtıcı o da kışın lazım olur yada yavru için filan, ondan sonra gerekmez ya pipo filtre beta lar akıntı sevmez. birde termometre gerekebilir de konu çok cılız kalmış...
  • Asterix kullanıcısına yanıt
    Isıtıcı şart mıdır? Ev doğalgaz oda sıcaklığı yeterli olur mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Su sıcaklığı sürekli değişken olmamasını sağlayabilirseniz ısıtıcı şart değil .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 15 litre akvaryum 1 beta balığı için yeterli gelecektir. Ancak bu akvaryumda üretim yapamazsınız. Oda sıcaklığını sabit tutmanız da oldukça zor ısıtıcı biraz şart.(Zaten akvaryum küçük olduğu için ucuz bir ısıtıcı alsanız işinizi görür.)
  • 1 adet erkek betta için akvaryumunuz uygun denilebilir. Benim kendi betta akvaryumum 40 lt. Aslında önerilen 30-50 lt arasıdır ama fanusta veya bardakta betta besleyenleri düşündükçe 15 ltlik bir akvaryum da iyi diyebiliriz.

    Akvaryumunuz küçük olduğu için ısıtıcı almanıza çok fazla gerek yok. Olursa tabi iyi olur ama olmazsa olmaz değildir şuanki akvaryumunuz için.

    Bettalar akıntıyı fazla sevmezler. Bu nedenle pipo filtre veya şelale filtre önerebilirim. Eğer iç filtre alacaksanız da şelale aparatı olan iç filtreler var bunlardan alın. Bir de filtre alırken gücüne dikkat edin. Çok güçlü filtreler çok dalga yaparlar.

    Bir betta akvaryumu için olmazsa olmaz canlı bitkidir. Tabana siyah hagen kum alıp, 1 tane de dekor için küçük bir kaya alırsınız, 2-3 tane de canlı bitki alırsanız bettanız kesinlikle mutlu olacaktır.

    Üstteki arkadaş üretim yapamazsınız demiş. Doğru demiş aslında ama zaten bettalardan yavru alabilmek tecrübeli kişiler için bile çok zor bir iştir. Onu dert etmeyin.

    NOT: Bettanızın yanına başka balık almayın.




  • Evet arkadaşlar 3 yıl olmuş konuyu açalı,her ne kadar hala benim postumu 2015 yılında hala cevaplamaya çalışan arkadaşlar olsa da

    Benim bettam malesef yaklaşık 1,5 sene önce öldü,yani benle birlikte 1,5 sene yaşayabildi.Bettalar zaten kısa ömürlü balıklar olduğu için ideale yakın bir yaşam süresi oldu diyebilirim.

    Bu balığı yeni beslemeye başlayacak olanlar için kendi gözlemlerimi de buraya not düşeyim.Ben ilk postta yazdığım 15 litrelik akvaryumda baktım bettama,gayet yeterli bir hacim olduğunu söyleyebilirim.Bettalar sudaki oksijen bittiğinde ciğerleri vasıtasıyla havadaki oksijeni de kullanabildikleri için çok az miktarda ve pis sularda yaşayabiliyorlar,bu yüzden de akvaryumcular bardaklara tıkar bu balıkları.Tabiki bu bir eziyet,sırf zor koşullara adapte olabiliyorlar diye balığa işkence etmeyin.Minimum 10-15 litrelik bir akvaryum yeterlidir bence.

    Erkek bettalar tek başına beslenmelidir,bu önemli bir nokta.Akvaryumda canlı bitki ve balığın saklanabileceği alanlar olması bettanın kendini güvende hissetmesi için önemlidir.Filtreye gerek yok,her ne kadar bazıları şelale ya da pipo filtre önerse de bettalar akıntılı suları sevmiyor,filtre kullanmadan da gayet güzel yaşayabilir balık.Isıtıcı ben kullanmadım ama özellikle kışları lazım oluyor,bu da benim en büyük hatam bence belki ısıtıcı kullansam daha uzun süre yaşatabilirdim bettamı.

    Yem olarak bettagran öneririm,betta doyup doymadığına karar verebilen bir balık.Japon balığı gibi patlayana kadar yemez yani.Yem çeşitliliğini artırmak ve canlı yem kullanmak da balığın gelişimi açısından iyi olabilir.

    Başka sorularınız olursa cevap veririz başlıkta




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.