Şimdi Ara

Beşiktaş bir şirket değil, spor kulübüdür (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
1.769
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Fikret Ormanı en çok eleştiren bendim son iki sezondur doğru işler yapıyor (Bu sene ve geçen sene)

    1 - Hoca doğru
    2 - Oyun anlayışı doğru
    3 - Oyuncu seçimlerini usta kişilere bırakma doğru
    4 - Oyuncu alırken aracının olmaması doğru

    Son iki sezona bakın her şey açık ortada şampiyonlar ligi ve paraya bakarım gerisi hikaye

    Bu takım önder özenlerden , çaylaklardan, samet ve bilicten kurtuldu (Bu adamlar bugün olsaydı şampiyonluğun ş sini göremezdik %100 garanti )



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yenerbalcı -- 19 Ağustos 2016; 23:41:19 >
  • Stoper transferinin bu kadar gec kalması rezalet onun dışında yönetimin de elinde olmayan sorunlar oldu. Şu an köstek yerine destek olunması gereken zaman , Şenol hoca Başımızda olduğu sürece bu takım sistemle oynar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen sene de her tökezlediğimizde laf salatası yapıldı bol bol, ama şampiyonluk turunda hep beraberdik. Şimdi bir kısmımız farklı düşünüyor diye onları asıp kesmeyelim ama "siz de o adama başkan deyin" diyecek seviyeye gelen adamın takım başarılı bir sezon geçirince sevinmesini samimi bulmam.
  • Bu forumdaki çoğu "Beşiktaşlı" her şeye para gözüyle bakan içten içe Beşiktaş'ın çok küçük bir kulüp olduğuna inanmış insanlar.Taraftar bile diyemiyorum onlara çünkü onlara göre Fikret Orman olmasaydı Kulüp batacaktı.İflas edecek kapanacaktı.Herhalde böyle görüyorlar.Çünkü o kadar abartıyorlar ki yapılanları.Fikret Orman stat yapmıştır bunu da Fikret Orman kendi kaynaklarıyla değil Beşiktaş'ın marka değeriyle,taraftarının desteğiyle yapmıştır.Yapılan şey zor mudur evet çok zordur.Buna lafım yok zoru başarmış stadı yapmıştır ama kimse gelipte bana başka başarıdan bahsetmesin.Stadı bile elli defa yazdım vaat ettiği rakamın 4 katına ve 3 katı sürede yapmıştır.Borçlar onun döneminde 4 senede 100 milyon doların üzerinde artmıştır.Stad yapıldı ondan diyeceksiniz Vodafone'nun 150 milyon dolar vereceği söylendi.Onu geçtim Devletten bir kuruş almadık dedi Cumhurbaşaknı devletten 50 milyon tl aldıklarını söyledi.Hayır almadık demedi.Sadece son dönemde stat gelirinden 50 milyon tlye yakın gelir elde edildi.Kombineler,localar hepsi satıldı.Bunları da ekleyince hala çok büyük giderlerin olduğunu ekonomik olarak da çok aşırı bir başarının olmadığı ortada.

    Gelelim sportif başarıya Berbat bulduğum Yıldırım Demiören bile ilk 4 senesinde 1i şampiyonluk olmak üzere 5 kupa getirmiş Fikret Orman ne yapmış sadece 1 şampiyonluk getirmiş.Hayır zaten gelişmek istiyorsak en iyisine bakmamız lazın yani Sebaya 16 senede

    5 Süper Lig
    4 Türkiye Kupası
    4 Cumhurbaşkanlığı Kupası
    2 Başbakanlık Kupası
    6 TSYD Kupası

    Birilerini abartmadan önce bir Beşiktaş tarihini araştırın.Seba Başkanlığı bıraktığında

    Beşiktaş 11 Fenerbahçe 13 Gs 14 kupadaydı.




  • Ne hikmetse Beşiktaş şampiyon olunca, hayatında Beşiktaş bölümüne 1 mesaj dahi atmamış adamlar birden çıkıp Anti Fikret Ormancı kesiliveriyorlar.

    Bunda bir iş var ya neyse...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Roose Bolton

    Geçen sene de her tökezlediğimizde laf salatası yapıldı bol bol, ama şampiyonluk turunda hep beraberdik. Şimdi bir kısmımız farklı düşünüyor diye onları asıp kesmeyelim ama "siz de o adama başkan deyin" diyecek seviyeye gelen adamın takım başarılı bir sezon geçirince sevinmesini samimi bulmam.

    Konuda belirttim. Yıllarca Fikret Orman a da takıma da sonsuz destek verdiğimi. Transfersiz, kötü sezonlar da bir gram ses çıkarmayıp bu günler de geçecek dedim. Kulüp mali sorunlar yaşıyor canları saolsun dedim.

    Geçen sene şampiyon olduk. Şampiyonluğu geç çok güzel bir oyun stiline sahiptik. Tam çok güzel işliyordu. Maçların hemen hepsini izleyip keyif alıyordum resmen. Bu şampiyonluktan da önemliydi benim için. Ama bu güzel sistemi oturtmuşken ligde de başarıya ulaşmışken cimrilik yapılıp hem devam etmesi gereken başarımızın hem de tat veren oyun stilimizin bozulmasından korkuyorum. Ve Fikret başkanın bunu riske sürmesi geriyor. Bence biz geçen seneki oyun stilini iyice olgunlaştırıp avrupada başarıya sürüklenmemiz lazım. Yıllardır sabırla destekle beklenen başarı ve oyun stili gelmişken bunu kaybetmek olmaz.

    Artık paramızı tasarruf yolludan çok başarılarla kazanmalıyız. CL veya Uefadan kayda değer para kazanmalıyız. Şampiyonluktan para kazanmalıyız. Öyle rahatlamalıyız. Yıllarca transferden tasarruf etsen ne olurm 5 milyon Euro 10 milyon Euro transferden tasarruf sağlayarak bu borçlar bitmez. Borcumuz uçuk rakamlarda biliyorsunuz. Bu borç para kazanarak olur. Tasarrufla değil. Ffp çerçevesinde mümkün olduğunca takviyelerle oyun sistemizi güçlendirmemiz gerekirken üç kuruşun hesabını yapıp elimizdeki oyun kurucu adamlardan bile olduk.

    Haksız olduğum yerleri söyle de bileyim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Burkina Faso

    Stoper transferinin bu kadar gec kalması rezalet onun dışında yönetimin de elinde olmayan sorunlar oldu. Şu an köstek yerine destek olunması gereken zaman , Şenol hoca Başımızda olduğu sürece bu takım sistemle oynar.

    Kupa maçını izlediniz mi bilmiyorum ama ben geçen seneki oyun stilimizden oyun kurmamızdan bir gram görmedim. Gs de biz de rezalet oynadık ve maç aleyhimize bitti. Geçen seneki oyun stilimizin çeyreğini oynasak kupayı rahatlıkla alır dönerdik.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ysynn

    Ne hikmetse Beşiktaş şampiyon olunca, hayatında Beşiktaş bölümüne 1 mesaj dahi atmamış adamlar birden çıkıp Anti Fikret Ormancı kesiliveriyorlar.

    Bunda bir iş var ya neyse...

    9 yıllık hesaptan ve geçen sene Beşiktaş bölümünde belli bir oranda aktif olarak takılmış biri olarak açtım konuyu.

    Aslında BJK bölümü aktif üyesiydim ben yıllarca. Ama 2012 yılınds Quaresma takımdan giderken Q7nin oyunculuğunu ve stilini övüp asıl sorunun Almeida da olduğunu söylediğim konumda linç yedikten sonra 3-4 yıl bölüme girmedim resmen. Ha ne oldu? O gün ben "Q7nin aslında kötü oynamadığını, takımda Almeida bitiricilik yapamadığı için sorunlar oluştuğunu ve bu yüzden Q7nin takımdan dahi soğuduğunu" söylediğimde beni linç edenler şu an Quaresma yı öve öve bitiremiyor. Ben almeidaya söverken beni linç edenler Almeida gittiği gün benden daha çok Almeidaya sövdü. Ben Demirörene söverken bana "yönetime sahip çıkmalıyız, adam o kadar transfer yaptı size de yaranılmıyor, sen nasıl taraftarsın" diyenler Demirören yönetimi gittiği gün benden çok sövdüler burda. Ben çok mesaj silip konumu kapattırdım bu bölümde linç yiyip bölüme illallah ettiğimde.

    Gerçekleri söylemem linç yememe sebep olabilir ama zamanında geri çekildim bu yüzden, şu saatten sonra geri çekilmem. Artık "oyuncu bizdeyken iyi oyuncu, gidince kötü oyuncu" "yönetim başımızdayken iyi yönetiyor, gittiği gün kötü yönetildi" kafasındaki taraftarlara bırakmayacağım meydanı. Kim neyse odur. Onlar sayesinde yıllarca yönetimlere tepkisiz kalındı ve yönetimler baskısız istediğini yaptı şu saatten sonra öyle olmayacak. Burdan da tepkimi belli edicem. Twitter gibi sosyal mecralardan da. Polyannacılığa yer yok bu takımda.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mawoix -- 20 Ağustos 2016; 2:20:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • bjk taraftarı hala farkında değil oyuncu satmadan alamıyorsunuz, bu yıl hesapları töre nin satılamaması ve gomezin gitmesi bozdu. ersanı yazmışsın o geçen yıla ait,3m bütçe ile kimi alacaksın, geçen yıl bosman oyuncu çeşitliliği enfesti bu sene en iyi sol bek caner en iyi dmc topal dı, piyasası en yüksek sağ açıklardan biri emrah başsan dı mesala adamda yok bedava alınacak.

    seneye bu ceza bitiyor şl den 100mtl gelecek rahat bir transfer dönemi geçirirsiniz
  • Bomboş bir konu.
  • Nasri ve Benteke Beşiktaş'a gelmez .

    Lens belki olabilir ama o da muamma.

    Yönetim eksikliği var burada. Şampiyon olan takımı dağıtmak zor iştir vallahi. Darbe muhabbeti yapmayın. Fenerbahçe ve Galatasaray bu ülkenin takımları değil mi? Neden kimse kaçmadı?

    Beşiktaş'lılar Polyanna olmayı bırakıp önlerini görmeli. Şenol hoca haklı çoğu konuda. Adam kimse gitse ertesi sene takımı dağıldı. Hocayıda kaçıracaksınız o olacak. Sonra yine müzmin 3. lük .

    Edit: Üstelik bu takımın otobüsü kurşunlandı. Yetmedi Emre üzerinden sürekli polemik yaratıldı. Mehmet Topal kurşunlandı. Hoca yüzünden takım küstü ama kimse çıkıpta ben kaçıyorum demedi. Bariz yönetim eksikliği mevcut. Romantik Beşiktaş'lılar Demirören zamanında da böyleydi. Koca koca pankart açtılar önce. Sonra yuhalandı.

    Genel olarak ego problemi var. 8 senede bir şampiyon olan bir takımı olduğundan büyük göstermek bence kötü birşey. Neysen o olacaksın. Şampiyon olduğunda diğer takımlardan üstün gör, olamadığında sayfalarca eleştiri ve protesto.

    Seba için efsane diyorsunuz, adama "Ahmet Dursun, Seba Gitsin" diye pankart yaptınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkstrom -- 20 Ağustos 2016; 13:00:15 >




  • AgZodiac kullanıcısına yanıt
    Kaynak nedir töre kime ne zaman demiş onları?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • orman gibi başkan bulmuşsun daha ne istiyorsun ya. Adam sıfırdan kadro kurdu beşiktaşa 2 yıl sonra o kadro şampiyonlugu aldı.2 yıl önce Gs ve Fb yanında esamesi okunmuyordu artık 2 büyük var diye dalga geçilen beşiktaş bugün şampiyon olmuş. Bizde başarı cezasız kalmıyor. Bu yıl 3. olsan ne olacak takım iyice toparlanacak seneye bomba gibi girecek.
  • mawoix kullanıcısına yanıt
    Hesap yapmayı bilmediğin ne kadar açık.. Biz bu dönem içinde stad yaptık haberin var değilmi? Peki stadın yapımına aktarılan kaynağın inşaatta bulunan gömü ile mi yoksa gökten zembille inen parayla mı karşılandığını düşünüyorsun? Bilmiyorsan söyleyeyim, bizim stadı TOKİ yapmadı! cimbom gibi beleş stada konmadık.

    Evet sen ortalığı karıştırıyorsun ve Beşiktaş'ımıza zarar veriyorsun! Hain diyemem çünkü niyet okumayı bilmiyorum. Yaptığın kasti değilse, hainlik ağır olur. Ama ya bilmeden konuşuyorsun, yada daha kötüsü kasti olarak, insanları gaza getirmek için 100M USD maliyeti olan stadın yapımından hiç bahsetmiyorsun. Sanki uzaylılar gemiyle indirdiler o stadı oraya. Yıllarca bu forumdan takip ettik resimlerini. Yıkımını, temelini, ilk prekastların konuluşunu, çatının kalkışını vs.. Ne çabuk unuttunuz? BU şahaser mabed için mevcut 33Bin kombinenin parası, sponsorlık gelirleri ve Loca satışlarından gelen paralar, hatta futbolcu satışından gelen sıcak paralar dahil bir çok kaynak kullanıldı, tüketildi. Bu borç neden 1Milyar ın üzerinde sence? Cidden hiçbir şeyden haberin yok senin, yazık! Almışsın önüne spor gazetelerini okuyup okuyup gaza gelmişsin. Sonrada bilinçsizce yüklenmişsin. Ama Dolmabahçe'nin ortasındaki şahane yapıyı unutmuşsun! Yazık. Nankörlükten başka birşey değil. Geçen sene bu takıma emek veren Q7 gibi, Olcay gibi, Ozzie gibi futbolculara kucak açacağınıza halen gidenlerin arkasından ağlıyorsunuz. Oda yetmiyor gidişlerinin suçunu yönetime yüklüyorsunuz. Yazık, çok yazık!




  • quote:

    Orijinalden alıntı: broodofqueen

    Hesap yapmayı bilmediğin ne kadar açık.. Biz bu dönem içinde stad yaptık haberin var değilmi? Peki stadın yapımına aktarılan kaynağın inşaatta bulunan gömü ile mi yoksa gökten zembille inen parayla mı karşılandığını düşünüyorsun? Bilmiyorsan söyleyeyim, bizim stadı TOKİ yapmadı! cimbom gibi beleş stada konmadık.

    Evet sen ortalığı karıştırıyorsun ve Beşiktaş'ımıza zarar veriyorsun! Hain diyemem çünkü niyet okumayı bilmiyorum. Yaptığın kasti değilse, hainlik ağır olur. Ama ya bilmeden konuşuyorsun, yada daha kötüsü kasti olarak, insanları gaza getirmek için 100M USD maliyeti olan stadın yapımından hiç bahsetmiyorsun. Sanki uzaylılar gemiyle indirdiler o stadı oraya. Yıllarca bu forumdan takip ettik resimlerini. Yıkımını, temelini, ilk prekastların konuluşunu, çatının kalkışını vs.. Ne çabuk unuttunuz? BU şahaser mabed için mevcut 33Bin kombinenin parası, sponsorlık gelirleri ve Loca satışlarından gelen paralar, hatta futbolcu satışından gelen sıcak paralar dahil bir çok kaynak kullanıldı, tüketildi. Bu borç neden 1Milyar ın üzerinde sence? Cidden hiçbir şeyden haberin yok senin, yazık! Almışsın önüne spor gazetelerini okuyup okuyup gaza gelmişsin. Sonrada bilinçsizce yüklenmişsin. Ama Dolmabahçe'nin ortasındaki şahane yapıyı unutmuşsun! Yazık. Nankörlükten başka birşey değil. Geçen sene bu takıma emek veren Q7 gibi, Olcay gibi, Ozzie gibi futbolculara kucak açacağınıza halen gidenlerin arkasından ağlıyorsunuz. Oda yetmiyor gidişlerinin suçunu yönetime yüklüyorsunuz. Yazık, çok yazık!

    Pardon beyfendi Dünya üzerinde ilk stad yapan takım olduğumuzu unutmuşum. şaka mısın arkadaşım sen.

    Sen bu borçların, stadın giderlerinin her yıl 5 milyon euro, 10 milyon euro transfer karlarıyla kapanacağına cidden inanıyor musun? Böyle büyük borçlar şampiyonluk gelirleriyle avrupa gelirleriyle kapanır. Öyle yok 3 milyona aldım 7 milyona sattım 4 milyon cepte 2 milyona da yerine birini aldım 2 milyon kardayım tarzı hesaplarla 1.5 milyar dolarlık borcu buyrun bir bitirin bakalım nasıl bitecek

    Sen gidip şampiyon olmadığın sürece avrupadan para kazanmadığın sürece bu borç al sat ile bitmez. Hayal, rüya. Ha diyorsan ki biz her yıl alt yapıdan oyuncu yetiştirip 10-20 milyon a satıyoruz o zaman saygı duyarım bir şey diyemem.

    Bak geçen sene şampiyonluktan 85 milyon TL gelir elde ettik.
    Olur da CL de çeyrek finale kalırsak totalde ortalama 40 milyon Euro kasamıza girecek
    Ki sen bu başarılara ulaştıysan ilerde takıma sponsor bulurken çok daha yüksek fiyatlara anlaşacaksın.
    Ayrıca sen ne kadar başarılı olursan stadın o kadar dolar, lisanslı ürünlerin o kadar satılır.

    Yani anlayacağın öyle üç kuruş transferden artırarak borç falan kapanmaz. Adam akıllı kadronu sistemini ileriye taşıyıp başarılardan gelen paralarla borç kapatmalısın. Emekli maaşıyla ev geçindirmiyorsun sen. Vizyonsuzluk yapıp transferden 2 milyon euro kar edicem diyip başarına gelecek 10 - 20 milyon euroluk ekstra paraları riske atmamalısın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mawoix -- 20 Ağustos 2016; 18:16:05 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Burası bir spor kulubudur şirket değil diyorsun ama milyonlarca euro para verip transfer istiyorsun. Arada büyük çelişki yok mu?
    Para olmadan transfer olmaz, şirket gibi kar amaci gütmeden saçma sapan hareket edersen batarsin. Bir süre sonra da kulüp bir arap emirine satılır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: anqunadan

    Burası bir spor kulubudur şirket değil diyorsun ama milyonlarca euro para verip transfer istiyorsun. Arada büyük çelişki yok mu?
    Para olmadan transfer olmaz, şirket gibi kar amaci gütmeden saçma sapan hareket edersen batarsin. Bir süre sonra da kulüp bir arap emirine satılır.

    1 - benim milyon eurolar verilip transfer yapılmasını istediğimi nereden çıkardınız? Nerede yazmışım?
    2 - yazımın tamamını mı okudunuz yoksa üşenip işinize gelen taraflarını mı?
    3 - yazının tamamını okuduysanız amuda kalkarak mı okudunuz yoksa yan yatık mı okudunuz?

    Bu 3 soruya cevap vermenizi diliyorum. Ondan sonra her türlü cevabı detaylıca alacaksınız benden.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mawoix kullanıcısına yanıt
    Bir sen zekisin zaten. Hepimiz biliyoruz; başarı = para. Ama yazdığımın bir cümlesini bile anlamamışsın. İlk stad yapan takım biz değiliz ama bu şartlarda bu borç yükü ile yapan takım yoktur, bu stad çaresizlikten yapıldı, çöküyordu artık, çok eskiydi. Yoksa yapacak durumu yoktu klübün. Çok biliyorsun birkaç örnek versene stad yapan takımlardan. Sanki herkes her sen stad yapıyor. Ben ters bir örnek vereyim; Dortmund mesela, adamlar parasızlıktan bir dönem stadını sattı, sen neden bahsediyorsun? Matematiğinin olmadığı gerçekten çok açık.

    Biz demiyoruzki transferden ayıkladığın para ile borç öde. Hayır söylediklerimi gerçekten hiç anlamamışsın. Bak tekrar söylüyorum, transfer için kaynak gerekir, Beşiktaş stadı yaparken bu kaynaklarının çoğunu tüketti. Stadı olmadığı için üstüne üstlük çok önemli bir gelir kaynağından da mahrum kaldı, hatta zarar etti. Ne ile alacaksın futbolcuyu? Para yok! Fakir babaların şımarık bebeleri gibi; "Baba bana topçu al!" Alalım da ne ile? Bankalara zaten aşırı borç ve faiz yükü var.

    Hepsini geçtim, senin dediğinin, olmuşu da var ölmüşü de. O yöntemler(bastır parayı alyıldız topçuyu) renkli takı meraklısı tüpçü efendi tarafından denendi zamanında. "Çıldırt bizi başkan!" diye tezahüratlar yapıldı. Sonuç? O gün bağıranlar bugün arkasından küfür ediyorlar. Hafızanız da mı zayıf? Guti'ler, Quaresma'lar, Simao'lar, Almeida'lar.. Başına da Schuster geçti.. Ne oldu? Senin dediğin kadar basit olsaydı eğer şimdi bambaşka seviyedeydik. Hepsini geçtim. Geçen sene fener neler yaptı? Sonuç? El elde, baş başta kaldılar.

    Bu işler öyle gaza gelinip yapılacak işler değil. Bakınız Mehmet Topuz, Diego örnekleri. Yakında İsmail Köybaşı aynı kategoriye girecek. Planlama, pazarlık. Paramız az ve çok değerli. Bunu çok dikkatli kullanmamız lazım. Ve bu parayı kendi parası gibi kullanan bu yönetime teşekkür etmeniz lazım.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: broodofqueen

    Bir sen zekisin zaten. Hepimiz biliyoruz; başarı = para. Ama yazdığımın bir cümlesini bile anlamamışsın. İlk stad yapan takım biz değiliz ama bu şartlarda bu borç yükü ile yapan takım yoktur, bu stad çaresizlikten yapıldı, çöküyordu artık, çok eskiydi. Yoksa yapacak durumu yoktu klübün. Çok biliyorsun birkaç örnek versene stad yapan takımlardan. Sanki herkes her sen stad yapıyor. Ben ters bir örnek vereyim; Dortmund mesela, adamlar parasızlıktan bir dönem stadını sattı, sen neden bahsediyorsun? Matematiğinin olmadığı gerçekten çok açık.

    Biz demiyoruzki transferden ayıkladığın para ile borç öde. Hayır söylediklerimi gerçekten hiç anlamamışsın. Bak tekrar söylüyorum, transfer için kaynak gerekir, Beşiktaş stadı yaparken bu kaynaklarının çoğunu tüketti. Stadı olmadığı için üstüne üstlük çok önemli bir gelir kaynağından da mahrum kaldı, hatta zarar etti. Ne ile alacaksın futbolcuyu? Para yok! Fakir babaların şımarık bebeleri gibi; "Baba bana topçu al!" Alalım da ne ile? Bankalara zaten aşırı borç ve faiz yükü var.

    Hepsini geçtim, senin dediğinin, olmuşu da var ölmüşü de. O yöntemler(bastır parayı alyıldız topçuyu) renkli takı meraklısı tüpçü efendi tarafından denendi zamanında. "Çıldırt bizi başkan!" diye tezahüratlar yapıldı. Sonuç? O gün bağıranlar bugün arkasından küfür ediyorlar. Hafızanız da mı zayıf? Guti'ler, Quaresma'lar, Simao'lar, Almeida'lar.. Başına da Schuster geçti.. Ne oldu? Senin dediğin kadar basit olsaydı eğer şimdi bambaşka seviyedeydik. Hepsini geçtim. Geçen sene fener neler yaptı? Sonuç? El elde, baş başta kaldılar.

    Bu işler öyle gaza gelinip yapılacak işler değil. Bakınız Mehmet Topuz, Diego örnekleri. Yakında İsmail Köybaşı aynı kategoriye girecek. Planlama, pazarlık. Paramız az ve çok değerli. Bunu çok dikkatli kullanmamız lazım. Ve bu parayı kendi parası gibi kullanan bu yönetime teşekkür etmeniz lazım.



    Uzun yazı görünce sadece başlığa göre okumadan geliyorsunuz. Okumak ne kadar zor olabilir ki?

    "Benim çok paralar harcayalım, yıldızlar alalım." dediğim yer neresi çok merak ettim. Benim yazılarımın herhangi birini okuyan herkes anlar "Gomez ve Sosa ya gerekli zamlar yapılıp takımda tutulmalı ve Ersandan gelen parayla defansa takviye yapılmalıydı" mantığında olduğumu. Herkes biliyor Gomez ve Sosanın para sorunları yaşayıp gittiğini. Sosa mutlu edilemeyince ilk teklifte gittiğini de biliyoruz, Gomez in haftalarca Beşiktaş yönetiminin geri adım atmasını beklediğini de. Ama sizin sevgili BAŞKANınız Mustafa Pektemek, Tolga gibi oyunculara zam yaparken "gerekli" diyip Sosa ve Gomez için "söz konusu dahi olamaz" der.

    Cimriliğinden iki ana oyuncumuzu kaybettik. En azından 500er bin euro zam yapsa 1 milyon euro karşılığında transfer derdinden kurtulurduk. Ersanın parasıyla da stoper desteği falan yapılırdı.

    Bak herkes biliyor bizim hücum bölgemiz oturmuş ve çok iyiydi lige göre. Sadece savunma hattında sıkıntı yaşıyorduk biz. Benim nerdeyse her yazım da şampiyon kadro dağıtılıp riske atılmamalıydı dediğimi görürsün. Sadece Töre gidebilirdi o da 3 milyon gibi transfer dönemi işimize yaramayacak bir paraya kiralanacağına 10 milyon a satılmalıydı direk. Ama başkan asla kiralamayız derken her zaman ki gibi yaladı ve kiraladı. En son da Sosa gitmiyor diyordu.

    Ama tabi siz başlığı okuyup koştuğunuz için direk "yav sen de şu borçların içinde yıldız istiyorsun yav" diye geliyorsunuz. İnsan okumadan ezbere geldiğini, cahilliğini bu kadar belli etmemeli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mawoix -- 22 Ağustos 2016; 18:31:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • mawoix kullanıcısına yanıt
    Okudum güzel kardeşim. Okudum. İlk cevabımda senin yazdıklarınla alakalı. Bahsettiğin her şey, hepsi kaynakla alakalı. Talip olunan ve alınamayan oyuncular, transferde gecikmenin sebebi, hepsi kaynak. Bugünlerde Sosa satılmasa belki stoper bile alınamayacaktı. Ve maalesef, halen kötü niyetli olduğunu düşünüyorum...

    * Sosa ve Gomez'in gitme sebeplerinin para olmadığını sen hariç HERKES biliyor. Gomez bizi beklemiş miş.. Buna ancak kargalar inanır. Adam sürekli atlattı bizi.. Sen hangi gazeteleri okudun? Veyahut kaynağın kim? Gomez bizim geri adım atmamızı bekledi ha? Adamın kapsında bekledik aylarca.. Aylarca bugün, yarın atlattı bizi. Sonra da lütfedip sosyal medyadan açıklama yaptı, "Sorun vallahi para değil ülkenizin güvenlik sorunları var." diye. Hem Gomez Wolfsburg'dan 6M Euro veyahut üzerinde maaş mı alabilecek? Daha ne verelim yani Gomez'e, kulübün anahtarınımı?

    * Sosa'nın maaşı Milan'da ne kadar acaba? Bilen varmı? 3M'mu alıyor? Orada vergiler aşırı yüksek, bizden aldığından çok da fazla aldığını zannetmiyorum. Sosa daha kampa gelmeden kurulmuştu zaten, gitmeyi kafasına koymuş. Sebebi para diyorsun, ama değil! Çünkü Çebi defalarca görüştü Sosa ile, ikna edemdi. Sence para teklif etmemişlermidir? Tabii ki ettiler. Ne zaman Milan'dan umudu kesti, o zaman kuzu kuzu döndü takıma. Ama işte, Milan'ı Çin'liler alınca iş değişti. Bastırdılar parayı aldılar. Yoksa Sosa kalmıştı takımda. TUTMUŞTUK.. Ama 32 yaşında futbolcuya 7,5M bonservis verince mevzu değişir. KAYNAK OLIŞUR! Satmasamıydık dersen bende derimki, Fernandes örneği daha taze. 12M Euro'ya vermedik bedava gitti. Hemde o sene sırf arıza çıkarttı. Beşiktaş'ın Sosa'yı 7,5M Euro'ya satması bir trasfer başarısıdır. Burada yönetim sadece alkışlanır. Eleştirilmez.

    * Töre 3 milyona kiralık, 12M opsiyon bedeli var. Toplam 15m. Senin beklentinden de fazla. Mahsusmu yapıyorsun? 4M Euro'ya aldığı topçuyu 3M kiraladın. Zaten GT geçen sene öyle inanılmaz katkılar da vermemiş. Artı kendisi bas bas bağırdı benim babam Bilic ben gideceğim diye. Hayır bunları birtek benmi biliyorum. Yoksa işinizemi gelmiyor?

    * Pektemek'in sözleşmesi yenilendiğinde yabancı sınırlaması vardı, ve o günlerde bu sınır her yıl artacaktı. O sebepten gurbetçi futbolculara yöneldik, o sebepten yerli oyuncularla yüksek sözleşmeler imzaladık. Sonra, nispet yapar gibi, biz toplu imza attırdıktan 1 hafta sonra kuralı değiştirdiğini açıkladı TFF. Ama imzalar atılmıştı. Bunu bilip sürekli Pektemek üzerinden eleştiri yapmak en iyimser deyimle cahilliktir.

    * Mevcut yabancı kuralına göre, 18 kişilik kadroda yerli kaleci bulundurmak zorundasın. Yedek veyahut 11 farketmez ama kalecilerden birisi Türk olmalı. Başka birşey söylememe gerek varmı?




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.