Şimdi Ara

[Beşiktaş 2017/2018 Sezonu] Genel Tartışma ve Transfer Konusu (4017. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
104.887
Cevap
123
Favori
3.775.897
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
51 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 40154016401740184019
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Geçen kıştan beri avrupa ligi, lig ve şampiyonlar liginde Beşiktaşı özel kılan şey:

    Babel-Talisca-Quaresma

    üçlüsünün oluşturduğu forvet arkasıdır. Bu üçlüyü bozmaktansa bu üçlünün konforunu arttıracak çözümler düşünün.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Aykan19o3


    quote:

    Orijinalden alıntı: Papa Het


    quote:

    Orijinalden alıntı: Vict0ry


    quote:

    Orijinalden alıntı: Papa Het


    quote:

    Orijinalden alıntı: Vict0ry

    Başakşehirin fikstürü ile bizim fikstürümüz %100 aynı. Onların oynadığı rakiple 2 hafta sonra biz oynuyoruz. Konya deplasmanına çok iyi hazırlanmak lazım. Bu sene deplasmanlarda laçka oyunumuz hep cezalandırılıyor. Konya deplasmanına Quaresmasız çıkalım 2. yarı daha çok iş yapar. 1 kere denesin hoca şunu.

    Elimizde forvet oynayabilen bir kanat(babel) varken hem quaresma hem lens formsuz oldugu halde hocanin cift forvetli 4 ortasahali elmas dizilisini denememesi benim hocaya en buyuk, hatta neredeyse tek elestirim. Suan love geldi gerci negredodan farkli tipte bir forvet suan daha elverisliyiz bunun icin belki dener hoca.

    Babel-Love

    Talisca

    Tolgay-Oguzhan

    Medel

    Bu dizilim hem oguzhani rahatlatir yaninda tolgay gibi dilinden anlayacak bir oyuncu varken. Oguzhan zaten 4-2-3-1 icin cok ideal bir merkez ortasaha degil daha cok uclu ortasaha oyuncusu. Hele onunde 9,5 numara talisca olunca ortasahada oguzhan siliniyor bu cok normal. Boyle bir dizilis ile ciksak fiziksel dezavantaj yasamaz fazla, iyi olan yonlerini daha fazla ortaya cikarir. Bu sistem taliscanin da verimini arttirir beklerin de. Ozellikle gg'nin. Evet fiziksel olarak iyi durumda degil ama quaresma yokken hucumda cok daha efektif olur gokhan. Quaresma gibi havadan degil yerden sert keser ayrica cok daha net paslar atar cizgiye inip.

    bu sistemi denedi tutmadı çok kez. Quaresma olmayınca geçen sene bol bol denedi hiç birinde tutmadı. 2 Kayseri maçında geçen sene bu taktiği denemiştik o kadar net hatırlıyorum ki 2 maçta da rakibin bekleri coşmuştu. Bu taktik ile dünya da oynayan kaç takım var ki biz oynayacaz?

    En net seklini real madrid oynuyor casemiro, onunde modric-kroos, onlerinde isco ile. 4-4-2 ve 4-2-2-2 de elmasin turevleri dizilislerdir. Bu diziliste oynayan en az 10 takim sayirim tek nefeste. Bence 4-2-3-1 gibi cok tutucu olan bir diziliste oynayan kac takim kaldi sorulmasi gereken soru bu. Bir elin parmaklarini gecmez.

    Real oynuyor oynamasına da Casemiro-Modric-Kroos-Isco-Ronaldo-Benzemaları beklerinde Marcelo-Carvajalları olmasına rağmen son senelerin açık ara en kötü performasını sergiliyorlar oyuncuların ne kadar uygun olursa olsun liginde güçlüysen oyunu geniş alana yayman şart, kanat forvetli 4-3-3/4-5-1'li sistemler ağırlıkta dünya kupasında farklı dizilişler moda olmazsa böyle de devam eder.

    Dogru 4-3-3 cok kullaniliyor. Ben elimde olsa ilerdeki yillarda 4-3-3 oynayalim isterim zaten. Ama suan elimizde babel disinda kanat forvet yok. Tore var bir de sakatliktan yeni dondu. Ayrica tolgay uclu ortasahadaki ic oyuncusu olmak icin yeterli degil. Talisca disarda kalir bu sistemde hem.

    4-3-3 harici en populer dizilis ise 3-4-3 ve 3-5-2 yada cesitli turevleri. Cunku bu sistemlerde cizgi oyunculari cift kisilik oynayarak sahada sayisal ustunluk sagliyorlar takimlarina. Diamond da bu var. Caner zaten bu sistemin oyuncusu tam. GG kaldiramayabilir adriano ile donusumlu goture de bilirler. Suan elimizde bunu denemek icin dogru malzeme varken 4-2-3-1 ile bu kadar puan kaybetmisken de bunu denesek yine en kotu ihtimalle bursa ile berabere kaliriz zaten bir kaybimiz olmaz. En cok elestirilen quaresma kesilmis olur, talisca ve oguzhanin verimi artar, az forma buluyor hakki yeniyor denen tolgay oynama firsati bulur.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: selates

    Oğuzhan'ın performansı neden düştü?

    Milli oyuncunun, salon çalışmaları sırasında yaptığı ağırlık çalışmalarının performansını olumsuz etkilediği iddia edildi.

    Beşiktaş'ta en çok merak edilen sorulardan biri, Oğuzhan'ın performansındaki düşüşün sebebi. "Sözleşmesi yenilenmediği için konsantre olamıyor" diyen de var, "Yurt dışından gelen teklifler kafasını karıştırıyor" diyenler de.

    ***

    Aslında hem Oğuzhan hem de yönetim kanadından "sorun yok" açıklamaları geliyor ama ortada herhangi bir imzanın olmaması ise "acaba"ları da yanında getiriyor.

    ***

    En ilginç iddia; Oğuzhan'ın oyuna daha fazla fiziğini koymak için salona girdiği anlarda yaptığı ağırlık çalışmalarının kendisini aksi yönde etkilediği oldu. Oğuzhan gibi pek çok futbolcunun fiziğini doğru tanımadan yaptığı salon idmanları yüzünden temel futbola ait motorik özellikleri zedelediği üzerinde duruyor.

    ***

    Kaynak: Fotomaç

    bu temel futbola ait motorik özellikleri zedelemek ne oluyor bilen var mı ? ben biraz cahilim bu konuda.




  • Prossi kullanıcısına yanıt
    Türkiyede ''ağırlık çalışırsan ağırlaşırsın'' algısı olduğu için Türk futbolcular ağırlık çalışmaz hiç (yani çevikliğini, süratini kaybedersin anlamında)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QUA7ESMA -- 5 Şubat 2018; 2:1:42 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: QUA7ESMA

    Geçen kıştan beri avrupa ligi, lig ve şampiyonlar liginde Beşiktaşı özel kılan şey:

    Babel-Talisca-Quaresma

    üçlüsünün oluşturduğu forvet arkasıdır. Bu üçlüyü bozmaktansa bu üçlünün konforunu arttıracak çözümler düşünün.

    Dogru. Ama eksik. Bu oyuncular birbirlerini tamamliyor. Bu uclu ile TEK bir oyunu cok iyi sekilde oynuyoruz(ozellikle sampiyonlar liginde) Ama biri olmadiginda, yada kotu mac gecirdiginde tamamen duruyoruz. Cunku baska bir sey uretemez bu üç adam. Quaresma keser babel arka direge talisca penalti noktasina yada on direge gider atariz. Bu, ligde bizi onlem alinmasi kolay yapiyor. Cunku sadece karsilamayi/durdurmayi dusunuyorlar rakipler. Bunlarin konforunu arttirmak kolay degil. Ve takimin kalani icin dezavantajlar getirir. Uc adama konfor alani yaratmak cok zor hatta. Bu uc adamin birlikte oynamasi konfor zaten onlar icin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: QUA7ESMA

    Türkiyede ''ağırlık çalışırsan ağırlaşırsın'' algısı olduğu için Türk futbolcular ağırlık çalışmaz hiç (yani çevikliğini, süratini kaybedersin anlamında)

    valla adamı ağırlaştıracak kadar kası da yok o yüzden bilemedim. belki o durumun başka bir sebebi vardır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prossi -- 5 Şubat 2018; 2:5:3 >
  • Prossi kullanıcısına yanıt
    Fotomaç haberi yalan. Bu iddia da tamamen şehir efsanesi zaten. Böyle bir şey olsa milyon eurolar yatıran real madrid bu işi yasaklar




  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M3lank0lik -- 5 Şubat 2018; 2:16:57 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: QUA7ESMA

    Fotomaç haberi yalan. Bu iddia da tamamen şehir efsanesi zaten. Böyle bir şey olsa milyon eurolar yatıran real madrid bu işi yasaklar



    yani adam o vücuda göre çok hızlı. oğuzhanın eksiği sadece kuvvetle bitmiyor hıza da ihtiyacı var. tabi bitiricilik de gelişmeli.
    diğer bir alternatif plan ise yanında onun yerine koşan 2 ortasaha olması, böylece onun yükü hafifler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prossi -- 5 Şubat 2018; 2:26:14 >




  • neyse, şl çeyrek final ve lig şampiyonluğuna inanarak yatıyorum, bu dakikadan sonra hocadan tüm futbolculara kadar kimseye kötü bir şey demeden destekleyeceğim, hepsinin de elinden gelenin en iyisini yapacağına inanıyorum. hadi iyi geceler.
  • Maçtaki kader anları Fabri maçta çoğu kez net hatalı özete dikkatli bakılırsa Gönül bitik görünüyor 2nci golde adama basmamış hatalı ilk golde Fabri hatalı üstüne medel vuramamış yani Negredo'da suç yok tamamen talihsizlik golü Medel baya kötü maçta görünen o Gönül baya baya kötüymüş maçta çok hatalı Talisca bazı yerler o gol sezgisini yapmamış yukarıda o lensin pozisyonda lensin suçu yok soluna geliyor zaten sol atak değil kaleci iyi hamle yapmış arkadan talisca hamle yapsa o pozisyon gol olurdu taliscanın pozisyon hatası var hamle yapamamış.

    Quaresma ve Vagner Love pozisyonunda düzgün zamanında öne aşırtsa topu vagner kaleci ile çaprazdan karşı karşıya kalacak ve ekarte edecek kaleciyi ama şaklaban maça mıçmış orada yenilen goller ve harcanılan pozisyonlar bunlar yenilen gollerde büyük hata gönül ve fabride ayrıca medelde birazda atılamayan gollerde talisca çok etkisiz görülüyor maçta quaresmanın bilindik tercihleri ile maç bitmiş.Tani boşa giden bir 2 puan olmuş.Bursayı pozisyona sokanda defansın bu kademe hataları sağ bek full hatalı oynamış full hep sağda dengesizlik var quaresma ve gerisi gönül s.o.s veren bölge ora olmuş.Bu bursa gene puan kaybeder haftaya felan bu maç tamamen Beşiktaş'ın kendi sebebiyle oluşmuş hatalardan meydana gelen bir kayıptır yani tamamen kendi hatası yanlış oyun tercihleri ve oyuna zamanında müdahale edilememesi.Burada Şenol Güneş'te hatalı.

    Bu takım Bayern'e karşı nasıl oynayabilecek aklım almıyor.Bu hatalarla.Birde kesin ve net olan bir şey var formu düşüyor takımın Pepe ve Gökhan Gökhan Gönül'ün felan.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Vict0ry

    Adebayor Negredo
    Visca Quaresma
    Elia Arda Turan Babel
    Mossoro Talisca
    Emre Belez Oğuzhan
    Mahmut - Atiba
    Caicara - Gökhan Gönül
    Clich - Adriano
    Attamah - Pepe
    Epirianu - Tosic
    Babacan - Kova Fabri.

    kıyaslamayı bi yapın bakalım hangi kadro daha iyi delikanlı gibi. Sizin istediğiniz yerden pas oyununa hangi takım daha uygun görün.


    Elianin oynadığı son maç ligde 12. Hafta Gs maçı o maçtan sonra genellikle napeoloni Kerim frei oynadı , Arda desen daha oynamadı onu yazmak yanlış adamlar bu noktaya kadar Arda olmadan geldi zaten.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir takimda herkes general olmaz arkadas.15-16 sezonunda takimin maas dagilimi da cok iyydi general asker dagilimi da.Aslinda o sezon ki iyi oyunun asil sebebide bu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sezon sonu kime teklif geliyorsa satılmalı bence. alınacak oyuncular da 30 ve aşağısı olmalı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: QUA7ESMA

    Yav Bahri Quaresmayı övüyoruz şaklaban diyorsun, Taliscayı övüyoruz trişka diyorsun, Fabriyi övüyoruz kova diyenler var, Pepeyi övüyoruz Marcelo daha iyiydi diyenler var, hocayı övüyoruz bu işin %70'i oyuncular diyorsun. Ee bu takımı CLde bu noktaya kim getirdi sadece soruyorum?

    Benim demek istediğim olay Cl de başarıyı hocaya bağlayan kitle ligde ki durumu oyuncuların yetersizliğine bağlıyor mazeretleri kadro yetersizligi.Yoksa ben bu işin %70'i oyuncular demiyorum önceki sayfalarda savunan kitleden biri vermişti bu ornegi.Kadro kalitesi tartışması yapanlar var Başakşehir ile bizim kadroyu karsilastirmislar,Adebayor,Caicara,Emre B belki Visca dışında basaksehirde şuan 11 oynayan kimse bizim kadroda 11'e giremez bence bizim kadro daha iyi bugün oynayan 11 ile karşılaştırıyorum ligin en derin kadrosu Beşiktaş'ta.Attamah ile Pepe'nin adı yanyana geçmiş.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • hücum bölgesinde oyuncularının asit ve gol özelliği olmalı bunlarda skora katkı yapmıyorsa şu anki durumun şaşılacak bir yanı yok yani takımdaki oyuncuların skora katkısına bakalım

    Pepe 1 gol

    Adriano 1 gol 2 Asist

    Tosic 3 gol 1 Asist

    Talisca 12 gol 3 Asist

    Tolgay 1 Asist

    Babel 9 gol 3 asist

    Quaresma 2 gol 8 Asist

    Oğuzhan 5 Asist

    Atiba 1 gol 2 Asist

    Lens 4 gol 4 Asist

    Aras 1 gol

    Negredo 12 gol 5 Asist (2'si penaltı)

    Pektemek 3 gol
  • 
Sayfa: önceki 40154016401740184019
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.