Şimdi Ara

Berlinde kamyon saldırısı oldu.( 12 Ölü 48 Yaralı ) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
102
Cevap
2
Favori
8.696
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Saldırıyı, İslam Devleti(Işid) üstlendi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TinyAngel

    quote:

    Orijinalden alıntı: Requizm


    quote:

    Orijinalden alıntı: TinyAngel

    Cihad ruhu her Müslümanda olmalı. Ama ne yazık ki sizin gibiler Cihad deyince aklına ilk ve öyle zannediyorum ki sadece de silah vb şeyler geliyor. Cihadın amacı İslamiyeti yaymaktır. Bunun bir çok yöntemi vardır. Günümüzde tek geçerli Cihad yöntemi ilim ve bilimdir silah değil. Bizim bugünün koşullarıyla Cihaddan anladığımız budur.

    Gününüzde hangi cihad yönetimi ilim bilimle yapıyor? Bende müslümanım ama benim tek gördüğüm Allahu Ekber diyip insanlara zarar vermek. Mesela İran'la ilgili şeylere bakalım. Ceza olarak idam veya kırbaçlıyorlar. Ortadoğuda ki örgütlere bakalım. Onlar zaten müslümanlığa da uygun bir şey yapmıyorlar direk Allahu Ekber diyip kafa kesiyorlar. İnfaz ediyorlar vs vs. Şimdi akıllara gerçek müslümanlık bu değil sorusu geliyor. Gerçek müslümanlık Hz. Muhammed zamanları oldu sadece. Veya peygamberler zamanı.
    Sen devletini güzelce yönet. Eğitimini ver. İnsanlar bilinçlensin. Kültür, eğitim seviyesi artsın, ahlaklı olmayı öğrensinler, sonra müslüman olsunlar.

    Din ve devlet işleri kesinlikle ayrı olmalıdır.

    Gören göze pek çok ilimle bilimle Cihad yapan gruplar vardır. Ama onlar politik olmadığı için medyada pek yer almazlar. Zaten onların işi medyada yer almak değilde insanları eğitmek olduğu için sosyal medyada da pek göremezsin. Bunun için biraz sokağa inmen biraz araştırman lazım yada sosyal medyada derin araştırmalar yapman lazım. İşid ve benzeri gruplar müslümandır değildir bilemem ama yöntemleri kesinlikle ve kesinlikle yanlıştır.

    İslamiyetin özü şudur; İnsanlara Allahı Peygamberi ve Allahın kitaplarını sevdirmektir. İşid bunu kattiyen yapmıyor / yapamıyor çünkü yöntem yanlış. Günümüz şartlarında Ahirette İşid ve İşid gibilerede çetin bir azapta vardır çünkü İnsanları İslamiyetten uzaklaştırıyorlar.

    çok tutarsızsın.

    ''Ölenler arasında Müslüman varsa Allahtan rahmet diliyorum. Diğerleri ise benim gözümde sadece bir cesetten ibarettir. Dahada beter olsunlar.''

    Yani sivil halkın ölmesine oh olsun diyen sen, milleti islamiyetten soğutmuyorsun. cihadın amacı islamiyeti yaymak ama senin bu sözün bunun tam tersi... ayrıca hristiyan öldü diye 100 kişi müslümanda olmayacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tristran -- 21 Aralık 2016; 1:56:30 >




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.