Şimdi Ara

BENZİNDE GAZ YEMEYEN LPG Lİ ARAÇ (SORUNUN SEBEBİ ve ÇÖZÜMÜ) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
106
Cevap
11
Favori
296.339
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • VgrooveR kullanıcısına yanıt
    Bi ustaya sordum.Benzin pompasındandır dedi. Ustanın yanında Araç ısındıktan sonra tekrar benzine alıp bindim. gaza yüklendim tekleme vs. yok. Daha sonra usta , Araç burda kalsın ,sabah soğukken kontrol edelim bujilerden falan olabilir dedi. Yarın bırakacaktım . Bırakmayayım o halde?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: afsar87

    Bi ustaya sordum.Benzin pompasındandır dedi. Ustanın yanında Araç ısındıktan sonra tekrar benzine alıp bindim. gaza yüklendim tekleme vs. yok. Daha sonra usta , Araç burda kalsın ,sabah soğukken kontrol edelim bujilerden falan olabilir dedi. Yarın bırakacaktım . Bırakmayayım o halde?

    Hocam usta detayli bakmadiysa bir iki gun benzinde binin biraz yol yapin. Olmazsa ustaya gidersiniz. Tabi son karar sizin.



    Konudaki mesajlarin tumunu okudunuz mu

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • VgrooveR kullanıcısına yanıt
    Çoğunu okudum kafam karıştı. Ben biraz benzinde deneyeyim Sağ olasın ;)
  • afsar87 A kullanıcısına yanıt
    Gece benzinde bıraktım. Sabah benzinde çalıştırdım yine tekledi stop etti. Ta ki ısınana kadar. Isınınca problem yok. Acaba neden
  • 1.5 16v 2004 model Lada Vega aracım var. Araç sabahları tek marşda çalışıyor, ısınınca tüpe geçiyor orda da sıkıntı yok yalnız kısa süreli stop ettiğim zaman, yani sıcakken stop ettiğimde tekrar çalıştıracağım zaman geç marş alıyor araç gaz yemiyor, benzinde gitmeye kalksam gitmiyor tüpe geçince düzeliyor. Lft -3, sft ise bütün devirlerde 0 ile -5 arasında geziyor. Atiker microfast sistem var ve ayarı yolda sft göre biraz zengine ayarladım. Obd cihazından takip ettiğimde motor ısısı gösterge ile aynı, bütün sensörlerin fişini benzindeyken teker teker söktüm sorun yine aynı. Aracımda arıza kaydı ve arıza lambası yakması yok, her ihtimale karşı benzin pompasını da değiştirdim yine aynı.

    Sizce sorun neden kaynaklanıyor olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle merhaba, Benim sorunum 2 aydır var olan birşey. Honda civic 94 model 1.5 ex araca sahibim. Karbüratörlü en eski sistem LPG sistemi var. Araç 2 yıldır bende aldığımdan beri hiç böyle bir sorun yoktu. her 10 bin de bakımlarını yaptırdım en son 2 ay önce 10 bin bakımı yaptırdıktan sonra aracın bütün kimyası bozuldu. önce gazda her zamanda yani hem soğukken hem sıcakken farketmeksizin bi öksürme gaz yememe boğulma gibi şeyler vardı .

    Tamircim ile görüştüm kaç kez sonra bujiler buji kabloları set komple değişti. araç sıcakken öksürme tekleme geçti. sadece gaza yüklendiğinde içine kapanma bpğulma vardı onuda tamirci gazın ayarını açarak düzeltti. Fakat tahmin edeceğiniz gibi buda aracın çok yakmasına sebep oldu. Defalarca ayar yaptırdım. Soğuk ayarı - sıcak ayarı vs. Olmadı.

    En son ayarlar yapıldıktan sonra sabah öksürme vb tüm sorunlar sözde giderildi fakat ben arabada hala ciddi bi performans kaybı hissediyordum. yani araba hafif yokuşta 4. viteste 120 ye kadar çıkarken rahatça ne olduysa 80i geçemez hale geldi . (öksürme falan yok buarada sadece sanki gidemiyormuş gibi gaza basıyorsunuz ama gitmiyor )

    Sonra farklı bir gazcıya gittim. Tavsiye üzerine. Dedi ki adam " abi bunların beyni zaten bu regülatör ( gaz kafası ) dedi. Varsa sorun bundadır dedi . Tamam değiştir dedim 180 tl verdim onu sıfır taktırdım. Ayarlarını falan yaptı . Marka Aldesa buarada. Araba sıcak tabi bütün bunlar yapıldı edildi. Yola çıktım herşey on numara. Arabanın çekişi yerine gelmiş hatta eskisinden daha iyi çekiyor Nasıl mutluyum. Taki ertesi sabaha kadar .

    Sabah oldu çalıştırdım stop ediyor. 2-3 marş sonrasında çalışıyor ama öksürme bi boğulma edasına egsozdan garip sesler düşük devir ha durdu ha duracak edasında ama durmuyor stop etmiyor . yaklaşık 5 ile 10 dk geçtikten sonra yani araç ısındıktan sonra kendiliğinden düzeliyor ve sorun kalmıyor. Araç her soğukken çalıştırdığımda bu oluyor .Kafayı sıyırmak üzereyim . Yakıcam arabayı yakında. Saçlarım beyazladı tiklerim oluştu lütfen yardım edin.

    Ha buarada tüm bu sorunlar olduğu zamanlar en başından beri benzinde hiçbir sorun yaşamadım. Benim düzenek eski düzenek dediğim gibi önce benzin çalışması falan yok . Bodozlama gazda bıraktıysan gazda çalıştırıyon . Benzinde yağ gibi akıyor soğuk sıcak farketmiyor. Ama şu gaz illetinde sabah soğukken veya akşam işten çıkıp eve giderken de aynı şey oluyor arabanın motoru soğukken diyeyim çalıştığında 5-10 dk öksürme-tekleme-boğulma gaz yememe titreme oluyor ve sonrasında düzeliyor.

    Ne parçası değişmesi gerekiyorsa söyleyin değiştireyim ama yeterki çözülsün şu . Adama tekrar gittim en son regülatör değişimi yapan ustaya .açtı baktı radyatörde su kalmamış dedi su olmazsa su dönmez gaz ısınmaz dedi yolladı. Bu sabah önce suya baktım . ağzınla bir dolu . Çalıştırdım yine aynı . Ustalar başlarından savmak için ellerinden geleni yapıyorlar kafa yemek üzereyim !!!

    Hani çözüleceğini bilsem komple tankıyla beraber sökecem yeni taktıracam o raddeye geldim lütfen yardım edin . Bir püf noktası olmalı bunun . İZMİR de yaşıyorum. Saygılar.




  • Edit: En son yazdığım soruna cevap yazıyorum arkadaşlar. Aracı tekrar farklı bir lpg ciye götürdüm. Baktı etti önce gaz kelebeğini oynuyor diye dışardan içeri vida attı bi tane . ( ne kadar gerekliydi bilmiyorum ) Daha sonrasında kapatacaktı ki benim olayların en başından beri kafama takılan birşey vardı onu söyledim. Onuda açıklayayım.

    Bilirsiniz ki tüplü araçların hemen hemen hepsinde hava filtresine giden delikler borular tıkanır kapatılır. Ben aracı satın aldığım da hava filtresinden boru uzanıyor sağ ön çamurluğa doğru ve onun bağlantı kısmı kapalı değildi. Bu sorunlar başladıktan sonra gittiğim ilk gazcı direk orayı bantla kapatmıştı. sonrakilerin hepsine de aynı şeyi söylememe rağmen orası kapalı olacak dediler.

    Neticede en son gittiğim bu adama da aynısını dedim. Bak orası kapalı değildi sonradan kapadılar dedim. Adam iyi madem bi deneyelim edasında tmm açalım madem dedi . Zaten biraz hava alması lazım falan dedi. Deliği açtı. Azıcık rolanti yükseltip yolladı beni .

    Ve ertesi sabah.. Arabayı çalıştırdım öksürme yok kerkinme yok. araba buz gibi fakat rolanti normal çekiş normal herşey normale döndü. Yani benim başıma gelen problemin 2 kaynağı olduğunu anladım.

    1- Gaz kafası ( regülatör ) değişmesi gerekiyormuş değişti de zaten.
    2- Hava filtresine giden yerin kapalı değil açık olması gerekiyormuş. en azından tamamen kapadığınızda sıkıntı yaratıyor bilesiniz. bujiler falan boşuna değişti yani . :)




  • 95 ford escort kullaniyorum wurt enjeksiyon temizleyici kullandm 150 km yol yaptim sorun cozuldu gibi baya duzelme var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hava filtresine giden yer neresi hocam tam bilemedim. foto atman mümkün mü?

    @CwLk
    onu ben de denedim bir süre sonra tekrar başlıyor sıkıntı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Anadolu

    hava filtresine giden yer neresi hocam tam bilemedim. foto atman mümkün mü?

    @CwLk
    onu ben de denedim bir süre sonra tekrar başlıyor sıkıntı.

    Sabah calismasi duzeldi sarsintili calisiyodu simdi tek marsa sarsintisiz benzinde isiniyor sonradan olurmu bilemem goturur baya beni satacam zaten 😀

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar Yazıların birazını okudum. kalanı kaldı..

    Benim çözüm önerimi bildiriyorum. Çözümüm Öncelikle Hyundai Accentler ve aynı parçayı veya benzer özellikli olanını kullananlar içindir.

    Bu sorun için Buji, buji kaplosu, yakıt pompası, depo vs. değiştirenler boşuna değiştirdi. Yada en iyi ihtimalle olacaksa çıkabilecek arızaların önüne erken geçti diyelim :)

    Lütfen vereceğim bilgiyi biraz araştırıp doğrulayın. kafanızda soru işareti kalmasın.
    Kanister valfi, benzin geri dönüş valfi, depo basınç valfi (selenoid valfi) gibi isimeri bulunan parçadır sıkıntı.
    Bu parçanın arızası yada ayarının bozulması, accentlerde ne yapıyor ? rolanti dalgalanması, bezinde zor çalışma, stop etme, tekleme, 2. vitese geçişte yığılma, hatta sanki çiğ benzin kokusu verdirmeyide katabiliriz. LPG ye geçince araba canavarlaşıyorsa. deneyin dua edin.


    Şimdi çözüm için video linki vereceğim. ama ekleme yapmak istiyorum.

    Sorun devam ederse eğer. ayar yapacağınız parçayı 2 tur geri atın denilen yeri 1 tur olarak tekrar deneyin.

    Çözüm videomuzhttps://www.youtube.com/watch?v=bt2Q4y5OKDg

    Yardımcı olabildimse ne mutlu bana. Bir duanız yeter.

    Şu blogda da bununla ilgili güzel bilgilere yer verilmiş.
    https://otomobilteknoloji.blogspot.com.tr/2016/04/karbon-kanister-depo-hava-tahliye-valfi.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arkadas_ca -- 8 Eylül 2017; 10:26:32 >




  • Benim araçtaki gaz problemi gitti 2 gün önce gaz bitti yolda benzine aldım . bunca zaman hiç bir sorun olmayan benzinde öksürmeye gitmemeye başladı stop ediyor falan. :D :D Kafayı yiyecem. Arabayı sattıracak bu olaylar bana yemin ederim gidip uğraşasım gelmiyor içimden artık .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Anadolu

    hava filtresine giden yer neresi hocam tam bilemedim. foto atman mümkün mü?

    @CwLk
    onu ben de denedim bir süre sonra tekrar başlıyor sıkıntı.

    Hocam son durum ne sizin, merak ettim



    Bu arada bu sorun bende de var,5-6 gün benzinde kullanacam duruma göre hareket edecem,



    Sorunun oluşma nedeni tahminimce, tamircide arabanın aküsünün sökülmesi, sonra nasıl kullandı ise araç benzinde tırtlamaya başladı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim sorun devam ediyor. Eskisi kadar yoğun hissettirmese de yine de soğukken silkeleme yapıyor. akü vs de değişti. ama takip etmeyi bıraktım artık. nasılsa öyle kullanıyorum.
  • Öncelikle aynı sorun benimde başımda, lpg de canavar gb olan araç benzinde gaz yememe devir dalgalanmsı sıcakken geç çalışması gb problemlerle bir ustaya giitim

    bu arada aracım 2006 megane 2 usta ben bu sorunu düzelteceğim dedi başladı çalışmaya araba 1 hafta kaldı ustada gittim tamam dedi ne yaptığını sordum, marş motorunun kömürlerini, bjileri değiştirmiş, arabanın sentesi 2 diş kayıkmış onu düzeltmiş, boğaz kelebeğini temizlemiş bobinleri test etmiş en son benzin pompasını değiştirdiğinde düzeldiğini söyledi güzel gerçekten de düzelmişti ama 3 gün, sonra aynı sorun devam...

    tabi bu işlemler için 1000 tl verdim. tkrar gittim benzin pompasını garantiden değiştirdi düzeldi, 2 ay sonra yine aynı problem tekrar garantiden değiştirdi benzin pompasını yine düzeldi,

    1 ay sonra yine aynı problem. ustanın yansanayi benzin pompasını taktığı için böyle oluyor diye gittim renault yetkili servise 1200 tl verip orijinalini taktırdım araba canavar...

    1 ay geçti -tabi benzinde kullanıyorum hep- sonra memlekete gideyim dedim ve lpgye aldım gittim 500 km yol. ertesi gün arabayı çalıştırdım rölanti göstergesi dans ediyor benim moral yerlerde,

    lpg de geri döndüm sorun iyice arttı bende tekrar servise götüreyim bari dedim randevu aldım iyice bozulsun diye de hep benzinde kullandım 200 km yol yaptım tam servise gideceğim araba canavar tek bir rölanti dalgalnması yok çekiş çok iyi.

    tabi bu arada lpgden şüpheleniyorum bu arada lpg ustasına gittim sorunu anlattım lpg ecusundan dedi ver 1000 tl... dedi kaçtım.

    ankarada lpg servisine gittim sorunu anlattım senin sorunun lpg enjektörlerinde, dedi bir cihaz bağladı bunlar bitik dedi, yüksek hızda tekleme geç marş gb sorunlar yapar dedi, hayır dedim hiçbirisini yapmıyor enjektörler daha 40 bin km de ben (landirenzo lpg ) her 40 binde bir enjektör mü değiştireceğim dedim nerede bunun ekonomikliği dedim oradan da kaçtım.

    şuan arabayı benzinde kullanıyorum hiçbir sıkıntı yok performansı da gittikçe iyileşiyor.


    okuduğum kadarıyla şunları yaptıracağım sonuçları yazarm.

    lpg ısısı 45 dereceye ayarlatmıştım 50 dereceye çıkarttıracağım, lpg yazılım güncelleme yapıyorlarsa onu yaptıracağım, gaz kesici, regülatör ve ısı müşürlerine baktıracağım, olmazsa tüpü söker atarım.




  • Aracın gaz kesicisi bozulmuş gazı yani LPG yi kapatmadığı için manifolttan gaz vermeye devam ediyor oksijen girişi az olunca öyle yapar. LPG nin gaz kesicisini değiştirin düzelir. Ustaya böyle olurmuş diye sorarsanız size ukalalık yapar, ustaya kafaya takmadan değiştirtin geçer. Emin olmak için gazı tankın üzerindeki şamandıra dan kapatın borudaki gaz bitesiye kadar çalıştırın sonra benzinde binin sorun düzeldiyse gaz kesicisi değiştirin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar herkese merhaba 2000 model 1.6 clio otomatik vites aracım sabah ilk benzinde çalıştığında beşik gibi sallanıyor gaz yemiyor lpg ye geçince herhangi bir sorun yok. Yolda giderken benzinde araç ivmelenmiyor. Lpg de sorun yok. Beyin, Benzin pompası, filtresi enjektör gaz kelebeği benzin hortumları değişti sorun devam ediyor. Arızayı lpg de mi aramalıyız yazılanlara göre?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: faruksevgili

    quote:

    Orijinalden alıntı: ecay

    quote:

    Orijinalden alıntı: faruksevgili

    Sn.sapultra en doğru yanıtı vermiş,
    Yanlış usta, yanlış ayar, sonuç sizinki.
    Ürün taktırırken ustanın ucuzuna değil kalitesine bakın


    Ne yapmak lazım peki?Nasıl düzeltiriz? LPG'de performans veya yakıt ile ilgili hiç sıkıntım yok o yönden çok memnunum ama?

    1- Aracınızı benzine alarak asla lpg kullanmadan süreceksiniz.
    2- Cihazla görülebilen LFT değerinizi bilemediğim için size km. veremeyeceğim.
    3- Aracınızın düzeldiğine karar verdiğiniz ''Sabah''a kadar aracınızı benzinde kullanmaya devam edeceksiniz.
    4- Hah işte benim aracım bu şekilde çalışmalı dediğiniz sabah aracınız iyileşmiş demektir,
    5- Direk lpg servisine (Benzinde) gidiniz ve iyi bir ayar yaptırınız.
    Saygılar

    Alıntıları Göster
    Konu eski hortlayacak ama çözmeye çalıştığım bir sorun var ve şunu anlamaya çalışıyorum şimdi tabiri caizse araç LPG'ye alışıyor buna göre kendini programlıyor benim yakıtım bu diyor ama sonra benzine geçince bu da ne deyip tekleme, boğulma ve stop etme gibi sorunlar mı ortaya çıkıyor? LFT olayı bu mu böyle izah edilebilir mi? Eğer buysa inatla benzinle kullanarak LPG'yi unutmasını sağlayıp yeniden benzine göre mi programlamış oluyoruz?




  • Bildiğim kadarıyla araç beyni yakıt durumuna göre enjeksiyon sürelerini uzatıp kısaltıyor, örneğin yakıt az geliyorsa fakirdir diyor ve enjeksiyon süresini uzatıyor, sft anlık lft ise uzun süreli enj. süresi, lft nin 0 a yakın olması gerekli, bunun dışında şahsi düşüncem sorunun lpg de olduğunu anlamak için depooaki lpg yi tamamen bitirip bir müddet benzinde kullanmak lazım, eğer depoda lpg varsa siz benzinde kullansanız bile manifolta gaz sızdırabilir buda motoru boğar, zor çalışma gaz yememe gibi problemler olabilir, önce lpg deposunu tamamen bitirin sonra bir müddet benzinde kullanın eğer sorun devam ediyorsa hata benzin ve ateşleme sistemindedir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi günler.

    Konudaki tüm yorumları okudum arkadaşlar.

    Benim aracım lpg de çalışırken hiç sıkıntı çıkarmıyor. Gaz bittiğinde veya aracı gazdan benzine aldığımda araba da tekleme, gaz yememe, devir yükselse bile gitmeme, hatta takırtı sesleri geliyor.

    Okuduğum yorumlardan yola çıkarak, benim de gittiğim ustaların söylemlerinin doğru olmadığı kanısına vardım. Benzin pompasının, benzin enjektörlerinin değişmesi gerektiğinden bahsettiler. Bunlar hem maliyetli hem de sorunuma çözüm bulmayacağını anladım.

    Aracımı uzun süre benzinde kullandığımda ( yaklaşık 1 depo) sorun çözülüyor. Tekrardan gaza aldığımda tekrardan baş gösteriyor.

    Anladığım kadarıyla problemimi çözecek usta gaz ustası. Tabi onu bulmakta ayrı bir sorun.

    Araç benzinle çalışırken gaz kesici görevini yerine getiremediği için problemler ortaya çıkıyor. Umarım gaz kesicinin değişmesiyle problemden kurtulurum.

    Sonucu aldığımda buraya yazarım.




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.