Şimdi Ara

Kışın Sabah Soğuk İken Sarsıntılı Çalışma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
70
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Aracım Cruze 1.6 Benzin ve LPG'li. 2 ay önce benzinde sallantı vardı ve bunu araştırıken enjektörlerden olabileceğinden şüphelendiğim için (Bujiler yeni-Bobin yeni) aracın benzin deposuna Würth enjektör temizleyici koydum. Geçenlerde şans eseri benzinde çalışırken aracın daha sesli çalıştığını fark ettim. LPG'ye geçince farklı olan o ses gidiyor; benzine geçince tekrar oluyordu. Bir usta dinledi benzin enjektörlerinin ses yaptığını söyledi ve enjektör temizleyici koyduğumdan dolayı olabileceğini ve bir süre benzinde kullan zamanla düzelebilir dedi. Bende bir müdddettir benzinde kullanıyorum aracı.


    Havalar soğuk sabah aracı çalıştırdığımda ilk marşda alıyor sıkıntı yok. Ama çalıştırdığımda 1200-1300 devirlerde ilk 10-15 saniye normal çalıyor daha sonra 1000 ve 900'lere düşüyor (daha aşağı düşmüyor) sarsıntılı olup tekrar 1200-1300 devirlere çıkıyor tekrar düşüyor çıkıyor bu şekilde ve ısınınmaya başladıkça normale dönmeye başlıyor. 2-3 dakika bekledikten sonra hareket ettiğimde birde bir iki defa fark ettim benzinde (daha LPG ye geçmeden) düşük devirde fazla gaz vermesem gaz yemiyor. Lpg ye geçtikten sonra herhangi bir sorunda olmuyor. Yani Lpgde olmuyor.


    Aracı Delphi, Autocom, Wow 5.00.12 yazılımları ve ayrıca OBD cihazına bağladığımda hata bulmuyor. Bir ara OBD cihazı fakir karışım buldu bende LPG ile alakalıdır dedim ve AFR arayı yaptırdım ve bir daha fakir karışım çıkmadı bir süre sonra Zengin karışım OBD de çıktı onuda sildim oda daha çıkmıyor şimdi. Yani çoktandır hatada yok araçta. Yardımcı olursanız sevinirim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albay_1 -- 26 Şubat 2024; 13:57:58 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.