Şimdi Ara

Benq xl2411z gerekli mi gl2460 yeterli mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
786
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. 60hz vs 144hz arasında kararsız kaldım. Sistemimi CS GO için kuruyorum ekran kartım evga gtx 960 4gb ftw olacak. Aslında monitöre 1200tl vermek istemiyorum ama eğer xl2411z gerçekten hak edecek kadar karşılığını veriyorsa 1200 verip alacağım. Yoksa 500tl'ye gl2460 var aklımda. Toparlamak gerekirse, 60hz monitörün 2 katından fazla para verip 144hz almak gerçekten karşılığını veriyor mu?

    2. sorum, xl2420z bulamıyorum hiçbir yerde. Gameekstra bir daha getirmeyeceklerini söyledi. Benq'nun kendi sitesinde bile satın al butonuna tıklayınca hata veriyor. Üretimden mi kalktı?

    3. sorum, xl2420z ve xl2411z arasındaki tek fark monitörün boyunun ayarlanabilmesi mi?

    Teşekkürler!



  • Sercanalk kullanıcısına yanıt
    Hocam selamlar.

    Yakın zamanda Benq XL2430T modelini almış bir kullanıcı olarak nacizane düşüncelerimi aktarabilirim size.

    Öncelikle beklentileriniz ve eğilimleriniz bu konuda çok önemli. Eğer çok profesyonel manada bir oyuncu değilseniz 144 hz monitorler bence aşırı kaçıyor. Öyle aman aman bir fark göremiyorsunuz 60hz monitörler ile arasında.

    Bol bol Battlefield 4 oynarım. İnanın 60 hz monitorüm ile 144 hz monitor arasında aman aman bir fark göremedim. Belki saliselik farklarin hayati önem taşıdığı oyuncular için durumlar farklılaşabilir. Ona bir şey diyemeyeceğim.

    Ayrıca panel konusuna da değinmek istiyorum. TN panel gerçekten renk doğruluğu konusunda diğer panellere göre zayıf ve üzücü sonuçlar veriyor. Ben monitörü yaklaşık 10 gündür kullanıyorum. Hala içime sinen renk ayarını bulamadım.

    Bildiğim kadarıyla XL2411Z de XL2430T modelleri aynı panelleri kullanmakta. Büyük ihtimalle aynı rahatsızlıkları siz de yaşayabilirsiniz.

    Ayrıca ghosting de var. Yok diyenler ne gibi ayarlar yaptı bilemiyorum ama ghosting sorununu hiçbir biçimde çözemedim. Bunu da eklemek isterim.

    Ben 1500 tl ye monitoru aldım. Bu paraya değer mi derseniz kesinlikle benim için değmedi. Tamam 144 hz bir fark yaratıyor ekrandaki akıcılıkta ama o para farkına değmediği fikrindeyim.

    Monitoru internetten almıştım. Memnun kalmadığım için iade edeceğim bu hafta. 600-700 tl civarı IPS ya da PLS panelli bir monitorle yoluma devam etmeyi düşünüyorum. Renk doğruluğunun zayıflığı beni çok üzdü. İade etme isteğimin temeli de bu diyebilirim.

    Belki biraz hevesinizi kırar gibi oldu bu yazım ama deneyimlerimi paylaşmak istedim. Yazımın başında da belirttiğim gibi ihtiyaçları çok iyi tespit etmek ve monitörü öyle almak en mantıklısı bence.

    Sormak istediğiniz özel bir husus ya da merak ettiğiniz detaylar varsa elimden geldiği kadar cevaplamaya çalışırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emperor1907 -- 29 Kasım 2015; 15:00:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 2.elde 1000TL nin altına satılan 144hz monitörlere bakın. Sorduğunuz 2 monitöründe incelemesi forumda mevcut.
  • emperor1907 kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim ayrıntılı cevabınız için. BF4 oynuyorum demişsiniz, o oyunda 144fps'nin üstüne çıkabiliyor musunuz? Çünkü ben CS GO'da rahat olarak 200fps'nin üstünde oynayacağım için monitörün hz farkını rahatça görebilirim sanırım ama BF4 oynasam durum çok farklı olurdu :) Belki monitörün olayını tam görememenizin sebebi odur.
  • Sercanalk kullanıcısına yanıt
    Rica ederim hocam. Tecrübemi aktarabildiysem ne mutlu :)

    Bf 4 konusunda haklısınız. Gtx 970 ekran kartım var. Fps 80-100 arası değişiyor haritaya ve oyun yoğunluğuna göre. Dediğiniz gibi cs go oyununda 144 hz çok rahat yakalanabilir.

    Ben diğer oyunları da oynarım. Misal ETS 2. Belki karşılaştırmak adına doğru oyun olmayabilir ama onda genelde 120 lerde geziyor fps. Çok fark göremedim.

    Rome 2, Attila Total war oyunlarını da oynuyorum. Durum aynı. Benim gözüm o kadar seçici de olmayabilir bilemiyorum belki sizi tatmin edecektir.

    Monitorlerin incelemelerini forumdan okuyup, youtube da da videoları izlemenizi mutlaka tavsiye ederim.

    İlk mesajımda da demiştim aslında sizin oyun tercihleriniz ve beklentileriniz en önemlisi. İçinize sindiği sürece verdiğiniz parayı da çok düşünmezsiniz. Bu iş biraz da böyle ilerliyor :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • emperor1907 kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam,

    Benq markasında tercih edebileceğin en iyi monitörler XL2411Z ve XL2430T tercih edebilirsin. Benq ürettiği monitörleri sadece gaming ürettiği için ne FPS nede diğer oyunlarda hiç sorun okumadım. Bence eğer gitme şansınız varsa game ekstra ya gidin ve ürünü deneyin derim.
  • Abi, deli gibi 7/24 oyun oynayacaksanız 144 alınabilir. Tabi bu 144 den performans için sisteminde iyi olması gerekiyor. CS/GO'da aldığın performansı BF4 de alabileceksen farkı hissedersin. Değilse hiç bulaşmaya gerek yok.
  • Kısa süre ben de aoc 144 hz modelini kullandım , özellikle 350 nit ekranlardan uzak dur eğer gama ayarları sorunluysa parlaklık sorunları yaşatabilir.

    Oyunda yanından geçtiğin sağda solda salınan ağacın gövdesinin,yaprağının renginin doğruluğu diğer tüm in-game nesne ve tabiatın gerçekçiliği v.s senin için amiyane tabirle vız gelir tırıs giderse tabi ki gaming özelliklerde monitörlere bak.

    Ben Asus VX238 tavsiye ederim , fiyatı uçuk değil , 1ms tepki süreli tabi 60 Hz Tearing seni çok derinden etkilemiyorsa düşünebilirsin , hatta 60hz i yeterli buluyorsan bütçen varsa ve full hd nin üzerinde ileriye dönük yatırım yapmak istiyorsan Asus MX25aQ düşünebilirsin , her ne kadar benim de bu akşamdan itibaren kullanmaya başladığım Asus MX ler kullanmayı düşünenleri iki defa düşündürse de 25aQ modeli 2k yı ah-ips panelde sunması sebebiyle güzel bir seçenek, daha profesyonel ips panelli 2k gaming monitörler var fakat çok daha pahalılar.

    Yinede sıkı bir fps oyuncusu isen ilk bakman gereken düşük tepki süreli monitörler olmalı.




  • emperor1907 kullanıcısına yanıt
    Hocam BF4 oynarken monitörü 144 hz'den 60 hz'e çekip bir deneyin bence aradaki farkı görmek için.Gözünüz 144 hz e alışmış olabilir
    Tabi bu farkı tam anlamıyla görmek için oyunda 120-150 fps almak gerekiyor.

    Konu sahibi arkadaşa tavsiyem kesinlikle 2411z alması olur.2430t falan hep aynı panele sahipler zaten.Özellikle CSGO gibi yüksek fps lerin rahatça yakalanabildiği oyunlarda 60 hz bir monitör hayal kırıklığı olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TR-SABOTEUR -- 4 Aralık 2015; 15:54:53 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.