Şimdi Ara

'Benim vergimle maaş alıyorsun' diyen bir adama...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.153
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bir vatandaş bir memura kızıp (polis, asker, öğretmen vs..)" Benim verdiğim vergiyle alıyosun maaşını haddini bil" dese, bu kafa yapısına göre bu memurun o vatandaşa borcu ortalama ne kadardır?

    memurun maaşı 4.000 TL diyelim. 10 yıldır görev yapıyor.
    ülke nüfusu 70.000.000



  • Onu diyecek tipler gerizekalı olduğundan düşünmeye değmeyecek bir konu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • memuriyet kazanılmış birşeydir. isteyen kazansın olsun önünde engel yok .

    ayrıca memurlarda vergi veriyor %20 vergi kesintisi var . onu diyenden daha çok vergi veriyor belkide
  • Mesela diyelim ya. Yoksa elbette tartışılacak bir tarafı yok.
  • O vatandaşın ödediği toplam vergiyi bilmen lazım her vatandaş aynı ödemiyor. Sonra devletin aldığı toplam vergi ve harici kazançlardan ne kadarının senin çalıştığın kuruma ödendiğini bulursun. (oranlaman lazım) sonra yine oran olarak bu ödeneğin ne kadarı memur maaşlarına ayrılıyor onu da bilmen lazım. Yani devletin aldığı toplam paranın sizin maaşlarınıza olan oranı bölü çalışa sayısı. Şeklinde bir oran alırsan Adamın ödediği toplam vergilerin oranı bölü siizn kurumda ki çalışan sayısına eşit olacaktır. Tahminimce. 20 25 lira kadar borcun var adama
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yondaime Hokage

    O vatandaşın ödediği toplam vergiyi bilmen lazım her vatandaş aynı ödemiyor. Sonra devletin aldığı toplam vergi ve harici kazançlardan ne kadarının senin çalıştığın kuruma ödendiğini bulursun. (oranlaman lazım) sonra yine oran olarak bu ödeneğin ne kadarı memur maaşlarına ayrılıyor onu da bilmen lazım. Yani devletin aldığı toplam paranın sizin maaşlarınıza olan oranı bölü çalışa sayısı. Şeklinde bir oran alırsan Adamın ödediği toplam vergilerin oranı bölü siizn kurumda ki çalışan sayısına eşit olacaktır. Tahminimce. 20 25 lira kadar borcun var adama

    Bu bilinmeyenleri kesin olarak öğrenmek mümkün değil. O yüzden her vatandaşı eşit miktarda vergi veren olarak düşünebiliriz. Sonuçta vergi vermeyende birilerinin çocuğu, kardeşi anası babası. 10 yılda toplam aldığı maaş 480.000 TL ise bu parayı nüfusa böldüğümüzde çok komik bir rakam çıkıyor :)




  • Sen de benim verdiğim vergiyle yapılan yollarda yürüyorsun. Al bu 10 kuruş, bugüne kadar aldığım maaşların içerisindeki senin ödediğin vergiden benim payıma düşen miktar. İnanmıyorsan sen hesapla, 6 yıl 8 aydır memurum, aylık maaşım 3 bin, Türkiye'de 79 milyon vatandaş var ama her sene 1 milyon artmış olarak hesapla, toplam 2 milyon memur var onların payını da unutma. Ben sana payını verdim. Sen de benim vergimle yapılan yollara ayak basma. Uçarak git.





    Rakamları salladım. Böyle desen düşünemedi gibi kalır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Memur dediğiniz insan, bir işi para karşılığı yapmak için talip olmuş ve bunu niçin parasını peşin peşin almış insandır.

    Bir memurun, al bu senden aldığım para deyip geri vermesi, sizin parasını verdiğiniz bir ürünü adamın size vermek istememesi gibi bir şey. Ben devlete o hizmet için para vermişim, devlet bu parayı almış, bana bu hizmeti vereceğini söylemiş, ama o hizmeti vermeyecek oyle mi?

    Sizin oradaki muhatabınız, işçi konumundaki memur değil ayrıca. Sizin muhatabınız devlet kurulurken sözleşme ile size bu hizmetleri sunacağına söz vermiş olan memurun işvereni devlettir.
  • Guzel hesapmis 0.006 tl

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Memur da vergi vermiyor mu anlamadım ben bu işi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Verme kardeşim vergi!" diye çıkış yapardım ben olsam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.