Şimdi Ara

BENİDE APPLE KULLANICISI YAPIN (ve kısa bir söyleşi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam arkadaşlar,

    Ben bir Android kullanıcısıyım ve şuan telefon olarak 2015 yılının android piyasasındaki en iyi telefon Samsung Galaxy s6 var. Java programlama ile uğraşıyorum windowstan nefret ediyorum herşeyi tek elinde tutmak isteyen bi şirket bence Apple'ın estetiği var en azından. Bana göre yazdığım uygulama herkese hitap edicek windows'tan Apple, Linux'a webde vesaire... o yüzden Apple ve windows (windows'u bilerek küçük yazıyorum sevmiyorum ****leri) ile kafam pek uyuşmuyor. windows'un C#'ını kullanmaktan bin kat daha iyidir Java.

    Ama her zaman Apple'a hayranlık duydum. En iyi donanım ve sistemin onda olduğu her zaman tartışılır ama en iyi hissi veren ve estetik kavramını en iyi uygulayan onlardır her zaman (Bana göre telefondaki donma, pil ömrü vb. hataların %90'nı bilinçsiz kullanıcı hatasıdır) Bencede Steve Job's programcı veya teknik eleman filan değildi Woz olamsaydı belkide hiç olmicaktı kişilik olarakta pek iyi birisi değil ama Steve Jobs filminde dedikleri gibi o orkestranın şefiydi o olmasaydı Apple bu estetiği yakalayamazdı.

    Her alanda kullanılacak uygulamar yapmaya devam edicem gözüm parada değil (Apple'ın biraz parada bu kadar kazanıyosun bari bi parça hizmetini beleş yap.) masaüstü uygulamalar favorimdir ama online çağdayız şu anda herşey internetde o yüzden bendeki her alana hitap eden bi programlama diliymiş masaüstü yazılımmış kafası çok sönük kalıyor çünkü çünkü internet heryere hitap ediyor. Masaüstü devri daha geri planda olduğu için programlamayı istedğim şekilde yapabilirim ve bence web için Java en iyisi (Yine en iyi tercih :) ). Bu yüzden elimdeki telefonun veya bilgisayarın bi önemi kalmıyor bari güzeli olsun. (Zaten basit programlamaları Raspberry Pi'a taşıdım ) Son olarak ben bütün kontrolün elimde olmasını isteyen bi kullanıcıyım hangi uygulama ne kadar veri kullanabilir hangisi arka planda çalışabilir dasya yönetimi vs. Android'te yapılabiliyor, bunlar Apple'da ne kadar yapılabiliyor tam olarak bilmiyorum.

    Beni Apple Kullanıcısı Olmaya İkna Edin!

    (Teknik anlamda konuşulursa daha çok sevinirim)

    Uzun yazı dolayısıyla özür dilerim...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kroxos -- 14 Haziran 2016; 6:03:40 >







  • Bir Php sever olarak web için en iyisi Java demenizi kınıyorum.

    Apple kısmında geçmişim iPhone 2G ye kadar dayanır. Android kısmında ise Xperia Z ve Samsung S5 kullandım. Her iki sisteminde artıları ve eksileri olduğunu çok rahat söyleyebilirim.

    Ancak Apple mağaza konusunda bir tık daha önde veya ben bu mağazaya daha çok hakim olduğum için bana böyle geliyor olabilir. Örneğin iş için ayırdığım bir sayfam vardır. VMware Esxi için bile client yazılımı rahatlıkla bulunabiliyor Apple kısmında. Android'de ise benim Xperia Z kullandığım dönemlerde bu tarz uygulamalar yoktu. 3. partilere güven olmuyor. Ancak özgürlük açısından Android her zaman önde. Örneğin bir zip indiriyorum içeriğinden bir dosya çıkartacağım iOS kısmında bu tam bir işkence. Önce zipi indiriyorum. Daha zonra zip açan programla zip açılıyor ve çıktıyı dropbox'a upload ediyorum. Düzenlemeyi orada yapıyorum. Eğer bu tarz işlerle çok uğraşıyorsanız Android'den şaşmamanız sizin için daha iyi bir karar olur gibi geliyor. Ama müşterinin sitesinde bir sorun olduğunda ftp managerim ile anında düzenleme yapıp sorunu çözebiliyorum ve bu iOS kısmında daha rahat geliyor bana.

    Ancak öte yandan Apple'ın verdiği telefon kullanma kolaylığını bana diğer cihazlar vermiyor. Bir şirket hattım, birde şahsi hattım var. iOS sayesinde şahsi hattımı hiç yanıma almıyorum. Smsler, aramalar sürekli yanımda. Birinde kaldığım yerden diğerinden devam edebiliyorum. En son S5i satıp kendime iPhone almamın asıl sebebi bu. Ayrıca S5de yaşadığım sürekli klavye göçme gibi saçma sorunları iPhone ile hiç yaşamadım.

    Hiç bir zaman fan olmadım, Apple ürünlerini severim, severek kullanırım iPhone, iPad, Mac sahibiyim. Bu ürünlerin hepsini benim ihtiyacımı tam anlamı ile karşıladığı için aldım. Hiç bir zaman yarı yolda kalmadım. Özellikle bir projeyi geliştirirken Windows ve Apple arasında ciddi fark oluyor. Tek ekranda, mouse olmadan trackpad sayesinde işletim sistemine çok hakimsiniz. Diğer işletim sistemlerinde ise mutlaka bir mouse ve 2 monitor ihtiyacı hissediyorum.

    Ayrıca kişiselleştirme konusunda iOS sınıfta kalır JB olmadan. Ancak uygulama izinleri ve güvenlik açısından da Android sınıfta kalıyor. Bu yine ilk cümleye çıkıyor. İki işletim sistemininde artıları ve eksileri var. XBMC remote örneğin iOS uygulaması yokken Android uygulaması mevcut, açık kaynağın açık kaynak desteği veya Java temelli olması da burada bir artı olabilir.

    Apple bir düşüş dönemi yaşıyor, bana göre, bunu da unutmadan söylemek gerekir. Umarım iOS 10 ile biraz ivme kazanır.

    Çok dağıtmadan kafanızdaki soruları yöneltirseniz size daha rahat cevap verebileceğimi düşünüyorum.




  • Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim.
    Javayı her alanda başarılı bulduğum için kullanıyorum. Bana göre her dille her şey yapılabilir (İşin kolay ve zor yolu vardır sadece)

    Aklıma takılan asıl sorun ben Java, Android Studio vs. herhangi bir uygulama geliştirme platformunda çalışırken daha rahat çalışabilicekmiyim, derlerken çalıştırırken vs. Dediğim gibi artık web temelli olduğu için herşey en kötü arayüz platforma göre kalıyor. Linux tam geliştiriciler için diyorlar evet bana görede öyle açık kaynak kod geliştirip paylaşan insanlar daha çok o platformda ve orda cidden bütün kontrol elinizde o yüzden basit şeyleri Raspberry Pi'ya taşıdım.

    Geriye sadece rahatlıkla çalışabiliceğim bir platform kalıyor. Bu yüzden windows yerine Apple tercihi doğru bi tercih olurmu?

    Mobil vb. uygulamalarda Apple'ın marketi kazandırıyormu? Çünkü Android market konusunda önde gibime geliyor.

    Son olarak sürekli donanım haber olsun başka site olsun kullanıcıların Apple'ı savunurken sürekli söylediği stabil bi sistem tam olarak ne oluyor? Çünkü windows'da bazı yerlerde donmalar oluyo ve o lanet olası dandik windows kesinlikle geliştiricilere göre değil bence iyice çığrından çıktı Apple gibi kullanımı kolay estetik bişey yapmaya çalışıyor ama keşke windows xp'de veya 7'de filan zirvede bıraksaydın. (Galiba bu windows'a nefretim beni Apple kullanıcısı yapmaya yeticek :D )

    Apple'a büyük ihtimalle geçicem sadece bazı kuşkularım var pişman olmak istemediğimden. Sizde bi geliştiri olarak ilgilenip tavsiye etmeniz iyi oldu benim için. (Aslında Linux'un yerini hiçbir şey tutmaz ama lüks ve rahatlıkta önemli)
    Ve son olarak bilgisayardaki port kontrolü dediginiz gibi ftp, ssh vb bağlantılar Apple'da mümkünmü?

    Apple'daki düşüşün nedeni bence artık şu fiyatlar olmuştur katlanarak artıyor çünkü ve Android'teki bulunan özellikler Apple'a gelidimi devrim yaptık inovasyon filan kurtarmıyo.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kroxos -- 14 Haziran 2016; 13:08:35 >




  • Apple > Samsung.

    Uzun uzun yazmaya gerek yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Francis

    Apple > Samsung.

    Uzun uzun yazmaya gerek yok.

    Keşke biraz daha açsaydınız :)
    Kendi görüşlerinizle filan...
  • note 2 note 3 note 4 ve s6 edge plus kullanmış biri olarak samsung koca bir çöp
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.