Şimdi Ara

Benden bişi olurmu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba burada size kendimden bahsedeceğim ve ilerdeki hayatım hakkında bana fikir verirseniz sevinirim.

    11. sınıfa gidiyorum eşit ağırlıkçıyım 9 10 sınıfı iyi bir lisede okudum ama hiç derslere odaklanmadım çalışmadım çalışmadan girerdim her sınava ama teşekkür alırdım taşındıgımız için gittigim lise kötü bir lise derslerim iyi sayılır 85 ortalama 1 sene sonra üniversite sınavları var ve ben çalışmaya başlamadım ve bir hedefimde yok eskiden polis/subay olmak istiyordum ama yüzümdeki ben elenme sebebi ve benim bir meslek seçmem gerek aklımda bir şey yok ve çalışma düzenim falanda yok bir sürü boş vaktim var genelde eve gelince direk günboyu bilgisayar vs oynuyorum sorum şu eğer şimdi sınava çalışmaya başlarsam çok sıkı şekilde sizce tıp ( 9. 10. sınıf sayısal hiç çalışmazdımçok kötüydü) veya güzel bir meslek edinebilir miyim?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halil1054 -- 15 Nisan 2024; 21:41:23 >



  • 1 senede ea'da ilk 100 bile yaparsın bunları düşünmeden çalışmaya başla, ama önce hedef koy yoksa bir zaman sonra bırakırsın, kesin net bir üniversite + bölüm hedefin olmalı

  • Geçmişte aldığın notları, şimdiki gittiğin liseyi, içindeki insanları vs unut boşver. Ben 9. sınıfta aldığım düşük matematik yazısındaki soruları şimdi gördüğümde bunu mu yapamamışım diyorum mesela. Yani bakış acını değiştir. Geçmiş geçmişte kaldı. İçindeki durgunluğu,ataleti üzerinden at. Hemen çalışmaya başla. Tekrar 11. sınıfın nisan ayına dönebilsem keşke. Boş yere oyun oynama inan hiçbir faydası yok. İnternetten kelimenin tam anlamıyla bıkmış biri olarak söylüyorum bunu. Tam olarak ders çalışmaya başlaman gereken dönemdesin. Mesela bugünden itibaren aç 1 videoyu dil bilgisine, doğruda açılara falan başla hemen. Vakit olarak şöyle diyeyim vaktin hem var hem yok. Hemen başla konulara sindire sindire sakince git ama yavaş olma. 11deki konuları da salma sakın. 11 konularını yksye yönelik çalış mesela de ki ben trigon ve analitiği bitirip şu şu şu kitaptan soruların hepsini çözeceğim. ve sınavdaki notlarını yüksek tut obp çok önemli. Aslında 9u 9da, 10. sınıfı 10da, 11i 11de çalışsaydım ben keşke. Düşünsene mesela 9da tüm yıl problem, üçgen çalışabilirsin. 10da tüm yıl pkbo, polinom, çokgen falan. 11de tüm yıl trigon, analitik, çember falan. Hiç çalışmadıysan inan hiç geç değil ama hemen başla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Petruccio -- 16 Nisan 2024; 6:37:27 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Forum açmam bana çok iyi geldi motivasyon kazandım ve bu gece tyt basliyacagim ve yarin kütüphaneden kitap alip okumaya basliyacam teşekür ederim cevap verdiginiz için Peki eşit ağırlıktan tıp falan okuyabilirmiyim sayisaldaki mesleklere girebilirmiyim sistem nasıl işliyor cevap verirsen sevinirim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • halil1054 H kullanıcısına yanıt
    tıp sayısal bölüm değil mi ea dan nasıl olacak

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Öncelikle benim de zamanında durumum senden daha da kötüydü. İyi bir liseye gidiyorum (12.sınıfım zaten) 10.sınıfta ortalamam 70'ti ve çevremdekiler (özellikle matematik hocam) benden tembel olmamdan ötürü çok şikayetçiydi. Bir gun veli toplantısından dönerken babamın kulağına gitmiş ve beni karşısına alıp bir güzel konuştu. Gerçekten o vakit gercekler yüzüme çarpmıştı. 11.sınıfa başlarken ben de Pilotaj veya Bilgisayar Mühendisliği vs. istiyordum fakat sonradan aslında bunların bana göre olmadığını düsünerek ve hem sosyal hem de sayısal yatkınlığim olduğunu fark ettiğim için İktisat bölümü bana cok yakın geliyordu. Sonrasında haliyle ea geçtim. 11'de çalışmama rağmen bir düzenim yoktu fakat trigo-analitik gibi konulari cok iyi öğrenmiştim. 12'ye geçerken de kendime ciddi bir Üni-bölüm hedefi koydum. Bu motivasyonla çalısıyorum, sınıfımdakilee tarafından aşağılandığım bile oldu fakat artık netlerim de iyice istediğim düzeyde. Çalışınca yapabildiğimi fark ettim artık. Şuan bence yapman gereken önüne bir kağıt açip oraya ilgi alanlarını yazman ve bu ilgi alanlarının karşılığı olan meslekleri-bölümleri yazman. Böyle en azından kafanda birseyler oluşur dostum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.