Şimdi Ara

BEN ŞUNU ANLADIM TIP OKUMAYANA İŞ YOK ! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
2.589
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Bayramüstü dün terziye gittim iki pantolon için, içeriyi görsen tıklım tıklımdı.Ama adamı görseniz çok mutlu yani hep giderim o terziye oyle kalabalik degilkende mutlu isini cok seviyor belli.Eminim ayda en az bir muhendis veya doktor kadar kazaniyordur ,tabi baska elemanlarda var icerde ama kazaniyor Umarim anlatabildim

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • tıp iyidir hoştur ama abartmayın aslolan yaptığı işi sevmek ve çalışmaktır.

    uzman doktorum. burada hep bu konular açılıyor.

    tıp okuyup da pratisyen olursan yaptığın iş amelelikten farklı değil. birkaç hastalık bakıp hastaların getirdiği ilaçları yazarsın. ama yerine göre maaşı uzmandan fazladır. aile hekimliği özellikle.

    tıpta para fazla diyenlere sözüm o ki öyle değil. eskiden doktor azlığına bağlı iyi paralar kazanılıyordu fakar şimdi öyle değil. özellikle şehir hastaneleri açıldıkça dönerler kesildi ücretler düştü. kendini geliştirip akademisyen olursan para var 50 yaşından sonra ama o zamana kadar da akademik hiyerarşide it gibi çalışır hocaların peşinden koşturursun. özele çıkılabilir ama orda da piyasa doktoru olursun akademik zor.

    aslolan sevdiği ve kendisine uygun olduğunu düşündüğü işi yapmaktır. bizim zamanımızdaki öss'de 200. olmuştum. övünmek için söylemiyorum ama benden düşük puan alıp iyi üniversitelerde mühendislik ve işletme okuyanlar şu an benden daha fazla para kazanıyorlar ve hayat standartları daha iyi.

    Türkiye'deki eksik bölümler arası işbirliğidir. Tıp fakülteleri genelde ayrı ve mühendisliklerden uzaktır. Mekan olarak uzak olmak akademisyenler arasında da uzaklığa neden olmuştur. Tıp alanında bir şeyler geliştirmek istiyorsanız bir çok alanda mühendise ve iş birliğine gerek var.

    Tıpın avantajı tıpı bitirdikten sonra farklı alanlara farklı alanlara yönelebilmeniz. insanlarla uğraşmak istersen hekimlik yaparsın, el becerinin iyi olduğunu düşünüyorsan cerrahlık yaparsın, mühendisliğe kafan basıyorsa biofizik çalışabilirsin, kimyaya ilgin varsa farmakoloji çalışabilirsin. tabi bunlar için bilmene gerek olmayan bir ton şeyi de öğrenmen gerekir.

    şu bölüm okudu diye kimse kimseden üstün değil. ben doktorum ben mühendisim diye artristliğe gerek yok. yaptığın işi çok iyi yapıyorsan ve özellikle çalıştığın alanda standartları değiştirip inovasyon yapabiliyor ve özellikle de inovasyon yapıp bunu ticarileştirebilirsen başarılısın. Türkiye'de birçok üniversiteden birçok çalışma yapılıyor ama patentleşme yoluna giren çok az ve özellikle yaygın kullanıma giren patent nadir. Asıl sıkıntı bu.




  • Şöyle bir up çekeyim kafaları açmaya devam
  • Doktor bey bide maasiniz kabataslak soyleyip aydinlatsaniz bizi ve yasinizi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tecrübeli mühendis pratisyen hekimden
    uzman doktor da tecrübeli mühendisten fazla kazanır. iyi bir uzman doktor 40'ından sonra para basar hatta :D

    kıbrısta ücretli okuyan (yani sıralaması baya düşüktü) bilg müh arkadasım 8 bin maaşla çalışıyor 10 veren var burayı seviyorum diye gitmiyor.

    mezun olunca işsiz kalmaktan korkmayın. işinizi iyi yapın okulu fazla uzatmayın, 3-4 sene tecrübeden sonra tatmin edici maaşları alacaksınız.

    bilgisayar mühendisliği bana göre diğerlerinden bir adım önde çünkü ilerde kendi girişiminizi küçük sermayelerle kurabilirsiniz. makine inşaat elektronik mühendislerinin kendi işini kurması daha zor daha büyük sermaye istiyor.

    dünyanın en değerli 5 şirketinin yazılım firması olduğunu eklemeye gerek yok.
  • arkadaşlar aptal olmayın tıp okuyun 122392132183217831278317 saaat nöbet ameliyat yorgunluk cahil insanların sizi sinir krizine sokması hastalıklar 6-7 bin tl maaş alın keyfinize bakın işten cıkarsınız kafeye bara gidersiniz takılırsınız sabah kalkarsınız deniz kenarında bi kahvaltı edersiniz sonra işe gidersiniz oh mis mercedes alirsiniz tüm gün istediginiz zaman bas gez dolaş tıp okumayan salaktır
  • sen yanlış gelmişsin
  • Bi arkadaşım aynı kafada tıp yazdı ve şimdi hukuk okumak için Ygs çalışmaya başlayacak insan ideali ne ise onu okumalı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ha şunu bileydiniz 😎

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BEN ŞUNU ANLADIM TIP OKUMAYANA İŞ YOK !

    La yanlış konuya attık mesajı :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlbiSnickers -- 13 Eylül 2017; 18:36:38 >




  • paran varsa çok güzel işler var yani hepsi hikaye
  • bu tartışma bittiği gün kurban diye tavuk kesip foruma video atıcam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.