Şimdi Ara

Belkin Wireless G F5D7632-4 lütfen yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
22.240
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Belkin Wireless G F5D7632-4 bu wireless modeme nasıl şifre koyacacağım arkadaşlar, biri beni aydınlatsın :(



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alperpusat -- 24 Ocak 2007; 20:20:23 >



  • psp oyun ve bu topice yardım isteğimi iletmiştim ne yazıkki bırakın tardımı kimseden cvp bile gelmedi formda geçen birşey okumuştum bu adresten demekki doğruymuş

    http://forum.donanimhaber.com/m_11652110/tm.htm

    araştırma ve inceleme çalışmalarım sonuncunda kendi sorularımın cevabını yine kendim buluyorum eğerki benimle aynı sorunu olan biri olursa sorumun cevabı aşşağıdadır. site yönetimine teessüflerimide bildirmeden edemeyeceğim...

    bu arada bu bulduğum notları iddea ediyorum hiç bir yerde bulamazsınız bulursanız konunun devamına adres yazın bunuda donanım haber farkı olsun diye yayınladım..

    BELKİN ADSL Modem with Wireless G Router ( F5D7632-4)

    INTERNET ERİŞİM AYARLARI – Internet WAN

    1- Bilgisayarınızı Ethernet kablosu ile modeme bağlayınız.Bilgisayarınız otomatik IP adresi alacaktır. Internet Explorer programını açarakhttp://192.168.2.1 adresine girin.Aşağıdaki ekran gelecektir.




    2- Internet WAN başlığı altında Connection Type linkine tıklayın. Karşınıza gelen Login ekranında Submit tuşuna tıklayın.Modemin fabrika çıkışlı durumda şifresi yoktur.



    3- Connection Type seçeneği altında Türk Telekom’un tavsiyesi olan PPPoE seçeneğini seçin.Duruma göre PPPoA seçebilirsiniz. Modem Only seçeneği ürünü bridge moduna getirir.Modem Only modda ürün internet paylaşımı ( NAT ) yapmaz.Ürünün arkasına NAT yapabilen bir broadband router ve Güvenlik duvarı ( Firewall ) bağlanmalıdır.


    4- PPPoE Interface seçeneği altında Aşağıdaki gibi kullanıcı adı ve şifrenizi ve diğer parametreleri girin.Service Name boş bırakılabilir.
    Dial on Demand seçeneği seçildiğinde modem sadece internet isteği olduğunda internete bağlanır.Arkasında bilgisayar olmadığında veya internet erişimi olmadığında belirtilen Idle Time süresi sonunda hattı koparır.Internet erişim isteği olduğu anda bağlanır.IP assigned by ISP tanımı “ yes” olmalıdır.
    Apply Changes tuşuna tıklayın , modem kapanacak ve yeni ayarlarla açılacaktır.Bu işlem 1-2 dk sürebilir.





    KABLOSUZ ERİŞİM AYARLARI - WIRELESS

    1- Sol menüdeki Wireless linkine tıklayın.Aşağıda görülen ekran karşınıza gelecek.Bu ekranda kablosuz iletişimi devreye alabilir ( enable ) veya devre dışı ( Disable ) bırakabilirsiniz.


    2- Wireless başlığı altında Channel and SSID linkine tıklayın.Radyo kanalı ( Wireless Channel ) normalde 11 nolu kanaldır. Kablosuz erişimde kesintiler oluyorsa kanalı değiştirmeyi deneyebilirsiniz. İstediğiniz kablosuz ağ ismini SSID bölümüne yazın. ESSID Broadcast seçeneği “enable” ise Modem kablosuz ağ isminizi yayınlar ve Windows XP ‘de , kablosuz ağları göster dediğinizde ağınızın ismini görebilirsiniz.Bu seçeneği “disable” durumuna getirirseniz , Windows kablosuz ağ ayarlarını elle tanımlamalısınız.

    Transmission Rate , seçeneği normalde Full Automatic durumundadır.Bu seçenekle Beklin AP ile kablosuz erişim istemcileri ( notebook vb. ) arasındaki hız otomatik ayarlanır. Kablosuz erişim istemcileri AP ‘den uzaklaştıkça bağlantı hızı 1Mbps ‘a kadar düşer ve bağlantıda kopma olmaz.. Bu seçenek yerine , örnek olarak 54Mbps hız seçilirse, kablosuz erişim istemcisi her zaman 54Mbit hızında bağlanmak zorundadır.Bu durumda AP’den uzaklaşıldıkça kapsama alanı sınırında hız düşeceğine bağlantı kopar.

    g nitro seçeneği yalnızca g nitro destekli beklin kablosuz erişim kartları çalışır.





    Wireless Mode seçenekleri ; Mixed ( 11b+11g) , fabrika çıkışlı ayardır., Long Range Mixed ( 11b+11g) , daha geniş kapsama alanı için optimize edilmiş ayarları yükler. 11g seçilirse sadece 11g ( Maksimum 54 Mbit ) destekli kartlar belkin’e kablosuz erişebilir. 11b seçilirse sadece 11b ( Maksimum 11Mbit ) destekli kartlar belkin’e kablosuz erişebilir.Örneğin 11b mod seçilirse herkes maksimum 11Mbit hızında bağlanır , kapsama alanı artar. Genel olarak daha büyük kapsama alanı isteniyorsa hız düşürülmelidir.











    3- Wireless başlığı altında Security linkine tıklayın.Security Mode olarak WPA-PSK ( no server ) seçin.Pre-Shared Key ( PSK ) bölümüne kablosuz erişim şifrenizi yazınız.Şifre ne kadar uzun ve karmaşık olursa kırılması o kadar zordur.Kısa şifreler çeşitli programlarla kolayca kırılabilmektedir.



























    LAN SETUP AYARLARI – LAN SETUP

    1- Normal durumda bu ayarı değiştirmeniz gerekmez.Modem , kablolu veya kablosuz bağlanan bütün cihazlara , Ip adresi, ağ geçidi ve DNS server gibi bilgileri otomatik olarak dağıtır. Modemi varolan ağınıza dahil etmek gerekiyorsa LAN Settings seçeneği ile IP adresi değiştirilebilir. Örnek olarak IP adresi 192.168.10.1 ve Subnet Mask 255.255.255.0 yapıldığında ,
    DHCP Server seçeneği altında IP Pooling Starting Address > 192.168.10.2 , IP Pooling Ending Address > 192.168.10.100 yapılmalıdır.Ağınızda IP adresi dağıtan başka bir cihaz varsa Beklin modemde DHCP Server Off olarak ayarlanmalıdır.




    2- DHCP Client List seçeneği altında modemden otomatik IP adresi alan bütün bilgisayarları görebilirsiniz.










    GÜVENLİK DUVARI AYARLARI – FIREWALL

    1- Güvenlik Duvarını açma ya da kapama
    Menüden Firewall linkine tıklayarak ,
    Güvenlik duvarını ( Firewall ) devreye alabilir ( Enable ) veya devre dışı ( Disable ) bırakabilirsiniz.




    3- Uygulama Ağ geçidi Özelliği
    Bazı oyun, video konferans, uzaktan erişim uygulamaları vb. uygulamalar , Router üzerinde bazı portların açılmasını gerektirir. Bu işlemi otomatik olarak Beklin sizin için yapabilir.Güvenilir olmayan uygulamalar için bu seçeneği uygulamak güvenlik riskini artırabilir.Aşağıdaki örnekte “Battle.net” oyunu seçildi Copy to tuşu ile ve 1 nolu satıra eklendi.




    3- Port Yönlendirme :
    Port Yönlendirme Firewall başlığı altında Virtual Servers seçeneği ile ayarlanmaktadır.Örnek olarak 192.168.2.10 IP adresli bilgisayarımızda web sayfamızı yayınlayan bir Web server olduğunu düşünelim.Bu web server’a internet üzerinden erişim sağlamak için aşağıdaki ayarları yapmak yeterli olacaktır.Web Server’ın çalıştığı bilgisayar üzerinde ayrıca yazılımsal bir güvenlik duvarı ( Windows Firewall vb. ) var ise bu güvenlik duvarında da 80 nolu port açılmalıdır.

    Eklediğiniz port yönlendirmeyi silmeden devre dışı bırakmak istiyorsanız enable kutucuğunu temizleyin. Port yönlendirmeyi tamamen kaldırmak istiyorsanız Clear entry ‘de numarasını seçip clear tuşuna basın.



    2- Bilgisayar Erişimlerini Sınırlama – Client IP Filters

    Ağınızdaki herhangi bir bilgisayarın erişimini engelleyebilirsiniz.Bu işlem için Client IP Filters linkine tıklayın.aşağıdaki ekran gelecektir. >>Access Control seçeneğine tıklayın, Enable Filtering Function seçeneğini devreye alın ( enable ) , Apply Changes tuşuna tıklayın .Kural eklemek için >Add PC tuşuna tıklayın





    Örnek olarak Aşağıdaki konfigürasyon , IP adresleri 192.168.2.10 ve 192.168.2.11 olan Muhasebe bilgisayarlarının dışarıya mail atmasını engellemektedir. ( Bu tanım Hotmail , yahoo vb üzerinden mail atmalarını engelleyemez )

    Bir kullanıcının internette sörf yapmasını engellemek istiyorsanız , WWW seçeneğini seçmeniz yeterlidir.
    Listedeki öntanımlı servisler ( portlar ) dışındaki portlara erişimleri engellemek istiyorsanız User Define Service başlığı altında portları tanımlayabilirsiniz.





    OK tuşuna basıldığında aşağıdaki görüntüde olduğu gibi kural özeti görülebilir.









    Kullanıcıların günün belli saatlerinde erişimleri kısıtlanabilir.Bunun için öncelikle Schedule Rule seçeneği ile zaman aralıkları tanımlanmalıdır. Schedule Rule seçeneğine tıklayın.Aşağıdaki ekran açılır




    Add Schedule Rule linkine tıklayın.Name kutusuna zaman aralığını tanımlayan bir isim yazın.Aşağıdaki örnekte hergün ( Every Day ) saat 8:30 ile 12:30 arasılığını kapsayan zaman aralığı tanımlanmıştır..







    Apply Changes tuşuna tıkladığınızda aşağıdaki kural ekranı belirir.




    Bu zaman aralığını kuralınıza uygulamak için Access Control seçeneğine tıklayın.Muhasebe isimli kuralın en sağındaki edit linkine tıklayın.Çıkan sayfanın en altındaki Scheduling Rule ( Ref. Schedule Rule Page ) tanımlamasında “Mesai_saatleri” seçeneğini seçin.Ve OK tuşuna tıklayın.



    Aşağıdaki ekranda göründüğü gibi , IP adresleri 192.168.2.10 ve 192.168.2.11 olan Muhasebe bilgisayarlarının Mesai saatlaerinde mail göndermeleri yasaklanmıştır.











    Kullanıcılarınızın belli sitelere girmelerini engelleyebilirsiniz. URL Blocking seçeneği ile bu işlem yapılabilir.URL Blocking seçeneğine tıklayın.Aşağıda görünen ekranda site ismini ya da site isminde geçen kelimeleri yazın.Aşağıdaki örnekte “kumar” kelimesi geçenwww.kumarcı.com ,www.kumaroyna.com vb. sitelerwww.iddia.com sitesi yasaklanmıştır.



    URL Blocking özelliğini aktif etmek için ayrıca Access Control seçeneği altında bir kural eklemelisiniz. Access Control linkine tıklayın. Add PC linkine tıklayın. Aşağıdaki ekranda göründüğü gibi “WWW with URL Blocking” kuralını seçin.




    OK tuşuna bastığınızda aşağıdaki kural özeti gelecektir.Aşağıdaki ikinci satırdaki kurala göre mesai saatlerind. IP adresleri 192.168.2.10 ve 192.168.2.11 olan Muhasebe bilgisayarlarının belirlenen URL sitelerine girmeleri yasaktırç





    3 -Bilgisayar Erişimlerini Sınırlama – Mac Address Filtering
    Ağınızdaki herhangi bir bilgisayarın otomatik aldığı IP adresi her defasında farklı olabilir.Ama Mac adresi ( Fiziksel adres ) hiçbir zaman değişmez.
    Bir Bilgisayarın fiziksel adresini öğrenmek için aşağıdaki adımları uygulayınız.








    Aşağıdaki konfigürasyona göre sadece 00:40:D0:5F:88:F6 Fiziksel adresli bilgisayar intenete girebilir.Bunun dışındaki hiçbir bilgisayar internete giremez.Internete girecek bütün bilgisayarların fiziksel adreslerini bu listeye eklemelisiniz.




    4 – Yazılımsal DMZ
    DMZ özelliği ile Bütün portlar ( 1 ile 65535 arası ) Statik IP bölümüne yazacağınız IP adresine yönlendirilir.
    Örnek olarak Ağınızda tek bilgisayar olduğunu ve üzerinde bir Güvenlik duvarı yazılımı olduğunu varsayalım.Bu ayar ile bütün portlar bilgisayarınıza yönelendirilir.Bu durumda sadece kullandığınız portları güvenlik duvarında açmanız yeterli olur.Aşağıdaki örnekte bütün portlar 192.168.2.10 IP adresine yönlendirilmiştir.



    5 – Ping Testi Bloklama – Wan Ping Blocking
    Firewall başlığı altında Wan Ping Blocking seçeneği ile Block ICMP Ping seçili ise , internet üzerinden modeminize ping atılmasına izin verilmez.Dolayısı ile saldırganlar modeminizin canlı olup olmadığını test edemezler.( Port yönlendirme ayarı yapılmış ise port tarama vb. yollarla canlı olup olmadığınız tespit edilebilir. )















    UTILITIES
    1- Restart Router seçeneği ile modemi elektrik kablosunu çekmeden açıp kapatabilirsiniz.( Reset )

    2- Restore Factory Default seçeneği ile modeminizi fabrika ayarlarına döndürebilirsiniz.

    3- Save/Backup seçeneği ile, modemi ayarlayıp çalıştırdıktan sonra konfigürasyonu bilgisayarınıza kadedebilirsiniz.Dosya user.conf adıyla kayıt edilecektir.




    4- Restore Previous Setting seçeneği ile daha önceden yedeklediğiniz konfigürasyonu geri alabilirsiniz. Bütün ayarlarınız geri gelir.

    5- Yeni çıkan yazılımlarıhttp://www.belkin.com sitesinden indirebilirsiniz.Firmware güncellerken çok dikkat etmek gerekir.Yanlış firmware güncellemesi cihazın kullanılamaz duruma gelmesine neden olabilir.
    Beklin , yanlış firmware yüklendiğini anladığında buna izin vermeyecektir.












    6- Utilities başlığı altında system settings seçeneği ile modeminizin şifresini değiştirebilirsiniz.Normalde şifre boş olsa bile Remote Management on ( Normal ayarı Off ‘tur ) konumunda olmadığı sürece Internet ortamından kimse modeminize giremez.



    Remote Management
    Utilities başlığı altında system settings seçeneği ile Remote management ayarları ile internet üzerinden modeminize erişip konfigüra edebilirsiniz. “ Any IP address can remotely manage the router “ seçeneği seçili olursa Internet üzerindeki herkes Router’ınıza erişebilir.Aşağıdaki örnekte sadece 85.85.100.100 IP adresli bilgisayar Belkin’ e erişerek konfigüre edebilir.



    UPNP
    UPNP protokolünü devreye alabilir veya devreden çıkarabilirsiniz.Windows XP gibi UPNP protokolünü destekleyen işletim sistemleri modeminizde otomatik port açabilir.Bu uygulama Messenger vb. uygulamalarda yararlı olabilmektedir.Belkin’in normal ayarlarında UPNP kapalıdır.
    Gelişmiş güvenlik duvarı cihazları ( Checkpoint, Netscreen, Cisco vb. ) UPNP kullanmazlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alperpusat -- 24 Ocak 2007; 18:00:25 >




  • Harika anlatmışınız ama anlayan bir arkadaş yardım etse...

    Zira ayarlar bölümüne girerken normalde şifre gelmemesi gerekir. yani direkt submit dedğimizde ayarlar bölümüne geçebilmeliyiz. fakat ne yaparsam yapayım bu bölümü geçemedim. boş bırakıyorum submit diyorum olmuyor. defalarca da fabrika ayarlarına döndüm. sebebi ne olabilir...
  • aynı modemden bendede var airties modemden cıkıs alıyorum ve belkın modemı port dagıtıcı olarak kullanmak ıstıyorum belkın modeme baglantı gelıyor ama belkınden bılgısayara baglantı gelmıyor nasıl yaparım bı yardımcı olurmusunuz...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.