Şimdi Ara

Beko 7675D inverter sorun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.352
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar Beko 7675D inverter (13.000 soğ. 15.000 sıc) klima aldım. Dün montajını yaptılar. Kullandığım oda aşağı yukarı 15 m2 falan. Klima güzel ısıtıyor ama şöyle bir sorun var ; dış ünite durduktan sonra iç fanlar çalışmaya devam ediyor ve vantilatör gibi soğuk üflemeye başlıyor ve 1-2 dk çalıştıktan sonra hızı kesiliyor ve çok az üflemeye devam ediyor. Tabi bu sırada rüzgara yön veren parça kapanma konumunda oluyor. Dış ünite çalışmaya başladığında tekrar çalışıyor iç fan ve yine hafif hafif soğuk üflerken yavaş yavaş ısınmaya başlıyor. Tabi bu dış ünite çalışmazken hava üfleyen fanlar gereksiz soğumaya neden oluyor. Benim anlamadığım iç fan da dış ünite ile birlikte açılıp kapanması gerekmiyor mu ) Teşekkürler.



  • inverterda kompresör hiç durmaz. az az çalışır.. dur kalk yapmadığından az harcar. ama soğuk üflemesi nedendir sormak lazım?
  • haa bir soru daha .... sizin oda 15 m2 demiştiniz. keşif sonucumu verildi bu rakam yoksa ezberemi aldınız?
  • Yeriniz çatı katımı, izalasyonu çok mu kötü acaba, sizin oda 15 m.kare olduguna göre 9.000 ınverter lazımdı ama size satılan 12.000 - 13.000 btu diye geçiyor.

    http://www.biralisveris.com/Beko-7675-D-A-Enerji-13000-btu-Beko-inverter-Klima_34352.html#0

    http://www.akakce.com/klima/en-ucuz-beko-7675-d-fiyati,756375.html

    İç ünite fanı dış ünite durunca hafifçe dönmeye devam eder %90 klimada ama dediğim gibi hafifçe hisedilmeyecek şekilde.
    İç ünite fanı 35 - 40 derece (ağız çıkış sıcaklığı) altında hızlı üflemez onu ölçün daha soğuk üfliyorsa sorun vardır.
    Birde o klima oraya büyük ondanda sık sık duruyordur veya ılık hava üflüyordur.




  • Aslında daha büyük almıştık ama servis 12.000 lik önerdi bizde değiştirip bunu aldık. Evimiz çatı katı olduğu ve üstte de çatı olmadığı için izolasyonu pek iyi değil. Klima çalışıp ısı verdiği zaman fazla fazla yetiyor aslında ama işte şu açılıp kapanırken fanın boşa hava üflemesi gereksiz yere soğutuyor. Kullanma kılavuzunda " eğer hava akımı sıcaklık derecesi yükselmeden başlarsa istenmeyen bir soğutma etkisi görülecektir. Bunu önlemek için hava akımı sıcaklık yeterli dereceye ulaştıktan sonra başlayacaktır. Bu klimanızın arızalı olduğundan kaynaklanmaz ve normaldir." denmiş. Bizde de tam tersi klima dursa da 2 dk ya yakının boş soğuk hava üfleyip verdiği sıcaklığın geri gitmesine neden oluyor. Ayrıca klima gürültülü çalışıyor . Aslında gürültülü dediğim muazzam bir uğultusu var. ev 110 m2 klimaya en uzak oda da bile klimanın çalıştığını hissedebiliyorsunuz. Evin içindeki raflardan biri vızıldıyor hatta. Yan komşu biraz şikayet etti gece çok ses geliyor diye. Onlarda da klima var hatta alt katta bile ama hiç sesini duymadık bugüne kadar. Bir de klimanın üniteden gelen borusunun belli bir mesafede olması gerektiğini söylüyorlar ama biz de maksimum 1,7-2 m falan. Servisi aradım bugün soru soracak adam bulamadım. Servis yazdılar ama ne zaman gelir bilinemez. Yarın arayıp geri vermeye çalışacağım.Beko aldığıma pişman oldum. 1500 liralık klima üzerinde led panel bile yok. Tanıdık tavsiyesiyle aldım araştırmadan ama pişman oldum. Belki dedikleri kadar az yakıyordur ama bu gürültü ve ısıtma performansıyla değmez .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi whitesinek -- 16 Kasım 2012; 1:18:21 >




  • Keşke daha iyi bir ürün alsaydınız.
  • Klima biraz şans işi sanırım. Bana tavsiye eden arkadaşın ki inverter değil çok memnun biz daha çok para verdik memnun değiliz :)
  • Evet yerli montaj ürünlerde şansı işi.

    Yabancı ürünlerdede servis şans işi.

    İyi markaların %90 hiçbir sorun çıkmaz, %9 ise bizim servisler bozuyor, geriye kalan %1 ise fabrikasyon hatadır.

    Bugüne kadar aldıgım hiçbir üründe şansa yer vermedim hiçbir ürünümde bozulmadı, (bakım ayrı olay)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.