Şimdi Ara

Beklenen açıklama: Snapdragon X Elite dizüstüler oyun konusunda sorun çıkarmayacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
358
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Beklenen açıklama: Snapdragon X Elite dizüstüler oyun konusunda sorun çıkarmayacak
    Qualcomm, Snapdragon X Elite işlemcilerini bu yaz piyasaya süreceğini doğruladı ve görünüşe göre Surface Pro 10 ve Surface Laptop 6'nın henüz duyurulmamış tüketici versiyonları mayıs ayında bu çiplerle piyasaya sürülecek. Samsung Galaxy Book4 Edge modelinde de Snapdragon X Elite işlemcileri olacak ve daha birçok marka Qualcomm’un ARM tabanlı bu işlemcini Windows dizüstülerinde kullanacak. Şimdi ise Qualcomm, kullanıcılar tarafından merak edilen oyun konusuna açıklık getirdi. Firma, PC oyunlarının Snapdragon X Elite ile sorun yaşamadan çalışacağını açıkladı.



    Snapdragon X Elite, Windows’ta oyunlarda sorun yaşamayacak



    Qualcomm mühendisi Issam Khalil, GDC 2024 kapsamında henüz duyurulmamış Snapdragon X Elite destekli dizüstü bilgisayarların x86/64 oyunlarını sorunsuz bir şekilde çalıştıracağını söyledi. Bu sorunsuz çalıştırma, tam hıza yakın emülasyon ile sağlanacak.



    Beklenen açıklama: Snapdragon X Elite dizüstüler oyun konusunda sorun çıkarmayacak
    Khalil, Windows on Snapdragon ile geliştiricilerin üç seçeneği olduğunu belirtiyor. Geliştiriciler en iyi CPU performansı ve güç kullanımı için yazılımlarını yerel ARM64'e taşıyabilir, neredeyse yerel performans için karma emülasyonlu ARM64EC uygulamasını kullanabilir veya neredeyse hiçbir şey yapmayıp oyunları x64 emülasyonu kullanarak çalıştırabilirler.



    Ayrıca Bkz.Snapdragon X Elite ve Apple M3 karşı karşıya: İşte erken sonuçlar



    Bununla birlikte Qualcomm, herhangi bir port işlemi gerekmediğini de söylüyor. Yani geliştiriciler maksimum performansa erişmek için oyunlarında/yazılımlarında kod değişikliği yapmak zorunda değil. Qualcomm, DX11, DX12, Vulkan ve OpenCL için Adreno GPU sürücülerine sahip olduğunu ve ayrıca eşleme katmanları aracılığıyla DX9 ve OpenGL 4.6'ya kadar destekleyeceğini söylüyor.



    Beklenen açıklama: Snapdragon X Elite dizüstüler oyun konusunda sorun çıkarmayacak
    Bununla birlikte çalışmayacak bazı oyunlar da olacak. Çekirdek düzeyinde anti-hile sürücülerine dayanan oyunlar ve AVX komut setlerini kullanan oyunlar şimdilik Snapdragon X Elite işlemcilerde çalışmayacak. Öte yandan Qualcomm, Steam'deki en iyi oyunları kontrol ettiğini ve böylece çoğu oyunun çalışacağından emin olduklarını söylüyor.



    Ancak Qualcomm’un tüm ifadeleri şimdilik sadece bir söylem, bir iddiadan ibaret. Sentetik testler görmüş olsak da Snapdragon X Elite çipinin emülasyon olsun ya da olmasın oyunlarda gerçekten ne kadar iyi olduğunu henüz bilmiyoruz. Ayrıca Snapdragon X Elite ve bu işlemciyi kullanan dizüstüler ultrabook sınıfına girecek. Haliyle zaten bu ürünler genel olarak üstün oyun performansı argümanı ile piyasaya girmiyorlar.




    Kaynak:https://www.theverge.com/24107331/qualcomm-gdc-2024-snapdragon-on-windows-games







  • Emülasyonun girdiği ortamdan hayır gelmez. İş yaş ve balon çıktı.


    Spesifik programlar için 2 tane komut seti atarlar, anlamayanlar da ''waoww'' der geçer.

  • Yaş falan çıktığı yok. Gelecek bunda. Bu arm işlemci piyasaya düzgünce sürüldüğü zaman x86 ortadan öyle bir kaybolmaya başlayacak ki insanlar arm tabanlı işlemci kullandıkça biz ne yaşamışız yıllarca diyecek. x86 demek soba demektir, hunharca güç tüketimi demektir hantallık demektir verimsizlik demektir. En nihayetinde paso arm işlemcilere geçilince bu emülatör işlerine de gerek kalmayacak zaten.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Numenorian Man -- 23 Mart 2024; 13:0:45 >
  • Emulasyonu geçiş dönemi ara çözüm olarak düşünmek lazım Apple'daki gibi. Zamanla native ARM koduna sahip oyunlara ve yazılımlara geçilirse emulasyona gerek kalmayacak.

    X86 mimarisi artık PC platformu için darboğaz olmaya başladı, değişim kaçınılmaz.

  • Hikaye...



    Her gerçek oyuncu bilir ki oyun intel sistemde intel işlemciyle oynanır. Oyun yağ gibi akar, kusursuz yüksek performans alınır, fpsler zirvelerde gezer, rakiplere tepeden bakılır.



    Yok efendim AMD imiş, M3 imiş, Snapdragon çok iyiymiş falan bunlar hikaye. Geçmişte de hikayeydi, bugün de hikaye, gelecekte de böyle olacak. Bundan kaçış yok. Ağlamak çözüm değil.




    Masaüstü dizüstü fark etmez. Her uygulamada yüksek performans, stabilite, yağ gibi akan oyun deneyimi = intel.




    Ötesi amatör işi yada fanteziye girer. Onun da sonunu görüyoruz zaten forum köşelerinde bilmem ne işlemcisini kullanma / adam etme rehberi diye konularda sabahlama, saç baş yolma, hayat çürütme.




    Beklenen açıklama: Snapdragon X Elite dizüstüler oyun konusunda sorun çıkarmayacak 



    Bak ben 2 grafik atayım, grafik okumayı bilen olayı anında çakozlar zaten.




    Beklenen açıklama: Snapdragon X Elite dizüstüler oyun konusunda sorun çıkarmayacak






    Beklenen açıklama: Snapdragon X Elite dizüstüler oyun konusunda sorun çıkarmayacak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Boşnak Ağa -- 23 Mart 2024; 18:36:9 >




  • Boşnak Ağa kullanıcısına yanıt

    M3 tamamda amd hakkında yorumun cahilce amd eski amd değil şuan dünyanın en güçlü cpu amd nin şuan çağ değiştiren bir aile var Amd CEO lisa su nvidia CEO su Jensen Huang

    Bu ikisi akrabadır

    bu iki elektrik mühendisi dünyayı değiştiriyor

    ve biz buna tanık oluyoruz

    nvidia lansmanı izleyin öyle yorum yapın




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehxpal -- 23 Mart 2024; 21:23:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.