Şimdi Ara

Bedelli Askerlik ve Tecil Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
133
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar kafanızı ütüleyeceğim ama biraz sıkıntıya düştüm umarım yardımcı olursunuz ;


    2022 Yılının Ağustos ayında sistemsel olarak Lisans mezunu olduğum görünüyor. Lakin okulum herhalde TSK'ya bildirmemiş olacak ki 2026 Aralık ayına göre askerliğim tecilli gözüküyor. Halihazırda özel sektörde çalışmaktayım bedelli askerlik yapmayı düşünüyorum 2 yıllık tecil hakkım Ağustos ayında dolmuş olacak ama sistemde 2026 gözüküyorum.


    Askerlik şubeye 15 Nisan Pazartesi günü gittiğimde bu durumu anlatsam 2024 Temmuz ayına kadar tecil işlemi tekrardan yapılandırılır mı? Yoksa okul 2 yıl otomatikman uzatmadığı için(çünkü bildirmemiş) 2 yıl boyunca asker kaçağı olarak değerlendirilir miyim?


    2 yıl boyunca okulum yüzünden asker kaçağı olarak değerlendirilirsem 2 katı bedelli ücreti gibi bir ödeme yapmam gerekebilir mi? Yoksa herhangi bir sıkıntı çıkarmadan bana Haziran/Ağustos ayında tecilin bozulacak derler mi? Yani hatayı düzeltirler mi?


    Çok kafamı kurcaladı şu anda ailem de panik yapmış durumda üstelik kredi falan da çektim borçlarım varken bedelli yapmak durumundayım yoksa işimi de kaybedeceğim lütfen bilgilerinizle bana yardımcı olunuz.


    Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Scientistofcomputer -- 14 Nisan 2024; 19:5:20 >







  • Lisans mezunlarına mezuniyet tarihinden itibaren 2 yıl tecil hakkı veriliyor. Edevletten lisans mezun belgesiyle en yakın şubeye gidip durumu anlatırsınız. Büyük ihtimal düzeltilir. Askerlik şubesi - üniversite arasındaki iletişimsizlik sanırım bunun sebebi.

    Paranız hazırsa doğrudan bedelli başvurusu yapın, beklemeyin. Yasal sınırlar içinde olduğundan sıkıntı olacağını sanmıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

    Hocam birkaç ay geç başvursam bedelliye cezai işlem kesinlikle uygulanacaktır lakin ne kadar bir ücret olabilir bunun hesaplaması var mı? Ona göre belki 1 yıl sonra bile gidebilirim.

  • İçiniz rahat olsun, ağustos 2024 olarak düzeltilir
    Bu duyuruya göre de 31 aralığa kadar yoklama yaptırıp bedelli başvurusu yapabilirsiniz. Bedelli ücreti hariç ekstra çıkmaz.
    https://www.msb.gov.tr/Askeralma/Duyuru/a21ffd41faaf4dfaa85faafd90eda658

    1 ocak 2025 sonrasına yoklama işlemleri (aile hekimi muayenesi / olursa hastaneye sevk süreci de buna dahil) tamamlanmadan kalırsanız yoklama kaçağı durumuna düşersiniz (o zaman bedellide ek ücret çıkar)

    Önünüzde 2 yol var.
    Ya Aralık ayına kadar yoklama - bedelli işlemlerini tamamlarsınız
    Ya da bu işi cezasız / ek ücretsiz olabildiğince ötelemek için yüksek lisans kayıtlarını kovalarsınız.

    Mezun olmadan ama yüksek lisans öğrencisi kalarak 32 yaşına tecil alabilirsiniz. Tezli / tezsiz / uzaktan farketmez. Bir bölümden (atılmadan / kaydınız silinmeden) diğer bölüme kaydolarak bu süre 32 yaşına kadar götürebilirsiniz. Ama tezsiz programların kayıt ücretleri de az buz değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

    Çok aydınlatıcı oldu hocam değerli bilgileriniz için tekrardan teşekkür ederim. Yani askerlik şubeye gidip ağustos olarak düzelttireceğim aralık ayında ise bedelli askerlik olarak başvuru yapabileceğim.


    anladığım kadarıyla ağustos ayında tecilim bitmesine rağmen aralık sonuna kadar kaçak olarak görünmeyeceğim




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Scientistofcomputer -- 14 Nisan 2024; 20:14:14 >
  • Scientistofcomputer kullanıcısına yanıt

    Eğer daha önce yoklama başvurusu (aile hekimi askerlik muayenesi) yaptırmadıysanız evet 31 aralığa kadar yoklama yaptırmak için süreniz olacak.

    Yalnız son dakikaya kalacaksanız Aralık ayı başında yoklama işlemlerine başlamanızı öneririm. Aile hekimi süreci uzayabilir / hastaneye sevk edebilir kendinize güvenlik payı bırakınız.


    Yoklama kaçağına kalma durumum olur diyorsanız,

    Bedelli güncel ek ücret miktarı aşağıdaki duyuruda var. Her yıl, Aralık ayında belirlenen yeniden değerleme oranı kadar artıyor.


    Yoklama kaçağı veya bakaya geçen her 30 gün için ek ücret alınıyor. 30'un katlarını geçen günler bir sonraki aydan sayılıyor. Mesela 91 gün 4 ay sayılıyor, 4x2663,05 kadar ek ücret alınır (güncel duyuruya göre).


    Bedelli ücretleri ise her yıl ocak ve temmuz ayında memur maaş zam oranı kadar artıyor. Seyyanen yapılan zamlar dahil değildir.

    https://www.msb.gov.tr/Askeralma/Duyuru/1cf378618b944b9d96a46178c9a6003f


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim hocam bilgilendirme için <3

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.