Şimdi Ara

BEDELLİ ASKERLİK UZAKTAN EĞİTİM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
341
Cevap
7
Favori
15.202
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
111 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sınav tarihlerinin ertelenmesi sonucunda bedelli celp dönemi sınav tarihleriyle çakıştı ve mağdur durumda kaldık. Endişe içindeyiz. Lütfen bedelli askerlik konusunda uzaktan eğitim gelsin biz gençlerin talepleri dikkate alınsın.

    Uzaktan İstememizin nedeni gittiğimizde 14 gün karantinada kalmamız ve sadece 14 günlük askerlik için türkiyenin 4 biryanından binlerce gencin sokağa dökülerek Allah korusun virüsü kapıp sevdiklerine kaptırmalarından korkmamızdır.
    yapılacak koronavirüs testinden sonra ,birliğimize teslim oluncaya kadar ki süreçte otobüste vs minibüs de virüsü kapıp kışladaki arkadaşlarımıza da risk oluşturmamız etkendir.olağanüstü bir durumdayken 40800 genci ve ailesiyle beraber toplam 200 bin insanımızı yollara dökmemeliyiz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi losswq -- 13 Haziran 2020; 11:34:28 >



  • gecenkiler giderken de ayni durum ve istek vardi. bir yil arayla bedelli kaciranlar bunlara karsi cikiyordu. gidin yapin diyordu twitterda

    onlar da simdi size gidin yapin der. kaciranlar gidin yapin der. bedelli yapmaya para bulamayanlar gidin yapin der.

    en iyisi gidin yapin ortaligi karistirmadan. zaten size mazeret sinavi yaparlar
  • veletmis.

    hadi gidin askerliginizi seve seve yapin. herkes zaten issiz. en azindan siz 1 ay yapacaksiniz. 6 yapacaklar ne olsun? onlar is aramiyor mu? hem bedelli yaptiginiza gore zenginsiniz. size koymaz.
  • Jeopol kullanıcısına yanıt
    Biz normal zamanda bu istegi yapmiyoruz ,yurtdisinda olanlar dovizle askerlik yaparken askerlikleri uzaktan egitim oluyor ve bizimle esit parayi veriyor. Şuan bir olaganustu donemdeyiz ve ailemize sevdiklerimizi risk altina almak istemiyoruz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olabilir, mantıki bir istek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • losswq L kullanıcısına yanıt
    olagansutu durumda askerlikleriniz ertelendi.

    su an olaganustu durum sozkonusu degil. avmler acildi, memurlar bile calisiyor.
  • 200 bin kisiyi 1 anda sokaga atmak demek bu ,5 haziran ve 29 haziranda gidecekleride eklersek milyonlari buluyor . Tam ulkemiz rahatlamisken virusu yenmeye çok ulasmisken tekrar 2.dalgayi kendimize neden yapalim . Üniversiteler nasil uzaktan egitime donduyse 1 seferlik askerlikte uzaktan eğitim olmalidir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesinlikle salgin hastalik varken boyle bir durum icin aksiyon alinmali. Burada sadece o bedelli askerlerin degil `gidin askerliginizi yapin` diyenlerin de sagligi tehlike altinda. Bunu goremediginiz icin oyle diyorsunuz zaten. Yurt disindaki vatandaslar da bedel oduyor uzaktan yapiyor. Buradaki insanlarin sucu bu vatanda yasiyor olmak mi? 28 gun askerlige ne gerek var diye Devlet Bahceli bile soylemisti.

    Bununla ilgili aksiyon alinmasi sart.
  • Kışlalar, 01 Haziranda açılacak olan cafelerden, kahvehanelerden, lokantalardan, AVM'lerden daha güvenlidir. Buralarda virüs kapma riskiniz daha yüksek.

    Gidin paşa paşa 28 günlük askercikliğinizi yapın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yolcum -- 30 Mayıs 2020; 20:6:47 >
  • yolcum kullanıcısına yanıt
    Kafasi calisan kimsenin bu zamanda kahvehaneye ya da AVM'ye gidecegini sanmiyorum.
    Bununla kislanin ne alakasi var onu da anlayamiyorum acikcasi.
    Bana kalsa ne AVM acilmali ne kahvehane. Salgin hastalik kelimesinin anlamini bilmeyen insanlar para icin boyle kararlar aliyor.
  • 40.000 bedellinin kışlaya gitmesi demek toplumsal sağlığı ve sevdiklerinin sağlıklarını tehlikeye atmak anlamı taşıyor. 28 günlük askerliğin yarısında karantina da duracak kimse zaten doğru düzgün bir eğitim alamayacak ve bu kadar gelen adamdan bir kişi bile mi hasta çıkmayacak. Bu durum tamamen askeriye içinde askerler içinde sivil vatandaş için de büyük tehlike. Biz askere gidelim sorun değil ama oradan çıkıp bu hastalığı sizin de sevdiklerinize bulaştırma ihtimalimiz var ne yazık ki bunu unutmayın !
  • yolcum kullanıcısına yanıt
    biz askerlikten kaçmıyoruz ,benim eğitimimle çakışıyor benim 1 dönemimim heba olucak. senin veya ilerde çocugunun başına gelseydi bu dönem ve senden kaynaklanmayan bu pandemi sürecinden dolayı evladın sınavlarına giremeseydi ve tüm emeği boşa gitseydi ne düşünürdün
  • biz keriziz, fakir çocukları keriz.. siz akılısınız. çakışıyorsa bir sonra girersin..milleti aptal yerine koymayın.. bir askeri seferberlik olsa siz evde yatın fakirler biz ülkeyi kurtarmaya gidelim.ohh ne ala memleket.
  • Bu olaya biraz daha sağ duyulu bakmanızı istiyorum. Biz 28 gün askere gitmeyi kabul ederek devletin bize verdiği haktan yararlandık ve celplerimizi seçtik. Takdir edersiniz ki virüs olayları çıktı ve tüm dünya gibi biz de perişan olduk. Celplerin ve planlarımızın ertelenmesi bir yana işimizden olduk maaşımızdan olduk. Kimimiz sağlığından oldu. İnsanlar kredi çekti aman işim bozulmasın 6 ay gidemem diye bu parayı verdi. Şimdi ne oldu? Tam işler açılacak derken hop askere.Bazıları sınav tarihlerini celplerine göre ayarladı ama ertelemeden dolayı o da hüsran. Gençler olarak şu pandemide zor günler yaşıyoruz. Devlet ise bu günler için yok mudur? Biz halihazırda bulunan dövizli askerlik bedelli platformuna eklenmek istiyoruz hepsi bu. Çok zor bir şey değil. Vatandaş ayrımı yapmaya gerek yok şu pandemi döneminde. 28 gün için ptt hastane otogar toplu taşıma virüs kapmak işten bile değil. Biz boşa mı eve kapandık o zaman. Hadi karantinaya alacaksın bizi e o zaman beni karantinaya almak için askere çaığırıyor oluyorsun. 28 gün ancak test ve karantina ile geçer. Lütfen biraz bu bakış açıları ile bakın olaya. Destek olanlara çok teşekkürler. Farklı düşüncelere de saygım var ama umarım beni bu yazdıklarımdan sonra anlarlar onlar da. Ve inanın bu yazdıklarımdan fazlası var eksiği yok.




  • Mantıklı düşününce şuan bedelli askerlik yapanlara uzaktan eğitim verilmesi toplum sağlığı açısından önemli.Askeriye de ben sosyal izalosyon olmuyacagini düşünüyorum.Her ay farklı bir celp gelicek,birde farklı şehirlerden.Yanlis bilmiyorsam Yurt disindakiler için uzaktan eğitim var, en azından şu salgın geçene kadar aynı sistemi yapabilirler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DEMİRCİEFE kullanıcısına yanıt
    celp tercihleri yapılırken zaten planladığımız ve tercih ettiğimiz ayları söyleyerek başvurumuzu yaptık. koronadan dolayı farklı tarihte gönderilince mağdur durumdayız bu bizden kaynaklanan birşey değil kardeşim
  • Üniversiteler gerekli onlemi alıyor döndüğünüzde mazeret sınavına gireceksiniz Eger aksayacagina uzayacagina inancin varsa okulunu söyle bizzat arayıp dogru bilgiyi alalim.
    Bu durumda okulun yanlışı varsa gereken yapılır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 30 Mayıs 2020; 20:59:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bedelliler bence hic gitmemeli.
    Bosuna masraf oluyor tsk icin.
    Kiyafeti yemegi vs.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.