Şimdi Ara

BEDELLİ ASKERLİK UZAKTAN EĞİTİM (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
341
Cevap
7
Favori
15.208
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
111 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu arada sadece üniversiteki sınavlar gibi algılanmış. KPSS mülakatlar başvurular ve tercih meseleleri de var. Biz önceden ayarlanan celpleri seçtik şu an seçme şansı verilmeden Temmuz'da yollanıyoruz.
  • Nerd Miner kullanıcısına yanıt
    tek bana özel bir durum değil bu herkes mağdur bu tarihten durumdan , ve 2.dalga riskinin yayılmasıda milyonlarca insanın yollara dökülmesiyle çok olası ,diğer kurumlar nasıl uzaktan eğitime geçtiyse askerlikte 1 defaya uzaktan olmalıdır
  • Türkiye ve dünya sağlık açısından bu derece kritik bir dönemden geçerken, 28 gün kışlada askerlik yaptırmak adına binlerce kişinin yer değiştirmesine otobüs ve uçak ile hareket etmesine gerek yok bence.

    Bu kadar kişi 28 gün askerlik yaparken devlet ekonomik açıdan zarar ederken, toplum da sağlık açısından risk altında kalacak. Uzaktan eğitim için hazır bir sistem varken, her açıdan zarar olan bu durumda ısrar etmenin bir mantığı yok arkadaşlar.

    Bu süreçte uzaktan eğitimi desteklemenin kimseye bir zararı yok.
  • yolcum kullanıcısına yanıt
    Yanlış.

    Kafeye, lokantaya, AVM'ye isteyen gidiyor. Daha da önemlisi sadece o bölgedeki adam gidiyor. Giden maskesini takıyor. En fazla bir iki saat durup evine geri dönüyor. Ayrıca bir sürü de önlem alınıyor. İçeri alınan kişi sayısı azaltılıyor, mesafe çizgileri belirleniyor.

    Kışla öyle mi? Kışlaya Türkiye'nin dört bir yanından adam geliyor. Aynı odaya atılıyor. Aynı tuvaleti aynı duşu kullanıyor. Aynı odada uyuyor. 6 ay askerlik yapıyor olsan dersin ki herkesi girişte ve çıkışta 14 gün karantinaya sokayım... Ama zaten 28 günde onu da yapamıyorsun. Askere almadan 4 gün önce test yaptırıyorsun; ama sen gidene kadar geçen 4 günde kim öle kim kala, kimse düşünmüyor.

    1 Haziran'da açılıyor diye herkes kafeye, AVM'ye mi gidecekti sanki? Zaten aklı olan adam gitmez öyle ortamlarda fazla vakit geçirmez.

    Bedelli askerlik para ile olabilir ama akıl mantık para ile değil. Topu topu 28 gün için 40 bin kişiyi ülkenin dört bir yanından toplayacaksın... Kim bilir dönüşü kaç hasta olacak bunun...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elessar Eredhian -- 30 Mayıs 2020; 23:47:29 >




  • Ertelenen sınavlar dolayısıyla büyük mağduriyet yaşanıyor,kimsenin tepki verdiği de yok bu duruma..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2011 ve 2014 salgın yokken kışlasız yapılabiliyordu. E şimdi değil de ne zaman diye sormak gerekiyor gerçekten. Bizim silah altında olmamız TSK açısından bir güç dengesi değiştirmiyor zaten. Bu salgın döneminde bizim askere gitmemiz herkesi riske atmaktan başka bir işe yaramaz.
  • Normalleşme adı altında açıklanan kararların tamamı ekonomik kaygıların sonucudur. Zannediyorum bunun herkes farkında. Dolayısıyla, kafe-avm muhabbeti çok doğru bir zemin değil.

    Ortada bir tutarsızlık var. Herhangi bir sebeple askerlik şubesine gidilmesi devlet tarafından önlendi. İşlemler e-devlet üzerinden yapılıyor. Demek ki salgın henüz bitmemiş ve ortadaki tehlike devam etmekte. Aynı şekilde devlet, birliğe gidilmesini de öngörüyor. Bu yapılırken de kişilerden, önceden belirlenen bir sağlık kuruluşuna giderek test yaptırması bekleniyor. Bu noktada çelişki başlıyor.

    Bedelli celplerinin ertelenmesinden sonra alternatif bir yol çizildi. Fakat çok fazla açık var. Ortadaki risklerin kaldırılması veya azamiye indirilmesi gerekiyor. Bana kalırsa ya tamamen paralı orduya dönmeliydiler ya da bedelli hiç olmamalıydı.
  • Testten sonraki günlerde ya da yolda bile asker enfekte olabilir, bütün kışlanın riske girmesi demek bu. Kesinlikle uzaktan eğitim olmalı.

    Özellikle acemi hastalığı diye bir gerçek varken normal bir hastalıkta bile yaşanacak panik ve endişeyi hayal edemiyorum. Şu dönemde kışla tamamen mantıksız ve insanlık dışı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Virüsün biteceği yok bu seneki bedelliler uzaktan olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim askere gitmemiz, uzaktan eğitim fikrine karşı çıkanlar için de olumsuz sonuçlar doğuracak hem maddi hem sağlıksal anlamda. Bence biz yaptık siz de yapın kafasından ziyade olayı yaşadığımız olağanüstü hallerde yorumlamalısınız.
  • Benim anlamadığım bedelli adam niye gidiyor o parayla tekrar o adama masraf yapılıyor?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kıyafeti, otobüsü, yolu vs.. karantina da geçecek ve kışla da bulunan tüm askerlerin sağlıklarını tehdit edecek bu günlerde uzaktan eğitim yapılması gerek. Ne mantıkla yapıyor böyle anlamış değilim. hem ekonomiye hem sağlığa, hem sınavlara yük. Bunun yanında bide izin vermeyen işletmeler mevcut, insanlar iş yerlerinden atılacak.
  • İçinde bulunduğum ve 20 gün sonra askerde olacağım gerçeği var. Pandemi daha bitmemişken bu kadar insanı yola çıkarıp bir bina içine tıkmak ikinci dalgaya hoş geldin demekle aynı.

    40 kişiyi oraya alıp boşa boş oturtacağına, dövizle askerlik gibi uzaktan eğitim yaptırmak mantıklı. Hem kışlaya giren insan sayısı azalır hem de insanlar için risk oluşturmaz.

    Bazı sivri zekalılar hala "ben gittim siz de gidin ehü" gibi aptalca yorumlar yapıyor. Tüm dünyayı kilitleyen bir salgın varken bu acele niye?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Gidin 19 gün askerlik için yeterli. Yanaşık düzen eğitimi alırsınız bir de atış yaparsınız. Hiç gitmemek inanın üzer.

    Pandemi sonrasına ertelenmeli tabiki. Ama mutlaka gidilmeli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aerosoldreams -- 30 Mayıs 2020; 21:53:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni tip koronavirüsün bilinen en kritik etkilerinden biri gençleri taşıyıcı olarak etkilemesidir.

    Bu sebeple bedelli askerlik kapsamında 28 günlüğüne askere alınacak 40.000'in üzerinde genç ve en az 3 kişilik çekirdek aileleri olduğunu varsayarsak 120.000 kişi direkt tehdit altında olacaktır.

    Gençler, aileleri ile birlikte askere gitmeden önce ikamet ettiği illerin zaten kalabalık olan çarşılarında alışveriş yapacak, yüzlerce insanın içerisinde bulunacak (bazılarıyla mecburen temasa geçecek para alışverişi vs.). Sonrasında birliğine teslim olmak üzere otobüs ya da uçak gibi vasıtaları kullanacaklardır.

    Birliğe giriş yapmadan 3 gün öncesinde yapılacak olan testin (henüz güvenirliği bile %60 seviyelerinde) negatif çıkması durumunda dahi birliğine gidebilmek için şehirlerarası otogarlar, havalimanları gibi yüksek riskli alanlarda mecburen bulunacaklardır. Kuluçka süresi 14 gün olan bir virüs için bu çok büyük bir risk oluşturacaktır.

    Ek olarak askerlik görevine göre ayarlanmış olan çalışma hayatı (ki bu süreçte yıllık izinler kullanıldı), evlilik planları, sınav süreçleri ve atamalar göz önünde bulundurulduğunda talebin ne kadar makul olduğunu ve aslında niyetimizin hiçte sıradan olmayan bu pandemi döneminde işimizi, evimizi ve kurulu düzenimizi kaybetmekten çekindiğimiz gerçeği olduğu anlaşılacaktır.

    Bütün bu riskleri almak ve insanların hayatını tehlikeye sokmak yerine uzaktan eğitim ile risk ortadan kaldırılmış olacaktır.

    Pandemi kapsamında sağlık, ekonomik ve insan hayatını doğrudan etkileyecek her türlü önlemi çekinmeden ve kararlılıkla alan devletimiz gençlerin bu isteğini de göz ardı etmeyecektir.




  • sayko06 S kullanıcısına yanıt
    sevgili arkadaşım burda gidip gitmek değil mevzubahis,biz zaten bize tanınan hak ile gideceğimiz tarihleri seçtik ve bu olağanüstü durumdan dolayı istediğimiz tarihlerde gidemedik ve diğer kurumlarında öne çekmiş olduğu sınavlardan ve diğer arkadaşlarımızın işlerindeki sorunlarda dolayı mağdur duruma düştük kimisinin eğitimiyle çakıştı kimisi koronadan dolayı iznini kullandı şimdi askere giderse işinden olcak. normal bir durumda bunu söylesen başım gözüm üstünde yerin var ama şuanki durumu sende biliyorsun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aerosoldreams

    Gidin 19 gün askerlik için yeterli. Yanaşık düzen eğitimi alırsınız bir de atış yaparsınız. Hiç gitmemek inanın üzer.

    Pandemi sonrasına ertelenmeli tabiki. Ama mutlaka gidilmeli.
    Pandemi sonrası gidilmeli demişsin. Pandemi ne zaman bitecek belli değil, 2.dalga gelirse 1 yılı bulur diyenler var


    1 Yıl adam askerlik bekleyecek. Askerliğini yapamadığı için de iş bulma şansı da yok




    O insanlara ekonomik yardım yapacak mısın peki? İş bulamadığı süre zarfında ne yiyecek bu adam?




    Yukarıda da biri 12 ay yaptım demiş Ulan o zaman pandemi mi vardı? İnsanlar ölüyor şu hastalıktan





    Ne garip kafalar var forumda. Yazmayım diyorum ama gerçekten adamı ayar ediyorsunuz




  • sayko06 S kullanıcısına yanıt
    Hocam zaten insanlar gitmek için plan yaptı ama tüm dünyayı eve kitleyen bir virüs çıktı. Iyi, güzel askerlik yapmışsınız ama bunun şimdiki insanların hayatını riske atılmasıyla ortak noktası ne?

    Insanlar kendi canları için endişeliyken ben gittim siz de gidin demek gerçekten saçma oluyor. Eğer gitmek istiyorsanız sizi tutan yok ama 3 - 4 günlük teste güvenip o kadar insanı nefes nefese yakın olacak kadar yaklaştırmanın da bir anlamı yok. Sadece biraz Mantıklı düşünmek lazım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.