Şimdi Ara

Bedavacim.com'dan tv almak ? Nasıl sitedir alışveriş yapılırmı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
15.872
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 3093 SAYILI TRT GELİRLERİ KANUNUNDA YER ALAN BANDROL GELİRLERİ İLE İLGİLİ BİLGİLER
    Amaç ve Kapsam
    MADDE 1- Türkiye Radyo-Televizyon Kurumuna devamlı ve yeterli gelir kaynağı sağlamak amacıyla hazırlanan bu Kanun; radyo, televizyon, video ve birleşik cihazlardan alınacak ücretler, elektrik enerjisi hasılatından ayrılacak paylar ile çeşitli gelirlerin tahakkuk, tahsilat işlemlerini kapsar.
    Cihazların İmalat ve İthalatı ile Gümrük Girişi
    MADDE 3- Bu Kanunun 1 inci maddesinde belirtilen cihazları imal veya ithal edenler satıştan önce; ticari ithalat maksadı dışında yurda getirenler de ithal işlemlerinden önce, bandrol veya etiket almaya mecburdur.
    Bu bandrol veya etiketler Türkiye Radyo-Televizyon Kurumu tarafından veya bu Kurumun yetkili kılacağı diğer kurum veya kuruluşlar tarafından verilir.
    MADDE 4- a) Aşağıdaki cihazları imal veya ithal edenler satış sırasında, fabrika çıkış fiyatı veya ithal maliyeti üzerinden bir defaya mahsus olmak üzere, (20.12.2004 tarihli ve 2004/8331 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.)
    1. Renkli televizyon için %16
    2. Siyah/Beyaz televizyon için %16
    3. Radyo, Portatif radyo-teyp, radyo-pikap için %16
    4. Video için %16
    5. Birleşik cihazlar için:
    a)Video-televizyon-radyo %16
    b)Video-televizyon %16
    c)Radyo-televizyon %16
    d)Müzik seti ve benzerleri %16
    6. Yukarıda sayılan cihazların dışında kalan ve radyo-televizyon yayını almaya yarayan her türlü cihazlar %16
    tutarında ücret tahsil ederler ve 5 inci maddeye göre Türkiye Radyo-Televizyon Kurumuna öderler.
    b) Ticari ithalat maksadı dışında yurt dışından getirilecek (a) bendinde belirtilen cihazlardan bir defaya mahsus olmak üzere alınacak ücretler her yıl Aralık ayında gelecek takvim yılından geçerli olmak üzere Bakanlar Kurulu tarafından maktu olarak tespit edilir.
    Tahsilat
    MADDE 5- a) ( 15.06.1987 tarihli ve 3383 Sayılı Kanunun 4 üncü maddesi ile aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.)
    Bu Kanunun 1 inci maddesinde belirtilen cihazları imal ve ithal edenler bir ay içinde sattıkları cihazlardan 4 üncü maddenin (a) bendine göre tahsil ettikleri ücretleri en geç müteakip üçüncü ayın onuna kadar Türkiye Radyo-Televizyon Kurumuna bir beyanname ile bildirerek ve aynı süre içerisinde ödemekle yükümlüdürler. Aksi takdirde her geçen gün için yürürlükteki en yüksek ticari kredi faizi oranı üzerinden tahakkuk ettirilecek faiz miktarı ile birlikte 6183 Sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usülü Hakkında Kanun ( gecikme cezası hariç) hükümlerince tahsil olunur.
    b) Gümrük idareleri bu Kanunun 4 üncü maddesinin (b) bendine göre yurda giren cihazlardan alınacak ücretlerin tahsilatını yaparak, aylık tahsilat toplamını en geç takip eden ayın onbeşinci gününe kadar Türkiye Radyo-Televizyon Kurumuna intikal ettirir.
    Ceza Hükmü
    MADDE 6- (08.02.2008 tarih ve 26781 Sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 5728 Sayılı Kanunun 439 uncu maddesi ile aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
    Bu Kanunun 1 inci maddesinde belirtilen cihazların bandrolsüz veya etiketsiz satışını yapan imalatçı veya veya ithalatçıya Kurum tarafından bandrolsüz veya etiketsiz satılan veya satışa arzedilen her cihaz için cihazın satış bedeli kadar idari para cezası verilir. Bu cihazları bandrolsüz veya etiketsiz satın alan, devralan veya kullananlara bandrolsüz veya etiketsiz her bir cihaz için cihazın rayiç değerinin yarısı kadar idari para cezası verilir.

    MADDE 10- Bu kanunun uygulanmasına ilişkin usul ve esaslar ile beyanname, bandrol ve etiketler ile ilgili diğer hususlar Türkiye Radyo-Televizyon Kurumu tarafından tespit edilir.
    (6.7.1999 tarihli ve 4397 Sayılı Kanunun 6 ncı maddesi ile aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
    Bu Kanunun uygulanması ile ilgili olarak, bandrole tabi cihazları satın alan, devralan, toptan veya perakende satışını yapan firmalar ile bu cihazları kullananların kontrol ve denetimleri Kurumun görevlendireceği denetim elemanlarınca yapılır ve tespit edilen bandrolsüz her bir cihaz için Kurumca bu kanunun 6 ncı maddesindeki hükümler uygulanır. İmalatçı, İthalatçı ve İhracatçıların Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş. ve Türkiye Elektrik Üretim-İletim A.Ş. ile bu kuruluşların dışında Kanunla elektrik üretimi ile iletimi tesisleri kurmaya veya işletmeye, dağıtım ve ticaretini yapmaya yetkili kılınan diğer Kurum, kuruluş ve işletmelerin denetimleri, Türkiye Radyo-Televizyon Kurumunun talebi üzerine 213 Sayılı Vergi Usül Kanunun 135 inci maddesinde belirtilen incelemeye yetkililer tarafından yapılır ve sonuçları Kuruma bildirilir.

    YASA KARŞISINDA SORUMLU DURUMA DÜŞMEK İSTEMİYORSANIZ

    - Kesinlikle bandrolsüz cihaz almayın, satmayın ve kullanmayın.
    - Satın almış olduğunuz cihazın bandrolünün olup olmadığını kontrol edin.
    - Almış olduğunuz cihazın bandrolü yoksa cihazı almış olduğunuz yerden bandrolünü mutlaka alın.
    - Satışa sunulan cihazların bandrolünü cihazların görünür bir yerine yapıştırın.
    - Cihazı almış olduğunuz imalatçı, ithalatçı ve perakende satışını yapan firmaların, cihazınızın bandrolünü vermemesi halinde Kurumumuza mutlaka bildirin.





    EK 1



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dmrcemrh -- 21 Nisan 2012; 14:22:17 >




  • alışveriş yapanlar artmıştır belki diyerek konuyu hortlatayım.

    http://www.bedavacim.com/?urun-336-LG-42LW4500-106-Ekran-Full-HD-3D-Led-Televizyon-7-Adet-3D-Gozluk.html

     Bedavacim.com'dan tv almak ? Nasıl sitedir alışveriş yapılırmı




  • YAW YANA YANA LG LW4500 ARIYORUM BURANIN FİYATLARI ACAİP UCUZ..AMA DELİ GİBİDE TIRSIYOM O KADAR PARA 1 AYLIK MAASIMDAN FAZLA.YAZIK GÜNAH BOSA GİDERSE..ALISVERİS YAPMISLARDAN LÜTFEN BİRAZ BİLGİ PAYLASIN ..BİE BU TRT OLAYINI YENİ FARKETTİM BUNLARIN..COK İYİ Bİ ANLAMMI GELİYOR TRT LOGOSU OLUNCA?
  • BENİ ACAİP TAHRİK EDİYOR BU SİTENİN FİYATLARI..ALISVERİS YAPAN YOKMU BU SİTEDEN BİŞEYLER PAYLASACAK?
  • Ben kapida odeme ile 5 tane televizyon aldim isyerime bu siteden. Hepside ertesi gun geldi, ucretinide kapida odedim. Ben sorun yasamadim ama tabi bu herzaman boylemidir bilmiyoum.
  • Açıkçası bende almak istiyorum ama tereddütlüyüm hem siteden hemde garanti durumundan...
  • pazartesi gece siparişi verdim..
    salı günü kargoladılar
    çarşamba elimde oldu...

    çok merak eden varsa.
    k.adı şifremide veririm görürler.. yada akşama screen leri paylaşırım burada..
    2 gün boyunca aradım kurulum vs. yardımcı oldular çokca..
    güvenilir bir site olduğu kanısına vardım..
    32lw4500 999 tl ye aldım..
  • http://www.akakce.com/forum/bedavacım.com,951.html

    yukarıdaki linkte alanların gerçek yorumları var. Açıkçası bende S2 almmayı düşünüyordum ama. Şu son yorum gönderen arkadaşın sonucunu beklemeye karar verdim. Bakalım bunların numarası da bu mu?
  • 15.05.2012 tarihinde almış olduğum tv için siyah renkler kızıl bulanık rahatsızlık vermeye başladı 2 yıl garantili satılıyor ya firmayı aradım, konuyu izah ettim tam bir şok televizyondan kaynaklanan birşey yoksa görüntü ayarları normal ayarlardan kaynaklanan sorun varsa servis 40 tl ücret alacak diye bilgi verildi şok oldum. Garantili diye televizyon alıyoruz başında daha 40 tl ödemeye hazır olun diye uyarılıyoruz. Servis sorun yok diye kanaat getirirse 40 tl ödeme.

    Zaten servis menüsü kapalı. "LED YEREL KARARTMA" ayarı "Local Dimming" kapalı buna mudahale edemiyorum servis özel kumandasıyla gelip bütün servis ayarlarını açacak kumandadan çözdüm diyecek her türlü 40 tl koparacak belli.




  • daha önce sitede 3D gözlük sony br250 piyasanın altında 99 tl idi. Ama stoklarında kalmamıştı, bende mail listesine kayıt olmuştum . Bugun mail geldi stoklarımıza girdi diye . Bende denemek için kargo dahil 99tl ye bir tane sipariş verdim.

    sıkıntı çıkmaz ise 2 tane daha sipariş verecem zaten kargo üçretsiz.
  • salı günü bir tane gözlük siparişi vermişdim , aynı gün kargolamışlar ürün dün geldi.
    Keske 2 tane alsaymışım o gün stok tükendi.
  • 15.08.2012 tarihinde verdiğim lg 47lm620s tv siparişimin (siparişno:4469) yanında askı aparatıda satın aldım.ürün bana geldiğinde askı aparatının olmadığını farkettim.aradım askı aparatının unutulduğu söylendi.isterseniz aparatın 20 tl iadesini, isterseniz gönderimini yapalım dediler.bende araya bayram gireceginden aparatı dısarıdan alıp 24.08.2012de paranın iadesini istedim.bugünden itibaren hergün aradım yolluyoruz dediler.hala yollamadılar

    ben 20 liranın acı olan bir insan degilim.hergün arıyorum.türlü yalanlar dinliyorum.müsteri temsilcileriniz suçluymuşum gibi konuşuyor.biz sizi arayacağız lafını10 defa duydum bir kere aramadılar.ticaret ahlağından yoksun bir firmadır.

    kısacası bu site ürünü satana kadar ilgilenir sonra yüzünüze bakmaz.paralel ithalat yapan ve ürünlere kendi garantilerini veren bu tür firmaların müşteri ilişkilerine önem vermesi gerekirken bu şirketin pişkinliği yüzüne vurmuş durumdadır.bu yüzden bedavacim.com ve esse group sitelerine sakın bulaşmayınız.uzak durunuz




  • valla yaklasık 5 ay once 42lw659s televizyonu bedavacim.com dan istanbul bilişimin yaklasık 500tl altı fiyata aldım. güvenemediğim icin bana da yakın olduğundan direk gidip yerlerinden teslim aldım. buna ragmen kargo ucreti aldılar bu cok sacma olmuştu. paralel ithalat ve tv arıza verirse nelerle karşılaşırım bilmiyorum. Allah televizyonuma zeval vermesin.
    yalnız şöyle bir durum var. Samsung marka klima aldım. Yaz bitti klimayı kullanamadım. Allah Ekmen servisi ve samsungu ıslah etsin. suan samsung telefon almayı düşünüyorum ve özellikle paralel ithalat bakıyorum.
    buyuk teknomarketler tr. dist. ürünleri satıyorlar. sanırım maddi anlamdaki doygunluk işlerini savsaklamalarına neden oluyor. koskoca istanbulda 3 tane mi ne servisi var. bunlarında 2 si ekmen servis. televizyonunuz bozulsa eminim kursa gidip tamir etmeyi öğrenip kendiniz yapsanız daha cabuk yaparsınız:).

    biraz ince eleyip sık dokumak lazım. paralel ithalat aklımızı ne kadar bulandırıyorsa tr dist.lerinin en az aynı seviyede bulandırması lazım.

    sadece ekmen servisten dolayı samsung marka ürünü tr garantili almam.
    Not: Servisin ismini de unutmuştum. samsung.com.tr falan ekmen servisin ismini kaldırmışlar. şikayetlerden olsa gerek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdar109 -- 2 Ekim 2012; 15:01:01 >




  • Bende baktım fiyatlar çok iyi bedavacim.com'da
  • vallahi ben de bu siteden bi samsung led tv almayi düsünüyorum ama paralel ithalat olduğu için biraz çekiniyorum. daha önce buradan alışveriş yapanlar var mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ydn06

    vallahi ben de bu siteden bi samsung led tv almayi düsünüyorum ama paralel ithalat olduğu için biraz çekiniyorum. daha önce buradan alışveriş yapanlar var mı?



    hocam ben lg lm860v aldım teşhir ürünü gönderdiler .

    Almadan önce arayıp sormuştum garanti vs durumunu.

    LG garantili demelerine rağmen spot ürün çıktı aradım değiştirmeleri için vs. bir sürü tantana . Bence bulaşma.
  • AgustaMangusta A kullanıcısına yanıt
    peki degistirdiler mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ydn06

    peki degistirdiler mi?

    hayır üstüne şikayet sitelerine durumu düzelttik yazdılar ayrıca nasıl olduğunu bilmediğim bir şekilde donanım haberde yaptığım yorumları sildiler. Tüketici haklarına verecektim daha fazla sinirimi bozmamak için gitmedim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AgustaMangusta -- 20 Ocak 2014; 22:36:33 >
  • http://www.sikayetvar.com/sikayet/detay/1824730/bedavacimcom-teshir-urunu/ypuyv


    şikayeti 30 Mayıs 2013 de yapmışım

    adamlar nasıl çözdülerse 10 Ocak 2014 de sorunumu çözmüşler. Benim haberim yok ama .
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.