Şimdi Ara

Bebeklerde Genetik Modifikasyon

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Britanya parlamentosu doğmamış bebeklerde hastalık ve tehlikeli mutasyonları engellemek için genetik modifkasyon gerektiren tıbbi uygulamaların yasallaştırılmasını tartışıyormuş bu aralar.

    Çok uzun zamandan beri bilim kurgulara konu olan bu tarz uygulamanın yasallaşatırılma aşamasında olması benim ilgimi çekti. Tabii bunun etik olup olmadığı da beraberinde tartışılıyor. Forumun fikirlerini öğrenmek istedim.

    kaynak:http://geekstra.com/teknoloji/genetik-bebekler/



  • amaç hastalık ve tehlikeli mutasyonları engellemenin yanında daha Zeki bir ırk oluşturmaya çalışmak da olabilir mi acaba.

    hatta başka ülkelerde özellikle gelişmekte olan ülkelerde aynı uygulama daha az zeki bir ırk oluşturmayı amaç edinebilir mi. biraz ütopik oldu ama neden olmasın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • porsche911gt2 kullanıcısına yanıt
    evet zaten is orada karisiyor daha zeki daha fiziksel olarak guclu daha `ustun` bir irk yaratmak... biz tanrimiyiz bizde bu hak var mi yok mu vs...

    ama su da var dogal bir evrim sureci simdiye kadar cogunlukla cevreye uyumluluk uzerinden saglandi diye kabul edersek simdi cevreyi degistirmek manipule etmek insanlik icin daha kolay. yani suanda yasadigimiz sartlarin korunmasi veya yapay olarak muhafaza edilmesi mumkun ise ve evrimin bir veya bir kac bireyin gecirdigi bir mutasyonla saglanamadigi, mutasyonun bir toplumu domine etmesiyle saglandigini da kabul edersek, mutasyon gecirmemis cogunlugun azinligi bastirmasi (hele hele degisimi bu kadar kolay kolay kontrol edebilecegimiz bir donemde) cok mumkun.

    yani cok hizli ve simultane bir degisim olmadigi surece insanlik suan ki konumun otesinde bir dogal evrim gecirecek mi? kopeklerde yaptigimiz gibi bir selektif evrim donemine girdi mi insanlik? ve bu selektif evirm bilincli bir gen modifikasyonu ile mi gelecek?

    sorular sorular sorular




  • Doganin dongusu mukemmel.Kurcaladikca bozduk.kas yapacagiz diye goz cikardik.Ustun irki birak zengin irkla bas edemiyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üstün ırk yapabilirsiniz ama bu bence etik degildir , daha güçlu daha zeki insan yaparsınız ama bunu yapmakla bitmiyo vücüt buna nası tepki vericegi biliniyor mu yada hep olumlumu sonuç alınacak?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.