Şimdi Ara

BDO Takas Rehberi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Black Desert Online oyununda takas sistemi, ticaretin deniz yoluyla gerçekleştirildiği bir platform olarak düşünülebilir. Bu sistemde amaç, bir ürünü bir yerden alıp, daha değerli başka bir ürünle değişimini sağlamaktır. Takas Rehberi adlı bu yazıda tüm detaylara yer vermeye çalıştım.

    Genellikle ham madde ile başlayan takas evrilerek okyanus parası veya beş milyon, on milyon gümüş gibi değerlere sahip eşyalara dönüştürülebilir.

    [size=5]Takas Sistemine Giriş
    Amacın ürün pazarlamak olduğu bu sistemde kaybetmek diye bir şey yoktur. Fakat takasın gerçekleştirileceği ürünlerin ağırlığı çok fazla olduğundan, en azından Epheria Yelkenlisi ile başlanması tavsiye edilir. (5000 litrelik ağırlık kapasitesi sebebiyle.) İlerleyen dönemde Epheria Ticaret Gemisi yükseltmesi yapılarak ağırlık kapasitesi 10000 litreye kadar çıkarılmaktadır. Böylelikle takas çok daha rahat gerçekleştirilebilir.

    Not: Gemiye kapasitesinin üstünde eşya yüklemek mümkündür, fakat gemi hızını çok büyük oranda düşürmektedir.

    [size=4]Takas Menüsü Hakkında Bilgi
    BDO Takas Rehberi

    Takas Menüsünü açtığınızda yukarıdaki gibi bir pencere açılacaktır. Buradaki numaralandırmalar alt başlıklarda kullanılmıştır.

    1.Takaslanacak Eşya
    Takas temel olarak her hangi bir ürünle başlar ve karşılığında +1 eşya elde edilir. (Başlangıç ürünleri; bira, ızgara kuş eti gibi yiyecek olmasının yanı sıra, yarık tozu, kömür gibi madenler de olabilmektedir.) Takas karşılığında elde edilen bu +1 eşya, başka bir takas sorumlusuna götürülerek karşılığında +2 eşya edilir. Döngü bu şekilde +5 eşyaya kadar devam eder. +5 eşya elde edildikten sonra satılabilir veya gerçekleştirilecek bir takasla daha okyanus parasına çevrilebilir. Menüde görülen takasta istenen +1 Bilinmeyen Kadim Fresk. Bunun karşılığında verilecek olan ise +2 Deniz Kestanesi Dikenidir. Resimdeki ikonlara dikkatli bakıldığında +1 Bilinmeyen Kadim Fresk resminin sağ alt köşesinde 1, +2 Deniz Kestanesi Dikeni sağ alt köşesinde 2 yazdığı görülmektedir. Bu şu demektir; 1 tane +1 Bilinmeyen Kadim Fresk ver, 2 tane +2 Deniz Kestanesi Dikeni al.

    Müzakere gücü 3. alt başlıkta belirtilecektir. Gerçekleşen her takas ile müzakere gücü azalır. 0 olduğunda takas yapılamaz.

    2.Takasın Gerçekleşeceği Yer ve Sayısı
    Tashu Adası’nda yapılacak takasın 2 defa yapılabileceğini belirtmektedir. Tashu Adası yanındaki üçgen şekil ile rota oluşturulabilir. Böylelikle adanın nerede olduğuna haritadan bakmaya gerek kalmaz. 1 adet +1 Bilinmeyen Kadim Fresk verilip alınan 2 tane +2 Deniz Kestanesi Dikeni 1 takastır. 2 takasın gerçekleştirilmesiyle 2 tane +1 üründen 4 tane +2 ürün elde edilmiş olur.

    3. Kalan Müzakere Gücü
    Varsayılan değeri 1000,000 olan bu sayı, gerçekleşen her başarılı takas sonucu azalır. Kalan Müzakere Gücü 0’a düştüğünde takas yapılamaz. Takas becerisi arttıkça takas için istenen müzakere gücü azalmaktadır. Yani, resimde istenen takasta 11,911 müzakere gücü istenmekte. Takas becerisi Acemi 10 yerine Becerikli 2 olsaydı 9,011 istenecekti gibi…

    Not: Kalan Müzakere Gücü her gün sabah saat 06:00’da veya Takas yenileme yapıldığında 1000,000 varsayılan değerine döner.

    [size=4]Takas Yenileme
    BDO Takas Rehberi

    Takas yenileme değerli paketi olmayan oyuncular için 4 saatte 1 kere olmak şartıyla 3 kere mümkündür. Değerli paketi olan oyuncularda takas yenileme sayısı 4’tür.

    4. Ani Takas
    Biriken Takas Sayısı arttıkça beliren bu takas ile, ihtiyacınız olabilecek bir eşya ile takaslanacak ekstra bir takas belirebilir. İptal edilmediği sürece ilgili noktada yer alacaktır. Değerli paket ile takas noktasına gitmeden takaslanacak ürünler görülebilir ve ani takas iptal edilebilir.

    [size=4]Takas Seçeneğinin Artması
    Bu tamamen biriken takas sayım ile mümkündür. Ticaret yolunun artması için gerçekleştirilen başarılı takas sayısının da artması gerekir.

    0-20 arasında çeşitlilik 1 tanedir.
    20-40 arasında çeşitlilik 2 tanedir.
    40-80 arasında 3 tane.
    80-160 arasında 4 tane.
    160-320 arasında 5 tane.
    320-640 arasında 6 tane.
    640-1280 arasında 7 tane.
    1280-2560 arasında 8 tane.
    2560-5120 arasında 9 tane.
    5120-10240 arasında 10 tane.
    10240-20480 arasında 11 tane.
    20480 ve sonrasında 12 tane.
    Her bir +5 ticaret çeşitliliğinde 4 tane +5 eşya elde edilir. Takas okyanustaki takas noktaları ile yapılmayacaksa +5 eşyanın değeri 5 milyon gümüştür. 4 tane +5 eşyanın değeri 20 milyon gümüştür. Takas sayısı 0-20 arasında olan bir oyuncu tamamladığı bir takas döngüsüyle 20 milyon gümüş elde eder. Bu sayı 20-40 arasında takas yapan oyuncu için 40 milyon gümüşe çıkar.

    [size=4]Takastaki Eşyanın Satılarak Gümüşe Çevrilmesi
    BDO Takas Rehberi

    BDO Takas Rehberi


    Elde edilen +5 ürünlerin satılması için iskele sorumlusuna gelerek gemi üzerindeki ürünün, envantere çekilmesi(kargo yükleme ile), ardından da aynı iskele sorumlusundaki dükkan bölümünde satılması gereklidir. Maalesef +5 ürünler üst üste birikmemektedir ve bir tanesinin ağırlığı 1000 litredir. Bu yüzden her seferinde bu adımın tekrarlanması gerekir.

    [size=4]Takas Rehberi: Araştır ile Takas Destek Kutusu Şansı

    Takas noktalarında demir attıktan sonra gelen araştır ile oldukça nadir olarak takas destek kutusu elde edebilirsiniz. Elde edilen bu kutuların içeriğinde, takas için gerekli ürünler, gemi geliştirme malzemeleri yer almaktadır. Bu noktalarda araştır yapabilmek için gemide denizci yer almalıdır. Denizci hakkında bilgi için BDO Denizci Rehberi linkine tıklayabilirsiniz.
    BDO Takas Rehberi


    Takas Destek Kutusu geldiği takdirde açılarak 4 farklı destek kutusundan biri elde edilir. Bu destek kutularının içerikleri aşağıdaki resimde gösterilmektedir.

    BDO Takas Rehberi


    Not: Araştır 20 dakikada bir kere yapılmaktadır.

    Kaynak: Black Desert Online Takas Rehberi







  • Çok teşekkürler böyle bir konu açıp bazı şeyleri bilmeyen arkadaşlara ışık olduğunuz için ^^
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.