Şimdi Ara

BB Bold 9900

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
819
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar Bb 9900 kullanıyorum yaklaşık 4 aydır telefonu 2 kere servise yolladım sarj süresi cok yetersiz geldi bana , aksam 12 de teli sarjdan cıkarıyorum full sarjlı sabah kalktığımda bakıyorum sarj dibe inmiş , bu normalmidir yoksa bir sorunmu var ? ekran parlaklığı wifi vb gereksiz uygulamalar geceleri kapalı oluyor tabiki . . gün icersinde ise 6-7 saat gidiyor sarj fakat o zaman bile faal olarak kullanmıyorum . .



  • Blackberryde genelde piller bir süre sonra bitiyor garip bir şekilde.
    Bende 9700 de bu sorunu yaşıyorum o yüzden 2 tane pil taşıyorum.
    Bu işin en kesin çözümü şarj dolu gösterse bile çıkarmayın akşam yatarken koyun uyanana kadar şarjda kalsın.
    Ekstra pilde alabilirsiniz.
  • servisten yeni geldi batarya değişimi yapıldı telefonun fakat dün aksam 2 de sarjdan cıkardım dolmuştu sarjı sabah 11 de kalktıgımda sarj yine kırmızıdaydı
    9 da okula gidiyorum 5 te dersim bitiyor ve gercekten telefonu faal olarak kullanmıyorum arasıra mesaj arasıra internet whatsap falan 3 te sarj %10 a düsüyor
  • Merhaba,bu konuda ben de bir çok sürümü test ettim şu an son sürüm olan 7.1.0.1098 sürümünü 2G modunda kullanıyorum,3G ile yarı yarıya fark ediyor,bulunduğunuz yerlerde sinyal sorunu yaşamıyorsanız 2G de kullanmak en mantıklısı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Turkertan

    Merhaba,bu konuda ben de bir çok sürümü test ettim şu an son sürüm olan 7.1.0.1098 sürümünü 2G modunda kullanıyorum,3G ile yarı yarıya fark ediyor,bulunduğunuz yerlerde sinyal sorunu yaşamıyorsanız 2G de kullanmak en mantıklısı

    peki 2g kullandığımızda nete girme şansımız devam ediyor fakat daha yavaşmı giricez bunun haricinde bir farklılık varmı ?
  • şuan benim sürümüm 7.1 paket 2807 v7.1.0.1033 ve platform 5.1.0.692 diyor
  • Ayni sekilde nazar degmesin ben biraktigimda ornek veriyorum aksam %90 ise %85 kaliyor en fazla %5 gidiyor oda sebeke wifi acik diye bence bu durum kesinlikle normal degil hocam cihazi wipe edin pilinizin bozulmasina imkan yok cunku cihaziniz daha 4 aylikmis.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cihazimi ilk garantiye yolladıktan sonra kendi başıma wipe ettim daha sonra düzelmedi tekrar garantiye yolladım tekrar aynı sorun devam ediyor telefonumu aldıgım ilk zamanlarda ilk 1 ay diyebilirim telefon 2 gün dayanıyordu ve sürekli mesaj whatsap vb. suan en fazla 10 saat dayanıyor telefonu kullanmasam bile 10 saat dayanıyor kullanınca 5 saatte bitiyor :D
  • bide arkadaşlar veri servisleri ve dolaşımdayken seçenekleri var bunlar bende 2 side acık kimileri kapalı yapın diyor bu konuda bir fikriniz varmı ??
  • quote:

    Orijinalden alıntı: android137

    Ayni sekilde nazar degmesin ben biraktigimda ornek veriyorum aksam %90 ise %85 kaliyor en fazla %5 gidiyor oda sebeke wifi acik diye bence bu durum kesinlikle normal degil hocam cihazi wipe edin pilinizin bozulmasina imkan yok cunku cihaziniz daha 4 aylikmis.

    sizdede 9900 mı var aktif kullandıgınızda veya kullanmadıgınızda sarj ne kadar gidiyor ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cimperan

    quote:

    Orijinalden alıntı: android137

    Ayni sekilde nazar degmesin ben biraktigimda ornek veriyorum aksam %90 ise %85 kaliyor en fazla %5 gidiyor oda sebeke wifi acik diye bence bu durum kesinlikle normal degil hocam cihazi wipe edin pilinizin bozulmasina imkan yok cunku cihaziniz daha 4 aylikmis.

    sizdede 9900 mı var aktif kullandıgınızda veya kullanmadıgınızda sarj ne kadar gidiyor ?

    Evet 1 yildir kullaniyorum. Eger 3gyi kapatirsam gunde 2-3 saat mesajlasma 1 saat internet 1 saat muzik 1 saat konusma ile 1-1.5 gun gidiyor ama 3gyi acarsam 1 gunu zar zor goruyor bu kullanimla.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben 9 da sarjdan alıyorum telefonu cok az kullanıyorum telefonu kullancak vaktim olmuyor cünkü 3 te sarj %20 ye düsüyor :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cimperan

    ben 9 da sarjdan alıyorum telefonu cok az kullanıyorum telefonu kullancak vaktim olmuyor cünkü 3 te sarj %20 ye düsüyor :D

    Normal bir pil durumu degil bu hocam wipe edin cihazinizi duzelmezse yeni pil almanizi tavsiye ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • telefonumu wipe ettim servise gönderdim pil değişimi yapıldı telefon elime geldi yine aynı .D
  • Ekran parlaklığım full, gün için de 5-10 sms alır cevaplarım, 30-40 kadar mail alırım, gün içine yayarsak ortalama bir saat kadar telefon görüşmesi, twitter açık, whatsapp da 2 ayrı gruptan gelen mesajlara bakar ve sürekli bir şeyler yazarım (en yoğun kullanımım whatsapp sanırım ve her platform da şarj düşmanı bir uygulama zaten), bbm de eh işte bir kaç arkadaşla kısa yazışmalar ara sıra.. Sürekli 2g de telefon, hız gerektiren bir durum yoksa 3g ye çekmiyorum...NFC, bluetooth ve wi-fi işim olmadıkça kapalı ayrıca viber, line vb. uygulamaları açık bırakmıyorum, çıkış yapıyorum kullanmadığım zamanlar da.

    Bu koşullar da sabah 9 dan gece 23 e kadar rahat götürüyor. 23 de ise hala %30 civarın da şarjım oluyor ama ve lakin ben şarj'a bırakıyorum ertesi gün için.

    Sizin ki gibi bir durumla karşılaşmıştım ilk aldığım zamanlar da. Dikkat edilecek hususlar var;

    Mesela Blackberry telefonlar da restart atarsanız cihaza, yeniden başlarken uzunca bir güvenlik ve dosya taraması yapıyor malumunuz. O işlem sırasın da ciddi oranda batarya gücü çekiyor ama bunun telefonun şarj yüzdesine yansıtmıyor. Yani siz telefonu restartlıyosunuz, cihaz açılınca hala örnk* %70 şarjım var sanıyosunuz ama yarım saat sonra çektiği enerji yüzdeye yansımaya başlıyor, şarj hızla düşüyor. Restart işlemlerini şarj'a bağlı iken yapın.

    Diğer bir hususta viber(özellikle bu), line, live profil gibi uygulamalar açıkken batarya'yı sömürmesi. Bu uygulamarı arka plan da çalışır bırakırsanız cidden emiyorlar enerjiyi. Zaten BİS kullanıyorsanız bu uygulamalardan çıkış yapsanız dahi birisi size ileti yolladığın da push olarak ekrana düşecektir.Bu yüzden bunların arka plan da çalışmasına izin vermenin hiç bir manası yok.

    Otomatik ekran parlaklığı da şarj yiyen bir diğer unsur. Bırakın direkt parlaklıkta çalışsın... Tüm bunlara rağmen aynı sorunu yaşıyorsanız geçmiş olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xheatus -- 20 Kasım 2013; 3:27:21 >




  • günde en fazla 30 mesaj 30 whatsap mesajı yarım saat internet oda güne yayarak konuşma diyebilirim güm tarassaruf modunu actım ekranı en düşük seviyeye getirdim olmuyor arkada acık hicbir uygulama yok , sadece 3g olarak calısıyor telefon , ama onuda 2g ye alıcam öyle deniyecem birde . benim telefonum ilk aldıgım zamanlar sarjı 2 gün gidiyordu ve bunların hic birisini yapmıyordum
  • ben de 9900 kullanıyorum. 2 hafta olucak nerdeyse ve ilk zamanlar 3g açık diye şarj sorunu yaşıyordum. bir de arka planda açık uygulama bırakmayın. açıksa wifi'yi kapatın ve 2g'ye alın, çok fark ediyor. normalde her gün doldurmanız gerekirken 2gdeyken 2 gün felan gidiyor ortalama. whatsapp, mesajlaşıyorum ve 2-3 günde şarj ediyorum. cumartesi şarj etmiştim geçen, bugün daha yeni şarj'a taktım telefonu. sizin telefonunuzda bir sıkıntı olabilir. çok yoğun kullandığımda en fazla 1,3 gün gidiyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.