Şimdi Ara

bazı sitelere girememe problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
596
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar yardıma ihtiyacım var.

    evimde 3 adet bilgisayarım 2 adet adsl modemim var. bir bilgisayarımda ubuntu ve xubuntu yüklü, diğerlerinde windows 7 home premium ve windows 7 home basic..

    türk telekomun da çözemediği şöyle aptal bir sorunum var :

    wordpress.com , tr.wordpress.com , eurobasket2011.com , gog.com , gibi sitelere ve daha nicelerine bağlanamama sorunu yaşıyorum. enn belli başlı siteleri örnek verdim ancak 10 adet yeni site açarsam 1'inde böyle bir sorunla karşılaşıyorum.

    örneğin oyun alışverişi yaptığım gog.com isimli sitenin anasayfasının yarısı açılıyor v öylece donup kalıyor. hiçbir işlem yapamıyorum. wordpress.com 40 yılda bir 1 kereliğine açılıyor. giriş yapmaya çalıştığımda veya başka bir sayfaya geçiş yapmaya çalıştığımda bir daha bağlanamıyorum. diğe sitelere ise hiç giriş yapamıyorum.

    dns ayarlarım otomatik olarak ayarlı. ancak birçok dns numarasıyla da deneme yaptım yine çözüm bulamadım.

    denediğim çözümlere gelince : dns ayarlarımı değiştirdim olmadı, farklı işletim sistemlerini denedim olmadı, farklı modemlerle denedim olmadı, bilgisayarımda hiçbir zaman virüs olmaz ve iki windowslu bilgisayarımda da farklı virüs programları kullanıyorum. ancak yine de ikisine format attım. virüs programları aktifken ve pasifken girmeyi denedim olmadı. firefox chrome denedim olmadı. splitterda sorun vardır diye ana hattı modeme bağladım olmadı. wireless ve kablolu olarak bağlanmayı denedim olmadı. ve bunun gibi onlarca çözüm yolu denedim olmadı.

    laptopumu alıp komşuma ve arkadaşıma gittim onlardan bu sitelere rahatlıkla bağlanabiliyorum. turkcell 3g hizmetiyle rahatlıkla bağlanabiliyorum bu sitelere.

    tek çözüm : anonymouse.org sitesinden ip gizleyerek bu sitelere giriş yapabiliyorum. ancak normal yollarla giremiyorum. türk telekom yetkililerine bu kadar detaylı olarak sorunumu açıkladığım halde yapacak birşeyleri olmadığını ve bağlantımın sorunsuz olduğunu söylüyorlar. onlar da yardım etmiyorlar.

    sorunumun ne olduğunu ve neden kaynaklandığını bulmaya ihtiyacım var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi valarean -- 7 Eylül 2011; 15:27:09 >







  • firewall ayarlarına bak (Dos).
  • yazmayı unutmuşum.. orada da bir problem yok. firewall açık ve kapalı olarak ve çeşitli ayar kombinasyonlarıyla denedim. olmadı...
  • ip'ne bak proxy altında olma mevzuları. bir virgül ne kadar önemli..

    http://www.anonymitychecker.com/
    http://www.ip-numaram.com/proxy-sorgulama.html


    bir de dns'ler bazen sorun oluyor.
    bazen de siteler sorun oluyor, saldırı geliyor olabülü..




  • bu sitelere ve bu sitelerin ip adreslerine tracert, ping, pathping testleri yap bakalım nereye kadar ulaşabiliyosun aynı sorun benim bir arkadaşımda da mevcut ama çözemedik, hedef web sayfasının bulundugu sunucuya kadar gidiyor ama erişemiyoruz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.