Şimdi Ara

bazı kanallarda sınyal yok (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
1
Favori
169.836
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Aynı sorun bendede var diğer tv de her kanal gösteriyor sorun yasadigim tv de birkaç kanalda sinyal yok sanırım gözlü uydu ile alakalı frekans ayarlarinida yaptim birsey degismedi uyducuda guncelletmeyi dusunuyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HD kanalların bir kısmı ve TRT 4K cam gibi, bazı günler trt1 hd show hd atv hd vb sinyal yok diyor. Merkezi sistem var.

    Kabloyu filan yeniledim sorun devam ediyor. Sinir edici bir durum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cagdascac -- 17 Şubat 2017; 21:57:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selam elimde üc tane uydu alicisivar iki sin aldigi yayinları ücüncü uydu alıcısı almıyor ama diger yayınları alıyor.bende baglantıda sorun vardır diye direk LNB den bagladim yine aynı ikisi alıyor o yine almıyor.

    Sebeni ne ola bilir tuner arizali olanilirmi lütfen yardim edin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayni sorun bende de var bazi kanallar var bazisi sinyal yok diyor yeni uydu aldim kablo ne denediysem olmadi napcaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SLM bende bir tane uydu alicisi var calisiyor ama bazi düsük sinyalli yayinlari almiyor diger iki tane resiver var onlar yayini aliyor diger uydu alicisindan lnb aut ta takinca bu uydu alicisida o frekanslardan sinyal aliyor Loop tan gelen kablo ile sinyal var direk baglayinca sinyal yok sorun nedir. kolay gelsin .Not: loop taktigim uydu alicisi elektirige dahil bagli deyil am sinyal geliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Problem besleme mi yoksa tuner denmi kaynaklaniyor tamiri mümkün mü

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sony kamera kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler!!!
    1-2 Saatttir aramadığım denemediğim frekans kalmadı fabrika ayarları mı dersin kabloyu söküp yeni kablo denemeyi mi dersin bazı kanallarda sinyal yok hatası alıyorduk sağolasın sayende sorunu çözdük birisi balkondan uyduya bişey atmış sanırım LNB yi hafif oynatınca sorun çözüldü saatlerce uğraştık ama 2 saniyede çözülmesi de ilginç oldu yeni uydu alıcı almaktan kurtardın bizi teşekkür etmek için yorum yazmak istedim :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sony kamera

    quote:

    Orijinalden alıntı: verag

    buda basarısız :( malesef lnb problemı catıda oldugundan bınada yuksek oldugundan uzun suredır yawas yawas donmus olabılır :D

    bazı kanallar var ise çanak ayarın iyi gibi bu durumda lnb ayarın bozuk.internetten veya türksat tanıtım kanalından güncel frekansları girdiğin halde sinyal yok diyorsa lnb yi iyi ayarlamanız gerekiyor yayınlar türksat3A ya geçeli lnb ayarı daha da hassas oldu.çanağı ziyaret etmeniz zorunlu oldu size

      bazı tv yayınları var bazıları yok ise olası sebebleri
    • çanak ayarın iyi değil(bu zayıf bir ihtimal)
    • lnb ayarın iyi değil (mm lnb yi çevir sağa sola)
    • yayınların frekansı güncel olmayabilir
    • polarizasyon h veya d biri yanmış olabilir(bazı yayınlar h bazıları da v yayın yaparlar)
    • anten kablon eski ise (sinyal seviyesini düşürür)
    • anten kablon gerektiğinden çok uzun ise(sinyal seviyesini düşürür)
    • anten kablonda ek var ise (ekleri kontrol et)
      anten kablon eski ise değiştirmeni tavsiye ederim
    Teşekkürler!!!
    1-2 Saatttir aramadığım denemediğim frekans kalmadı fabrika ayarları mı dersin kabloyu söküp yeni kablo denemeyi mi dersin bazı kanallarda sinyal yok hatası alıyorduk sağolasın sayende sorunu çözdük birisi balkondan uyduya bişey atmış sanırım LNB yi hafif oynatınca sorun çözüldü saatlerce uğraştık ama 2 saniyede çözülmesi de ilginç oldu yeni uydu alıcı almaktan kurtardın bizi teşekkür etmek için yorum yazmak istedim :)




  • Televizyon V kanalları gösteriyor H kanallarda sinyal sıfır napacağız sorun ne olabilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • karizmamb kullanıcısına yanıt
    https://www.youtube.com/watch?v=YKLjMINBTac&feature=youtu.be

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Selamlar benim sorunum uydu anteni kalite %90 çıkıyor ama sinyal yok diyor ne yapmam lazım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cosmos1970 C kullanıcısına yanıt

    bu konu ömür boyu güncel kalacak bence Türkiye' de..

  • hort :)

    Aynı dertten muzdaribim...

  • Merhaba, Türksat ta bazı kanallar bu Trt ,Atv, Kanal d, Star veya Show hatta Fox tv olabilir , göstermiyorsa izlenecek adımlar:




    1.      Apartmanda genel olarak aynı problem varsa, merkezi sistem ve lnb ayarları doğru yapıldaysa ve F Konnektörler doğru takıldıysa ilk olarak yapılması gereken çanak anten ayarını yapmak. Ayarı yaparken çanak anten aşağı yukarı, sağa sola veya LNB ileri geri hatta sağa sola oynatılmalıdır. Bu işlemler ağır ağır(yavaş yavaş) hassas bir şekilde sabırla yapılmalıdır. Bu işlemleri yaparken göstermeyen kanalların TP lerinden sinyal kalitesi % 85 ve üzeri olana kadar titizlikle çalışılmalıdır.

    2.      Apartmanda genel olarak aynı problem varsa, birinci adımdaki uygulamadan sonuç alamadıysanız, ya lnb su almıştır ya da lnb den santrale kadar su gelmiştir ve santraldeki 4 girişten VH VL HH HV biri ve birkaçı su alarak santral cihazının arızalanmasına sebebiyet vermiştir.

    3.      F Konnektörlerin doğru bağlanıp bağlanmadığı yukarıdaki işlemleri yaparken önem arz etmektedir. (Youtube tan F Konnektör nasıl takılır videoları izleyip doğru şekilde bağlantı yapmak önemlidir.)

    4.      Kablolarda kopukluk olabilir. (içindeki tellerde)

    5.      Birincide anlattığım Türksatın bazı kanalları göstermediğinde yapılması gereken çanak ayarları meselesi diğer uyduları ayarlarken de geçerlidir. Göstermeyen kanallar için hassaslık ayarı (ince ayarı) yapmak gerekir. Bu yüzden göstermeyen kanalların TP leri seçilerek sanki o yörüngedeki uyduyu sıfırdan ayarlıyormuş gibi hassaslık ayarını yapınız.




    Daire olarak diğer daireler yayınları izlerken siz izleyemiyorsanız,




    1.      Odalardaki bağlantılar paralel bağlantı olabilir, yani salonda iki uydu anten girişi varsa bağlantılar paraleldir örnek olarak. Buna benzer şekilde iki oda birbirine paralel olabilir. Örneğin salonla oturma odası santralden tek çıkışla yayını almaktadır.

    2.      Santral çıkışından dairenize gelen uydu kablosu daha henüz santralin orda dağıtıcıyla ikiye bölünmüş olabilir. Yani tek çıkış dairenizdeki herhangi bir odaya kadar gelmesi gerekirken komşunuzun dairesine giden hatla ortak birleştirilmiş olabilir.

    3.      Santralden dairenize kadar gelen kablonun santraldeki çıkışı yanmış olabilir ya da arıza meydana gelmiş olabilir. Bu yüzden ( Biriniz santralin başında beklerken biriniz de uydu cihazını açınca haberleşirseniz santraldeki çıkışların birinde ışık yandı mı diye önce odanıza kadar giden çıkışı tespit etmiş olursunuz ardından burada takılı F Konnektörü başka bir çıkışa bağlayıp yayınların gelmesi için deneyebilirsiniz ) TV nin bütünleşik uydu alıcısını kullanıyorsanız TV nizi açtığınızda santraldeki ışık yanacak buraya kadar tamam fakat F Konnektörü sök tak işlemi için TVnizin kapalı olmasına dikkat edin ( cihaz yanmasın)

    4.      F Konnektör doğru bağlanmamış olabilir. Gözden geçirilmesi gerekebilir.

    5.      Hiç yayın gelmiyor veya bazı kanallar varsa TV nizin bütünleşik uydu alıcı özelliğini kullanıyorsanız ayarları kurcalamakta yarar vardır. Siz anlamıyorsanız bir tanıdığınızdan yardım alın. Bütün ayarları yaptınız yine de sorun yaşıyorsanız TV nizi fabrika ayarlarına döndürerek tekrar deneyin.

    6.      TV nizin bütünleşik uydu alıcısını kullanıyorsanız cihaz arızalanmış olabilir.

    7.      Odanıza kadar gelen kabloda kopukluk olabilir.

    8.      Uydu anten prizi doğru bağlanmamış olabilir.  





  • Taner Aydınyoutube
    F konnektör bağlamada önemli olan püf noktalarını videoda göstermeye çalıştım. Özellikle kablo kalitesinin önemini vurguladım. Vidalı tip konnektörlerin risklerinden ve en çok beğendiğim mükemmel bir f konnektör olan cabelcon markasını tanıtıp montajının nasıl yapılacağını gösterdim. Umarım faydalı bulur ve videoyu beğenirsiniz. Kaliteli bir f konnektör satınalmak isterseniz hepsiburada üzerinden alabilirsiniz. Satınalma linki: https://app.hb.biz/UCTgKWkSx5WU Bu konudaki diğer videolarımın linkleri de aşağıdadır. https://youtu.be/j2pFjT504MA Ayrıcalıklardan yararlanmak için bu kanala katılın: https://www.youtube.com/channel/UCRMqMsYlPQg2ufpyNDMk5uw/join
    https://www.youtube.com/watch?v=83iqqn68Ww4&feature=youtu.be
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.