Şimdi Ara

Baymak Elegant plus 12.000 btu ısıtma modu enerji tüketimi incelemesi(3 derece karlı havada) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
63
Cevap
2
Favori
13.681
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ByÇINAR kullanıcısına yanıt
    elektriğin kw yı son zamlardan sonra 0.71 kuruş olmuş.Siz hesap edin benim denemeleri yaptığım zaman 0.44 kuruştu.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • meeb kullanıcısına yanıt
    Yakmayan aletler üretilse aylık vergi alır devletller, yine yaktırırlar

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kayıboyu11 kullanıcısına yanıt
    hiç almasınlar demiyoruz hocam vergi alınacak ki hizmet sunulsun devlet varolsun .Ama enflasyon u %8 gösterip maaşlara zam yapmamak apayrı bir mevzu...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • meeb kullanıcısına yanıt
    Enflasyonu hiç açmayalım hocam bence %150

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kayıboyu11 kullanıcısına yanıt
    markets fiyatları ve faturalar gösteriyor zaten hocam.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • meeb kullanıcısına yanıt
    Bende bu yaz aldım demirdöküm a5 12000 lik.Yalnız ben soğumadan çok ısınmak için kullanacağım..
    Bu senede havalar iyi gidiyor.tam çalışmaya başlamadım hala..150 lira normal zamanda geliyordu elektrik..350 400 klima ile gelirse iyi diyorum ben.kömürle aylık daha önce 400 450 ye geliyordu..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ByÇINAR kullanıcısına yanıt
    valla ağlanacak halimize gülüyoruz işte hocam.Ben doğalgazla ısınıyorum salonda petekler küçük büyüttüm şimdi.Kışında yetmiyor klima ile takviye ediyordum gelen son elektrik zamlarından sonra yazdan yaza ancak açarım.Asgari ücretle çalışıyorum öyle 300 400 ler bana hiç normal değil yani.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • meeb kullanıcısına yanıt
    Doğrudur hocam..
    Bende kömürün aylık masrafını ve beklediğim elektrik tutarını yazdım..Kömüre oranla avantajlı olacağını düşünüyorum.bakalım görücez..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ByÇINAR kullanıcısına yanıt
    bugün eşimle bir mağazada kuzine soba gördük eskiden babannemde vardı ruhu rahat uyusun yaptığı yemeklerin lezzetini unutamam.Biz de teknoloji ile dijitalleştik gibi birşey kombiydi klimaydı derken rahatlığına epey kavuştuk ama işin maddi yükü , cebimizden çıkan para vs. aslında epey zora düştük.Yine de kolaylık kolaylıktır eskiden soba temizle , kömür at kaçırdın mı yeniden yak odun al kömür taşı

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba klima almayı düşünüyorum sanırım internette en çok olumlu yorum ve kullanan kişi sayısı falan fazla olduğu için baymakta karar kıldım. Baymakta da iki model var sanırım hangisini tercih etmeliyim fiyat olarak aynılar hangisi daha iyi acaba kullanım bakımından yazın soğutmayı daha çok kullanırım evde Petek var merkezi sistem olduğu için sıcaklığı hallederim daha çok yazın lazım.. bir de faturaya çok yansıtmaması lazım ilk defa kullanacağım. Son olarak evi yeni aldım altyapı kurulu borular falan yerlerinde takılı sadece klima ve motoru lazım takılı olan borulara 9 veya 12 lik takabilirmiyim yoksa boruları değişiyor mu ? Anlayan birileri yardımcı olursa memnun kalırım ...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • django44 D kullanıcısına yanıt
    Hocam klima forumu var..googleye yazarsanız göreceksiniz..bizlerde burada kullanıcalarız fazla bilgi alamazsınız sanırım..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ByÇINAR kullanıcısına yanıt
    Mrb Klima almadan önce En az yakan klima almanı tavsiye ederim. Konu ile ilgili bilgi almak istersen En az yakan klima başlıklı yazıyı okuyabilirsin En az yakan klima Daha sonra kafanızda alacağınız klima ile ilgili somut bir fikir oluşacaktır. Ama size tavsiyem klimaların şahı Mitsubishi almanız aradaki fiyat farkı 1000 Tl Ayrıca 1/4 3/8 Tesisatı ile sizin ana tesisata entegre edilebilir. Eğer bir sorunuz olursa mesaj atabilirsiniz. Teşekkürler.
  • yaser usta kullanıcısına yanıt
    Hocam yazın demirdöküm a5 12000 aldım ben..saolun.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu konuyu açan incelemeleri yapana Teşekkür etmek istiyorum öncelikle. Hem elektrik sarfiyatını anlama imkanım oldu hem kar yagdıgında ısınırmıyım korkumu giderdi.
    Bende ısınma için baymak elegant prime 12 BTU klima aldım. Odun ve kömür taksitli 2000 TL yi buluyordu. Klima almak mantıklı geldi. Endişelerim vardı ısınma konusunda ancak 3- 5 dereceye kadar düşmesine ragmen geceleri sıcak geldigi için uyandıgım oldu. 21 dereceye ayarlı oldugu halde.

    Gündüz kullanmıyorum oda sürekli güneş görüyor günün her saati , dogdugu andan battıgı ana kadar.. Çift cam . Yer Denizli.
    Baymak almadan önce Beko keşfe geldi hesap kitab yaptılar 22 metre kare için 14 BTU çıktı 14 olmadıgı için 18 alın dediler sürekli güneş görüyor sogutmaz sıkıntı olur yazın dediler , bende ısınma için kullanacağım sürekli güneş görüyor 24 derece yapsın yeter dedim 18 de ısrar ettiler , klima sürekli çalışmak zorunda kalırmış verimi düşer miş çok yakarmış vs dediler kıl oldum bekodan vazgeçtim . 18 lık bekoya 4-5bin vereceğime 12 lık Mitsubishi alırım o paraya dedim. Neyse migrosta gezerken baymak buldum 12 taksit çok iyi fiyata. Özellerine baktım ısıtma yeterli seviyede geldi 12.600 ısıtma kapasitesi. Diger özellikleride yeterli fiyatına göre . İç ünite çok gürültülü mü degil mi bilmiyorum klima kullanmadım daha önce ama rahatsız ettimi derseniz hayır en yüksek hızı da denedim . Dış ünite sessiz , ancak durduktan sonra tekrar çalışmaya başlarken ses çıkartıyor bir süre. Turbo modunu ısıtmada yüksek fan hızından farkını göremedim . Ses olarak yada hava üfleme olarak.

    Ekim ayının son haftası günde 3 -4 saat 1 hafta boyunca ısıtmada kullanıldı , 105 TL gelen elektrik 120 geldi. Bu sene yapılan zamlardan önce 70 TL geliyordu bunu da ekliyim. (Enflasyon %8 ama 😠 ) Daha sonra Kasım ayının başından beri yani elektrikler bakıldıktan sonra akşam saat 6 dan sabah 9 a kadar kullanıyorum . Elektrik ne kadar gelir fikrim yok. Geldiginde yazarım. Akşam saat 6 dan saat gece 1 e kadar genelde 22 derecede bazen 23 de kullanıyorum , gece 1 den sonra 21-20 derece arası kullanıyorum. Fan otomatik. Genelde orta-düşük hızda çalışıyor. 10 gün sürekli İ-feel ile kullandım ancak geceleri ısı farkının çok oldugunu gördüm hissettim ile onun ölçtügü arasında 1-2 derece fazla idi. Yani aslında 21 falan oldugu halde 23 gösteriyor . Termometre aldım geldiginde derin bir inceleme yapıcam bakalım hangimiz dogru ölçüyoruz 😅😂

    Ancak şunu fark ettim i feel açıkken klima uzun süre hava üflüyor yani hemen kapanmıyor sanırım kapandığında da hemen çalışmıyor , Ancak i feel kapalı iken klima kendi ölçtügünde ise daha kısa süreli çalıyor daha sık çalışıyor. Aç kapa artema misali. Hangisini kullansam karar veremedim. Tecrübeli olanların önerisine açığım verim ve sarfiyat açısından. Sağlıklı çalışma açısından.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cezzar_TR -- 25 Kasım 2019; 11:37:55 >




  • Cezzar_TR C kullanıcısına yanıt
    rica ederim iyi günlerde kullanın inş.
  • Cezzar_TR C kullanıcısına yanıt
    hocam ben de denizlideyim. vessen 12lik var bende. fatura geldiğinde yazarsanız sevinirim. ben de daha kombiyi açmadım klima ile idare ediyoruz. bakalım nasıl olacak tüketim...
  • md3likan M kullanıcısına yanıt
    Tabi yazarım sizde yazın lütfen. 3 -5 güne gelir büyük ihtimalle fatura. Tahminen 200 gelir gibime geliyor. Normal faturam 100-110 TL

    Sizin elektrik tüketim degeri ne acaba klimanın, Saatte tükettiği watt



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cezzar_TR -- 2 Aralık 2019; 16:48:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cezzar_TR C kullanıcısına yanıt
    hiç bilgim yok. bi wattmetre alacağım ama alamadım uzun zamandır. aşağı yukarı aynı değerlerde olur tüketimi herhalde sizinkiyle.
  • Hocam merhaba bende bu iki model arasında kaldım. Kısaca şöyle söylüyeyim yeni eve geçicem 3 ay kadar merkezi ısıtma çalışmayacak ikide çocuk var ve klima yazında nadir açan kışın hiç kullanan birisi değilim. Ancak malum bu ay sonu taşınıcam ve klima almam lazim bahara kadar ısıtabilsin. Kiralik şuan durduğum evin salonu 30m2 civarı ve d.dokum12btu klimayi neredeyse 125m2 evin her yerine tatlı serinlik yetecek kadar randıman alıyorum tabi ısıtmayı hiç kullanmadım bilmiyorum. Yeni gececeğim ev icin bu iki klima arasinda kaldim malum bu sefer bir kerelik ısıtmada lazım sizce ne yapayım?

    Demirdöküm A5 A++ 18000 BTU Inverter Duvar Tipi Klima 3875tl

    Baymak Elegant Prime 18 A++ 18000Btu R32 İnverter Klima 4079tl

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • md3likan M kullanıcısına yanıt
    Hocam elektrik geldi . Klimasız elektrik 105TL idi en son zamla , klimalı 172 TL .
    Baymak Elegant plus 12.000 btu ısıtma modu enerji tüketimi incelemesi(3 derece karlı havada)

    1 aylık kullanım . Akşamları sürekli kullanıldı , Sadece gündüzleri kullanılmadı . 2-3 gün kullanılmışdır gündüzleri sadece . Hergün Akşamüstü 5 de klima açıldı , ertesi gün sabah 11 e kadar kullanıldı aralıksız .
    I-Feel ile kullanıldı 23-24 dereceye ayarlı idi

    Sizin ne kadar geldi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cezzar_TR -- 4 Aralık 2019; 17:35:26 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.