Şimdi Ara

Bayi Hosting alıp Hosting Satmak Yasal mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.507
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Mrb..
    Her geçen gün artan hosting satıcısı var ve biçoğu bu işi Reseller alarak yapıyorlar. Peki Reseller satın aldıktan sonra üzerine belirli bir miktarda kar payı koyup satmak yasal mı? Sonuçta ticaret kavramı işin içine giriyor.Devlete karşı bi çok vergi kaçağından biri de biz olmayalım.
    Yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar kolay gelsin...



  • arkadaşım yasal deil. birde meslektaşlarınız sizi çekemiyorsa rekabete dayanamıyorlarsa direk şikayet ediyorlar
  • Faturasıyla alıp faturasıyla satarsan tabiiki yasal.
  • sorumlulugunun farkında olacaksan sorun yok ama sunuda unutma 1 tane yıllık host sattıgında o işi 1 yıl boyunca yapman gerekecek sırf o adamın sitesinin acık kalması için bu 1 site örnegiydi 100 ve üzeri oldugunda düşün aldıgın veya alacagın sorumlulugu
  • şöyle düşün metro elektroniğin bayisisin ondan parça alıp satıyorsun faturasıyla tabiki bu yasal.

    hostingolayıda aynı fatura ile iş yapıyorsan neden yasal olmasınki ?
  • Nesen yaşa dışı olmalı ki??? BUNU ANLAMADIM

    Bilginize,
  • Çünkü 3 e aldığn bi ürünü 5 e satıyosun yani ticaret yapıyosun. E işin içinde ticaret oluncada devlete belli oranda vergi ödemekle yükümlü oluyosun.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: _WeBMaSTeR_

    Çünkü 3 e aldığn bi ürünü 5 e satıyosun yani ticaret yapıyosun. E işin içinde ticaret oluncada devlete belli oranda vergi ödemekle yükümlü oluyosun.


    daha işin başında devlete vergi ödemeye kalkarsan 2 ayda beyaz bayrağı çekersin
  • hosting satıyorsanız , ister reseller kullanın isterseniz bir tanıdığınız firmadan dostunuz , arkadaşınız var ise anlaşmalı hosting satışı yapın.
    ama ne yaparsanız yapın yasal boyutlarda yapın.
    başınız ağrıyabilir.
    herhangi bir şekilde hosting ya da alan adı vs. sattığınızda müşteriniz ile aranızda geçebilecek herhangi bir negatif durum sizi haksız gösterir.
    sizin hatanız olmasa da birisi hakkınızda dava açsa , onlar haklı kılınır.
    çünki faturasız iş yapıyorsunuzdur ..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Blue-Moon


    quote:

    Orjinalden alıntı: _WeBMaSTeR_

    Çünkü 3 e aldığn bi ürünü 5 e satıyosun yani ticaret yapıyosun. E işin içinde ticaret oluncada devlete belli oranda vergi ödemekle yükümlü oluyosun.


    daha işin başında devlete vergi ödemeye kalkarsan 2 ayda beyaz bayrağı çekersin


    4 yılla yakındır devlete vergi ödüyoruz beyaz bayrak bir kenara herşey çok güzel. zaten bu konuyu host most olarak düşünmek yanlış elbette bir firman var ise yada bir ürün satışı yapıyorsan vergini vereceksin bunun kaçarı yok. Vergi kaçakcılığına girer ve bir şikayette yok bilmiyordum filan gibi laflar geri dönüş olmaz.

    Bilginize,




  • hmm sayın byLiLattah bu durumda durup düşünmeniz gerekecek faturalar konusunda bir arkadaş başlık açmıştı sanırım
  • Arkadaşlar yasal bir şey ben araştırdım vergi vermen gereken bir şey yok faaliyet belgen var (reselleri aldığınız firmada bulunur) ve bir yerde 3 kişiden fazla çalışanınız varsa vergi ödemek zorunda değilsiniz
  • Türkiyede ki yasal prosedürü tam bilmiyorum fakat , bayi hosting alıp satış yapabilirsin ama sağlıklı olacağını çok düşünmüyorum.Neden diye sorarsanız müşterilerinizin bazı sorunlarda direkt olarak sunucudan işlem yapmanız gerekiyor bu gibi durumlarda siz yetersiz kalacaksınız bayi paketini genelde birden fazla domaini olan kullanıcılar kullanmaya başladı.Eğer bu işi gereçkten yapmak istiyorsanız bir VDS kiralayıp o ip üzerinden yetki belgesi alıp çalışabilirsiniz.
    Tabi diğer arkadaşların söylediklerini görmezden gelmemek lazım satacağınız müşteriye 1 yıl hizmet vereceksiniz.Bir çok hosting firması var ama yarısından fazlası maksimum 3 ay dayanıp kapatıyor böyle bir durumda müşteriler ciddi anlamda madur oluyor.Bu sorumluluğun altına girebilmek için yıllık bir bütçe çıkarmanız ve karar vermeniz en iyisi olacaktır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.