Şimdi Ara

Bayi başına 1 adet bile Hyundai i10 düşmüyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
751
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hyundai'in ülkemizde yıllık 80bin adet üretilip Avrupa'ya ihraç edilen A segmenti otomobili i10, ODD verilerine göre Ocak-Nisan döneminde 232 adet satılmış. Ülkemizde 71 yetkili satıcısı olan Hyundai bayilerine ise bu hesapla ayda 0.81 adet i10 düşmüş oluyor. Türkiye kotasının düşük olması sebebiyle 2023 yılında birçok bayi Hyundai i10u görememiş bile Bayi başına 1 adet bile Hyundai i10 düşmüyor! 

    Gerek sıfır, gerekse ikinci el piyasası karaborsa durumuna düşme sebebi buymuş demek kiBayi başına 1 adet bile Hyundai i10 düşmüyor! 


    Bayi başına 1 adet bile Hyundai i10 düşmüyor!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Carsever -- 22 Mayıs 2023; 16:37:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • bir bayiye gidip sormuştum geçen aylarda, kaç yıldır burada çalışıyorum sadece 1 tane i10 gördüm dedi. yıllardır başka i10 gelmedi satılmadı dedi.

    ikinci el b segment yerine sıfır a segment alırım varsa diyordum ama fakir avrupa ülkelerine satıyorlar, bizim millet gibi mercedes bmw audi volvo kapısında iki sene sıra bekleyenlere gerek yok demişler herhalde. başka neden olabilir yoksa Bayi başına 1 adet bile Hyundai i10 düşmüyor! 

  • MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt

    Sebebi, üretim maliyetlerinin " düşük spec" i20yle (2 airbagli) çok yakın olması ve bu sebeple i20 kotasının yüksek tutulması.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ama 80 bin tane üretilmiş diyorsunuz. Üretildikten sonra burada satmayıp Avrupa'ya göndermişler.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt

    Çünkü buraya Avrupaya gitmeyen 1.4 motorlu 2 airbagli i20 basıyorlar,

    1.4 motor 2 aitbag i20yle, 1.2 i10un maliyetleri çok yakın.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yanlış hatırlamıyorsam ihraç edilen i10 donanımı bize satılandan oldukça farklı. Koltuk ısıtma, direksiyon ısıtma, şerit takip, dijital klima, yorgunluk tespit gibi ek donanımları bulunuyor. Keza 1,0 T-gdi 3 silindirli N donanımı da çok eğlenceli araç. Bu modeller iç piyasaya verilse clio, polo fiyatında olur. Geçebilir hatta.

  • MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt

    Bende bayiye sorduğumda kar bırakmıyor diye çok az üretildiğini söylemişlerdi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı sorun Toyota'da mevcut. Yurtdışında firmalar daha çok kar ediyor diye yıllardır yazıyorum, sağolsun forumda yıllardır yok ya firmalar ülkemizde deli gibi kar ediyor demekten bıkmadı. Rakamlar ortada ama bizim insanımız inanmış bir kere sen istersen firmanın başındaki adamı buraya getir konuştur yine inanmaz.

  • tenekekutu kullanıcısına yanıt

    Zaten şuan i10 Elite otomatik vites Almanya %19 vergi dahil satış fiyatı 20500 Euro

    Vergisiz 17bin Euro yapar

    Bizde ÖTV ve KDVyle 800bin TL yapıyor.

    Yani fiyat listesindeki 550bin küsürlük fiyatların aslı astarı olmadığı çok net belli. Bu vergilerle böyle bir fiyata araç olmaz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyla ilgili/ilgisiz: Çin'de Toyota'nın 2 milyon aracı otopark stokta bekliyor çünkü yeni emisyon koşulunu karşılamadığı için Çin hükümeti ruhsat vermiyor.

    Önümüzdeki 1.Temmuz'da AB'deki EURO7'nin karşılığı olan 6B emisyonu Çin'de yürürlüğe girince 2 milyon araç otoparkta daha da bekleyecek.

    Toyota o araçların fiyatını düşürerek satmaya çalışabilir deniliyor. Onlar Türkiye'ye düşük fiyattan gelebilir mi? Türkiye'deki milyon araçtan emisyonu daha temiz araçlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.