Şimdi Ara

BATERİ (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
2.166
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • k2fg9 kullanıcısına yanıt
    Ne kadar TD3 araştırdım pek bir şey bulamadım ben.
    Önce şu padi alayım bagetlerim var. Nasıl bir şekilde çalışma yapmamı önerirsiniz?
    Yaza alırım anca bateri. 2-3 milyar yazıyor sitelerde o kadar para verdirtemem ben babama. Müstakil evde yaşıyoruz ve çatı katımız var akustik çok rahatsız eder mi?
    Ve hocam guitar heroyu biliyorsunzudur. Ordaki oyuncak bateri ile az da olsa beznerliği var mıdır?
    paradiidle falan o terimlerin ne olduğunu bilmiyorum
  • Td-3 1000 1500 lira arasıydı en son ama seri olarak eskidi ikinci el sitelerinde bulamayabilirsin davul ve müzik forumlarının ikinci el bölümlerine bak. Td-3 bulamazsan td-4 al ama sakın başka markaya para verme!
    Güzel bir single pedal (tama,pearl,mapex), güzel bir tabure ve kulaklığıda toplam 400 e alırsın sıfır.

    Çalışma padi aldıktan sonra youtube da "stick control" " stick exercises" "single stroke roll" "double stroke roll" ve "paradiddle" gibi aramalar ile videolardan paddeki çalışma ve egzersizlere ulaşabilirsin. İngilizcen yoksa türkçe "davul, baget egzersizleri" felan yaz arat. En çok dikkat etmen gereken şey anlatılanlara birebir uymak, yavaş ve metronomlu çalışmak. Ufak bir metronom cihazı da al bu arada. Kendi kendine hızlanacaksın kasma hızlanmak için.

    Bunun dışında davulda belli ritimler vardır 2/4 4/4 6/8 9/8 gibi. Bunları da internetten bulabilirsin ama maddi sıkıntın yoksa 1 2 ay ders faydalı olabilir belki. Olayın mantığını kaptıktan sonra gerisi kolay. Davulda en zor kısım tuşedir yani o bagetlerle yaptığın çalışmalar çok önemlidir. Davulda yanlış bir alışkanlık edinirsen kurtulması zordur.

    Akustiğe gelince, tadı bir başka ama hem inanılmaz sesli, hem taşıması tonlaması zor, hem bakımı zor, hem fiyatları yüksek (güzel bir giriş seti 4 bin civarına maloluyor) , hem ikinci elini bilmeden alırsan kazık yeme olasılığın yüksek vs vs. Başlangıç için önermem ben. Bir kaç şarkı çalabilecek kadar öğrendiğinde stüdyolarda haftada yada ayda bir girip çalabilirsin.

    Başka sorun olursa beklerim.

    Ekleme: guitar heroyu biliyorum da hiç denemedim. Alakasıvar mı bilmiyorum ama sanmıyorum da. Aslında rolandlar bilgisayara bağlanıyor o oyun için sanırım. Yaza doğru deneyim ben de. :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi k2fg9 -- 9 Nisan 2014; 21:44:56 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • k2fg9 kullanıcısına yanıt
    Deneyin hocam arkadaş grubu ile iyi oluyor. Kendimi Neil Peart hissediyorum orada
    Hocam metronoma en fazla kaç lira vermemi doğru bulursunuz ve bu ne işe yarıyor nasıl kullanacağım? Riitm mi ölçüyor?
    Bateri almadan önce pad alayım baget egzersizleri yapayım yaza kadar. okullar bitince kurs alabilirim.
    Okulda hoca bateri çaldırtmıştı. En koaly ritim diye adlandırdığı bir şey vardı (içimzden 4 e kadar saydırıyordu 3 e geldiğimizde ayağa basıyorduk 4 e geçince diğer davula vuruyorduk o atrz bir şey bilirsiniz belki) o kaçlık ritim oluyor onu çalabilmiştim.
  • Ben sahneye çıktığım için zaten o duyguyu gerçek olarak yaşıyorum.

    Metronomu nasıl kullanacağını videoları izleyince anlarsın. Kısaca vuruşlarını sabit hızda ve düzenli vurmana yardımcı oluyor. Benim davulda kendinden olduğundan ihtiyaç duymadım hiç. Ama fazla pahalı birşey almana gerek yok. Mydukkan daki yorumları oku fikir verir ucuz yollu bişey al geç.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • para vermene bile gerek yok android yada ios telden indir metronom
  • @k2fg9
    http://www.youtube.com/watch?v=gqXQ2t-H1Ys bu videoda metronomdan çıkan seslere bak adamın vuruşlarına bak hocam. adam metronom ses çıkarana kadar 10 defa vuruyor. böyle mi çalışmam lazım? Yoksa o ses çıakrdığında mı vurmam gerek anlamadım

    @Tarja Turunen
    Windows phone hocam :(
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cannycvs

    @k2fg9
    http://www.youtube.com/watch?v=gqXQ2t-H1Ys bu videoda metronomdan çıkan seslere bak adamın vuruşlarına bak hocam. adam metronom ses çıkarana kadar 10 defa vuruyor. böyle mi çalışmam lazım? Yoksa o ses çıakrdığında mı vurmam gerek anlamadım

    @Tarja Turunen
    Windows phone hocam :(

    sorun değil illa onunda marketi vardır ordan arat
  • Tarja Turunen kullanıcısına yanıt
    Marketimizin durumu pek iyi dğeil ondan öyle dedim. Varmış ama baktım şimdi teşekkürler. Attığım video konusunda sizin fkriniz ne? metronomdan bi "dık" sesi çıkıyor adam 10 defa vuruyor. Ben şey sanıyorum her ses çıktığında vurması lazım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cannycvs

    Marketimizin durumu pek iyi dğeil ondan öyle dedim. Varmış ama baktım şimdi teşekkürler. Attığım video konusunda sizin fkriniz ne? metronomdan bi "dık" sesi çıkıyor adam 10 defa vuruyor. Ben şey sanıyorum her ses çıktığında vurması lazım

    onlar ileri seviye . illa bi metronoma sabit kalmazsın. 100 lük açarsın en aşağı onun hızında vurursun ordan süslersin işte .
  • Tarja Turunen kullanıcısına yanıt
    Yani ordaki ışıkların yanışına göre mi vurmam lazım. Daha önce hiç kullanmadım bilmiyorum. Sağ ışık yandığında sağ elle sol yandığında sol elle mi vuracağım?
  • Yok yahu başlarda yavaş çalışacaksın. Mobilde olduğumdan link atamıyorum. Amaç metronomun hızına uygun devam edebilmek sabit bir şekilde. Yani hızını sabit tutmayı öğrenmek. Çünkü mesela sahnede çalıyorken herkesin aynı hızda gitmesi gerekir. Sen hızlanırsan yada yavaşlarsan istenmeyen durumlar oluşabilir. Genelde metronom davulcunun kontrolündedir. Şarkılara girerken "tak tak tak tak" diye vurmalarının sebebide budur. Gruba "şarkıyı bu hızda çalıyoruz" demektir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi k2fg9 -- 11 Nisan 2014; 20:24:24 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • k2fg9 kullanıcısına yanıt
    Hocam mesela metronomun değerini ayarladık ( sağ ışık tak tak tak tak sonra sol ışık tak tak sonra yine sağ 5 tak sol 2 tak) ışığın yanmasına göre mi çalacağım? Işık yandığında mı vurmam lazım? Videoda adam garip vurmuş baya hızlı ışığın yanmasına ve metronomun sesine göre orda kafam karıştı.
    Ben şey diye tahmin ettim her ışık yandığında vurman lazım ne önce ne sonra. Sağda yanarsa sağ bagetle solda yanarsa sol bagetle. Kusura bakmayın hiçbir bilgim yok bu konularda o yüzden bayağı cahil konuşuyorum
  • metronom sana temel olarak 1 vuruşu verir. bunu metronom üzerinden ayarlayabilirsin. yarım vuruşluk notalar, çeyrek vuruşluk notalar gibi. yapman gereken sesle aynı zamanda vurmak ışığa takılma. metronom üzerinden değerleri ayarlamadan kendin 1 vuruşu bölmeye çalışmak sana daha fazla kazandırır bunu da pratik et mutlaka
  • Youtube da drumeo kullanıcısının stick exercise for beginners gibi bir videosu olması lazım onu izle. Ayrıca ışıkla işin yok senin işin dinleyip uyum sağlamak.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • k2fg9 kullanıcısına yanıt
    http://www.youtube.com/watch?v=BnrYRliu1bI bu mu hocam?
    Ses yandığında ışık da yanıyor ya ondan dedim hocam ama adam aralara başka vuruşlarda katınca kafam karıştı
  • Elsewiir E kullanıcısına yanıt
    Dostum ben en iyisi önce ses in çalmasına göre çalışayım. Videoda adam aralara vuruşlar katıyor onu yapamam zaten üstelik kafamı orası karıştırıyor işte. Değeri arttırsın sese göre vursun bagetleri neden öyle yapmıyor ki
  • parça içerisinde her zaman aynı değerde vuruşlar yapmazsın. o yüzden tam vuruşluk notayı bölebilmekte önemli. bascı kafasıyla düşünüyorum ben bu arada davul çalmıyorum farklı olabilir hani



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elsewiir -- 11 Nisan 2014; 23:11:24 >
  • Elsewiir E kullanıcısına yanıt
    Drumeo dayı nın videosu iyiymiş anlamam yardımcı oldu hocam. Ben metronom ve pad alayım baget tutmayı ve pratiğini yapayım. yaza da elektronik bateri alırım eğer baget pratiği ile ilgili işler iyi giderse
  • Evet bu video. Sırasıyla single stroke, double stroke, paradiddle ve son ikisi flamler.

    Son ikisini anlamak zor gelebilir onun için flam ile ilgili videolara bakabilirsin. Bu videodaki alıştırmaları günlük düzenli yapmalısın. Metronomlu çalış, amaç hızlanmak değil olayı sinir sistemine ezberletmek yani reflekse geçirmek. Aynı araba sürmeyi öğrenmek gibi. Başta yavaş yavaş, iş reflekse geçince artık düşünmeden yapmaya başlarsın. Aynı zamanda bilek ve kol kaslarını da hatta omuzlarını da çalıştırır.

    Ama en başta baget nasıl tutulur ve vuruş nasıl yapılır onları öğren youtubedan ve her vuruşunda denilen şekilde yapmaya özen göster olay reflekse geçene kadar.

    Kolay gelsin

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Telefonu bağla ses sistemine indir google playden metronom uygulaması. Metronom deyip geçme pahalı aletler bunlar. Çalışma pad baget alıp çalışırsin. Hatta 300-400 tl ikinci el yamaha dd65 falan bulursan ham pad olmuş olur hem de ufaktan ufaktan ritmlere girersin. Kendi icinde tik tik yapan metronom da var. Bu gerçekten başlangıç için ideal olur. 14 yıl sadece bateri calarak gecti. Diger perküsyonlar ve piyano hariç bu 14 yılda. Dedigim gibi ufak bi elektro bateri sana hem çalışma padi olarak hem metronom olarak hem de ufaktan ritmlere girmek için iyi hi başlangıç seçimi olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.