Şimdi Ara

batarya da mı sorun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
566
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar ben de 2 yıllık bir Laptop var. 1 haftadır ciddi batarya sorunu yaşıyorum. Yaklaşık 1 yıldır fişte batarya takılı kullanıyorum. Bilgisayarı açtığımda her zaman değil ama bazen fişi çekersem direk kapanıyor bilgisayar. Sonra tekrar açtığımda batarya boş görünüyor. Ama eğer fişe takmadan sadece batarya ile çalıştırsam sıkıntı olmuyor. Yani sorun bataryada desem değil fişi taktığım yerde desem yine değil. İşin içinden çıkamadım...



  • Batterycare programını kurup bataryadaki kayıp oranına bakın,eğer yıpranma ciddi düzeyde değilse batarya şarj tutabilir,bu yıpranma fazla olursa bazen direkt kapanabilir yada kısa süre çalışır öyle kapanır eğer yıpranma makul düzeyde olursa fişi çıkardığınızda batarya anında devreye girmiyordur.Elektrik kesintisi gibi durumlarda bataryayı anında devreye sokan bir sistem var bu o anda görevini yapmayabilir.Bu sistem elektrik kesintilerinde elektrik geldiğinde de bir anda devreden çıkmaz makinenin zarar görmesini engeller.Siz deiğimi yapın ona göre nereden ileri geldiğini anlarız.
  • kayıp oranı %11 olarak görünüyor.
    Sanırım bir de bilgisayar kapalıyken batarya boşalıyor öyle bir sıkıntı da olabilir
  • jackda sıkıntı olabilir. ama bataryada sıkıntı olma olasılıgı daha fazla. Boş bi zamanda bagcılardaki samur bilgisayara (casper yetkili servis) ücretsiz arıza tespiti yapıp arızanın ücretini söyle begenmezsen 5 kurus vermeden geri alabilirsin.
  • aykut93 A kullanıcısına yanıt
    Yıpranma oranı buna sebep olacak kadar çok değil sizin bataryada da sıkıntı olabilir bataryayı devreye sokan şarj bloğunda da servise gösterin.
  • Arkadaşlar bilgisayarı sabah bataryasız sadece fişle açmaya çalıştım açılmadı, sadece bataryayla da açılmadı. İkisini beraber takınca açıldı ben de artık dayanamayıp bilgisayarın garantisi dolduğu için başka bir bilgisayar tamircisine götürdüm. Kasada çatlak olduğunu ve anakartta tam olarak "remodellig" hatası gibi bir hata olduğunu ve anakart tamiri yapılacağını söyledi. Bilgisayarın çalıştığına şükret tamamen de susabilirdi dedi. 150-200 lira arası masrafı olur dedi. Bende tek yapılsın da diyerek bıraktım. Siz bu hatanın ne olduğunu biliyor musunuz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykut93 -- 3 Ocak 2014; 22:44:08 >
  • Bence ya jack arızalı ya da besleme arızası var.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.