Şimdi Ara

Başlangıç Yardımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba ismim Sezgin. İzmir'de Aliağa ilçesinde oturuyorum. Motora başlamak istiyorum ama bunun Hakkında tecrübeli arkadaşların yardımına ihtiyacım var. Benim iş yerim Menemen'de günlük ortalama git-gel 60 km civarı yol yapıyorum. Hali hazırda araba kullanan biri olarak artık trafik çok yormaya başladı bende alternatif olarak bu yolu düşündüm. Bu şartları göz önünde bulundurarak beni yolda üzmeyecek aralara girip çıkmayı kolay kılacak bir motor arıyorum bu durumda bana tavsiye edebileceğiniz bir motor varsa belirtmeniz hoş olur. NOT; boy 1.78 kg 92 daha önce motosiklet kullanmadım ehliyet alacağım yardımlarınız için şimdi den teşekkür ediyor ve iyi günler diliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • ehlıyet kursu+egıtım+ekıpman uclusunu tamamladıktan sonra bence..

    ılk motor olacagı ve tecrubesızde olacagın 125-150 cc nıspeten daha ıdeal olcaktır fakat gerek İzmirin o guzergah durumunu bılmıyor olmam gereksede butcenı yazmamıs olman onerecegım motoru kısıtlıyor fakat vıtesle acemılıkte ugrasmaman,trafıge dıkkat etmeye daha cok alan ayırması acısında scooter daha mantıklı.

    butcene gore pıaggıo medley,yada yamaha nmax parasını hak eden guzel ve motorlardır,daha dusuk butcede ıse sym symphony ve suzukı address gıbı yıne saglamlıgıyla ve pratık kullanımları ıle one cıkan modellerı onerırım,lastık ebadı kucuk alma,onemlıdır denge kolay surus acısında avantajdır.
  • Hocam bence 125lik yetersiz. Ben de 125lik scooter kullandım 3 yıl şimdi 250lik bir şey bakıyorum. 125lik çok tehlikeli. Tehlikeli bir durumdan kurtulmaya çalışırken yetersiz kalıyor. 3 şeritli boş yolda orta şeritten giderken sağdan biri üzerime kırdı mecburen sola geçtim bu sefer de arkadaki kornaya abanıyor yavaşlamama da müsade etmiyorlar. O durumda elimin altında sıyrılacak kadar güç olsaydı o duruma hiç düşmemiş olurdum. Bunu da düsünün bence alırken. Güçlü diye sonuna kadar basacaksınız diye bir şart yok. Güvenlik için önemli elinizin altında biraz güç olması

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle değerli yorumlarınız için teşekkür ederim. Önceliğim eğitim sonra ekipman sonra da motosiklet. Benim bütçem maksimum 6-7 bilmedik 8 bin tl giseceğim güzergah Çevreyolu denilebilecek cinsten o yüzden @Od Ata arkadaşımın dediği gibi biraz kaçış kabiliyeti olan bir motosiklet alırsam iyi olur gibi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • redschnapps R kullanıcısına yanıt
    Sizin ilaç pcx150 başka da aramaya gerek yok. 250cc ye gerek yok fazla ağır, aralara girmez, hem başlangıç için de zordur.
  • valla aslında aklımda NS200 geçiyordu ama scooter olarakta xmax hoş motosiklet fakat fiyat bana göre biraz pahalı kalıyor bakalım ekipman olarak tavsiye edebileceğiniz var mıdır? en çokta karasız kaldığım konu kask. okadar çok marka ve model var ki kafam aşırı derecede karışıyor. şu aralar MT marka kasklar iyi gibi Venom kasklarda hoşuma gidiyor varsa tavsiyeleriniz bunlar içinde önerileri alabilirim :)
  • 02126158688Araba ehliyeti olduğundan sadece direksiyon sürüş ten sınava gireceksiniz

    Ayağı yere koymadan dönüş manevra yapmak sinyal dikkat etmek yeterli...



    Ben moto kurye yim.hem vitesli (commuter) hem Scooter kullandım kesinlikle Scooter..

    Ama yol şartlarına göre tekerlekleri yüksek olsun ..el arabası gibi ufak 10-12 jant değilde 14-15-16jant modellere bak 6000-26.000 TL arası..



    Yamaha Honda pahalı (10-15000) alternatif Sym-Kymco var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.