Şimdi Ara

Basit Mimari Çizim Programları

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Basit Mimari Çizim programları, sistem gereksinimi daha düşük, ücretsiz veya sadece internet bağlantısı ile kullanılabilen programlardır. Bu konuda da durumu olmayan arkadaşlarımız için daha düşük sistem gereksinimlerinde çalışan, ücretsiz olarak sunulan ve sadece internet bağlantısı ile kullanabileceğiniz basit mimari çizim programlarından bahsedeceğim.


    1)FreeCAD

    FreeCAD, ücretsiz ve açık kaynaklı bir Bilgisayar Destekli Tasarım (CAD) yazılımıdır. Temel olarak 3D modelleme ve tasarım yapma amacı taşıyan bu program, mühendislik, mimarlık, endüstriyel tasarım ve diğer benzer alanlarda kullanılmaktadır.


    2)Planner5D

    Planner 5D, hayallerinizdeki evi tasarlamanıza yardımcı olan bir uygulamadır. Windows, Android, iOS ve Web platformlarında kullanılabilir. Uygulama, 2D ve 3D grafik açıları ile hayalinizdeki evi çizmenize olanak tanır. Kullanıcılar, basit arayüz üzerinde hayallerindeki evi tasarlayabilir, farklı görseller ile süsleyebilirler. Uygulama kullanıcılara hali hazırda pek çok tasarım şablonunu da ücretsiz olarak sunuyor. Planner 5D, yüzlerce farklı şablon, öğretici, detaylı 2D ve 3D grafik açıları, renkli tasarım kalıpları, düzenli güncellemeler, Android, iOS, Web, Windows ve MacOS sürümler gibi özellikler sunar. Türkçe dil desteği yer almamaktadır. Uygulama içerisinde tasarladığınız tasarımları arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz.


    3)Sweet Home 3D

    Sweet Home 3D, evinizin iç mekan ve mobilya planlarını çizmenize yardımcı olan ücretsiz bir iç mekan tasarım programıdır. Program, kullanıcıların evlerinin 2D ve 3D grafik açıları ile tasarlamalarına olanak tanır. Kullanıcılar, programın basit arayüzü üzerinde hayallerindeki evlerini tasarlayabilir, farklı görseller ile süsleyebilirler. Program, kullanıcılara hali hazırda pek çok tasarım şablonunu da ücretsiz olarak sunuyor. Sweet Home 3D, detaylı tasarım araçları, farklı renk paletleri, dekoratif pek çok içerik, düzenli güncellemeler, Android, iOS, Web, Windows ve MacOS sürümler gibi özellikler sunar. Program Türkçe dil desteği sunmamaktadır. Program içerisinde tasarladığınız tasarımları arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz.


    Programın kullanımı oldukça kolaydır. Programda yaptığınız çizimler ve yerleştirdiğiniz eşyalar otomatik olarak 3 boyutlu olarak size gösterilir. 3 boyutlu modeli istediğiniz gibi mouse yardımıyla çevirebilir ve istediğiniz kadar yakınlaştırabilirsiniz. Program, seçtiğiniz eşyaları yerleştirmek veya duvar renklerini değiştirmek gibi işlemleri yapmanıza olanak tanır. Programın kullanımı oldukça kolaydır ve her düzey kullanıcının zevk alarak kullanabileceği kadar pratiktir. Programın detaylı tasarım araçları sayesinde en ince ayrıntıya kadar çizme fırsatı verir. Program, bina planını jpeg olarak yükleyebilmenize olanak tanır. Bu planı verdiğiniz gerçek boyutlara göre ölçeklendirebilirsiniz. Program size en gerçekçi sonucu verecektir.


    Ayrıca, Sweet Home 3D’nin nasıl kullanılacağına dair birçok video kaynağı bulunmaktadır. Örneğin, 5 adresindeki video, programın nasıl kullanılacağına dair ayrıntılı bir açıklama sunmaktadır.


    Daha detaylı bilgi için:

    colaker.net
    Basit Mimari Çizim Programı Ücretsiz, En Detaylı Liste! 2024 - COLAKER.NET
    https://www.colaker.net/programlar/basit-mimari-cizim-programi/







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.