Şimdi Ara

'BAŞARISIZLIK FEDERASYONU İLGİLENDİRMEZ'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
1.539
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ntvspor yorumcusu Güntekin Onay, Federasyon Başkanı Mahmut Özgener'in bugün yaptığı basın açıklamasını HABER1903'e değerlendirdi.

    Onay yaptığı açıklamada;

    - KULÜPLERİN CANI YANDI -

    Bir futbol Federasyonu Başkanının görev yetki ve sorumlulukları çerçevesinde hareket etmesi gerektiğini ve bu açıklamaları yapmasının son derece doğal olduğunu düşünüyorum. Federasyon Başkanının temsil ettiği makama sahip çıkması gerekiyordu. Eğer bu toplantıyı yapmasaydı o zaman bence hatalı duruma düşmüş olurdu. Yapılan açıklamalar son derece saygı ve Hukuk kuralları içerisindeydi. Bir spor adamının sorumluluğundaydı. Burada kulüpler kendi çerçevesi içerisinde haklı olduğunu düşünerek olaylara bakıyor. Beşiktaş'ın canı yandı. Galatasaray'ın canı yandı. Özellikle bu iki kulübümüzün canı yandı. Canlarının yanması sonucu puanlar kaybedildi ve çıkıp açıklama yaptılar.

    - ADALI’DA POLAT’DA HAKLI -

    Sayın Serdal Adalı'da, Sayın Adnan Polat’da yaptığı açıklamalarda bana göre haklılardı. Neticede herkes temsil ettiği camianın sorumluluğu üzerine açıklamalar yapıyor. Mahmut Özgener’in açıklamalarını dikkatli dinledim ve çok tuhaf cümleler duymadım. Özellikle sonunu çok iyi bitirdi. Türk futboluna sahip çıkacaklarını, adaletli bir lig olacağını, hakem hatalarının doğal olduğunu, önüne geçilmesi için her türlü çalışmayı yaptıklarını fakat geçemediklerini, bunun da doğal bir şey olduğunu söyledi.

    - MEDYA KAMUOYUNU YANILTIYOR -

    1-2 hakem hatası yüzünden ligimizi zan altında bırakmak belki çok doğru değil. Konuşmasının tamamına katılıyorum. Düşüncelerini gayet güzel ifade etti. Federasyon Başkan’ının konuşması gerektiği gibi konuştu. Sadece Karabükspor'un hakkı daha çok yenildiğine dair kamuoyunda genel bir görüş var. Ben bu konuda çok ciddi bir hata yapıldığını düşünüyorum. Emenike'nin pozisyonu yüzde yüz penaltı. Ama Simao'nun verilmeyen penaltısı Emenike'den daha önce. Birisi 48. dakikada diğeri 51. dakikada. Simao'nun pozisyonunun daha önde olması çok farklı bir anlam katıyor. Ancak unutmamak gerekiyor ki penaltı yüzde yüz bir gol değildir. Beşiktaş'ın net verilmeyen bir golü var. Karabükspor'un “hakkı yendi” cümlesini ne yazıkki üzülerek dinliyorum, medya içinde çok taraf olan insanlar var. Bence “Karabükspor’un hakkı yendi” kanısı onların yanıltmasından kaynaklanıyor.

    - LİG TV ÖNCE EMENIKE’Yİ SONRA SIMAO’YU GÖSTERDİ -

    Pozisyonları ekrana getiren Lig Tv, Simao'nun penaltı pozisyonu Emenike'nin düşürülmesinden daha sonra getirdi. Konuşmalarda Simao'nun penaltısı çok es geçiriliyor. Eğer penaltı verilse Beşiktaş 1-0 öne geçecekti. Daha sonra belki Karabükspor o pozisyonu yakalayamayacaktı. İbrahim Toraman'ın atılması gerektiğini söylüyorlar, ama o kadar çok atılması gereken oyuncu vardı ki o karşılaşmada Toraman’da onlardan bir tanesi. Evet, İbrahim Toraman atılmalıydı, o zaman Kerim'de Simao'nun pozisyonunda atılmalıydı. Bütün takımlarda atılması gereken hiç düşünmeden 15 tane oyuncu sayarım.

    - 40 YAŞINDAYIM, 35 YILDIR BEŞİKTAŞ’IN HAKKI YENİYOR -

    Sayın Özgener'de Karabükspor'un hakkının yendiği yönünde görüşlerini bildirdi. Bence böyle bir şey yok. Tamamen Beşiktaş'ın hakkı yenmiştir. Bu tepkiler ile bir yere gelinmiyor. Daha akılcı, mantıklı ilişkiler ile bu işlerin çözülmesi gerekiyor. Ben 40 yaşındayım, 35 senedir hakemler yüzünden Beşiktaş'ın canı yanıyor. 35 senedir düzelmiyor. Bu işlerin düzelmesini istiyorlarsa, doğru hakemleri atamak gerekiyor, hakemlerin üzerinden baskıyı almak gerekiyor, oyuncuların hakemlere yardımcı olması gerekiyor. Birçok unsur var.

    - HERKES SORUMLULUĞUNU BİLMELİ -

    Beşiktaş'ın golü verilmedi, penaltısı verilmedi. Fakat bir başka maçta da hakem hatası ile puan aldı. İlk Karabükspor karşılaşmasında Nobre'nin attığı gol fauldü. Burada tepkiyi iyi dile getirmek gerekiyor. Başkan’ın Aurelio tekmeyi atınca atılıyor, Guti kart işareti yapınca atılıyor demesi lazım. Ama rakiplerin buna benzer pozisyonların içinde oyuncuları atılmıyor. Bence ele alınması gereken olay bu olması gerekiyor. Çifte standardın rahatsızlık verici boyutta olduğunu dile getirmek gerekiyor. Herkesin sorumluluğunu bilerek hareket etmesi gerekiyordu.

    - MİLLİ TAKIMDA SORUN ALTERNATİF FUTBOLCU OLMAYIŞI -

    Milli takım yeniden yapılanma içerisinde. Hiddink'in bazı konularda eli kolu bağlı olduğunu düşünüyorum. Çünkü elinde çok fazla Türk oyuncu yok. Trabzonspor'da Umut oynuyor, Burak oynuyor. Gol krallığı listesinde Türk olarak Umut ve Burak var. Başka golcü varda oynatmıyor mu? Semih kendi takımında kadroya giremiyor. Fazla seçeneği yok. Bazı oyuncuların Milli takım defterini kapadığını düşünüyor. Milli takımın şuanda kötü gidişinin sebebi budur. Bizler hep Milli takım iyi olsun istiyoruz ama elimizde süper futbolcular varda Milli takım mı kötü? Öyle bir şey yok bence. Yeni yapılanmada bazı futbolcuların misyonunu tamamlamadığını düşünüyorum. Tuncay ve Semih şu milli takımda oynayabilirler. Yaşından daha çok kim kaliteliyse o oynatılmalıdır. Genç oyunculardan Nuri oynayabilir. İsmail parlıyorsa İsmail oynayabilir. Benim itiraz ettiğim konu, Tuncay ve Semih gibi oyuncular henüz misyonunu tamamlamış değiller. Mehmet Topal çağırılmıyor o çağırılabilir. Nuri ve Arda katılacak. Ben umutsuz değilim ama forvet hattında sıkıntı yaşıyoruz. Oralarda alternatif isim yok. Sorun budur.

    - SAVAŞ AÇMAK YANLIŞ -

    Beşiktaş ile Federasyon arasında savaş başlatmak bence çok yanlış. Bundan kimse karlı çıkmaz. Aziz Yıldırım kendi takımının hakkını korumak için indi. Özgener'in açıklamasına dikkat ederseniz “bu işler soyunma odası basmakla oluyorsa biz daha iyisini yaparız" diyerek hem Sayın Aziz Yıldırım'a hem Sayın Adalı'ya hem de Adnan Polat'a cevap verdi. Yani burada sadece Adalı'ya değil birçok kulübe cevap verdi.

    - BURASI HUKUK DEVLETİ -

    Kaos ortamında Federasyon başkanı çıktı cevap verdi. Burada Hukuk var. Aziz Yıldırım soyunma odasında hakeme söylediği sözlerden dolayı ceza aldı. Adalı ve Polat Disiplin kuruluna sevk edildi. Neticede burası Hukuk devleti. Bence bu tavırlar böyle olmaması gerekiyor.

    - BAŞARISIZLIK FEDERASYONU İLGİLENDİRMEZ -

    Kulüplerin başarı ya da başarısızlık kriterlerine Sayın Özgener'in karar verip vermemesi bence yanlıştı. Buna Sayın Özgener karar veremez. Belki Beşiktaş Uefa kupasında final oynayacak. Uefa Kupası maçlarını da Türk hakemleri yönetmiyor. Bu konuda talihsiz bir örnek verdi. Kupada Kasımpaşaspor’un da mağlubiyeti yok. Kupa başka, lig başka. Federasyon’un görevi kimin başarılı kimin başarısız olduğuna karar vermek değil.







  • Ne yazıktır k;i Özgener Türkiye için en büyük şansızlıklardan biri
  • Güntekin Onay'ı mantıklı biri sanırdım. Büyük ihtimalle Beşiktaşlı, onun dışında Serdal Adalı'nın açıklamalarını mantıklı bulabilecek bir mantık olacağını düşünmüyorum kimsede.

    Ya da Haber1903'ün havasına girmiş.

    Bu arada Türkçe hatalarıyla dolu bir haber. Mantığı geçtim, bari şu de eklerini ayrı yazmayı öğrensinler.
  • 35 yıldır beşiktaş ın hakkı yeniyormuş
  • Ha kulüpten birinin çıkıp bu açıklamaları yapması normal. Bizim ülkede normal daha doğrusu.
    Fenerden de birileri çıkıp şöyle konuşsa çok feci eleştiririm yani. Aykut Kocaman üslubunu bozmadan penaltılar irdelenmeli dediğinde bile ne kadar kızmıştım.
    Ama Serdal Adalı'nın söylediklerinin elle tutulur tarafı yok. Bir kere sene başından beri hatalar konulsa, alınan puanlar kaybedilenlerden kesinlikle az değil muhtemelen fazladır.
    Sertlik falan denecek ama en çok faul Niang'a yapılmış mesela. Herkese var o sertlik. Bu ülke şartları böyle maalesef, kabul etmeyen futbolcu gelmez. Alex yılalrdır tekme yiyip az maç kaçırıyorsa demek ki saha dışı kendine bakmak, sağlık ekibinin yeteneği de önemli. Ama bizde kolay hemen hakeme suç at başarısızlıkta.

    E hakemin hata yapmadığı maçta da puan kaybedince hakem yüzünden kaybettik dememek lazım. Ya da karşı takıma daha ciddi hatalar yaptğında.

    Fener derbisi için bir açıklama belki, yapılsın hata bizim maçta, 10 yıl susmayız rakipler gibi. Tek bir örnekle saçma saçma konuşuruz.

    Ortada yanlış bir şey de yok. Adalı'nın konuşması ne kadar doğruysa, bu camiada yetkisi ve mevkisi 10 kat fazla olan Federasyon başkanın konuşması da o kadar doğal ki Adalı kadar abartmamış yani. En azından ne dediğinden haberi var.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: BJK


    - 40 YAŞINDAYIM, 35 YILDIR BEŞİKTAŞ’IN HAKKI YENİYOR -


    Bu başlığı görünce gerisini okumadım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jermaine723

    Güntekin Onay'ı mantıklı biri sanırdım. Büyük ihtimalle Beşiktaşlı, onun dışında Serdal Adalı'nın açıklamalarını mantıklı bulabilecek bir mantık olacağını düşünmüyorum kimsede.

    Ya da Haber1903'ün havasına girmiş.

    Bu arada Türkçe hatalarıyla dolu bir haber. Mantığı geçtim, bari şu de eklerini ayrı yazmayı öğrensinler.

    Forumun mantık bekçisi sen misin ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jermaine723

    Güntekin Onay'ı mantıklı biri sanırdım. Büyük ihtimalle Beşiktaşlı, onun dışında Serdal Adalı'nın açıklamalarını mantıklı bulabilecek bir mantık olacağını düşünmüyorum kimsede.

    Ya da Haber1903'ün havasına girmiş.

    Bu arada Türkçe hatalarıyla dolu bir haber. Mantığı geçtim, bari şu de eklerini ayrı yazmayı öğrensinler.


    hocam kusra bakmada katılırsın katılmazsın ona sonuna kadar saygı duyarım, Serdar Adalının açıklamalarını mantıklı bulan herhangi biri mantıksızdır çok saygısızca bi yorum olmuş.

    şu demeye getiriyosun benim görüşüm dışındakiler hep saçma şeyler.

    biraz daha açık olmanı beklerdim, iyi forumlar




  • Vay büyük reis konuşmuş beyler konu kapansın.
    quote:

    Orijinalden alıntı: Jermaine723

    Güntekin Onay'ı mantıklı biri sanırdım. Büyük ihtimalle Beşiktaşlı, onun dışında Serdal Adalı'nın açıklamalarını mantıklı bulabilecek bir mantık olacağını düşünmüyorum kimsede.

    Ya da Haber1903'ün havasına girmiş.

    Bu arada Türkçe hatalarıyla dolu bir haber. Mantığı geçtim, bari şu de eklerini ayrı yazmayı öğrensinler.
  • Zorunuza dokunan, sizi rahatsız eden bi şeyler varsa okumazsınız kardeşim. Burası Beşiktaş bölümü, adı üzerinde BEŞİKTAŞ. Yani ne fenerbahçe, ne galatasaray ne de diğer bi takımın başlığı. Burada yazılanlar, çizilenler bizim ve Beşiktaş camiasının içersindeki insanların görüşleridir. Bu sizi zerre kadar ilgilendirmez. Size ucu değen bir laf yokken neden yarası olan varlıklar gibi birden bire gocunma eylemine giripte yok şurasını gördüm de gerisini okumadım, yok bunu ancak zaten bu desteklerdi gibilerinden cümleler sarfediyosunuz ki? Okumazsan okuma. Biz de ölmedik gebermedik zatialileriniz görüşlermizi beğenmedi diye.

    Gidin kendi forumunuzda kendi meselelerinizle haşir neşir olun. Bu kadar mı batıyo size BEŞİKTAŞ!
  • Lafa geldiki basketbol ve fb macları dısında pek futbol izlemeyenler çıkmış burda bjk sezon basından beri hakemlerden mağdur olmadı kazanç sağladı iddasında. Bide mantıktan bahsetmezmi. Gecen sene hakem odası basanlara karsı federasyon baskanı nerdeymiş. Durun şimdi hatırladım bayanlar valeybol macindaydi. Sonrasında kazılan çukurları herkes biliyor. Kimsede hakemlerle olsa şampiyon olurduk demesin son macda yunus Yıldırım'ın gösterdiği gayreti iyi biliyoruz buna rağmen kazanamadı fb. Ayrıca konu bjk oyuncuları oldumu kart gorlstermeye çok meilli hakemler ve hakem yorumcuları her nasılsa bu hafta manisada Bekir'in macı kırmızı görmeden nasıl tamamladini açıklasınlar. Gecen hafta aurelionun gördüğü kk aynı hakem aynı stad aynı rakibe karsı Fenerli Alex'e gösterildi diye hakem fb düşmanı ilan edildi. Aynı pozisyon da bu sene her nasılsa kk gösterilmedi. Yine Alex'e. Bu arada güntekin 40 yılda 35 demiş ben 32 yılda 30 diyorum. Genele bakalım demiş aynı kisi buyursun bakalım bu sene bjk oyuncuları kaç macda ilk kartı gormuş o Dakika'ya kadar rakip kaç faul yapmış inceleyelim. Konu bjk olunca ciddi anlamda bu sene rakiplerde kompleks oluştu. Hak da veriyorum kendilerine. Ha bide en çok faul nianga yapiliyomus. İstatistikler guti diyor ama arkadasın iyice gözü karardı. Neyse güntekin sonuna kadar haklı ama yakında hakemleride ezip geçecek bir takim olacaz. Tıpkı 3 yıl üst üste samPiyon oldumuz sene gibi tıpkı 100. Yıl gibi.




  • Deriz. Belgelenmis son macta sampiyon olamadigimiz.

    Adali haddini bilmedigi icin dogal olarak herkesi ilgilendiriyor o aciklamalar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jermaine723
    Deriz. Belgelenmis son macta sampiyon olamadigimiz.

    Adali haddini bilmedigi icin dogal olarak herkesi ilgilendiriyor o aciklamalar.

    Buyur ?
  • Adali'nin herkese saldirdigi aciklamalari destekleyen birini elestirebiliriz dogal olarak.

    Adnan Polat' hic laf etmedim.

    Ama hem haksiz olup hem gelene gecene laf soylerse biz de elestiririz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jermaine723
    Deriz. Belgelenmis son macta sampiyon olamadigimiz.

    Adali haddini bilmedigi icin dogal olarak herkesi ilgilendiriyor o aciklamalar.

    Merak ettigim konu bjk maclarını izlemeyen sen nasıl biliyosun serdal adalinin haksız olduğunu yanlismi hatırlıyorum sadece basketbol izliyorum sadece fener maclarını izliyorum dememismiydin.
  • 20 macin 14 unu falan izlemisimdir. Son macta izlemedim onu da soyledim zaten. :)

    Bilip bilmeden insanlari yargilamak ayip.
  • Ayrica foruma yazmiyorum dedim. İzlemiyorum demedim.

    4 buyuklerun maclarini izloyorum. İsim yoksa eger.

    İzlemeyen de bilebilir ozetlerden vs. vs.

    Fikrimi soyledim ayrica. Adali sirf kendi kulubunun dertlerini anlatsa banane, bahaneler uretse. Ama yok bedava stad, yok bir seyler ima etmeler o zaman herkesi ilgilendirir.

    Aykut Kocaman penaltilar irdelenmeli dedi baska takimlara duzeltmedeb ona bile kızdım.
  • hakemler hakkında bu sene ilk konuşan fenerbahçe den aykut kocamandır.fenerbahçe ismi geçince işler değişiyor.
    Örneğin fenerbahçe seyircisi çok iyi hakemi çok iyi baskı altına alıyor,yorumu her yerde var ve kabul görüyor. İş fenerbahçe olunca iyi taraftar hakemi etkileyen taraftar oluyor.
    Devre arasında başladı fenerbahçe hakemlerle ilgili konuşmaya, medya da yazdı mı fenerbahçe başarısızlığına mazaret arıyor diye.aziz yıldırım çıkıp demedi mi bize penaltı vermiyorlar diye, hangi medya aziz yıldırımı eleştirdi hakemler hakkında konuşuyor diye.
    Fenerbahçe söz konusu olunca bütün medya renk değiştiriyor, diğer büyük takımlar söz konusu olduğunda medya başka bir renk oluyor.fener taraftarıda aynı şekilde moda giriyor. Bilicanın penaltı noktasını kazması bile fener taraftarı tarafından savunuldu.
    Ama sonuçta ne oluyor, şampiyonluk hak edilmediği için son haftada gidiyo.




  • O kadar guclu olsak gitmez iste. :)

    Konusmalar arasinda fark var.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.