Şimdi Ara

Başakşehir Irkçılık Karşıtı Sahadan Çekildi ( YILIN OLAYI )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
184
Cevap
2
Favori
13.685
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
81 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Az önceki PSG - Başakşehir maçında 4. hakem Webo'ya siyahi oğlan deyip ırkçılık yaptığı için Başakşehir sahadan çekildi. Şampiyonlar Ligi tarihinde olmamış bir olay bu, şuan herkes beklemede.




  • Hocam o an kulübede kargaşa var şöyle düşün. O ortamda bir kaos var, ortamda 3-4 tane beyaz 1 tane de siyahi oyuncu var. 4. hakem orta hakemi çağırıyor Orta hakem de 'kime kırmızı göstermem gerekiyor' diyor. O an yedek oyuncuların forma numarası ismi vs üzerlerinde eşofman olduğu için gözükmüyor. Orada 3-4 tane beyaz 1 tane siyahi olduğu için ayırt ediciliği çok net bir ifade olduğu için 'siyahi oyuncuyu atacaksın' diyor 4. hakem.


    Ortamda 4 siyahi 1 beyaz oyuncu olsaydı aynı durumda bu sefer de 'beyaz olanı atacaksın' diyebilirdi

    ulan sjw uğruna yine ortalığı velveleye verdiler.


    kel olduğu halde bundan utanan ve kendisine kel denilen bir kimsenin yaptığı alınganlığı birebir yapıyorlar. sarışın adam demekte mi ırkçılık olacak bundan sonra? ya da şuradaki asyalı adam demekte mi? şurada ki beyaz adam demekte mi?


    hakem anladığım kadarıyla şurada ki siyah adam demiş. bilerek isteyerek yüzüne karşı negro demeyeceğini herkes biliyor zaten. adamın kendi dilinde negru siyah demekmiş. kendi dilinin azizliğine uğramış aslında.


    sen olsan nasıl tarif ederdin? bir hakemin kimsenin ırkıyla dalga geçeceğini sanmıyorum ulu orta. adamların dilinde "negru" siyah demekse bunda bir sıkıntı yoktur. bu ırkçılılk geyiklerini romanya'da, türkiye'de ya da başka zenci sömürmemiş ülkelerde yapmayın. gidin amerikalılarla fransızlarla uğraşın. bu dillerde zencilere hakaret eden, dalga geçen kelimeler bulunmaz. evet zenci kelimesinde de bir sıkıntı yoktur. kimse işlemediği suçun cezasını çekmek, tribini yemek zorunda değil. sadece negro, nigger, negro gibi kelimeler sıkıntı yaratır çünkü bu kelimeler o zamanlarda abd'de yaşayan, köle olarak çalışan siyahilere denirdi.


    çoğu kişi durumun böyle olduğunu biliyor da, hakemi linç etmek, ekseriyetin (ki bunlar da çok kısaca sjw diyebileceğimiz kişiler tarafından yönetilen bir topluluk) davrandığı gibi davranmak daha cazip geliyor tabi.

    Suriyelilerle bu konu arasında bir bağlantı yok.Suriyeliler bizim ülkemize gelip her türlü taşkınlığı , pisliği yapıp devlet tarafından türk vatandaşından daha önde görüldüğü için bu denli muamele görüyor ve her türlü sonuna kadar da haklı süriyelilere bu muameleyi yapan insanlar.Adamlar kendi ülkesinden savaştan kaçıp burada bedava hayat yaşıyolar.

    Valla bizim burda bırak siyahi yada zenci demeyi çoğu hala siyahi birini görünce arap diyor. Siz anadoluya gidinde ırkçılık neymiş görün. Direk arap diyolar siyahilere. Konuya gelince bence siyahiler birazda osuruktan nem kapıyolar kimse kusurabakmasın. 5-6 kişinin içinde birisini belirtirken en belirgin özelliğini söylersin. Kelse şu kel olan dersin yada gözlük kullanıyosa şu gözlüklü dersin. Orda bi tane siyahi varsa siyahi olan dersin bu ırkçılık değilki. Hepsi siyahi olup biri beyaz olsa beyaz olan dersin. Bence zenci demekte ırkçılık değil.Osmanlı zamanında afrika kıtasına Zenc bölgesi denirdi. Zenci demek afrikalı demek. Hakem çok büyük ihtimalle bunu aşağılamak amaçlı değilde belirtmek amaçlı kullandı. Ha hakemin mallığıda orda bunun aleyhine kullanılacağını bilmesi gerekirdi. Zaten futbolcu kırmızı görecek sinirli nabız olmuş 1500 öyle dersen kullanır tabi bunu.
  • gerçekten yılın olayı bakalım tavır ne olacak.

  • Hiç sevmem ama onurlu bir duruluş sergilediler.4.hakemin kariyeri bitti, böyle bir olaydan sonra Uefa o gün görev alan tüm hakemlere daha hiç maç vermez.

  • Merak ediyorum aynı şeyi pogba ya yapabilecekmiydi hakem, yada ne bileyim top 10da bulunan takımlarda oynayan siyahi oyunculardan birine.

    Bizim ülkemizde ağızlarının suyuyla baktığı Avrupa böyle rezil birşey işte

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hakem nereli ?

    Olayı biri anlatabilir mi ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bernoulli Denklemi

    Hakem nereli ?

    Olayı biri anlatabilir mi ?

    Hakemler romanyalı, 4. hakem maçına hakemine şu zenci adamı(negru guy) oyundan at dedi.O vakitten sonra ortalık karıştı.İlk Başakşehir sonra da Psg maçı terketti.

  • Sosyal medya çok tehlikeli bir yer. Daha adamın tam olarak ne dediğini kimse bilmiyor ama herkes ırkçılığa hayır mesajları yayınlıyor. Evet ırkçılığa hayır da, daha adamın ne dediğini bilen kimse yok ortada. Sürü psikolojisi resmen

  • Hakemin kariyeri bitti ve şampiyonlar liginde görülmemiş bir olay, taraftarların dediği oluyordu ama hakemin demesi çok acaip. Futbol anlamında yılın olayı harbi.


    2020 yılı çok acaip yıl olmaya devam ediyor her anlamda olay üzerine olay oluyor.

  • Demba Ba olayı çok güzel kameralar karşısında anlattı . Bakalım yere göğe #NoToRacism yazan UEFA buna ne diyecek .




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SPHAR3X -- 9 Aralık 2020; 8:51:6 >
  • Demba’nın konuşmasından falan maç içinde anladığım kadarıyla orta hakem kimi atıcam diye soruyor 4.hakem de “negroyu at” diyor gibi bir olay var sanırım.Çünkü demba ba bir yerde 4.hakeme sen beyaz birini belirtirken “white guy” diye mi sesleniyorsun diyor.Hatta pek duyamadım ordan biri “romence de böyle deniyor” falan gibi böyle bir şey diyor.Negro diyemezsin bu kadar basit , ismiyle hitap edeceksin bilmiyorsan da elinle göster yada “this guy” diye söylersin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ortada büyük bir şerefsizlik var, ırkçılık yapan hakem bozuntusunun görevi elinden alınmalı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • DinoCrocetti kullanıcısına yanıt

    Hakem baya salağa yattı ama kurtarması mümkün değil . İspanyolca'da negro , İtalyanca'da nero siyah anlamına geliyor bir problem yok ama birine doğrudan dersen net bir şekilde ırkçı kelime olur . Hakemin bunu bilmeme ihtimali imkansız . Bir an gaza geldi ve kariyerini az önce noktaladı .

  • maç devam sanırım 4. hakem olmadan

  • Mbappe ve Neymar'a helal olsun Ba dışında en çok onlar itiraz etti duruma.İkisi de oyuna girmemek için direndi.

  • "amazon.com.tr'de yaşansa, mağduriyeti gidermek adına "buyrun efendim size şampiyonlar ligi şampiyonluğu" derlerdi."


    (by deer therapist)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WhyNot? -- 9 Aralık 2020; 2:13:7 >
  • Başakşehir çok gururlandırdı beni bugün, çok büyük hareket yaptılar helal olsun.

  • SPHAR3X kullanıcısına yanıt

    Aynen öyle.Demba da dedi zaten beyaz birini belirtirken neden “white guy” diye söylemiyorsun dedi.Boşluğuna bile gelse kabul edilemez , böyle bir platformda bunu yapamazsın yani.Hakemliğini değil hayatını noktaladı neredeyse.Böyle bir platformda salağa yatmak kurtarmaz kendisini işte bi çırpınmayı denedi ama yemedi kimse


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alakası yok 4. hakemin kenardan sesi duyuldu negro demedim negru dedim romence siyah demek şeklinde.

  • Adamın ne dediğini bilmiyoruz diyenler olmuş fakat izlemeden , görmeden bu yorumlar yapılıyor herhalde.Hakemin kendisi bile demediğini inkar etmiyor zaten , sadece “ben o anlamda demedim” “dilimde farklı bir anlama geliyor” falan filan ayağına yatıyor.Adamın kendisi bile inkar etmiyor yani.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.